תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 12 יולי 2025, 08:59

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 12 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: עזרה באקסל
הודעהפורסם: 09 מרץ 2011, 11:49 
אני רוצה להכניס בתא אחד (באופן ידני) נתונים על זמן מסוים בהקלטה של קובץ קול, שתיראה כמו 1.43.87 (כאשר 1 - דקה, 43 - שניות, 87 - מאיות), ושתא אחר יידע להוציא מזה את מספר השניות והמאיות (במקרה הקודם, 103.87).
מישהו יודע איך עושים את זה?

תודה לעוזרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: עזרה באקסל
הודעהפורסם: 09 מרץ 2011, 12:34 
אתה יכול אחרי ההזנה לעשות "טקסט לעמודות" ולקבוע שהמפריד הוא התו ., וככה תקבל תא עם מס' המאיות, אבל זה קצת עקום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מרץ 2011, 15:12 
סמל אישי של המשתמש
בהנחה שהתא אותו אתה רוצה לחשב הוא A1, אז זה משהו כזה:
קוד:
=LEFT(A1,FIND(".",A1)-1)*60+MID(A1,FIND(".",A1)+1,FIND(".",A1,FIND(".",A1,FIND(".",A1)+1)-FIND(".",A1)-1))+RIGHT(A1,LEN(A1)-FIND(".",A1,FIND(".",A1)+1)+1)

אתה יכול גם לפשט את זה ולהשתמש בתאי עזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מרץ 2011, 15:48 
לא תתפוס אותי, לא הבנתי למה התכוונת...

נאווי, הסטרינג שרשמת מחזיר לי ערך שלא ברור מאיפה הוא הגיע (הפניתי במקום A1 לתא שמראה את הערך 5.11.76, והערך שהוחזר היה 18:14:24) ואין לי מושג מה אלה כל הפונקציות שבפנים אז אני לא יודע איך לערוך אותן...

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מרץ 2011, 16:17 
נמשיך בפתרונות שלא צריך להיות חכם כמו נאווי בשבילם-
אם המילישניות הם רק עד שלושה תווים אחרי הנקודה,
=right(A1,3)
יתן לך או . בתור התו הראשון או מספר (תלוי כמה מ"ש).
בסוף התהליך תעמוד על הטור שאליו הגיעה התוצאה, תעשה העתק, לך לטור אחר ותעשה הדבקה מיוחדת -> ערכים
תסמן את הטור החדש תלחץ על חפש -> החלפה ותחליף את התו . בכלום.

או יותר טוב
נאמר שמה שאתה מחפש נמצא בA1
בB1 תשים את
=right(A1,3)
בC1 תשים את
=RIGHT(A1,3) &C1& (IF(LEFT(B1,1)=".",RIGHT(B1,2),B1))

תקבל בC1 את התוצאה

(בטוח למומחה אקסל יש דרך נאה יותר לבצע הליך מכוער זה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מרץ 2011, 16:26 
לא תתפוס אותי כתב:
נמשיך בפתרונות שלא צריך להיות חכם כמו נאווי בשבילם-
אם המילישניות הם רק עד שלושה תווים אחרי הנקודה,
=right(A1,3)
יתן לך או . בתור התו הראשון או מספר (תלוי כמה מ"ש).

רק עד פה הבנתי אבל נראה לי שהצלחתי בעקבות ההסבר + שינוי קטן!
אני משתמש עכשיו ב-
קוד:
=LEFT(A1,1)*60+RIGHT(A1,5)

וזה עושה את העבודה!
זה פשוט כופל את הדקות ב-60 כדי להפוך אותם לשניות ואז אני מוסיף את מה שנשאר.
תודה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מרץ 2011, 16:31 
נאווי, עכשיו הבנתי מה היתה הבעיה עם מה שרשמת, והיא היתה אצלי, אז אתה יכול להיות רגוע, צדקת. :D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מרץ 2011, 16:32 
האמת? מרוב עייפות רק עכשיו הבנתי מה רצית. עניתי לך על משהו אחר לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מרץ 2011, 18:55 
סמל אישי של המשתמש
הפתרון שלי מאוד דומה לשלך, רק יותר גמיש מכיוון שהוא לא מתחשב במספר הספרות אחרי כל נקודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2011, 13:11 
UP

חברים, יש לי בעיה חדשה, והוכחתם שאתם עדיפים פי 1000 על גוגל, בעיקר כי אני בקושי יודע לנסח את מה שאני רוצה לעשות עכשיו.

בגדול, אני רוצה לבדוק אם הערך (טקסט) שנמצא בתא כלשהו, נניח A1, שייך לאחת משלוש קטגוריות. את הכותרות של שלוש הקטגוריות שמתי בתאים כלשהם (נניח O1,P1,Q1) ומתחתיהם את כל הערכים ששייכים לכל אחת מהקטגוריות (נניח O2:O9, P2:P9, Q2:Q9). את הבדיקה אני רוצה לעשות בתא שלישי, שיחזיר לי את שם הקטגוריה שהתא A1 שייך לה.
כלומר, אם הערך ב-A1 שווה לערך שנמצא ב-P6, אני מעוניין שבתא השלישי יהיה כתוב את הערך שנמצא ב-P1.
יש אפשרות לדבר כזה?

תודה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2011, 16:14 
Kyahs כתב:
UP

חברים, יש לי בעיה חדשה, והוכחתם שאתם עדיפים פי 1000 על גוגל, בעיקר כי אני בקושי יודע לנסח את מה שאני רוצה לעשות עכשיו.

בגדול, אני רוצה לבדוק אם הערך (טקסט) שנמצא בתא כלשהו, נניח A1, שייך לאחת משלוש קטגוריות. את הכותרות של שלוש הקטגוריות שמתי בתאים כלשהם (נניח O1,P1,Q1) ומתחתיהם את כל הערכים ששייכים לכל אחת מהקטגוריות (נניח O2:O9, P2:P9, Q2:Q9). את הבדיקה אני רוצה לעשות בתא שלישי, שיחזיר לי את שם הקטגוריה שהתא A1 שייך לה.
כלומר, אם הערך ב-A1 שווה לערך שנמצא ב-P6, אני מעוניין שבתא השלישי יהיה כתוב את הערך שנמצא ב-P1.
יש אפשרות לדבר כזה?

תודה!

בהנחה שהערך בתא A1 תמיד ייכלל באחת הקטגוריות (ואין מצב שהערך שיש בו לא מופיע בכלל בתאים O2-Q9), הפונקציה היא:
=IF(ISNA(VLOOKUP(A1,$O$2:$O$9,1,0)),IF(ISNA(VLOOKUP(A1,$P$2:$P$9,1,0)),Q1,P1),O1)

שים לב שהפונקציה מתחילה עם התו "=" ומסתיימת בסוגר, אבל בגלל העברית אתה רואה את שני התווים הללו במקום לא נכון. אם תעתיק אותה במלואה לתוך האקסל היא תהיה בסדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2011, 16:33 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
Kyahs כתב:
UP

יש אפשרות לדבר כזה?

תודה!

בהנחה שהערך בתא A1 תמיד ייכלל באחת הקטגוריות (ואין מצב שהערך שיש בו לא מופיע בכלל בתאים O2-Q9), הפונקציה היא:
=IF(ISNA(VLOOKUP(A1,$O$2:$O$9,1,0)),IF(ISNA(VLOOKUP(A1,$P$2:$P$9,1,0)),Q1,P1),O1)

שים לב שהפונקציה מתחילה עם התו "=" ומסתיימת בסוגר, אבל בגלל העברית אתה רואה את שני התווים הללו במקום לא נכון. אם תעתיק אותה במלואה לתוך האקסל היא תהיה בסדר.

גדול, תודה! אני מקווה שמפה אני אצליח להסתדר לבד...

:HEART2: הפורום :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 12 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: