תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 17:23

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 12 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: עירד צפריר מראיין את דני קורן
הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 10:34 
סמל אישי של המשתמש
דני קורן: העליהום על אלי חכמון היה חסר פרופורציה

מאת עירד צפריר

אהלן דני קורן, רציתי לדבר איתך על פרשת אלי חכמון.
"לא, אני לא רוצה להתראיין על זה. הרבה ביקשו ממני שאתייחס לנושא ולא רציתי".
למה?
"כי אני לא רוצה".

אז תוכל להתייחס לענייני שיפוט אחרים שמעניין אותי לברר איתך.
"אולי, בוא נראה".

כבר הרבה זמן מטריד אותי למה במרכז המגרש שופטים שורקים עבירות שלא נשרקות בתוך הרחבה לפנדל. למה אין אחידות?
"במרכז המגרש זה פחות דומיננטי ופחות יוצר אלמנט של הכרעת משחק. בכדורגל זה מאוד אינדיבדואלי, בכדורסל כל נגיעה זה פאול, זה שחור-לבן. בכדורגל בגלל שיש כל כך הרבה אינטרפרטציות כל אחד מביא את האופי שלו, שופט אנגלי נותן למשחק להיות פיזי יותר, שופט ישראלי פחות. בגלל זה אין שני שופטים במגרש כי זה ייצור חוסר אחידות".

יש הנחיה לשופטים להיות יותר זהירים בשריקה לפנדל?
"לא, זה משהו שאתה צומח איתו כשופט עם השנים".

שופטים בארץ לא נותנים למשחק לזרום מספיק, אם יש סוגי מגע שלא שווים פנדל, אז אל תשרוק עליהם גם במרכז השדה.
"נכון, יש איזושהי הנחיה בע"פ שככל שאתה פחות מעורב במשחק זה יותר טוב. גם חכמון יודע שטעה וכל הרמת הרגל של דסה לא היתה שווה שריקה, אבל העליהום עליו היה חסר פרופורציה".

אתה זוכר משהו כזה מהקריירה שלך?
"(חושב)...כן, כן, חוויתי את זה נגד אותה קבוצה אפילו".

בית"ר נגד מכבי תל אביב?
"נכון, בחצי גמר הגביע".

עם השריקה לנגיעת יד.
"נכון, עם טלסניקוב, שנתתי פנדל למכבי. גם אני טעיתי שם לצורך העניין. וזה היה בחצי גמר. זו סיטואציה מאוד בעייתית, גם מעמד גדול, גם דקה גורלית, גם יריבות גדולה. זה בד לאק כי חכמון שופט מצוין, אני הייתי חונך של הבחורצ'יק ואני חושב שהוא אחד היותר מוכשרים באיגוד. ראיתי אחרי זה פנדל שהמציאו ב-1:1 בין ברצלונה לריאל ובאירופה לדעתי לא עושים כזה עליהום. שמע, אצלנו, הורגים ראש ממשלה יותר בקלות, יש אצלנו משהו ביצר הישראלי, סוג של התלהמות. גם במשחק העונה יכולה לקרות אותה טעות".

זה מזכיר לי שהשתתפת בפרומו ל-yes max שבו התנצלת על פנדל ששרקת למכבי חיפה במשחק העונה נגד הפועל ב-2003 אחרי הצגה של רוסו, ובפרומו אמרת 'עד היום עמדתי מאחורי השריקה הזו, עכשיו בגלל yes max אני יודע שטעיתי'.
"זה היה בשביל התסריט כי את ה-2-3 טעויות שלי בקריירה ידעתי כבר אחרי זה שעשיתי אותן. במקרה ההוא זה היה פחות נוראי כי באדיר החטיא את הפנדל".

טוב, באדיר תמיד מחטיא פנדלים.
"חחחח, כן. כולם רצו בשבוע שעבר שאדבר, שאגיד שחכמון טעה, וזה בסדר להעביר ביקורת, גם הוא יודע שהוא טעה, אבל מה שעשו לו היה מטורף".

למה לא הסכמת לדבר על זה?
"חשבתי שלא נכון להשתתף בזה. בגלל זה גם התנגדתי לקולגות שלי, יש כאלה שזה לחם חוקם. יצחק בן יצחק לא מפסיק להתראיין ושריר אוהב לדבר. אני לא חושב שזה נכון כי אף אחד לא היה חסין. זה היה לא יאמן, מ-6 בבוקר ביום שאחרי הטלפון שלי לא הפסיק לצלצל, גבי גזית ורינה מצליח וכל תחנה רצתה שאצלוב את חכמון".

