תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 12 יולי 2025, 09:07

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 31 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: פוסט מעניין ועצוב על הדמוקרטיה בישראל
הודעהפורסם: 28 מרץ 2011, 20:34 
סמל אישי של המשתמש
http://www.hahem.co.il/scissors/?p=612
ציטוט:
אין כאן דמוקרטיה שמאוימת ע"י קבוצה קטנה וקיצונית. מה שיש כאן זה יסודות רעועים. הדמוקרטיה כאן, במקומות בהם היא מתקיימת, היא שיטת ניהול ולא מהות. והבעיה היא שכך בדיוק הציבור מבין אותה.
אין בזה שום דבר מפתיע, שכן לישראל אין מסורת דמוקרטית. המהגרים שהרכיבו אותה, בין אם הגיעו מהרי האטלס ובין אם מהשטעטלים של אוקראינה, ומאוחר יותר מברית המועצות, לא הכירו שום דמוקרטיה. כנ"ל הפלסטינים המקומיים. הבחירה במשטר דמוקרטי, לפני הכול, הייתה בחירה אסטרטגית להשתייך לגוש המערב במלחמה הקרה. עד היום, דמוקרטיה היא מסמן של השתייכות ל"מערב" יותר מאשר עמדה עקרונית.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: פוסט מעניין ועצוב על הדמוקרטיה בישראל
הודעהפורסם: 28 מרץ 2011, 20:42 
סמל אישי של המשתמש
מסכים חלקית. מה זאת מהות דמוקרטית? מי היא הדוגמא למדינה בעלת מהות דמוקרטית? האם ארה"ב, שמאז 11/9 נמצאת בפאניקה מוחלטת ורומסת את זכויות האזרח בשם המלחמה בטרור? האם גרמניה, שאצלה צמח המשטר הנאצי? צרפת, שהוציאה את חוק הבורקה ושאצלה אחוז אנטישמיות גבוה? בריטניה, האחות הקטנה והמבולבלת לא פחות של ארה"ב?

האם זה אפשרי בכלל שמדינה כמו שלנו, שהוקמה במלחמה ונמצאת במלחמה מאז, יכולה להתקיים כדמוקרטיה מלאה ומייצגת? כולם יודעים מה קורה למדינות דמוקרטיות שנמצאות במלחמה, ואיך הדמוקרטיה נדחקת הצידה. אז מה אפשר להגיד על מדינה שמאז ומתמיד נמצאת במלחמה?

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מרץ 2011, 21:00 
Officer Barbrady כתב:
מסכים חלקית. מה זאת מהות דמוקרטית? מי היא הדוגמא למדינה בעלת מהות דמוקרטית? האם ארה"ב, שמאז 11/9 נמצאת בפאניקה מוחלטת ורומסת את זכויות האזרח בשם המלחמה בטרור? האם גרמניה, שאצלה צמח המשטר הנאצי? צרפת, שהוציאה את חוק הבורקה ושאצלה אחוז אנטישמיות גבוה? בריטניה, האחות הקטנה והמבולבלת לא פחות של ארה"ב?

האם זה אפשרי בכלל שמדינה כמו שלנו, שהוקמה במלחמה ונמצאת במלחמה מאז, יכולה להתקיים כדמוקרטיה מלאה ומייצגת? כולם יודעים מה קורה למדינות דמוקרטיות שנמצאות במלחמה, ואיך הדמוקרטיה נדחקת הצידה. אז מה אפשר להגיד על מדינה שמאז ומתמיד נמצאת במלחמה?

