cscarlos כתב:
הפועל כתב:
ובשביל הפרוטוקול - החלשת קבוצות ע"י רגולציה זה אקט סופר לגיטימי בספורט.
זה פה לא דיון תיאורטי באקדמיה. אם אין תחרותיות והתוצאה ידועה מראש 40 שנה קדימה, אין טעם בכלל לקיום התחרות מראש.
אלא אם לשבור את שיא גינס במספר אליפויות רצופות של אותה קבוצה זו מטרה ספורטיבית ראויה.
תסביר לי מה זה החלשת קבוצות על ידי רגולציה?
ומי אמר לך שהתוצאה ידועה מראש? אם כל הפיינל פורים ואם כל מה שיכול לקרות עוד 40 . הארנה של ירושלים כל ההתפתחויות השונות אין לך שום דרך לדעת שום דבר מראש חוץ מיזה שמכבי תיהיה קבוצה מובילה. עד אז ירושלים ואנחנו יכולות להיות קבוצות יורוליג .
החלשת קבוצות על ידי רגולציה -
תקרת שכר
הגבלה על מספר שחקנים בסגל
הגבלה על מספר שחקנים מושאלים
הגבלה על שחקנים בסגל שלא צמחו מאקדמיות הנוער
פיינל פור
פלייאוף
דראפט
זה סתם כמה סוגי "החלשות" שצצות לי עכשיו בראש שישנן בליגות שונות בעולם. אפשר לחשוב על הרבה דברים שיעזרו יותר או פחות, בהתאם לסיטואציה, הזמן והמקום.
ואין לי שום דרך לדעת מה יהיה כמובן. אני רק יכול להניח על סמך 40 השנה האחרונות, על סמך היכרותי עם שמעון מזרחי ועל סמך ההתנהלות האנושית בכל תחום שבו יש מונופול בגודל כל המתחרים שלו ביחד, עם רישיון בלעדי וכמעט בלתי ניתן להשגה למי שאינו בסדר גודל דומה להשתתפות קבועה במסגרת היחידה עם הכנסות ברמה המאפשרת התחרות בו - ששום דבר לא ישתנה, אלא אם יינקטו אמצעים קיצוניים.
לא ארינה ולא שמרינה. ובמקרה הטוב ביותר והאופטימי להחריד הליגה הישראלית תהפוך לדואופול במקום מונופול