בימים האחרונים אני קורא פה תחזיות בסגנון 'יום הדין' על עתיד המועדון תחת ניהולו של אלי טביב, אני מסכים יש ממה לחשוש, אבל תמיד צריך לזכור שכל מה שהתרחש בשנה האחרונה מבחינה ניהולית נכשל לא כתוצאה מהחלטות ניהוליות של בן אדם אחד, אלא, טעויות ניהוליות תחת שרביטם של שניים, יש מצב שטעויות אלה התפתחו כתוצאה מגישות ניהוליות שונות או מאבקי אגו, אבל בסופו של דבר זה הכל קרה בגלל מפלצת בעלת שני ראשים.
והנה הגיע לו ה-'במבי', וכולנו שווינו שהצרה הזאת כבר תפטר והמועדון שלנו יונהג תחת שרביטו של איש אחד, אז נכון - זה נבלה וזה טריפה בכל ההקשר של מי שיהיה הבעלים, אבל בסופו של דבר לזה פיללנו לבעל בית אחד שיקח על עצמו את ניהול המועדון.
אלי טביב יכול להיות כל מה שאנשים חושבים עליו, אבל בסופו של דבר הוא ימדד לפי מעשיו, צריך לזכור שהיה פה סכום על השולחן ( מחיר מציאה ) שניתן בסופו של דבר ע"י אחד שמזוהה עם המועדון ואם הוא לא צפה את המהלך הזה של טביב אז כנראה שבסופו של דבר הוא מנותק או באמת לא איש עסקים מבריק ומי שבסופו של דבר ינהל את המועדון אני מצפה ממנו שיהיה איש עסקים ולא אוהד, איש עסקים שיבין שתחתיו ישנו מוצר שיקר להרבה אנשים שבסופו של יום יש להם שני דברים בחיים, את המשפחה שלהם ואת הפועל וישנו מצב שהוא אחראי לאחד הדברים היקרים להם מכל, יעשה נכון טביב אם יסתכל על יעקב שחר וינסה לספח אליו כמה בגישות הניהול שלו, לזכור שאנחנו בסופו של יום משחקים בליגה הישראלית ואין סיבה בעולם לזרוק כספים על השחקן הישראלי כאילו אין מחר ואם כן זה אך ורק בגלל שבאמת אותו שחקן יהווה פקטור משמעותי באותה קבוצה, יעשה נכון אם יבין כמה מחלקות הנוער חשובות לבניית המועדון, גם אם שחקנים בסופו של דבר לא יעלו לקבוצה הבוגרת ויצטרכו להשתפשף על גבם של קבוצות אחרות ( ראה ערן ערך ערן זהבי ) וכמה חשוב שהסתובבו אנשים המזוהים עם המועדון, אינטיליגטים ואנשי ופרסונוט של כדורגל שידעו לאתר את אותם שחקנים ולבנות אותם.
כן, אין לנו מושג מהם עסקיו של אלי טביב ואין לנו מושג מהי תעודת היושר שלו אם נצטרך לבקש ממנו לחשוף לפנינו אחד כזה, מבחינתנו יש את מה שאלי טביב עשה עד היום בכדורגל הישראלי ובהפועל תל אביב בפרט, אפשר לומר שהיחס שלנו לגבי כך ( ושוב מהדיעה הרווחת בפורום ) שאיננו כ"כ מרוצים, אבל טביב לא דביל הוא מבין לאן הוא נכנס ואני באמת מאמין שהוא מתרגש לקראת האתגר שעומד בפניו, להיות בעלים של הפועל ת"א זאת מחויבות, בראש ובראשונה לשמור על הרלוונטיות של אותה קבוצה ורלוונטיות אומר להיות שם בטופ של הכדורגל הישראלי, אנחנו לא נדע לאן הרוחות ינשבו רק עד אשר נהיה עמוק באמצע של העונה שתבוא עלינו לטובה או לרעה.
מה שבטוח זה שהאיש שיעמוד תחת הזכוכית מגדלת הוא אלי טביב.
אני לא חסיד גדול לפועלו של האיש, אבל מאמין שכל מי שמחליט להיות לצידך טרם יציאה לקרב צריך לתת לו רוח גבית, טביב מבין שהקהל שלנו לא פראייר, עובדה שהוא ראה לנכון להתנצל בפנינו בראש ובראשונה במסיבת העיתונאים, יש שיאמרו שזה הנחיה של היועצים שלו, אבל בסופו של דבר אי אפשר לומר שלנוכח ההתנהלות שלו בשנה האחרונה יצאנו מגדרנו ( והקהל של הפועל יודע לצאת מגדרו ), כרגע צריך לתת לאלי טביב רוח גבית.
אין ספק שהפועל הולכת לקראת צעד חשוב, בשנה הבאה תהיה פה מהפכה שחקנים ילכו ושחקנים יבואו כנ"ל יש מצב לגבי מאמנים, אלי גוטמן הוא מאמן גדול ויוסי אבוקסיס הוא יד ימינו, מי שלא מבין שהרבה מההתנהלות של אלי הן גם כתוצאה מכך שיוסי היה לצידו לא מבין בכדורגל, לצורך המחשה בדרבי האחרון שאלי הוציא את זהבי בשליפת מותן חסרת אחריות אבוקסיס המליץ לא שלא ינהג כך כי זאת טעות, אם זה מה שגמר את המשחק או לא אי אפשר לדעת, אבל כולנו מבינים שהפעולה של הוצאת זהבי ממש אחרי הטעות שלו יכולה להיות בעל אפקט יותר משמעותי אם זהבי היה ממשיך לשחק במועדון.
בואו נעצור כבר את כל האשכולות שמנבאים את סוף הגולל על המועדון, ניתן לקבוצה רוח גבית כמו שאנחנו יודעים, נקווה לטוב, ונצעד לדרך חדשה, הפועל תל אביב זה מעבר לאלי טביב או מאמן או שחקן כזה או אחר...ואם כל הכבוד יש גמר גביע, שהוא הרבה מעבר לגביע...הרבה, הרבה מעבר !!!
רק הפועל - כי לעולם לא תצעדי לבד