חוזה כתב:
נבי סלאח עוד לא הפך לסמל כמו בלעין או נעלין, מה שאומר שהצבא והמשטרה עושים הכל כדי לדכא את המחאה שם לפני שהוא יהפוך לסמל. מה שזה עוד אומר, שבגלל פרופיל תקשורתי נמוך הם מרשים לעצמם להתנהג שם עוד יותר גרוע ממה שהם מתנהגים במקומות אחרים.
התגובות כאן לא מפתיעות, אבל עדיין מעציבות. זה מדהים כמה פילטרים אנשים שמים על המציאות כדי שיוכלו לחיות איתה (דיפ רד, לא מאחל לך אבל אולי לא יזיק לך להתנסות ב"פיזור התקהלות" כזה. מהצד המפוזר כמובן). באותו אופן שאתם מצדיקים את האלימות כאן, אחרים מצדיקים אלימות כלפי אוהדי כדורגל.
מה שברור הוא ששימוש באלימות כמו שרואים בנבי סלאח, מג'דל שאמס ועוד הוא יותר מכל ביטוי לחולשה. לא השכלנו להבין את מגבלות הכוח. עזבו מוסרי או לא, צה"ל מצטייר כצבא לא חכם, וזו כבר סוגיה של ביטחון לאומי.
כמובן שלא טענתי שנהגו שם באנשים באדיבות בריטית (למרות שאני מניח שלאירים יש מה לומר על האדיבות הזו), אני טוען שלא היה שם דבר לזעזע את אמות הסיפין ומסביר שבהפגנות הסטודנטים ב2000 ("לא לא לא נזוז, עד החמישים אחוז")בזמן שחסמנו את כיכר זיו מול הטכניון פוזרנו בכח ע"י יס"מניקים שדאגו לצורה הנאה שאפי מעוצב בה כיום. אני, כמובן, לא רוצה להיות באותו הצד של האגרוף/אלה שוב.
אי אפשר להיות "צבא חכם" ו"צבא מוסרי", אין דבר כזה. על אחת כמה וכמה כשאתה כובש. במצב הנתון צה"ל מתמרן באופן סביר.
אני גם מודה לך על "עצבותך" ומפציר בך להתעודד, אבל באמת שחשבתי שאראה בסרט התאכזרות סטייל הלינץ' ברמאללה או האסירים העיראקים. בסרט הבא אני אנסה להזדעזע יותר. שוט.