תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 12 יולי 2025, 08:59

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 115 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: "לא אתיופי, לא נכה, לא דתי מדי"
הודעהפורסם: 26 מרץ 2011, 07:43 
אדום נחמד כתב:
אם היית אומר שאתה מתנגד לכל הקונספט של תנאי קבלה, הייתי מסכים עם כל מה שאתה אומר ובזה זה היה נגמר
אבל אתה לא יכול מצד אחד לאפשר הגבלות, ומצד שני לטעון שגזע למשל זה לא תנאי לגיטימי.

אותי, אגב, קשה יהייה לך לשכנע שיש בכלל תנאי שהוא לגיטימי. אני רק מראה לך את הטעויות בדבריך.

עם כל הכבוד, הטעויות הן לא בדבריי הן בהבנה שלך. מצטער.
אולי דוגמאות יעזרו- יישוב בעל צביון דתי יכול לדרוש שלא ייסעו בשבת, שיילכו בלבוש צנוע, שיקיימו אורח חיים שמתאים לקהילה.
יישוב קהילתי יכול לבדוק אם אתה אדם שיודע לחיות בחיי קהילה ולא אינדיבידואליסט מושבע.
יישוב יכול להחליט שהוא רוצה אנשים עם זיקה לחקלאות. יישוב יכול אפילו לדרוש שמי שגר בו לא יעשן/לא יאכל בשר וכו'.
זכותו של ישוב לשמור על הצביון שייחודי לו.
אסור לו להפלות אנשים עך בסיס אתני/גזעי/וכו'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2011, 08:38 
סמל אישי של המשתמש
מאנייק השי חרמש הזה.
חרא של חבר כנסת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2011, 08:50 
סמל אישי של המשתמש
לא חרא ולא מניאק, אבל אין ספק שפה הוא שוגה במבחינה מוסרית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2011, 14:18 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אם היית אומר שאתה מתנגד לכל הקונספט של תנאי קבלה, הייתי מסכים עם כל מה שאתה אומר ובזה זה היה נגמר
אבל אתה לא יכול מצד אחד לאפשר הגבלות, ומצד שני לטעון שגזע למשל זה לא תנאי לגיטימי.

אותי, אגב, קשה יהייה לך לשכנע שיש בכלל תנאי שהוא לגיטימי. אני רק מראה לך את הטעויות בדבריך.

לא רק שאתה יכול לטעון שגזע הוא קריטריון לא לגיטימי, אתה אפילו חייב. זה מוסר אנושי בסיסי.
צריך להזכיר לך מה עלול לקרות כקריטריון כזה נחשב ללגיטימי?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2011, 14:20 
סמל אישי של המשתמש
עזרא כתב:
מאנייק השי חרמש הזה.
חרא של חבר כנסת.

למען הסר ספק: אין שום מימד אישי בדיון הזה (גם אם השם של ח"כ חרמש עלה פה).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2011, 16:58 
אדום נחמד כתב:

לא מאמין שכתבת את זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2011, 17:34 
סמל אישי של המשתמש
אני צריך להגיב, מסתבר, ל-3 אנשים.
אז שגילו, אתה יכול לא להאמין, אני לא רואה איך זה תורם לדיון.

טכנו, אם אתה יודע לקרוא, אתה יכול לראות שבעיני כל הגבלה היא לא לגיטימית. אבל אם כבר אתה מאפשר הגבלה, גזע הוא לא שונה ממצב כלכלי למשל, או כל מאפיין אחר.

אגוסטוס, אני חושש שאכן יש בינינו קצר מסוים.
הדוגמא של הישוב הדתי היא לא רלוונטית כי אין בו הגבלה לפי אדם, רק הגבלה על מה מותר ומה אסור בקיבוץ(אגב, דווקא הדוגמא הספציפית של לנהוג בשבת לא מקובלת עלי ועצוב לי שזה חוקי). אם היית אומר שאותו ישוב מצפה מהתושבים להניח תפילין כל בוקר, אז הדוגמא היתה רלוונטית.
לגבי הישוב הקהילתי. אני עצמי אינדיוידואליסט, אני מתקשה להסתדר בקבוצות גדולות, ומעדיף להמעיט באירועים. עם זאת, מקום העבודה שלי ממש קרוב לאותו ישוב ואני רוצה לגור שם. לא לגיטימי בעיני שלא יקבלו אותי מהסיבה הזו, לא פחות מאשר אם לא יקבלו אותי כי אמא שלי ממצרים.

ואני מצטער שאני חוזר לזה חברה, אבל עניין הערך של הרכוש הוא עדיין רלוונטי בעיני, וכמה שתנסו להתעלם מזה בעיני זה עדיין חלק חשוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2011, 17:46 
אתה באמת לא עושה הבחנה בין פסילה על רקע של גזע לבין פסילה על רקע כלכלי, או כי האדם אוכל בשר ולכן לא יכול לגור ביישוב של טבעוניים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2011, 17:55 
סמל אישי של המשתמש
יש הבדל מהותי בין פרמטרים שבן אדם יכול לשנות לבין כאלו שלא (כמו גזע).

אם כי אני מסכים עם אדום נחמד ברמה העקרונית שועדת קבלה הוא כמעט תמיד רעיון פסול.
אם רוצים לשמור על צביון מסוים, הדרך היא ע"י תקנות והענשה של מי שעובר עליהם, כמובן כל עוד שהתקנות הנ"ל לא מתנגשות עם חוקי המדינה.
לא מקובל עלי שמישהו צריך להוכיח מה הוא יעשה או לא יעשה בעתיד, זה קרוב מאד לפשעי מחשבה (וברמה הפרקטית זה גם טיפה מצחיק, הרי בשום מקום לא מחתימים אותך שלא תאנוס).

ואני באמת לא חושב שלקבוע מי השכנים שלך זו איזו זכות יסוד בסיסית בדמוקרטיה.
להפך.
אפילו אם הסבים שלך הגיעו למקום לפני הסבים של אדום נחמד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2011, 18:28 
שום קצר, אדום נחמד. אתה כנראה לא מבין את המשמעות של מה שאתה אומר ואתה כל הזמן בורח. זו "גזענות מודרנית". אם אתה לא מבין בין פסילה על פי תכונה מולדת לבין פסילה על פי סגנון חיים (וכו') יש עם זה בעיה.
בפשטות- אסור לפסול על פי אדם אלא על פי התנהגות/סגנון/וכו'. אם אתה מוכן לקלב על עצמך את הסגנון ואם אתה מתאים-וולקאם גם אם אתה תימני/אתיופי/ערבי
כל פרמטר שאומר שמבלי להכיר אדם מסויים הוא נפסל- הוא פרמטר שלא יעלה על הדעת.
וכן, אני גם לא אוהב מיונים וועדות קבלה, אבל אין מצב שלא יהיו מיונים ולכן צריך לפקח על זה.

לגבי הפרמטר הכלכלי, אני שוב מזכיר לך את שנות ה 30 בגרמניה שמר פון שפיגל לא השכיר בית ליהודי כי זה הוריד את ערך הבית שלו.
לגיטימי? עניין של ערכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2011, 20:17 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
שום קצר, אדום נחמד. אתה כנראה לא מבין את המשמעות של מה שאתה אומר ואתה כל הזמן בורח. זו "גזענות מודרנית". אם אתה לא מבין בין פסילה על פי תכונה מולדת לבין פסילה על פי סגנון חיים (וכו') יש עם זה בעיה.
בפשטות- אסור לפסול על פי אדם אלא על פי התנהגות/סגנון/וכו'. אם אתה מוכן לקלב על עצמך את הסגנון ואם אתה מתאים-וולקאם גם אם אתה תימני/אתיופי/ערבי
כל פרמטר שאומר שמבלי להכיר אדם מסויים הוא נפסל- הוא פרמטר שלא יעלה על הדעת.
וכן, אני גם לא אוהב מיונים וועדות קבלה, אבל אין מצב שלא יהיו מיונים ולכן צריך לפקח על זה.

לגבי הפרמטר הכלכלי, אני שוב מזכיר לך את שנות ה 30 בגרמניה שמר פון שפיגל לא השכיר בית ליהודי כי זה הוריד את ערך הבית שלו.
לגיטימי? עניין של ערכים.

