Redfan כתב:
05.2010 כתב:
Redfan כתב:
05.2010 כתב:
Redfan כתב:
כל אלה שמדברים על השיר עם הצעיפים, שמעתם פעם או ראיתם את הביצוע היווני?
2 בתים בלי "פזמון", פעם כולם ביחד, ופעם מיציע ליציע?
http://www.youtube.com/watch?v=u0rMe2Vyb9Eהמבנה האידאלי לשיר קהל.
זה לא קשור למבנה, צריך פשוט שיותר אנשים ישתפו פעולה, תאמין לי שלראות את כל היציע המוגדר "שערים 4-5" בבלומפילד מנפנף בצעיפים ושר "אדום עולה עולה עולה עולה עולה" יגרום גם לשערים האחרים להתעורר, רק פשוט צריך לעשות את זה עם הטירוף שלהם.
בטח שזה קשור למבנה.
אני יושב בשער 7 ואנחנו כמה בודדים שמנסים להוביל את העידוד, ואני רואה כל שבוע איך בשיר הזה לא משנה כמה אנשים בשער 5 יעודדו אחרי החזרה הרביעית אף אחד כבר לא מצטרף. רק אם בעיטה מ40 מטר שורקת מעל הקורה או שיש מצב ממש טוב מצטרפים, וגם אז זה דועך עוד לפני החזרה הרביעית.
זה תקף גם לגבי האהההה נהה אווו הוווווו, שזה החלק היחיד במחרוזת הזאת שמושכים אותו יותר משתי חזרות רצופות.
כשמושכים קטע יותר מדי זמן רוב הקהל מפסיק לשיר, במיוחד אם הוא בנוי על 2 מילים.
זה נכון בשני הבתים האחרונים של אלך איתך לכל מקום, זה נכון לגבי הפזמון הכפול והקטע על הסמים בכשאת עולה למגרש, זה נכון לגבי העולה עולה עולהו בכל מקום שבאתי, וכמעט כל שיר אחר.
לעומת זאת, שירים בלי פזמון, כמו תראו הפועל ועולה איתך לטדי, כמעט ולא דועכים.
החוקיות הזאת היא קבועה:חזרה על אותה שורה/שתי מילים מוריד את רמת העידוד, גיוון, במיוחד קטעים מיציע ליציע, מרימים אותו.
זאת סתם תורה שהקהל הישראלי המציא, בשירי עידוד יווניים/אירופאים אחרים/דרום אמריקאים רואים פשוט גוש ענק שקופץ במשך כמה דקות, אל תמציאו שטויות ותצדיקו את זה שאין כאן משתפי פעולה.
יש רגעים שאפילו הקהל של חיפה ושל מכבי ת"א כמה שזה כואב עולה עלינו מהבחינה הזאת,
גם אם זה רק לחצי דקה, והכי מתסכל שזה קורה גם במשחקי בית בבלומפילד.
אני לא יודע מי זה אותו קהל ישראלי שהמציא את התורה הזאת, מה שרשמתי זה ה"אבחנות" שלי מהניסיון להרים את העידוד בשער 7. לפי ה"תורה" הזאת אני יודע באיזה שירים אין טעם לנסות לשכנע אחרים לעודד(לא שאני לא מנסה למרות זאת).
הדוגמא שלך לקהלים במדינות אחרות היא אולי שורש הבעיה בקהל שלנו: אנחנו לא ארגנטינאים, לא יוונים, לא קפריסאים, לא ברזילאים, לא אנגלים, לא גרמנים, ולא אוסטרים. אנחנו ישראלים, ורוב הבעיות בקהל שלנו נובעות מזה שמי שמוביל לא מפנים את העובדה הפשוטה והמובנת מאליו לכאורה.
פה לא כולם רוצים לעודד 90 דקות. יש הרבה שיכולים לעודד 90 דקות, אבל זה לא מובן מאליו, וצריך דינאמיות-לראות מה הולך ומה לא ולשנות, קצת, בהתאם. קצת דינמיות הפכה שני שירים גוססים ללהיטים אדירים.
ואני חותם עכשיו שאם מכניסים שיר עם 2 בתים, בלי פזמון, שפעם שרים אותו מיציע ליציע(או יותר טוב-5 7 8 ו10 שורה אחת, ו4 2 ו13 שורה שנייה) ופעם כולם ביחד, הוא יהיה להיט.