mkorman1 כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
לאמר שהאצ"ל ביצע פעולות טרור בהתעלם מהנסיבות ההיסטוריות נראה לי מוטה
ואגב החמאס ממשיך בביצוע פעולות טרור גם לאחר שהשתלט על עזה (למעשה נבחר ע"י תושבי עזה)
לומר שחמאס/פת''ח או כלל הערבים ביצעו טבח בישובים היהודים ו/או פיגועים בהתעלם מהסיבות ההיסטוריות זה גם מוטה, רק שזה עדיין לא
נותן הבנה לאותן פעולות.
ציטוט:
בענין הרצון לשלום אתה צודק לצערי- הרב היהודי כיום נואש מהשלום
לגבי המשך הבניה בשטחים אני מקווה שאתה טועה שכן אני דוגל בהפרדה והמשך הבניה יסכל פתרון זה
לנוחיות הקיצונים
די פספסת את הפואנטה, שהיא להתבסס על תחושת בטן אינה בדיוק קביעה, אלא התבססות על תחושות הבטן הסובייקטיביות.
ואם ניקח כל סקר, תראה שהרוב מצד השני מעוניינים לסיים את הסכסוך בפתרון 2 מדינות ל-2 עמים, כנ''ל הציבור היהודי, רק שפעולות כאלו ואחרות(פיגועים, סגר, חיסולים, בניה, חרם על ישראל), וויכוחים
נקודתיים(כמו עתידה של ירושלים, זכות השיבה ועוד) מונעים את השלב הבא ליישום הפתרון.
ציטוט:
לגבי האוביקטיביות תרשה לי להעיר לך שגם אתה לא אוביקטיבי אלא נוטה בברור לצד הערבי כפי שעולה מהפרשנויות ההסטוריות הפוסט ציוניות שלך
וחוץ מזה אוביקטיביות של מי שבעל כורחו משתייך לאחד מצדדים בסכסוך לא תסייע לפתרונו כל עוד אין אוביקטיביות דומה גם בצד השני
ולכזו אם ישנה בכלל טרם נחשפתי
לגבי המנטליות אני רואה בהערתך כבמחמאה למרות שהכוונה היתה הפוכה
האמן לי שגם אני יכול להשיב לך באותה מטבע ואינני נוהג כמוך דווקא משום שלצערי אינני בן 16 יותר
לא, אני רק מחזיר לך באותו מטבעה כאשר הנקודה היא שפיגוע זה פיגוע, ורצח חפים מפשע זה רצח חפים מפשע. אתה זה שמסבן את זה בכל מני מילים יפות.
אתה זה שטוען לעליונות מוסרית של סוג א של בני אדם לסוג ב של בני אדם רק כי אתה משתייך לסוג א. אני זה שרק הסברתי לך שלא כך. אולי מדובר בדיסונסס קוגניטיבי, אני לא יודע, אבל זה כבר התעלמות מהעובדות מהצד שלך.