בועדת הקבלה, פרט למה שהאיש אומר לך, אתה לא יכול לדעת מי הוא ומה סגנונו. או שאתה פוסל על סמך התשובות שלו, או שאתה לא פוסל בכלל.

ולגבי הכלכלי, אני שוב אשאל אותך מה תעשה אם תדע שברגע שאתה משכיר דירה לאיש מסוים(נגיד ערבי, אבל זה לא קריטי), לא תוכל לעולם למכור אותה יותר, פשוט כי אף אחד לא ירצה לקנות. האם עקרונותיך החשובים יעמדו במבחן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2011, 20:19 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
ולגבי הכלכלי, אני שוב אשאל אותך מה תעשה אם תדע שברגע שאתה משכיר דירה לאיש מסוים(נגיד ערבי, אבל זה לא קריטי), לא תוכל לעולם למכור אותה יותר, פשוט כי אף אחד לא ירצה לקנות. האם עקרונותיך החשובים יעמדו במבחן?

אז בעצם אתה אומר שכולם גזענים ואין מה לעשות, אז עדיף לזרום עם זה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2011, 20:25 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:

יכול להיות שכן, יכול להיות שלא, אבל בדיוק בגלל שאי אפשר לסמוך שאנשים יעשו את הדבר הנכון יש חוקים כנגד אפליה גזענית.
או לפחות אמורים להיות.

ואגב, להשכיר דירה לערבי לא מוריד את הערך שלה בחצי או מונע ממך למכור אותה, זה פשוט בולשיט היפוטתי, וזה רלוונטי כמו לשאול -
"אם היית יודע שאם אתה משכיר דירה לערבי הוא אונס את אחותך, עדיין היית מוכן לעשות את זה?"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2011, 20:48 
אדום נחמד, אתה כנראה לא מצוי בתחום, ויש היום דרכים קצת יותר מדוייקות לבדוק התאמה מאשר ראיון של 30 דקות.
שוב, גם אני לא מת על זה, אבל אני מבין שיש זכות לישוב קטן שמעוניין לשמור על הצביון שלו לבדוק מי רוצה להיכנס אליו.
הדבר היחיד שאני מסכים איתך שזה דבר לא טוב באופן כללי, אבל אי אפשר להשוות את זה לאפליה על בסיס גזע.

לגבי הספקולציה הכלכלית שלך, מעבר לזה שזו ספקולציה מנותקת מהמציאות לחלוטין, לא נתת לי תשובה. האם בגרמניה זה היה לגיטימי. כן או לא?
במציאות זה תרחיש שלא קיים. אין דבר כזה. וגם אם באיזה עולם דמיוני יש דבר כזה גם כאן המדינה צריכה להתערב.

להזכירך זה אשכול על חוק. זה בדיוק המקום שבו המדינה נכנסת לעניינים ואומרת- עד כאן.
חוק הוא לא דבר טכני הוא אלמנט מחנך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2011, 00:32 
סמל אישי של המשתמש
לצערי אנחנו חוזרים על אותם טיעונים ואף אחד מאיתנו לא משתכנע.
לי אישית מפריע שמתייחסים לאפליה על בסיס גזע באופן מוגזם, וזאת דווקא מכיוון שאני נגד גזענות מכל סוג.
לעיתים נראה שאנשים פה מחפשים איפה אפשר להלחם בגזענות, אבל פחות מפריע להם דברים אחרים.
אם לא כך הדבר איתך אוגוסטוס, אני מצטער ואפשר להמשיך הלאה.

לגבי הספקולציה הדמיונית שלי- פה בדיוק נמדדת הדעה שלך. אתה יכול להתעלם מזה, ואתה יכול להגיב לזה.
החוק פה לא יעזור, כי ערך הדירה הוא כמה שאנשים מוכנים לשלם עליה. אם המדינה תחליט שבית בסביון לא יעלה פחות מאיקס כסף, הוא עלול לעמוד לנצח בלי קונה.
לכן נתתי דוגמה קיצונית, אבל היא משליכה על כל דוגמה מציאותית יותר שתתן.

ואני חוזר בפעם המליון, אני לא חושב שזה תקין לא להשכיר דירות לערבים למשל, או לדוסים, או לתימנים שאוהבים ללעוס גת. אבל מצד שני, מי שמתכחש לצד שיכול להנזק כלכלית מהסיפור ומבטל אותו כאילו מצבו לא מעניין משקר לעצמו ובכך הדיון מאבד מערכו.
מה שקרה בגרמניה אכן מצער, אבל הוא לא שונה ממה שקורה בת"א שלא משכירים לערבים דירות, לכן אפשר להשאר בהווה בלי דומאות מהעבר. אני יודע שהשואה שבאה בהמשך לא היתה כיפית. זה בסדר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2011, 07:42 
תשמע, לא נעים לי לומר אבל את

לצערי, יש לך כנראה בעית הבנה בסיסית.
אף אחד לא נטפל לאפליה נגד גזע. אפשר לדבר על אפליה נגד מין, צבע עור, גובה, וכו'. כל תכונה מולדת המאפיינת קבוצת אנשים.
העניין בדברים כאלה הוא שהערך המרכזי שעומד בסיס הרעיון הוא השוויון, וההזדמנות השווה לכל אדם באשר הוא.

אם בעניך אין הבדל בין אפליה על בסיס גזע ל"אפליה" על בסיס כלכלי- יש לך בעיה בסיסית בהבנה או שאתה סתם גזען שנותן הצדקה לגזענות.

אתה מסתכל על העניין הכלכלי כאל מצב נתון, אבל הסיטואציה ההזויה שלך מייצגת מצב של גזענות קיצונית במדינה (אם זה המצב). במצב כזה מי שישכיר דירות לערבים הם אנשי העקרונות החזקים בלבד. אני רוצה להאמין שאני הייתי עושה כך.
כמו שכבר אמרו לך, הדוגמא שלך פשוט לא רלוונטית. לא יודע מי לימד אותך שאם אתה רוצה להבין סיטואציה תיקח אותה לקצה- בכל מקרה הוא טעה.
זה כמו לשאול, מה היה היית עושה אם בשביל לשמור על שכר המינימום של הפועלים, כולם צריכים לקלב שכר מינימום-היית מסכים?
כי אם לא אתה לא דואג לחלשים.
קוראים לזה דמגוגיה.

אה כן, אני אעשה כאילו לא קראתי את מה שכתבת על גרמניה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2011, 09:54 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
תשמע, לא נעים לי לומר אבל את

לצערי, יש לך כנראה בעית הבנה בסיסית.
אף אחד לא נטפל לאפליה נגד גזע. אפשר לדבר על אפליה נגד מין, צבע עור, גובה, וכו'. כל תכונה מולדת המאפיינת קבוצת אנשים.
העניין בדברים כאלה הוא שהערך המרכזי שעומד בסיס הרעיון הוא השוויון, וההזדמנות השווה לכל אדם באשר הוא.

אם בעניך אין הבדל בין אפליה על בסיס גזע ל"אפליה" על בסיס כלכלי- יש לך בעיה בסיסית בהבנה או שאתה סתם גזען שנותן הצדקה לגזענות.

אתה מסתכל על העניין הכלכלי כאל מצב נתון, אבל הסיטואציה ההזויה שלך מייצגת מצב של גזענות קיצונית במדינה (אם זה המצב). במצב כזה מי שישכיר דירות לערבים הם אנשי העקרונות החזקים בלבד. אני רוצה להאמין שאני הייתי עושה כך.
כמו שכבר אמרו לך, הדוגמא שלך פשוט לא רלוונטית. לא יודע מי לימד אותך שאם אתה רוצה להבין סיטואציה תיקח אותה לקצה- בכל מקרה הוא טעה.
זה כמו לשאול, מה היה היית עושה אם בשביל לשמור על שכר המינימום של הפועלים, כולם צריכים לקלב שכר מינימום-היית מסכים?
כי אם לא אתה לא דואג לחלשים.
קוראים לזה דמגוגיה.