כן. כל המדינות שהבאת הן דוגמאות מצויינות לדמוקרטיה.
הנאצים עלו לשלטון בצורה דמוקרטית, דרך אגב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מרץ 2011, 21:43 
סמל אישי של המשתמש
הנאצים עלו לשילטון מתוך דמוקרטיה מעורערת, כנ"ל גם מוסוליני. דמוקרטיה לא יציבה זה אחד הדברים הבסיסיים להצלחה של תנועות פאשיסטיות.
אני שומע הרבה סוגים מסוגים שונים של אנשים שהיו מוותרים על דמוקרטיה לטובת שילטון דקטטורי שיתן להם את החופש שלהם (כאילו הדבר הזה אפשרי), או שיממש את האידאולוגיה שלהם.
חבר שלי, מתנחל לשעבר שכל האחים שלו הם נערי גבעות והאידאולוגיה שלו לא רחוקה מזה דיבר איתי פעם על החזרת המלוכה לישראל, ולמנות מלך. הצעתי אז את יוסי ביילין, ההצעה נדחתה :-)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מרץ 2011, 21:51 
כבר המון זמן אני אומר שהציבור בארץ בכלל לא רוצה דמוקרטיה. עזבו אפילו את רשת החוקים הגזעניים שצומחת פה..תסתכלו על תמיכה הציבורית בפעולות לא דמוקרטיות (אפילו לא הדיבורים על "להרוג את כל הערבים", אלא סילוק המפלגות הערביות מהכנסת, שלילת זכויות לח"כ ערבייה, חקירת ארגוני השמאל) והצמיחה של ליברמן הפאשיסט שהוא על גבול הלא דמוקרטי ואפשר להבין מאד בקלות שיש פה הצגה יפה של דמוקרטיה ושכולם בעצם רוצים מנהיג חזק. לצערי זה כנראה יגיע עוד מעט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מרץ 2011, 22:19 
סמל אישי של המשתמש
בבסיס זו טפשות לשמה, לחשוב שהמלך או הדיקטטור יתאים לראיית העולם שלך. מרגע שיהיה לו הכח, הוא כבר יעשה את מה שמתאים לו ולא לך. לך תתחרט אחר כך.
בטפשות מהסוג הזה יש רק אשמה אחת, והיא מערכת החינוך הכושלת.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מרץ 2011, 22:40 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
בבסיס זו טפשות לשמה, לחשוב שהמלך או הדיקטטור יתאים לראיית העולם שלך. מרגע שיהיה לו הכח, הוא כבר יעשה את מה שמתאים לו ולא לך. לך תתחרט אחר כך.

זה לא מערכת החינוך, זה משהו עמוק הרבה יותר. יש פה חברות גדולות שלא רואות בדמוקרטיה ובשילטון הדמוקרטי שום ערך ותפיסת העולם הזה מחלחלת לאוכלוסיה הכללית. (אם זה אוכלוסיות שלמות שגדלו במדינות לא דמוקרטיות ואם זה החברה הדתית שחלקה הגדול שם את חוקי התורה לפני חוקי המדינה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מרץ 2011, 23:32 
ציטוט:
אם כל זה לא מספיק, הדמוקרטיה והתמיכה בה בישראל הם סממן של זהות מגזרית. עבור שכבת אליטה של אשכנזים ותיקים ממעמד בינוני ממרכז הארץ, שמקושרים היטב במרכזי הכוח גם אם הממשלה הנוכחית לא לטעמם, הדמוקרטיה היא על תקן הגרסה האשכנזית והחילונית של הילולת הבבא סאלי. מי שמדבר בז'רגון הדמוקרטיה והליברליזם – משלנו הוא. מי שלא – לא. מאות מילדיהם של אותם אנשים הנחיתי בסדנאות. ז'רגון הדמוקרטיה שגור בפיהם, אבל אין להם את היסודות, הם לא יודעים את ה – "בשביל מה". כשהם יידחקו עם הגב לקיר, רובם יוותרו על הדמוקרטיה, וכך יעשו גם הוריהם. זה מה שאני ראיתי וכך טוען גם מחקר של "המכון לדמוקרטיה".

אימרה קצת בעייתית.
לא מוכיחה הרבה, משום שניתן לדחוק כל בן אדם (לא רק מישראל) עם הגב אל הקיר...
הבעיה שאצלנו בישראל יש אנשים שגם בלי שדוחקים בהם מתנגדים לדמוקרטיה כולה או לחלקים ממנה.

בגדול טור מעולה כרגיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2011, 00:37 
זה שעדיין יש פה דמוקרטיה זה פשוט נס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2011, 00:47 
שגילו כתב:

זאת שאלה אם באמת יש פה דמוקרטיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2011, 02:02 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:

הכל מתחיל מהבית.
מערכת החינוך דפוקה אבל זה קל מדי להפיל את זה עליה.
יש היום כל כך הרבה מקורות ידע, מי שמגדל את הילד שלו ויוצר אצלו סקרנות לחקור ולדעת לא יקבל פאשיסט. אין מצב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2011, 02:03 
אוגוסטוס היל כתב:
שגילו כתב:

למרות מה שקורה בשטחים ולמרות האפליה הממוסדת והגזענות בחוקים מסויימים, יש כאן דמוקרטיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2011, 02:21 
המדינה הזו הוקמה ע"י גרעין אידיאליסטי ציוני שבא ממדינות דמוקרטיות או שהאמין בדמוקרטיה. מאז 48 מספר העולים ממדינות דמוקרטיות הוא בערך אלפית ממספר העולים ממדינות לא דמוקרטיות, ובגלל זה שינוי המגמה.
על זה תוסיפו את הדת היהודית והאיסלאם, שבמהותן (כמו כל דת) לא מעודדות דמוקרטיה - ותקבלו שרק 40% מהציבור מאמין שדמוקרטיה היא שיטת המשטר האידיאלית בעולם.

