קומוניסים כתב:
מה??? הא?? איך?? למה נראה לך? איך הגעת לזה?
האינטרס היחיד שלי הוא טובת עם ישראל. שקט, שלווה, שמחה לעם ישראל. זהו. לא הבנתי מה גורם לך להבין את מה שהבנת.
עוד לא הבנתי איך בדיוק הימין בשלטון.. הרי מדובר בשמאל שבשמאל (מקפיא בניה, הורס.. מחריב, יורה ביהודים וכו')
אני בטוח שלכשלון אוסלו היה חלק בבחירה של נתניהו אז ומה לעשות שפיגוע טרור מנפץ לרסיסים את אשליות השלום שרבין פרס ושות' ניסו להכניס למוח הישראלי הממוצע?
שמע, אוסלו זה הסכם שלום צודק, בערך כמו שביבי זה סמל הימין.
בוא נלך על מה שנינו מסכימים עליו: נתוני ההצבעה וסקרי דעת הקהל מראים שהפיגועים מסייעים פוליטית לימין (גם לימין הישראלי וגם לחמאס, שהוא המקבילה הפלשטינאית לימין הדתי שלנו. מי אמר מיכאל בן ארי?). הימין, מעצם הגדרתו, לא שואף להסכם שלום אלא לסיום כוחני של הסכסוך (ראה למשל את דעותיך שלך לגבי הדרך לסיים את הסכסוך, או את אלה של איש חמאס ממוצע. בסך הכל אתם די דומים).
במילים אחרות, מעשי רצח כמו זה שהיה באיתמר, מזינים את הימין, ומביאים בהכרח לעוד שפיכות דמים (לעתים יש באמצע שלב שנקרא "יחידות דיור", אבל כל מי שעיניו בראשו יודע לאן זה מוביל. לא ברור לי אם "כל מי שעיניו בראשו" זו הגדרה שכוללת אותך, אבל לצורך הדיון אני מניח שכן).
עכשיו, או שהאינטרס שלך הוא "טובת עם ישראל, שקט, שלווה ושמחה" או שהאינטרס שלך הוא קודם כל הדבר הזה שנקרא "יחידות דיור", בלי שום קשר להשלכות של זה על עמישראל.
תבחר.
לדעתי, אתה לא אדם רשע ואכזר שרוצה ברעת היהודים באשר הם. לדעתי אתה פשוט טועה. יכול להיות שזה בגלל ששטפו לך את המוח, יכול להיות שזה בגלל איזו דיעה דומה שיש לך, יכול להיות שאתה פשוט לא כל כך חכם. זו לא הנקודה.
הנקודה היא שמשום מה אתה לא מצליח לראות איך ההצעות שלך רק מרעות את המצב. וזה לא שלא ניסו אותן קודם. כבר בנו בעבר "אלף יחידות דיור על כל נרצח" (ציטוט, לא משהו שהמצאתי כרגע. אשכרה שר מהממשלה פורט את הנפשות המתות ליחידות דיור). ומה קרה? הערבים נשברו לנוכח התחלות הבנייה? השאיפה שלהם לנקום (נניח על הריגתו של בן דוד שלהם בידי חיילי צה"ל) נעלמה למראה הטרקטורים העולים על הגבעות?
אז מילא שאתה לא מצליח לנתח מראש מה יקרה אם יעשו את מה שאתה מציע, אבל גם לקרוא עיתוםן ולזכור מה היה לפני שנה, שנתיים ושלוש זה מאמץ אינטלקטואלי גדול מדי בשבילך?