תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 11 יולי 2025, 20:09

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: אג"ח חברות
הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 18:01 
מישהו יכול בבקשה להאיר את עיניי...?

נניח שאני בעל חברה פרטית שרוצה לגייס כסף-(להלוות)- מהציבור באמצעות אג"ח כדי לממן פעילות עסקית עתידית.
יש כמה דברים שאני לא מבין

1. למה שמישהו ירכוש אג"ח של חברה אלמונית ולא של חברה מוכרת ושקופה?
2. איך נקבעת הריבית שהוא יקבל?
3. מי קובע מהו הסיכון שהוא לוקח עם רכישת האג"ח? (ברור לי שיש רמות סיכון שונות, השאלה איך נקבע הדירוש הזה מה מסוכן יותר ומה פחות)
4. איך קורה כל התהליך הזה בפועל, אם מישהו יוכל לפרטי אני מאוד אשמח.
תודה רבה!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אג"ח חברות
הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 19:13 
סמל אישי של המשתמש
1. בגדול, אם החברה האלמונית לא מציעה ריבית גבוהה יותר אז אין סיבה.
בכל מקרה, אם חברה מנפיקה אג"ח לציבור אז חלים עליה הרבה כללים של חברות ציבוריות,
ככה שגם שם צריכה להיות שקיפות.
2. ריבית נקבעת לפי רמת הסיכון.
3. לפי ניתוח הדוחות הכספיים של המנפיק. ככל שהסיכון שהוא לא יצליח לעמוד בפרעון האג"ח גבוה יותר, כך הריבית תהיה גבוהה יותר.
4. לא יודע. את הכל למדתי בתיאוריה, בפועל עדיין לא התעסקתי בזה :SMOKE: , אבל תנסה באתר של מאיה או ביזפורטל, אולי יש שם הסברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 20:26 
קומוניסים כתב:
מישהו יכול בבקשה להאיר את עיניי...?

נניח שאני בעל חברה פרטית שרוצה לגייס כסף-(להלוות)- מהציבור באמצעות אג"ח כדי לממן פעילות עסקית עתידית.
יש כמה דברים שאני לא מבין

1. למה שמישהו ירכוש אג"ח של חברה אלמונית ולא של חברה מוכרת ושקופה?
2. איך נקבעת הריבית שהוא יקבל?
3. מי קובע מהו הסיכון שהוא לוקח עם רכישת האג"ח? (ברור לי שיש רמות סיכון שונות, השאלה איך נקבע הדירוש הזה מה מסוכן יותר ומה פחות)
4. איך קורה כל התהליך הזה בפועל, אם מישהו יוכל לפרטי אני מאוד אשמח.
תודה רבה!!

4. ברגע שהחברה מחליטה שהיא רוצה לגייס כסף מהציבור באגרות חוב, היא מפרסמת תשקיף (מסמך שעובדים עליו עורכי דין ורואי חשבון ועולה הרבה כסף להכין אותו) ומודיעה לבורסה שהיא מנפיקה אגרות חוב.
לאחר מכן יש שלב של מכרז, שמנוהל על ידי חברת חיתום, ובו מוצעות אגרות החוב למשקיעים מוסדיים ולציבור. כל אחד מהגופים שמשתתפים במכרז מציע עבור האגרות סכום מסוים, ואלו שהציעו את הסכומים הגבוהים ביותר זוכים בהקצאת אגרות חוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 22:33 
2+3. אני רק יוסיף, ישנם חברות דירוג שמדרגות את האג''חים השונים לפי רמת סיכון, כמו חברת מדרוג, שוב על פי שיטת ניתוח דוחות כספיים- קרי הפעלת כל מני יחסים לדוחות הכספיים שמשם ניתן להעריך
סטטיסטית מה רמת הסיכון של החברה(למשל, מדידת הון חוזר-נכסים שוטפים פחות התחייבויות שוטפות של העסק-והשוואת ההון החוזר למחזורים קודמים של העסק ו/או לממוצע השוק).
כמו כן, ישנם מדדים סטטיסטיים אחרים, הניתנים לחזות את הסיכוי שחברה תפשוט רגל, על ידי הפעלת רגרסיה כמו מדד אלטמן.
חברה שבוחרת שלא ידרגו אותה- אוטומטית מעלה חשד לסיכון ובכך הריבית על האג''ח שלה יעלה.

ישנה ספרות נהדרת ומאוד פשוטה להבנת ניתוח דוחות כספיים-ספר שאני קראתי בזמנו(וסיכמתי לעצמי)אם תרצה אני יוכל ללכת לספריה ולרשום את שם הספר(אני לא זוכר את שמו או שם המחבר כרגע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אפריל 2011, 07:27 
תודה רבה לכולכם :ROSE:
עזרתם לי מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: