teknoboy כתב:
בלונדיני, כנראה שסגירת המעבר כן משרתת את ממשלת ישראל, כי עד כה התעקשות הממשלה מול המצרים היתה הדבר היחיד שעצר אותם מלפתוח את המעבר.
לא יודע מה יוצא לממשלה מהרעבה של עזה וסגירה שלה מהעולם, אבל כנראה שהממשלה יודעת.
(סתם, אני כן יודע, זה עוזר להם להמשיך את המלחמה באמתלה של "תראו איך הם מתנהגים ברגע שהם רעבים יומיים". אבל זה לא הדיון פה).
אתה מאוד קונספירטיבי, טקנו.
אני נזהר מכיוונים כאלה, זה עושה את החיים יותר מדי קלים
ישנה כל כך הרבה טיפשות אצל מקבלי ההחלטות שהיא יכולה להסביר את המצב היטב בלי צורך ליחס להם רשעות שטנית.
כי אתה צריך להבין, טקנו, מה אתה בעצם טוען - או מה משתמע ממה שכתבת - אתה בעצם טוען שהממשלה מעדיפה להרעיב לכלוא ולהתעלל במיליון וחצי איש על מנת לשמר אותם במצב של קונפליקט תמידי עם ישראל על מנת שלא לנהל תהליך שלום ולשמור על תפוח ז' חננאל ט' ויפתחאל כ"ג בריבונותנו.
כל זאת במחיר אי-התנתקות מעזה, שזה יעד מוצהר של המדיניות הישראלית כבר 6 שנים, ובמחיר דמם של אזרחים חפים מפשע משני הצדדים.
למרות הכל אני לא מאמין שמקבלי ההחלטות שלנו יכולים להיות עד כדי כך חלאתיים ומרושעים. אולי אני תמים.
אני חושב שפשוט היה שיתוף אינטרסים בין מובראק לבין גנרל זוטר או שניים, ועוד פוליטיקאי בשקל. מובראק רצה למנוע מעזה להגיע אליו, הגנרל רצה שבמקום 100 טילים מעל לפני האדמה בחודש יוברחו 100 טילים מתחת לפני האדמה, והפוליטיקאי - ללחוץ על החמאס כדי שיממש את עסקת שליט.