its-sick כתב:
el che כתב:
איפה כל העקרונות שלכם
של סובלנות, הקשבה, קבלת דעה שונה משלכם
קבלה של אנשים שונים מכם, עוזרים לפליטים
נלחמים נגד הגזענות ונגד שנאה כללית חסרת היגיון
וכל מה שאתם עושים פה המלעיזים והמשמיצים לא שונה ולא במיל
אתם מבטלים, מרעילים ומדברים בצורה מגעילה אל אלו המאמינים
הרי הם בסה"כ שונים ממכם בתפיסה הדתית בסופו של דבר הם יושבים איתכם באותו יציע בשבת.
אתם כלכך מתלוננים על אוהדי בית"ר והשנאה הבלתי נגמרת שלהם לערבים.
אתם בדיוק כמוהם שונאים את הדת ופוגעים באלו שכן מאמינים.
והדבר הכי יפה שהם מעולם לא אמרו דבר כנגדכם הם רק הביעו את אמונתם בלי לזלזל בלי להשמיץ
ובלי לפגוע באלו האתיאיסטים.
תקבלו את השונה, באהבה. אל תשנאו סתם ואל תזלזלו באחרים. אל תהיו שונאי חינם בדיוק כמו אלו אוהדי בית"ר.
ויש לציין אני לא מגדיר את עצמי דתי או מסורתי, לא שומר מצוות וכל היוצא מזה, אבל אני מכבד ומעריך את אלו שכן.
אף אחד פה לא צעק "מוות לדתיים" (אם יש סיכוי להוצאות להורג בשל דת אז זה רק במקרה של מדינת הלכה, ואני אהיה בין הראשונים ברשימות שלהם).
כשנושא הדיון הוא "אלוקים תעזור" אז זה בדיוק בתוך נושא השיחה- אין אלוהים, וגם אם היה אז לא מדובר על עזרה ממנו אלא על אשמתו.
זה פורום, כל אחד מביע את דעתו בנושאי השיחה. כשמוגדר שנושא השיחה הוא יחסו של האל לאסונות בעולמנו, אז מותר להביע את כל הדיעות, כולל זו שלפיה האמונה היא מטופשת.
מי שלא מעוניין בדיון בנושא אז שלא יפתח אותו או שלא יקרא בו. כשאני רואה כותרת אשכול שכזו שפוגעת ברגשותיי, אני מגיב. זה שאתה לא מבין שזה פוגע בי, זה רק בגלל שאתה בוחר להבין רק צד אחד. זו לא רק אשמתך, זה כשל חינוכי של המדינה שבה יש הרבה יותר מדי חינוך דתי בבתי ספר חילוניים.
אז קודם כל, האמן לי שאני מכיר ומבין טוב מאוד את שני הצדדים, אתה לא יכול להניח הנחות סתם לגבי ההבנה שלי.
אתה יכול להביע את דעתך תמיד, השאלה היא איך. אני מבין את עמדך לא מאמין בדרך הצינית והמעליבה.
מה שכן, אתה בוחר להיעלב מכותרת שאין לא קונוטציה מעליבה ומנגד אתה מעליב באופן מכוון ובצורה לא נעימה את אלו המאמינים.
כשהם כותבים יש אלוהים ומביעים את קריאתם לאלוהים, אין זה הדבר במטרה לפגוע או להעליב, אתה זה שבוחר להיעלב.
הדברים שכתבת בתגובה לאמירות האלו באו במטרה להעליב את הצד השני, שלא כמו הצד נגדך.
בסופו של דבר כולנו בני אדם. make love not war.
וזאת הנקודה הכי חשובה, תאהבו תקשיבו ותנסו אולי להבין ואולי לא.
חבל שאתה בוחר להיעלב וחבל שאתה נכנס לפינה כ"כ חשוכה ומתגוננת.