redrony כתב:
Royi כתב:
redrony כתב:
joshsoos כתב:
זה הרי לא משנה מה גוטמן יעשה, אפילו אם ישים את תמוז בלם ואת ורמוט חלוץ מרכזי, אנשים יכתבו שהוא הסמכות והוא יודע הכי טוב, וכמובן להחתים אותו ל200 שנה. אז או שאנשים חיים בהכחשה או שמדובר ברוב גורף של שלושת הקופים. ורגע, אם הטקטיקה לא חשובה, זה רק מנטליות, אז בשביל מה צריך את גוטמן ואיך זה הפך אותו למאמן הכי גדול בהיסטוריה של הכדורגל הישראלי? ואם המנטליות גם היא נכשלת, כמו שאנחנו רואים, מה זה אומר עליו אז? מה זה אומר עליו שמאמן גרוע כמו אלישע לוי, שהבוס מתעמר בו מקצועית ונפשית ושכתוצאה מכך מנהל סגל אפור שמשחק כדורגל אפור ונחות משל הפועל, מסיים לפניו את הליגה ה'רגילה' כבר שלוש שנים? המאמן הכי טוב בהיסטוריה של הכדורגל הישראלי? ביתניים מדובר במאמן שקיבל את הסגל הכי טוב בישראל עונה שלישית ברציפות, ובסבירות גבוהה לאבד את האליפות פעם שניה מתוך השלוש. לאלישע לוי.
לא צריך להיות גאון, ולא להבין יותר מדי בכדורגל, צריך פשוט עיניים כדי לראות שהציוות של אבוטבול וידין גומר לנו את המשחק, שורמוט לא הופיע לעונה הזו, שזהבי לא מתאים לצד. קשה נורא לשים את שי לספסל, לתת לורמוט בראש, להכניס את זהבי לאמצע ולהכניס לו את ההבנה שהוא המנהיג. במקום זה מתעסקים בלהגיד לשי שהוא המנהיג, והולכים על שינוי מקצועי מכריע בעמדת המגן הימני, העמדה היחידה בה יש שחקן שעולה ויורד 90 דקות. באמת, כמו שכתבו באשכול אחר, למה לי פוליטיקה עכשיו? הרי אם יש קבוצה שהדגימה לנו יותר מהכל איך משתקים אותנו בקלות עם ההרכב המשתק הזה זו בית"ר, גם בסיבוב הראשון כשהגענו אחרי הנצחון בקרית אליעזר, כלומר המנטליות לא בדיוק הייתה אשמה אז. גם היום הם עולים עם הרכב במטרה הזו בדיוק, ומה אנחנו עושים בתמורה, מחליפים את העמדה ה'בעייתית'.
לא צריך להחתים את גוטמן למאתיים שנה, לעונה הבאה צריך מאמן שיתעסק כולו בכדורגל, ובעלים שיתנו לו שקט וסגל מתאים. זה יכול להיות גם גוטמן, אם הוא עונה לדרישות.
אני לא אוהב לשים ורדים או לכתוב "כל מילה". אז...
אז במקרה הזה גם טוב לשלא שמת ורדים, כי כל כך הרבה שטויות אני לא זוכר שקראתי כבר הרבה זמן.
משום מה יש פה ניסיון לייצר את זה כאילו גוטמן קיבל איזה סגל אדיר והוא עושה הכל בשביל להרוס לקבוצה. גוטמן קיבל קבוצה שהייתה במקום האחרון בטבלה. הוא בנה את הסגל של הפועל ובעונה הזאת למרות הבעלים ולא בעזרתם. הוא לא "קיבל" אותו מגיא לוזון בירושה.
אז נכון שהוא לא מושלם, אבל עדיין לדעתי עצם זה שאתם עדיין כותבים פה בפורום העונה ולא בים היא בזכות גוטמן. ראינו כבר מה קורה בקבוצות אחרות בארץ עם בעיות ניהוליות קטנות יותר. אגב לא שמעתי עוד את מי הייתם רוצים במקום הפולטיקאי? או שאתם סתם רוצים להמשיך להתלונן כל פעם הקבוצה בתקופה פחות טובה?