מה עם אריק חיימוביץ' שהוא פרשן שופטים. הוא מתפרנס מזה, אפשר להבין אותו?
"הוא לא היה כזה שופט כזה גדול שיש לו זכות להעביר ביקורת, הוא היה שופט בינוני שנזרק בגיל 37 מהכדורגל הישראלי בזכות ביזיונות של שיפוט והוא הפך לאומבצמן של השופטים".

סלח לי על הבורות, אבל מה זה אומבצמן?
"מצליף, זה בא במקור מהאנגלים, בכל פרלמנט יש אחד כזה. חיימוביץ' שנים משתלח בשופטים, אני גם אחדש לך שהוא לא מקבל כסף".

אז מה יוצא לו מזה?
"שאתה יודע מיהו כי בתור שופט אתה לא זוכר אותו. אצלנו רצו להשפיל אותו. שלמה שרף הוביל את כל ההשתלחות, הרבה שנים לא שמעתי דבר כזה. הוא ניבל את הפה, מעניין אותי מה היה קורה אם היו עושים את זה לשלמה. הייתי נבוך לשמוע אותו, לזכותו ייאמר שמישהו נתן לו בראש, אולי צביקה רוזן, והוא התנצל".

מה דעתך על נושא השימוש בטלוויזיה?
"אני מהמתנגדים הכי גדולים. הייתי חבר באחת הוועדות של אופ"א לפני 7 שנים לגבי שימוש בטלוויזיה במגרשי הכדורגל. פלה הרצה בפנינו ואמר שהכדורגל הוא המשחק הכי פופולרי בעולם ולמה שנקלקל אותו, הרי בחלקו הוא משחק של טעויות. נכון שמשקיעים מיליונים, אבל בסופו של יום, כך הוא אמר במשפט הסיום שלו, זה משחק שמשוחק ע"י בני אנוש, נצפה ע"י בני אנוש ובעטיו יישפט ע"י בני אנוש ולכן יהיו בו טעויות של בני אנוש. גם שימוש בטלוויזיה לא נותן תנאים שווים כי לא כל משחק משודר. למה טעות במשחק בין הפועל ר"ג להפועל פ"ת פחות חשובה ממכבי חיפה נגד הפועל ת"א?".

ומה עם הצ'יפ שכבר נוסה ויכול לאמוד אם כדור עבר את קו השער?
"עבר או לא עבר זו לא החלטה שיפוטית. אלה לא האירועים ששנויים במחלוקת".

שאזכיר לך אנגליה-גרמניה ב-66' ובמונדיאל האחרון?
"יש פעם ב-25 שנה משהו כזה, אני מאמין שבטורנירים גדולים יכניסו את הצ'יפ הזה, כמו עין הנץ בטניס".

תגיד, שופטים מקבלים היום יותר ביקורת בגלל התפתחות התקשורת האינטרנטית והטלוויזיה?
"אני זכיתי כמעט לאותה תקשורת. שפטתי בשידורים עם 6 מצלמות ולצערנו זה לא התקדם. מה שכן, ככל שאנחנו יותר צהובים המסיבה יותר גדולה וכל החלטה שיפוטית הופכת לדבר המרכזי. כששחקן מחטיא פנדל לא יורדים עליו כמו על שופט שטעה. ואנחנו מדברים על שחקנים מקצועניים, לא על שופט שאצלו זה תחביב ועדיין בבוקר הוא הולך לעבוד בחברת חשמל, אבל ממנו מצפים שלא יטעה".

שופטים עושים שיעורי בית לפני משחקים לגבי שחקנים שעלולים להכשיל אותם?
"אני יכול להגיד לעצמי 'בוא ניזהר מ-X או Y', אבל ברגע האמת הכל אינסטינקט".

ביתיות במשחק גדול משפיעה על שופט. הוא לא יכול לאטום את עצמו לתגובות מהקהל.
"פעם היה פחד להגיע לימק"א, אבל היום? אני לא חושב שקבוצה ביתית או גדולה משפיעה. גם 10 שניות אחרי טעות זה מחלחל למגרש. מעמדת השידור זה מגיע למטה, לספסלים, לשופט הרביעי שמדבר עם השופט הראשי. הם מדברים בעיניהם במערכת התקשורת, השופט בלחץ, גם הוא רוצה לדעת אם הוא קיבל החלטה נכונה. יש דיאלוג".