שלוש מדינות לשלושה עמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2011, 03:18 
סמל אישי של המשתמש
shirman כתב:
המדינה הזו הוקמה ע"י גרעין אידיאליסטי ציוני שבא ממדינות דמוקרטיות או שהאמין בדמוקרטיה. מאז 48 מספר העולים ממדינות דמוקרטיות הוא בערך אלפית ממספר העולים ממדינות לא דמוקרטיות, ובגלל זה שינוי המגמה.
על זה תוסיפו את הדת היהודית והאיסלאם, שבמהותן (כמו כל דת) לא מעודדות דמוקרטיה - ותקבלו שרק 40% מהציבור מאמין שדמוקרטיה היא שיטת המשטר האידיאלית בעולם.

שלוש מדינות לשלושה עמים.

הגרעין שהקים את המדינה שלט בה שלושים שנה בשלטון סטייל מובארק, משך מעט עשרים שנה הוא החזיק את הציבור הערבי כולו תחת משטר צבאי, כל אותן שנים המפלגה זוהתה עם המדינה שזוהתה עם ההסתדרות, וכו'.
לא נראה לי שהדמוקרטיה הייתה נר לרגליו של בן גוריון.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2011, 09:17 
שגילו כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
שגילו כתב:

למרות מה שקורה בשטחים ולמרות האפליה הממוסדת והגזענות בחוקים מסויימים, יש כאן דמוקרטיה.

ויש שיטענו שהמילה "למרות" במשפט שלך היא פיקציה שלא יכולה להתקיים.
זה מאוד מאוד בעייתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2011, 10:01 
סמל אישי של המשתמש
shirman כתב:

שלוש מדינות לשלושה עמים.

גם מי שהקים את המדינה לא בא ממדינות דמוקרטיות, ולפחות לא דמוקרטיות יציבות (כמה כאלה היו בעולם לפני מאה שנה). אבל אותם אלה שהקימו את המדינה עדיין חרתו על דיגלם אידאלים מסויימים שהיו רווחים אז (סוציאליזם, דמוקרטיה וכולי). עברו שנים עד שהדמוקרטיה התחילה להשתרש אבל כל פעם מחדש היא מאבדת את עצמה לאותם קבוצות שצריכות ללמוד דמוקרטיה מהי שוב.
אגב, דווקא העליה ממדינות ערב הביא לנו את אחת מתנועות המחאה החשובות שקמו כאן, הפנתרים השחורים. ככה שזה לא שחור ולבן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2011, 10:23 
סמל אישי של המשתמש
אגב, בלוג מצויין. ממליץ במיוחד על "החברים של ג'ורג'" - יוסי גורביץ תותח.

Indeed I tremble for my country when reflect that God is just: that his justice cannot sleep for ever.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2011, 11:05 
סמל אישי של המשתמש
הדיונים בתגובות לבלוג הזה גרמו לי לכאבי ראש קשים. איזה נודניקים...

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2011, 12:36 
מה שהכי שווה ציטוט מהפוסט הזה, הוא התגובה הבאה (של כותב הפוסט עצמו לדעתי...) שמסביר היטב למה רוב הויכוחים בפורום הזה חסרי טעם, ומה מקור עמדותיהם של כל המשתמשים.

"כי לוגיקה היא לא המקור שממנו העמדות מגיעות.

עמדות הן ביטוי של צרכים (רבים מהם רגשיים) שונים.לרוב אנחנו אפילו לא מודעים לצרכים בהם מדובר. בתרבות שלנו נהוג לנסח את העמדה בצורה לוגית, אבל זוהי הצדקה בדיעבד. לוגיקן סביר יוכל להצדיק לוגית כל עמדה בה ינקוט ולוגיקן טוב יוכל להצדיק כל עמדה שהוא רוצה.