ויכול להיות שאתם צודקים ובמקום ידין או שי מי שצריך לשחק זה זהבי (לא אמרתי שלא), אבל במקום להתסכל על העיקר אתם נדבקים לטפל. יש פה מאמן שהביא את הקבוצה להישגים גדולים (דאבל, ליגת אלופות) והנהלה שעשתה נזקים בלתי הפיכים לקבוצה ואתם מתעסקים בשחקן כזה או אחר במערך. פוליטיקה, כבר אמרנו?
איך זה רלוונטי לביקורת לגיטימית?
להפועל יש את הסגל הטוב בארץ. מה זה רלוונטי איך גוטמן קיבל את הקבוצה? אנחנו 3 שנים אח"כ. הוא בנה קבוצה בצלמו ובדמותו ובנה קבוצה מצויינת. אף אחד לא לוקח ממנו את מה שיש לו, אבל אי אפשר גם להגיד אמן אחרי כל מה שהוא עושה. לפי התיאוריה הזו, גוטמן לא טועה לעולם.
לא הבנתי איך הסקת מהדברים של ג'וש שגוטמן עושה הכל בשביל להרוס את הקבוצה. בהפועל יש כרגע בעיה. הקבוצה משחקת מתחת לכל ביקורת. בעיות בהנהלה היו גם לפני חודשיים ולשלושה. אחרי כל הבעיות, הפציעות, שכטר, אניימה ודה סילבה, הבעיה של הפועל כרגע, היא מקצועית. ברור שיש גם בעיה מנטאלית, אבל גם על התחום הזה גוטמן הוא האחראי. ג'וש כתב פה דברים מקצועיים נאמרים לאורך כל העונה. אם גוטמן מסתכל על הקבוצה ב-6 משחקים האחרונים וחושב שציוות של אלרואי כהן בתור מגן במקום קנדה זו הבעיה של הקבוצה, אז אני מודאג. אם הוא לא רואה שלהפועל אין אמצע ולא מנסה לשנות בכיוון הזה, אני מודאג.
אפשר גם להסתכל טיפה לעומק ופנימה ולא לכתוב ערימת סיסמאות שבכלל לא קשורות להווה. גוטמן מאמן טוב. אף אחד לא חולק על זה. הוא לא מושלם, הוא טועה לפעמים וכרגע אני חושב שהוא נובח על העץ הלא נכון.
הוא לא מושלם והוא טעה, טועה ויטעה. לא אמרתי אחרת.
אין לי בעיה גם עם ביקורת לגיטימית. זה דבר חיובי. השאלה אם היא כזאת. במקרה שלך אני חושב שכן. במקום אחרים אני לא בטוח.
ואני דווקא חושב שאתם נובחים על העץ הלא נכון ולא כי אתם טועים, אלא כי אתם לא מתעסקים בעיקר.
אני גם חושב שנגד רמת גן, אשדוד ובני יהודה לדוגמא זה מיותר וטיפשי לשחק גם עם שי וגם עם ידין, אבל לדעתך זה העיקר? כלומר אם זהבי היה פותח רוב הבעיות של הקבוצה היו נפתרות?
הבעיות הניהוליות עדיין כאן. זה שאין כותרות בעיתון כל יום לא אומר שמשהו שם נפתר. כשהיינו צריכים את הבעלים להביא חיזוק ומחליפים הם לא היו שם.
אם נכנס קצת יותר לעומק, אז לקבוצה הגדולה בשנה שעברה היו 4 שחקנים משמעותיים (אניימה, דה סילבה, שכטר וורמוט). שכטר לא משחק כל העונה, דה סילבה נמכר באמצע העונה, אניימה לא משחק כבר תקופה וורמוט זה לא אותו ורמוט של שנה שעברה. אז בחלק גדול של העונה עבודה טובה של החלוצים והתעלות של זהבי גרמו לתוצאות יפות. בתקופה האחרונה שאין את אניימה וגם זהבי בכושר פחות טוב, בתוספת הבעיות הניהוליות ואולי גם ההיעדרות של גוטמן פגעה ברמת הקבוצה.
איך משפרים את המצב? את האמת אין יותר מידי שפנים. אפשר לעשות שינויים מינורים בהרכב, אבל בהנחה וזהבי וורמוט לא יחזרו לעצמם ואניימה לא יחזור לשחק, אז אפשר לשכוח מאליפות העונה וזה לא משנה מי יהיה באמצע ומי יהיה המגן הימני.