זה עלול להביא אותו לפנקסנות.
"ממש חשוב לך לדעת אם טעית, זה לא אומר שתוסיף חטא על הפשע".

אבל יש הרבה מקרים אפורים בכדורגל, פיפטי-פיפטי, ואז תלך עם מי שקיפחת.
"אתה עושה אינטרפטציה. להחזיר? בחיים לא, זה רק מתנקם בך. גם שחקנים לא מעריכים שופט שעושה חשבונאות".

במחזור האחרון בטדי אשתקד יפת אישר את הגול של יצחקי אחרי שהשופט הרביעי שמע מהשדר קווים שהכדור עבר את הקו.
"אם נוצר מצב כזה והשופט הרביעי מצליח להיעזר בשדר קווים, אני תמיד בעד. אם קרה במקרה, אז אחלה, הצלחת".

את מי אתה אהדת?
"מכבי פתח תקווה".

ותמיד העלילו עליך שאתה בעד מכבי ת"א.
"אני דווקא חושב שהם הפסידו איתי לא מעט משחקים חשובים. אפילו כשהייתי קוון בדרבי שיניתי החלטה של השופט שיינר שהוציא אדום ליהודה עמר".

תגיד, לא הפרעתי לך בחגיגות המימונה, נכון?
"לא, ממש לא, אני רומני".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: עירד צפריר מראיין את דני קורן
הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 11:32 
סמל אישי של המשתמש
אומבדסמן - נציב קבילות הציבור.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%A6%D7%99%D7%91_%D7%A7%D7%91%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%A6%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 11:33 
הסלע האדום כתב:

מאת עירד צפריר

" אני מהמתנגדים הכי גדולים. הייתי חבר באחת הוועדות של אופ"א לפני 7 שנים לגבי שימוש בטלוויזיה במגרשי הכדורגל. פלה הרצה בפנינו ואמר שהכדורגל הוא המשחק הכי פופולרי בעולם ולמה שנקלקל אותו, הרי בחלקו הוא משחק של טעויות. נכון שמשקיעים מיליונים, אבל בסופו של יום, כך הוא אמר במשפט הסיום שלו, זה משחק שמשוחק ע"י בני אנוש, נצפה ע"י בני אנוש ובעטיו יישפט ע"י בני אנוש ולכן יהיו בו טעויות של בני אנוש. גם שימוש בטלוויזיה לא נותן תנאים שווים כי לא כל משחק משודר. למה טעות במשחק בין הפועל ר"ג להפועל פ"ת פחות חשובה ממכבי חיפה נגד הפועל ת"א?".

במחזור האחרון בטדי אשתקד יפת אישר את הגול של יצחקי אחרי שהשופט הרביעי שמע מהשדר קווים שהכדור עבר את הקו.
"אם נוצר מצב כזה והשופט הרביעי מצליח להיעזר בשדר קווים, אני תמיד בעד . אם קרה במקרה, אז אחלה, הצלחת".

קצת סותר את עצמו לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 11:36 
סמל אישי של המשתמש
אחלה ראיון, אבל אומבוצמן זה נציב תלונות הציבור..
אני לא מבין מה זה קשור לחיימוביץ'..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 11:37 
לדעתי אגב , אסור להעזר בטלוויזיה,הדבר היחיד שצריך להכניס זה טכנולגיית קו השער , שמראה אם הכדור עבר את הקו .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 11:38 
סמל אישי של המשתמש
אוהד צעיר כתב:
הסלע האדום כתב:

מאת עירד צפריר

" אני מהמתנגדים הכי גדולים. הייתי חבר באחת הוועדות של אופ"א לפני 7 שנים לגבי שימוש בטלוויזיה במגרשי הכדורגל. פלה הרצה בפנינו ואמר שהכדורגל הוא המשחק הכי פופולרי בעולם ולמה שנקלקל אותו, הרי בחלקו הוא משחק של טעויות. נכון שמשקיעים מיליונים, אבל בסופו של יום, כך הוא אמר במשפט הסיום שלו, זה משחק שמשוחק ע"י בני אנוש, נצפה ע"י בני אנוש ובעטיו יישפט ע"י בני אנוש ולכן יהיו בו טעויות של בני אנוש. גם שימוש בטלוויזיה לא נותן תנאים שווים כי לא כל משחק משודר. למה טעות במשחק בין הפועל ר"ג להפועל פ"ת פחות חשובה ממכבי חיפה נגד הפועל ת"א?".

