romario כתב:
רון קעקועים כתב:
אני כ"כ שמח שנהייתי אתאיסט.
ראצ'ו כתב:
כל ספרי הדת נכתבו למען מטרה מסוימת, בעיקר כדי ליצור אמצעי שליטה, רוב סיפורי הברית החדשה נכתבו הרבה
שנים לאחר שהתרחשו כביכול והומצאו על ידי אנשי הדת, בכדי להפוך את הדת לכח פוליטי שמאפשר שליטה באנשים .
חשבתי שבשנות ה-2000 אנשים כבר יתקדמו ויבינו את זה, כנראה שיקח עוד כמה מאות שנים עד שזה יקרה.

העיקר להיות בשמחה.
אבל לדעתי וזאת רק דעתי אתה לא שמח כל כך.
כי במה יש לך לשמוח?
לפני זה היית מאמין בן מאמין?
כנראה שגם מלפני זה האמונה שלך היתה קצת לא יציבה או יותר בגלל גורמים חיצוניים.
אז כרגע אתה במצב של הסתר האמונה
אבל אני מאמין שיש בך נשמה גדולה ואתה תחזור לאמונה מלאה בקב"ה
בכל זאת אתה הרי צריך גם תירוץ לעבודה שלך היא הרי לא מסתדרת כל כך עם התורה.
בשורות טובות זה לא אישי.
לגבי הדיון אני מאוד שמח שהוא קפץ מאתמול לעמוד 7
מבחינתי הוא גם יכול להגיע לעמוד 300
ולמרות כל הלעיתים אפשר לומר הדברים הרדודים שכותבים על התורה מבורות
וניסיון להצדיק דרך חיים משונה.
אנחנו ניצבים כמו סלע איתן אחרי הקב"ה והתורה הקדושה ויודעים שזאת האמת המוחלטת של כל הבריאה הזאת.
לחיים לחיים.
או, אני שמח רומאריו. מאושר אפילו.
ממה יש לי להיות שמח? שנפקחו לי העיניים. שהשתחררתי מכבלי הדת, כשהבנתי את מטרתה של הדת בעולם, כשלמדתי להכיר בעובדה שדת זה הסיפור הגדול ביותר שסופר אי פעם ומטרתו אחת - לשלוט באדם ולכבול אותו. נשמה גדולה בהחלט יש לי רומאריו, אבל אין לזה שום קשר ל"קב"ה" או לכל דבר אחר שקשור לדת.
אתה מדבר עם בן אדם ששניים מחבריו הטובים ביותר חזרו בתשובה, ולפרקים, גם לי היו מחשבות על זה. אפילו פה בפורום יעידו אנשים שהתקרבתי בזמנו לדת ברמות שאתה לא מסוגל לתאר בכלל ועד לפני שנה, החשבתי עצמי לבן-אדם מאמין וניהלתי את אותם ויכוחים שאתה מנהל עכשיו עם אחרים בשמו של "השם יתברך". אבל כמו שקרה לי בפוליטיקה, הפסקתי להיות עיוור ועקשן והתחלתי גם להקשיב, מה שגרר העמקה שלי בעיניין והבנה שהכל בעולם הזה הוא באמת כמו שאתם טוענים - הבל הבלים. רק שהפעם, הכוונה היא נטו לדת.
דת, פוליטיקה, כסף (בנקים) - הכל נוצר למען אותה מטרה. שליטה. בלי 3 המוסדות האלו, העולם הזה היה מקום טוב יותר, תאמין לי. מקווה בשבילך שתבין את מה שאני הבנתי, ואם לא, העיקר שתהיה שמח איש יקר.