its-sick כתב:
romario כתב:
איציק
עם הגישה הזאת אנחנו לא נתקדם
אתה כל הזמן מציין שאתה סובל
וקשה לי למצוא פיתרון לסבל שלך.
אני חושב שאתה נותן לעצמך יותר מדי חשיבות
בוא תוריד קצת את הראש תבוא לקבל במקום להתלונן כמו סבתא פולניה.
תהיה חדור בענינים של קדושה וטהרה.
ואז תראה איך יפתח לך עולם חדש ויפה יותר,נקי יותר
בלי מילים כמו סבל,פיצוי,שונא
הם התחלפו במילים
חירות,נתינה,אוהב...
יום טוב.
מי שנותן לעצמו יותר מדי חשיבות זה אתה...
למה אתה חושב שארצה לבלות זמן עם חבורת גברים דתיים שכמותך? איזה ערך יש לכם בשבילי?
הרציתי כמה שנים מול סטודנטיות צעירות ויפות וזו אכן חוויה מרוממת נפש ששוה גם בלי השכר. להיות בחינם עם חבורת גברים שהיו מכניסים לי מכות אם הייתי אומר בקול את המחשבות שלי זה לא בדיוק זמן איכות.
אתם שובניסטים מגעילים, ובשבילי דיון שאין בו נשים הוא מוטה מראש. מקום שלא נותן לאישה חכמה כמו אשתי להיכנס בשל היותה אישה הוא בשבילי חווה של טמטום. דעתו של כל אחד מכם אינה שווה דבר בשבילי ולו אף בשל עובדה זו.
והרי בוא נודה על האמת, אתם לא הייתם רוצים לשמוע את דעתי האמיתית בשום נושא, אתם רוצים רק שאצטט את המקור המתאים בכל קושיה. בעיניכם זה אולי לימוד, בעיניי זה שינון של מטומטמים.
למה אתה חושב שהיו מכניסים לך מכות?
להפך מי שבטוח באמת שלו לא מפחד לשמוע דעות של מישהו אחר.
תאמין לי שהיית מגלה קהל סבלני נחמד וחברותי.
ואולי אפילו היית מתרשם מהחכמה שלהם לא רק בענייני תורה אלא גם במקצועות חול או אפילו ר"ל במדע.
שאלת לגבי הערך?
אני יכול להגיד לך שלאנשים היקרים מהישיבה יש ערך גבוה ולא מבוטל אולי אפילו במקרה יותר ממך.
בכל תשובה שלך אתה נוטה לבכניס את התאוות שלך לענייני העולם הזה
וזה בדיוק כל ההבדל בינך ובין הבחורים שהלימוד תורה הוא באמת משנה את האדם מבפנים בכל הרבדים.
והלימוד חכמות חיצוניות שלך(שאין לי משהו נגד זה) משאיר אותך עם אותה נפש בהמית בתוקף ובחוזקה.
שיהיה לך יום מקסים.