אדום נחמד כתב:
bigi37 כתב:
מאה אחוז פוליטי, למרות הביטוי המבלבל של המאה אחוז, לא קשור בכלל לאבלות או לא. אני בטוח שכל המשפחות השכולות אבלות מאוד על בן המשפחה שנהרג, בלי קשר אם הם מתעניינים בפוליטיקה או לא. לבוא ולהפגין להן מול הפנים דווקא ביום הזיכרון, דווקא בטקס שהן מגדירות אותו גם כטקס אבלות שלהן (ובאמת שלא מעניין אותי איך אתה מגדיר אותו), זאת בושה וחרפה. בזיון שאין כדוגמתו.
וקומוניסים היה דמות יחסית מוערכת פה, בפורום הזה, בוולטון? אתה הוזה...
כמה שהוא יכחיש את הדבר - הוא גזען. הוא לא שונא אף אחד, יש לו חברים ערבים, בלה בלה בלה.
ומה אם אני אגיד לך שלא מן הנמנע שרוב ההורים השכולים מנוצלים ע"י מארגני הטקס למען תעמולה פוליטית? גם אז זה לא יעניין אותך?
שתבין, אני בעד ארועים שמשלבים יהודים וערבים. כולל טקסי אזכרה.
אבל אם אני מרגיש שהתנועה המארגנת נוטה מדי שמאלה לטעמי, אני לא רואה סיבה שתמנע ממני הפגנה.
התירוץ של-האנשים כואבים את כאבם, הוא לא ממש תופס..אתה חייב לפחות להסכים איתי בנושא הזה..
ולגבי קומוניסים, תשמע, אני יכול להגיב על מה ש(נדמה לי ש)ראיתי...אבל מעולם לא ראיתי התנפלות כזו על בנאדם מאז בש"צ...
והוא לא מכחיש את היותו גזען משום שהיהדות גזענית בעצמה, אבל הוא רואה את זה אחרת. הוא לא חושב שאתיופים פחות שוים מרוסים או שערבים פחות שווים משוודים. הוא חושב שיהודים יותר טובים מכולם...
למה אני אומר את זה? כי זה לא רלוונטי לנושא. ומרגיז אותי שממשיכים להעלות את זה.
מארגני הטקס הם ההורים השכולים. גם אלו שבאים והם לא המארגנים, יודעים בדיוק מה המטרה של יום הזיכרון האלטרנטיבי הזה - ברור להם שהם לא באים לעוד טקס יום זיכרון רגיל. מטרות התנועה מפורטות שחור על גבי לבן - שוויון, הפסקת האלימות וכן גם הפסקת הכיבוש. זה כתוב, זה ברור, זה ידוע.
אין לי בעיה שתהיה נגד הטקס הזה. אבל אין לך שום זכות חוקית למנוע את קיומו, ושום זכות מוסרית להפגין נגדו. אם אתה נגד, פשוט תכתוב הודעה קטנה בפורום וזהו.
בנוגע לדבר שאני חייב להסכים איתך לגביו - הייתי מסכים איתך אם היה מדובר בכל יום רגיל. משפחה שכולה היא לא משפחה קדושה. ביום הזיכרון, בטקס האבלות שלה, בבקשה אל תבוא להפגין נגדה. שוב - קצת כבוד. אני לא יכול להסביר את זה במילים אחרות, מצטער.
ובטח שהגזענות שלו קשורה לכאן - המשפחות הפלסטיניות שיופיעו בטקס, למיטב הבנתי, לא יהודיות.