"אם נוצר מצב כזה והשופט הרביעי מצליח להיעזר בשדר קווים, אני תמיד בעד . אם קרה במקרה, אז אחלה, הצלחת".

קצת סותר את עצמו לא?

דווקא לא כל כך.
הוא אמר שהחלטות אם הכדור עבר את קו השער או לא הן לא הסיבה שהוא מתנגד לטלויזיה.
הוא התכוון יותר להחלטות על פנדל ונבדל..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 12:34 
אכן אחלה ראיון,
אני לא מחזיק מחכמו שופט,
אבל ההוצאה להורג שעשו לו בראש ובראשונה הזבל הזה שרף ואח"כ כל צהובון שמתיימר להיקרא עיתון,
וברור שזה השפיע על בית הדין לגבי העונש של ידין וחבל שזה קרה .

favourite tootbal team

Eric Cantona

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 13:27 
סמל אישי של המשתמש
נשמע כמו אחלה בנאדם.
לא ממש זוכר איך הוא היה בתור שופט...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 13:40 
IdanTheLittle כתב:
נשמע כמו אחלה בנאדם.

היה שופט בכיר וטוב לרוב. זכור לי פעם אחת בבלומפילד , בעיטת עונשין של יוסי. קייסי היה בחומה בתוך הרחבה, קפץ והושיט יד. הכדור פגע בידיו וקורן החליט לא לשרוק. עד כמה שזכור לי, הפסדנו אז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 15:05 
moshiko כתב:
IdanTheLittle כתב:
נשמע כמו אחלה בנאדם.

היה שופט בכיר וטוב לרוב. זכור לי פעם אחת בבלומפילד , בעיטת עונשין של יוסי. קייסי היה בחומה בתוך הרחבה, קפץ והושיט יד. הכדור פגע בידיו וקורן החליט לא לשרוק. עד כמה שזכור לי, הפסדנו אז.

זה היה בק"א באותו משחק שמדברים עליו בראיון הזה עם הפנדל לרוסו שלא היה.
נגמר 1:1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 16:29 
IdanTheLittle כתב:
נשמע כמו אחלה בנאדם.

אני יכול להגיד לך שבתור אחד שנחנך ע"י דני קורן יחד עם חכמון, משיח ובר-נתן, מדובר על אדם באמת מקסים.
שקט וצנוע, שמאי אפור שבא להינות מהתחביב שלו ולקדם שופטים צעירים.

מאוד מאוד אהבתי אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 18:00 
סמל אישי של המשתמש
הסלע האדום כתב:

ביתיות במשחק גדול משפיעה על שופט. הוא לא יכול לאטום את עצמו לתגובות מהקהל.
"פעם היה פחד להגיע לימק"א, אבל היום? אני לא חושב שקבוצה ביתית או גדולה משפיעה. גם 10 שניות אחרי טעות זה מחלחל למגרש. מעמדת השידור זה מגיע למטה, לספסלים, לשופט הרביעי שמדבר עם השופט הראשי. הם מדברים בעיניהם במערכת התקשורת, השופט בלחץ, גם הוא רוצה לדעת אם הוא קיבל החלטה נכונה. יש דיאלוג".

זה עלול להביא אותו לפנקסנות.
"ממש חשוב לך לדעת אם טעית, זה לא אומר שתוסיף חטא על הפשע".

מאוד מטריד מה שאמר, אם לוקחים בחשבון שרוב ההחלטות בטלווזיה כשרוב השדרים נגד הפועל , הריי מגיע לשופט כל פעם מידע מוטעה לגבי אירוע שקרה ונויימן/איינשטין/שרף ואחרים שמשקרים נגד הפועל

כמו שאסור להשתמש בטלווזיה (חוץ מנגד הפועל במשחק האליפות - השער של יצחקי) אסור להעביר ביקורת של שדרים ופרשנים אינטרסנטים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 12 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: