סו אלן כתב:
איזה עונש היה מקבל לדעתכם פלסטיני שחטף נער יהודי בן 15, הפשיט אותו, הכה אותו מכות רצח, כבל את ידיו, שב והכה אותו ממושכות, ואז השליך אותו בשדה פתוח כשהוא מדמם, חבול, עירום, קשור ומכוסה עיניים.
יותר או פחות משנה וחצי מאסר?
כי זה בדיוק העונש שהוטל שלשום על צבי סטרוק, תושב המאחז הלא חוקי אש קודש שליד שילה, שהורשע בבית המשפט המחוזי בירושלים בעבירות של תקיפה, חבלה בנסיבות מחמירות, חטיפה לשם חבלה חמורה וגרימת נזק.
שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, אמנון כהן, כתב בגזר הדין כי "אין כל ספק כי האירועים פגעו בצורה קשה במתלונן, שהיה כבן 15. עיינתי בתעודה הרפואית ובתמונות הקשות של המתלונן מיד לאחר האירוע ואינני יכול שלא להביע שאת נפש וזעזוע עמוק מסימני החבלות הקשות שהיו מנת חלקו של הקטין". מתברר כי שאט הנפש והזעזוע העמוק של כבודו היו שווים שנה וחצי מאסר. הרי בכל זאת הקורבן היה רק נער פלסטיני מהכפר קוסרא. וזה עוד מקרה נדיר מאוד שבו מתנחל פורע חוק מובא לדין ומורשע. ההליך, אגב, נמשך ארבע שנים, וביצוע העונש נדחה מתוך התחשבות בבקשת הנאשם ובאי כוחו לאפשר להם להגיש תחילה ערעור.
אני מציין את קצב עשיית הצדק משום ששמתי לב שבמקרים מסוימים דווקא ננקטת אצלנו תגובה מיידית. דקות ספורות נדרשו למשל כדי לאלץ את יורם ארבל, בכיר שדרי הספורט בישראל, להתנצל על הטקסט הבא: "יש בחורה שעשתה שטות גדולה, והיא יושבת מאז במעצר בית. היא אוהבת כדורגל ואנחנו ננסה להקדיש לה חלק מהשידור הזה". ארבל גם נענש בהשעיה סמלית, וכמובן באלפי טוקבקים מתלהמים שהכתירו אותו כבוגד ועוכר ישראל.
בהתנצלותו בשידור אמר "אם השתמע מדבריי שאני תומך במעשה שלה, אני מתנצל". אז זהו בדיוק, שלא השתמע. השתמע דווקא שהוא חושב שענת קם עשתה "שטות גדולה", ושהסתבכותה נגעה ללבו. ייתכן בכלל שביקש להרע את תנאי מעצרה: אחרי הכל הוא בחר להקדיש לה משחק של נבחרת הכדורגל המשמימה ביותר אי פעם, מלווה בפרשנותו של איל ברקוביץ'.
זה אותו ברקוביץ' שימים ספורים קודם לכן השתלח בתוכנית הרדיו שהוא מגיש במרואיין גיל לב, נשיא מכבי נתניה. חטאו של לב היה נוכחות במשחק בינלאומי של נבחרת פלסטין הצעירה. עבור אנשים רבים בישראל 2011, אמפתיה לפלסטינים, או לשמאלנים, היא פשע בלתי נסלח. כך גם ניסיונות לדיאלוג או לביסוס חיים משותפים עם האויב.
תשאלו את עמוס עוז, מגדולי הסופרים בישראל, שכנס בהשתתפותו בבית החולים אסף הרופא בוטל אחרי ששלח לאסיר מרואן ברגותי את "סיפור על אהבה וחושך" עם הקדשה אישית.
היסטריה, רדיפה וסתימת פיות ברמות הללו יכולות להעיד רק על דבר אחד: חוסר ביטחון עמוק, מהותי ובסיסי. אומה שבוטחת בעצמה לא מזדעזעת בקלות מכל אמירה של שדר כדורגל או מחווה של סופר. אומה שמשוכנעת בצדקת דרכה לא נבהלת מקימו של דיון ציבורי, לא מחוקקת חוקים דרקוניים להגבלת הדמוקרטיה ולא אוסרת על לימוד היסטוריה במגוון נרטיבים. אבל חברה שמתמכרת זה העשור החמישי לשלטון כיבוש ואפליה, שמנהיגה בשטחה סטנדרטים כפולים וגזעניים ועוד מעזה להטיף מוסר לכל העולם, חייבת לפרוק איכשהו את מועקותיה. זה כמובן לא עושה אותה יותר צודקת, רק יותר מטומטמת וחשוכה.
אורי משגב, ידיעות אחרונות
azran כתב:
אם כבר התעללות בפלסטינים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4048324,00.htmlציטוט:
צבי סטרוק חטף בן 15 והותיר אותו פצוע, עירום, כפות ומחוסר הכרה. אמו, פעילת הימין אורית סטרוק: "צביקי לא עשה כלום, השופט העדיף מחבל. השם שלי נתן מוטיבציה לכולם"
רק שנה וחצי?מחר אני אחטוף איזה ילד של מתנחל נראה כמה אני אקבל ...