teknoboy כתב:
לא, אני לא מסכים איתך.
איך הגעת לזה בכלל?
אתה רוצה דוגמאות לויתורים? בבקשה.
הם הסכימו לוותר על זכות השיבה בפועל בתמורה לפיצויים ושיבה סמלית של כמה מאות זקנים.
אם אני לא טועה הם הביעו הסכמה לחילופי שטחים ואינם מתעקשים על קו כזה או אחר באופן גורף.
חשוב מכל: הם הסכימו למסגרת של הסכמי ביניים שלא נותנים להם כמעט כלום ודורשים מהם המון, מתוך מחשבה שכמה שנות שקט יביאו אולי התקדמות מדינית (כמובן שההתקדמות הזו נקטעה כיוון שבצד שכל כך רוצה שלום רצחו את ראש הממשלה שהנהיג אותה).
והערת אגב: ברור שאפשר לקרוא לשטחים הכבושים "איו'ש". אפשר גם לקרוא להם "הגדה המערבית". הבחירה היא כמובן בחירה פוליטית.
מה כל כך מחרפן אותך בזה שיש אנשים עם דיעה שונה משלך?
1. הגעתי לזה שאתה מסכים איתי כי לא ענית לי בצורה ישירה. למען האמת, גם התשובה שלך עכשיו מאוד מעורפלת ולא ברורה.
הרי ברור שאם תהייה להם מדינה הם רשאית לתת למי שהם רוצים להכנס..זכות שיבה עאלק...
2. חוץ מזה, אני מוכרח להגיד שנורא התאכזבתי ממך.
אתה לרוב מדבר לענין וההודעות שלך מנוסחות ושקולות, אבל באשכול הזה לטעמי איבדת את דרכך.
גם ביחס שלך כלפי קומוניסים, שכמו שאמרתי אולי עבר בעצמו איזה גבול, אבל אתה בהחלט משחק במשחק איתו.
3. וגם בהודעה שלך כלפי, שהגעת למסקנה שמה שמחרפן אותי זה שלא מסכימים איתי. אם זה מה שהצלחת להבין מההודעות שלי עד כה, כנראה לא ממש התאמצת.
1. לא התבטאתי בצורה ברורה אז הנחת שאתה יכול לשים לי מילים בפה בלי בעיה?
2. אני אחיה עם זה. אתה לא הראשון.
3. אתה כתבת שאתה מתחרפן מזה שאנשים אומרים "שטחים כבושים" ולא "איוש". הסברתי שזו בחירה שמשקפת עמדה פוליטית. יוצא מכאן שאתה מתחרפן כשאנשים מביעים עמדה שונה משלך ובוחרים לקרוא לשטחים הכבושים\איוש\הגדה המערבית\יהודה ושומרון בשם אחר מזה שאתה בוחר.