שמעון מזרחי: "טל ברודי לא מייצג את מכבי תל אביב" מאת עירד צפריר, "עכבר העיר" ת"א - שמעון מזרחי, מקווה שלא מאוחר לברך אותך. "תודה רבה לך".
- בבקשה. בכמה מקומות התראיינת השבוע? "לא זוכר".
- שמעתי שהתקשרו מכל העולם. איזו שיחה הכי הפתיעה אותך? "אני יכול להגיד שהתקשרו מאירופה, מארצות הברית, מישראל. הרבה מאוד אנשים ש-30-20 שנה לא דיברו איתי ולא נמצאים בארץ התקשרו".
- אפשר לומר שזה השבוע הכי גדול בחיים שלך. "אחד המאושרים".
- כבר הרבה שנים יש דיבורים על זה שאתה עשוי לזכות בפרס ישראל, אבל זה לא יצא לפועל. לפי התגובות שלך עושה רושם שמאוד היית צריך את החותמת הממסדית הזו לפועלך. "אני חושב שאתה טועה לחלוטין".
- למה? "כי אני אף פעם לא עשיתי את מה שאני עשיתי על מנת לקבל פרס כזה או אחר".
- לא אמרתי שעשית, אמרתי... "אתה שאלת, אז תקבל את התשובה גם. אמרתי, אף פעם לא עשיתי על מנת לקבל פרס, זה אל"ף. בי"ת, לא ידעתי שהעלו את המועמדות שלי. ממילא לא ידעתי שזה יבוא לדיון, ובוודאי גם לא ידעתי שבמועד זה או אחר כי בכלל לא ידעתי שאני מועמד".
- אבל כבר כמה שנים יש דיבור שזה יקרה. "יש דיבור, לא ביוזמתי ולא בהתערבותי".
- זה לא עבר לידך, התרגשת. "בוודאי שאני נרגש. אני חי במדינת ישראל, לא?".
- שמעתי גם קולות שביקרו את הבחירה בגלל שטל ברודי היה בוועדה שהמליצה עליך. האם ראוי? "מה ראוי?".
- ראוי שטל ברודי יהיה הממליץ? "למה, הוא לא בן אדם? הוא לא ספורטאי? לא מצוי בספורט?".
- בן אדם ענק, אבל הוא חבר הדירקטוריון של מכבי, גם אם כמשקיף מטעם הציבור. גם הוא מודה שהוא מייצג את המועדון. "טל ברודי לא מייצג את מכבי. מה זה אומר בכלל 'מייצג את מכבי'?".
- הוא אמר את זה. "הוא לא אמר את זה, אל תמציא דברים".
- נמחק מהפרוטוקול. אבל הוא חבר דירקטוריון? "לא נמחק, מה נמחק, אתה עושה לי טובה? נמחק, לא נמחק".
- אוקיי, שכח מזה, לא אמרתי את זה. "תגיד, יש לך הרבה שאלות אלי?".
- חבר דירקטוריון. כן או לא? "הוא היה חבר דירקטוריון עד 2007 שאז הוא הוחלף בדירקטור אחר מטעם רענן כץ".
- אז למה ראיתי בוואלה! שבאתר שלכם מחקו אותו רק השבוע מרשימת חברי הדירקטוריון? "זה לא אמת בכלל, יש דיווח לרשם החברות מאוקטובר 2007".
- אז באתר פשוט שכחו. "איזה אתר, על מה אתה מדבר?".
- באתר הרשמי שלכם, רק השבוע נמחק שמו. "זה שקר וכזב".
- היה צילום מסך בוואלה!. "אתה שמעת מה אני אומר לך? ובזה נגמרת שיחתנו".
- למה? "כי אני נוהג ולא רוצה להחזיק את הטלפון ביד".
- חשבתי שאתה פנוי, אני רוצה לפרגן בסך הכל. "לא יודע אם אתה רוצה לפרגן או לא לפרגן, וגם אין שום הבדל מבחינתי. שאלת שאלות, קיבלת תשובות, ואני לא יודע מאיפה אנשים משקרים. יש דיווח ראסמי מ-2007 שהוא חדל להיות דירקטור. וזהו".
- אוקיי, עזוב רגע את עניין הדירקטור, התנועה לאיכות השלטון פנתה... "לא אעזוב את זה, לא כל מה שלא נוח לך אז 'עזוב את זה'".
- אני ארשום כל מה שאתה אומר, אבל... "טוב, גמרנו, אני לא רוצה יותר להתראיין".
- למה, שמעון? "כי אני לא רוצה, תודה".
- אבל אני חושב ש... "אתה יכול לחשוב מה שאתה רוצה".
- אני חושב שאתה אישיות ספורט אצילית וכריזמטית ממעלה ראשונה ו... "אם אתה חושב ככה, אז תרשום ככה".
- עם הפרגון, אולי כדאי שתתמודד גם עם ביקורת. "אין לי עם מה להתמודד, ומי שרוצה להעביר ביקורת שיעביר. שאלת שאלות, קיבלת תשובות".
- אבל לא נתת לי לשאול שאלות. "אל תתעקש כי אני לא רוצה לסגור לך את הטלפון. ואל תטלפן אלי יותר לטלפון הנייד. אתה רוצה אותי, תצלצל למשרד".
- ואתה במשרד מחר? "תנסה, יכול להיות שכן".
- אני רוצה לקבוע איתך. "אל תקבע איתי, כי אני לא יודע כרגע את סדר היום שלי, אבל כרגע אני בטח לא מעוניין להמשיך לדבר".
|