מה שמשנה עמדות זה שינוי רגשי, הבנה טובה יותר של הצרכים והעמדות, ובירור – כאן הלוגיקה יכולה להיכנס לתמונה – האם העמדות הנ"ל הן אכן הדרך הטובה יותר למלא צרכים אלו."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2011, 12:51 
אדום מטלי כתב:
מה שהכי שווה ציטוט מהפוסט הזה, הוא התגובה הבאה (של כותב הפוסט עצמו לדעתי...) שמסביר היטב למה רוב הויכוחים בפורום הזה חסרי טעם, ומה מקור עמדותיהם של כל המשתמשים.

"כי לוגיקה היא לא המקור שממנו העמדות מגיעות.

עמדות הן ביטוי של צרכים (רבים מהם רגשיים) שונים.לרוב אנחנו אפילו לא מודעים לצרכים בהם מדובר. בתרבות שלנו נהוג לנסח את העמדה בצורה לוגית, אבל זוהי הצדקה בדיעבד. לוגיקן סביר יוכל להצדיק לוגית כל עמדה בה ינקוט ולוגיקן טוב יוכל להצדיק כל עמדה שהוא רוצה.

מה שמשנה עמדות זה שינוי רגשי, הבנה טובה יותר של הצרכים והעמדות, ובירור – כאן הלוגיקה יכולה להיכנס לתמונה – האם העמדות הנ"ל הן אכן הדרך הטובה יותר למלא צרכים אלו."

באמת שווה ציטוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2011, 12:51 
לא מסכים.
אם זה נכון, אז למה הגבלת את עצמך רק לפורום?
בוא תגיד שכל הויכוחים כולם בכל מקום הם חסרי טעם.

אנשים דנים, מציגים עובדות, טענות והיקשים.
לפעמים לא כל העובדות ידועות לצד השני, לפעמים דרך הסקת המסקנות הייתה שונה.
ככל שאדם נחשף ליותר דיונים וויכוחים, הוא מקבל תמונה יותר שלמה וזויות הסתכלות אחרות. ואם הוא לא פאנאט מקובע, זה יכול לגרום לו להבין שהוא טועה או שיש משהו שלא מסתדר לו עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2011, 12:54 
skadiv כתב:
לא מסכים.

ככל שאדם נחשף ליותר דיונים וויכוחים, הוא מקבל תמונה יותר שלמה וזויות הסתכלות אחרות. ואם הוא לא פאנאט מקובע, זה יכול לגרום לו להבין שהוא טועה או שיש משהו שלא מסתדר לו עכשיו.

או לחילופין (במקרה שלי) להבין עד כמה אני צודק, לחזק את העמדות שלי ולסדר אותן בראש היטב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2011, 13:28 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
skadiv כתב:
לא מסכים.

או לחילופין (במקרה שלי) להבין עד כמה אני צודק, לחזק את העמדות שלי ולסדר אותן בראש היטב.

זה בגלל שאתה פנאט מקובע.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2011, 14:33 
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
skadiv כתב:
לא מסכים.

זה בגלל שאתה פנאט מקובע.

מי שגר בבית זכוכית וכו'..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2011, 14:52 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
skadiv כתב:
לא מסכים.

זה בגלל שאתה פנאט מקובע.

מי שגר בבית זכוכית וכו'..

זה שלא הצלחתם לשנות את דעתי זה לא אומר שאני מקובע.
בניגוד לקומוניסים וחבורתו, אני כן מכיר מבפנים את עולם הדעת שלהם ולא מפחד להיחשף לדברים שאני לא מסכים איתם.

ואם זה אני לא מוכן להתפשר על גזענות בשום אופן זה אומר שאני פנאט, אז אני אקבל את זה כמחמאה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2011, 15:16 
קיצוני ימני כתב:

בניגוד לטכנובוי וחבורתו, אני כן מכיר מבפנים את עולם הדעת שלהם ולא מפחד להיחשף לדברים שאני לא מסכים איתם.

ואם זה שאני לא מוכן לפגוע בבטחון המדינה בשום אופן זה אומר שאני פנאט, אז אני אקבל את זה כמחמאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2011, 15:24 
בגדול מה שכתוב נכון
אף פעם לא היתה כאן דמוקרטיה ממש והיום המעט שהיה מתכרסם והולך מיום ליום
אבל הסכנה הגדולה היא לא בימין או בדתיים או אפילו במתנחלים אלא ב-20-30 המשפחות
הן השליטות האמיתיות של המדינה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2011, 16:27 
אפשר לדבר עד מחרתיים על כמה אין פה דמוקרטיה.

בינתיים, אני לא רואה הרבה מדינות באיזור שלנו שבהן השירותים החשאיים עומדים לביקורת ציבורית פומבית, כמו הביקורת שהמוסד חטף ממבקר המדינה היום:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4048854,00.html
אני לא רואה הרבה מדינות באיזור שלנו שבהן הנשיא מורשע באונס, ושפוליטיקאים שגנבו יושבים בכלא.
אני לא רואה הרבה מדינות באיזור שלנו שכשראש הממשלה טס לחו"ל מתפרסמים בפריים-טיים בטלויזיה תחקירים על המימון שלהם. וזה בלי להתייחס לשאלה אם הם נכונים או לא - זה לא משנה, מה שמשנה זה שיש פה חופש ביטוי שמאפשר את זה.
אני לא רואה הרבה מדינות באיזור שלנו שכשבת הזוג של ראש הממשלה מעסיקה עובדת זרה לא חוקית - מגיעה משטרה.
אני לא רואה הרבה מדינות באיזור שלנו שכאשר ראש הממשלה מקבל שוחד - הוא עומד לדין.

בקיצור, הלוואי על רוב מדינות העולם דמוקרטיה כמו שיש פה. נכון שיש מקום לשיפור, אבל אבסולוטית מצבנו מצוין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2011, 20:46 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
קיצוני ימני כתב:

בניגוד לטכנובוי וחבורתו, אני כן מכיר מבפנים את עולם הדעת שלהם ולא מפחד להיחשף לדברים שאני לא מסכים איתם .

ואם זה שאני לא מוכן לפגוע בבטחון המדינה בשום אופן זה אומר שאני פנאט, אז אני אקבל את זה כמחמאה.

זה שכתבת את זה לא אומר שיש פה איש ימין שיכול לעמוד מאחורי הדברים האלה (במיוחד לא מאחורי המשפט המודגש).

קומוניסים כבר הודה היום שהוא סתם עושה קופי-פייסט מויקיפדיה לדברים שהוא אפילו לא מסכים איתם (ואולי אפילו לא טרח לקרוא), במקום לנהל דיון ולהסביר את עצמו בקצרה, כמו שאני אישית טורח לעשות.
עושה רושם שמי שלא מוכן לדיון זה דוורט הדומוניסימים למיניהם.

ועוד דבר: אני חושש שלא הדאגה לבטחון המדינה היא שמנחה את אנשי הימין הדתי החדש של ישראל, אלא איזה להט משיחי (ואני מרשה לעצמי לכתוב דבר כזה כי ככה הם מתבטאים).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מרץ 2011, 08:16 
teknoboy כתב:
אדום מטלי כתב:
קיצוני ימני כתב:

בניגוד לטכנובוי וחבורתו, אני כן מכיר מבפנים את עולם הדעת שלהם ולא מפחד להיחשף לדברים שאני לא מסכים איתם .

זה שכתבת את זה לא אומר שיש פה איש ימין שיכול לעמוד מאחורי הדברים האלה (במיוחד לא מאחורי המשפט המודגש).

קומוניסים כבר הודה היום שהוא סתם עושה קופי-פייסט מויקיפדיה לדברים שהוא אפילו לא מסכים איתם (ואולי אפילו לא טרח לקרוא), במקום לנהל דיון ולהסביר את עצמו בקצרה, כמו שאני אישית טורח לעשות.
עושה רושם שמי שלא מוכן לדיון זה דוורט הדומוניסימים למיניהם.

ועוד דבר: אני חושש שלא הדאגה לבטחון המדינה היא שמנחה את אנשי הימין הדתי החדש של ישראל, אלא איזה להט משיחי (ואני מרשה לעצמי לכתוב דבר כזה כי ככה הם מתבטאים).

הלו הלו
אני השקעתי אתמול בשיא הלחץ בעבודה וקראתי את כל ההודעה הזו- פעמיים!!!
למה אתה סתם אומר? אתה לא חושב שעל ויכוח סביב עובדה- ציטוט מלא מויקיפדיה עם הדגשה של הקטעים הרלוונטים יאמר יותר מאשר אכתוב את דעתי במילים שלי??

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 31 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: