Officer Barbrady כתב:
LeeorJuve כתב:
למען הסר ספק, אני לא חושב שדרכו של האיטלקי להתחבר עם החמאס הייתה נכונה ואני לא רואה בחמאס כארגון טוב, זה כמו האיחוד הלאומי של עזה. הוא היה תמים בדרך מחשבתו(היה חלק מארגון סולידריות בינ"ל- ללא קשר לזרוע הצבאית של החמאס או משהו) והיה תמים בפעולותיו, ועדיין, זה לא מצדיק רצח. ד"א דרך הכניסה שלו לעזה הייתה עם משט הרבה יותר קטן מאשר המאבי מרמרה.
הזכרתי את עבר משפחתו כדבר שיש לראות בהערצה ובכבוד, הרבה יותר קל היה בתקופה ההיא לחבור לפאשיסטים ולנאצים, ואני נוטה להעריך או במינימום לכבד בן אדם עם מורשת כזו-לא שזה עושה ממנו בן אדם יותר או פחות טוב, אני פשוט משתאה לנוכח עובדות כאלה. אבל בגדול, לא הייתי צריך להזכיר את זה- בקטע הזה אופיסר אתה צודק .
אבל אתה טועה בכך שאתה חושב שמהות השמאל היא להתחבר לארגונים כמו חמאס. אני מגדיר את עצמי כשמאלני אבל בשום פנים ואופן לא יהיה לי מכנה משותף עם חמאס או ג'יאהד כלשהו כמו שלא יהיה לי מכנה משותף עם האיחוד הלאומי למשל. אני, וכך גם רעיי וחבריי איתי רואים בחמאס כארגון ימין לכל דבר- חבל שאתם ממשיכים לדבוק בסטיגמה הזו. כמו שבלונדי כתב- כמו הרבה אידיוטים מועילים לפניו- נפל קורבן למנגנון אותו שירת בעקיפין.
הבעיה היא שאתה לא יודע מה הבעיה. אף אחד לא חושב שאתם לא רואים בחמאס כאירגון ימני שלא תואם את דיעותיכם, הבעיה היא הרבה יותר גדולה מזה. נגיד לרגע ואני מתעלם מהעובדה שהשוות בין מפלגה ימנית לבין ארגון שאחראי לרצח קר של מאות(אלפי?) ילדים, נשים וגברים חפים מפשע, אני בעיקר רוצה להבין לאן נעלמה הסולידריות שלכם עם בני עמכם. איך זה שאתם(שמאל קיצוני) שוכחים את עניי עירכם, ומתפנים לעזור לעניי עזה. יהודים וישראלים זה לא מילה גסה, למרות שיש כאלה שרוצים להפוך אותה לכזאת. למה לתמוך באירגון שרוצח כבר עשרות שנים אזרחים חפים מפשע, ללא הבדלה, זאת תמימות, ולתמוך באירגונים ימנים קיצוניים זה טרוריזם ונאציזם?
אני לא יכול להגיד לכם במה לתמוך ואיך לחשוב, אבל חשוב לי שתבינו את הבעיה. אף אחד לא רוצה שתשנאו את חמאס כי הוא אירגון ימני ופאשיסטי, רוצים שתשנאו אותם כי הם קודם כל ארגון שפועל נגד יהודים וישראלים.רוצים שתשנאו אותו כי הוא אירגון שיורה טילים על בתי ספר וגנים, על אוטובוסים של נערים, כולם כולל כולם יהודים וישראלים. בדיוק כמוכם. מקווה שאולי בפעם הבאה גם לא תשווה מפלגה עם אופי ימני לאירגון טרור.
מה שאתה בעצם אומר: למה אתה לא מזדהה עם אחיך אוהדי הפועל ונגד מכבי השנואה? למה אתה אובייקטיבי? אנחנו אדומים והם צהובים!
והנה בדיוק הבעיה איתך, מר ברבריידי, אתה רואה את הדברים מהפריזמה של אוהד כדורגל. אתה אוהד אל אל ישראל ושונא את פלסטין זונה - הבעיה היא שהחיים זה לא משחק כדורגל שאפשר להיות בו "סתם" לא רציונלי ולצרוח מכבי זונה ולהיות שמח בחלקך. בחיים אין ברירה אלא, רחמנא ליצלן, להיות רציונלי. צריך להגדיר מה הבעיה, מה האינטרסים של הצדדים השונים, איך פותרים אותה.
זה מה שהשמאל עושה כל הזמן: יש בעיה, יש כיבוש, יש מיליונים חסרי זכויות, מה עושים? איך פותרים? ואתה כמובן מגנה אותנו: למה אתם לא צועקים אל אל ישראל? מה איכפת לכם הערבים?
אבל יש בעיה, אתה מבין? צעקות אל אל ישראל לא יפתרו אותה. על הזין שלי הערבים, בסדר?
לנו יש בעיה. איך פותרים אותה?
החמאס הוא עובדה קיימת כמו מזג האוויר (אפשר כמובן להיכנס ולהפיל אותו במחיר מאות הרוגים לצד שלנו ואלפי הרוגים לצד שלהם, ונזק עצום למדינת ישראל, אולי סנקציות אולי חרם, הפתרון הזה אינו מתועדף כרגע על ידי קובעי המדיניות, אני מאוד מקווה) יש לו אג'נדה להעיף אותנו מפה, כמו שלימין הישראלי יש אג'נדה להעיף את הערבים מפה. זה לא שאני אדיש באותה מידה לשתי הדעות: האג'נדה של הימין נוראית בעיני, אבל האג'נדה של החמאס היא איום על החיים שלי - העניין הוא שעל החמאס אין לי השפעה, אני לא אגייס את הנייה לתנועה הציונית, מצד שני את האג'נדה של הימין אני יכול, וחייב למנוע.
ועוד דבר, לראות בחמאס ארגון שטני שנמצא מעל לכל קטגוריה של רוע אנושי - זו גם טפשות. חמאס הרג אלפי ישראלים? אתה רוצה שנעשה ספירה מי הרג את מי וכמה? שנעלה את קיבייה ואת דיר יאסין ואת כפר קאסם לדיון? ואת עופרת יצוקה? ואת 700 אלף הפליטים של 48? ובאותה הזדמנות נספור כמה הרגו לנו הגרמנים? והספרדים ב-1492? והאוקראינים ב-1667? נו באמת. החשבונות האלה אוויליים.
מה שהחמאס עשה או לא עשה זה כבר היסטוריה, מה שמעניין הוא מה הוא עוד יעשה. ישראל צריכה לדבר עם האנשים האלה ולהגיע איתם להסדרים מסויימים. ככל שניתן.