אה כן, אני אעשה כאילו לא קראתי את מה שכתבת על גרמניה

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2011, 10:05 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
לצערי אנחנו חוזרים על אותם טיעונים ואף אחד מאיתנו לא משתכנע.
לי אישית מפריע שמתייחסים לאפליה על בסיס גזע באופן מוגזם, וזאת דווקא מכיוון שאני נגד גזענות מכל סוג.
לעיתים נראה שאנשים פה מחפשים איפה אפשר להלחם בגזענות, אבל פחות מפריע להם דברים אחרים.
אם לא כך הדבר איתך אוגוסטוס, אני מצטער ואפשר להמשיך הלאה.

לגבי הספקולציה הדמיונית שלי- פה בדיוק נמדדת הדעה שלך. אתה יכול להתעלם מזה, ואתה יכול להגיב לזה.
החוק פה לא יעזור, כי ערך הדירה הוא כמה שאנשים מוכנים לשלם עליה. אם המדינה תחליט שבית בסביון לא יעלה פחות מאיקס כסף, הוא עלול לעמוד לנצח בלי קונה.
לכן נתתי דוגמה קיצונית, אבל היא משליכה על כל דוגמה מציאותית יותר שתתן.

ואני חוזר בפעם המליון, אני לא חושב שזה תקין לא להשכיר דירות לערבים למשל, או לדוסים, או לתימנים שאוהבים ללעוס גת. אבל מצד שני, מי שמתכחש לצד שיכול להנזק כלכלית מהסיפור ומבטל אותו כאילו מצבו לא מעניין משקר לעצמו ובכך הדיון מאבד מערכו.
מה שקרה בגרמניה אכן מצער, אבל הוא לא שונה ממה שקורה בת"א שלא משכירים לערבים דירות, לכן אפשר להשאר בהווה בלי דומאות מהעבר. אני יודע שהשואה שבאה בהמשך לא היתה כיפית. זה בסדר

אז בהמשך לשאלתי הקודמת:
אתה טוען שלא רק שהמדינה נגועה בגזענות עד היסוד, ולא רק שזה עלול להוביל לדברים "לא כיפיים" בעתיד, אלא שגם צריך לזרום עם זה, כי חייבים להתחשב בערך ההשקעה של בעלי הדירות???

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2011, 10:06 
בורגנות גזענית...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2011, 12:08 
סמל אישי של המשתמש
התגובה לגרמניה היתה בשביל טכנו, אבל אין לי חשק להסביר את עצמי גם לך.

ואם המצב הכלכלי שלי הוא רע (או טוב) היום, זה לא שונה משום דבר אחר, אני לא יכול לשנות את זה (בטווח קצר).

ובאמת שנמאס לי מהדיון הזה. הסברתי מספיק פעמים, נדמה לי, שאפליה מכל סוג וזן היא פגומה.
ומה קורה בסוף? איזה איש שאין לי מושג כמה הוא קרא מהאשכול קורא לי גזען בורגני. נו.

ואגב, מה שהיית רוצה להאמין שתעשה, בכל תחום ובכל נושא, עלול להיות שונה ממה שתעשה בפועל. אבל אולי גם לא.

המשך יום נפלא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2011, 12:14 
סמל אישי של המשתמש
למי שמחפש סטרט-אפ: ישוב שהוא רק לאנשים שמתנגדים לוועדות קבלה יכול להיות הצלחה כלכלית גדולה.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2011, 12:34 
סמל אישי של המשתמש
מה שמטריד יותר מכל הוא חוסר ההבנה מה זו גזענות.
החל מטוקבקים על כתבות בYNET ועד דיונים בפורומים ובפייסבוק. רוב האוכלוסיה , גם כזו שאמורה להיות משכילה, לא מבינה מה זו גזענות.

כשלא מבינים מה זו גזענות קשה להבין מדוע היא גרוע יותר מסתם גסות רוח. מכאן כמובן שקל מאוד לא להבין מדוע צריך להלחם בגזענות ואפשר אפילו להגיע עד כדי הבנה לליבם של גרמנים בשנות ה-30.

לא משמח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2011, 12:49 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד,
אני מבין את הטענה שלך נגד כל סוג וזן של אפליה, הבחנה וכו' וכו'.
אבל גם אם נקבל את הטענה שלך שאפלייה על כל רקע היא פסולה, אני לא מסכים שהיא פסולה באותה מידה.
אפלייה על רקע גזעני היא חמורה הרבה יותר מאי קבלת אנשים ליישוב על רקע זה שהם, נניח, לא אוהדי קבוצה מסויימת.

לדעתי האישית, על ועדות קבלה שמתנות קבלה ליישוב באורח חיים מסויים עוד אפשר להתווכח.
על ועדות קבלה שבודקות צבע עור\מוצא אתני\שייכות לאומית וכו' אין מה להתווכח וצריך לעקור את הרעיון הזה מהשורש.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2011, 12:56 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
לדעתי האישית, על ועדות קבלה שמתנות קבלה ליישוב באורח חיים מסויים עוד אפשר להתווכח.
אפליה לפי שייכות לכנסיה הנכונה ומוכנות לאכול חזיר זה פחות נורא? העיקר שהאפליה לא תהיה לפי מוצא ההורים?
אני לא רואה בזה הבדל כל כך גדול. אף אחד לא עניינו לאן אדם הולך ביום החופשי שלו או מה הוא אוכל.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2011, 13:07 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
teknoboy כתב:
אפליה לפי שייכות לכנסיה הנכונה ומוכנות לאכול חזיר זה פחות נורא? העיקר שהאפליה לא תהיה לפי מוצא ההורים?
אני לא רואה בזה הבדל כל כך גדול. אף אחד לא עניינו לאן אדם הולך ביום החופשי שלו או מה הוא אוכל.

לא אמרתי שאני תומך בזה, אמרתי שאפשר להתווכח על זה (כלומר אפשר למצוא טיעונים שאינם מופרכים\בלתי מוסריים על פניו שיתמכו בזה).

לדעתי כל ועדת קבלה שבודקת אנשים על פי קריטריונים "מהותיים" היא פסולה, ומכאן שלמעשה כל ועדת קבלה פסולה (בלי קריטריונים כאלה אין לה זכות קיום למעשה).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2011, 14:39 
סמל אישי של המשתמש
סאות פארק עשו פרק נפלא על גזענות.
ממליץ לכולכם לראות אותו.

בקצרה, מאמץ אובססיבי להלחם בגזענות הוא גזעני מיסודו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2011, 17:49 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
סאות פארק עשו פרק נפלא על גזענות.
ממליץ לכולכם לראות אותו.

בקצרה, מאמץ אובססיבי להלחם בגזענות הוא גזעני מיסודו.

אני חושב שיש כמה טקסטים שיותר כדאי לך לבסס את תפיסת העולם המוסרית שלך עליהם מאשר על איזה פרק של סאות' פארק.

ממליץ לך, בהקשר הזה, על הספר "הגזענות כפי שהסברתי לבתי", מאת טאהר ג'להון (אני מקווה שאני מדייק בשם של הכותב).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2011, 23:26 
ציטוט:
אפליה היא מונח סוציולוגי המציין הבדלה בין קבוצות חברתיות שונות, קטגוריות חברתיות או פרטים שונים, הבדלה המעניקה לקבוצה, קטגוריה או פרט מסוימים יתרונות או חסרונות יחסיים בהתייחסות אליהם, מבלי שתהיה הצדקה עניינית לכך .

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7% ... 7%99%D7%94

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מרץ 2011, 07:31 
its-sick כתב:
teknoboy כתב:

אם חיי הקהילה (ומדובר על קהילות קטנות) סובבים סביב אורח חיים דתי, נניח, סביר יהיה לדרוש התנהגויות מסויימות מהנקלט. אם הפרמטר הוא ענייני (לבוש צנוע, שמירת שבת וכו') זה סביר.
אם לא מקבלים מישהו כי הוא משתייך לזרם מסויים - זה פסול באותה מידה כמו גזענות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מרץ 2011, 11:32 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
its-sick כתב:
teknoboy כתב:

אם חיי הקהילה (ומדובר על קהילות קטנות) סובבים סביב אורח חיים דתי, נניח, סביר יהיה לדרוש התנהגויות מסויימות מהנקלט. אם הפרמטר הוא ענייני (לבוש צנוע, שמירת שבת וכו') זה סביר.
אם לא מקבלים מישהו כי הוא משתייך לזרם מסויים - זה פסול באותה מידה כמו גזענות.

ולמה אתה קובע שאורח חיים דתי הוא פרמטר ענייני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 115 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: