תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 12 יולי 2025, 22:11

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 11 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מיקסים - איך זה בדיוק עובד?
הודעהפורסם: 09 מרץ 2011, 23:06 
סמל אישי של המשתמש
אני משתעשע ברעיון של ללמוד קצת יותר איך ממקססים. סתם דוגמא לצורך הבהרה בלבד: שיר של יהורם גאון עם קצת דאנס.
עד כמה שאני מבין, כדי לעשות כזה דבר צריך איכשהו להפריד בין כל הערוצים השונים - שירה לחוד, וכלים לחוד, כדי שאפשר יהיה למקסס
את השירה עם קצב דאנס.
אני מניח שאי אפשר לעשות את זה בלי שיהיה לך את המאסטר ביד, ולכן אני מניח שאיפשהו ברשת אפשר לרכוש/למצוא רק הקלטה של השירה, ללא כלי הנגינה.

האם ההנחות שלי נכונות או שאני בכלל לא מבין מהחיים שלי (יש סיכוי טוב....)?
אם כן - איך מוצאים כאלה הקלטות? יש אתר מסויים או מילת קוד שלפיה מחפשים ("A capella" ?)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מיקסים - איך זה בדיוק עובד?
הודעהפורסם: 09 מרץ 2011, 23:10 
סמל אישי של המשתמש
אם הבנתי את השאלה אז אתה צריך את הזמר שר ללא מנגינה ואת המנגינה לבד ואז ליצור מיקס.אין לי מושג איך למה וכמה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מרץ 2011, 23:17 
סמל אישי של המשתמש
דווקא יהורם גאון הקליט בתקופות עתיקות, כשהיה נהוג לשים בסטריאו באחד הצדדים את הסכום של השירה והמוזיקה ובצד השני את ההפרש.
יש סיכוי לא רע שאם תדגום תקליט ויניל ישן ותעשה את זה (תחבר ותחסר בין הצדדים) תקבל הפרדה.
בדגימה יכול להיווצר הבדל עוצמה, אז צריך לבדוק איזה מקדמי כפל לפני החיבור והחיסור יעשו את זה הכי טוב.

גילוי נאות: שמעתי חברים שמבינים מדברים על זה, אני אישית לא מבין בזה בכלל.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מרץ 2011, 23:29 
סמל אישי של המשתמש
כאב ראש.
אין איזה לינק למשהו שעושה את זה אוטומטית, או אפילו לאיזה YoramGaonVocalsOnlyMP3.com ? :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2011, 00:05 
סמל אישי של המשתמש
עמי נאווי כתב:
כאב ראש.
אין איזה לינק למשהו שעושה את זה אוטומטית, או אפילו לאיזה YoramGaonVocalsOnlyMP3.com ? :)
אם יש אז תמהר, כי בקרוב יהורם גאון יוצא מחוץ לחוק
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4039782,00.html

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2011, 00:38 
סמל אישי של המשתמש
עמי נאווי כתב:
אני משתעשע ברעיון של ללמוד קצת יותר איך ממקססים. סתם דוגמא לצורך הבהרה בלבד: שיר של יהורם גאון עם קצת דאנס.
עד כמה שאני מבין, כדי לעשות כזה דבר צריך איכשהו להפריד בין כל הערוצים השונים - שירה לחוד, וכלים לחוד, כדי שאפשר יהיה למקסס
את השירה עם קצב דאנס.
אני מניח שאי אפשר לעשות את זה בלי שיהיה לך את המאסטר ביד, ולכן אני מניח שאיפשהו ברשת אפשר לרכוש/למצוא רק הקלטה של השירה, ללא כלי הנגינה.

האם ההנחות שלי נכונות או שאני בכלל לא מבין מהחיים שלי (יש סיכוי טוב....)?
אם כן - איך מוצאים כאלה הקלטות? יש אתר מסויים או מילת קוד שלפיה מחפשים ("A capella" ?)

למה שאתה רוצה לעשות קוראים רמיקס, מיקס זה שונה (למרות שגם את זה אתה צריך לעשות)
ההנחות שלך כמעט נכונות, אתה צריך את הערוץ של השירה (מה שנקרא אקפלה).
אפשר להפריד בין ערוצי השירה לשאר הערוצים בעזרת תוכנות שונות אבל זה לא נשמע מספיק טוב לדעתי, יכול להיות שזה מספיק בשבילך אם אתה רוצה רמיקס ברמה הכי גבוהה אתה צריך להשיג את ערוצי השירה המקוריים (אחרי או לפני שלב המיקס, תלוי בכוונות האומנותיות שלך) ואז עליהם להוסיף כלים חדשים.
המאסטרינג זה כבר השלב הסופי, כשכל הערוצים נהפכים לערוץ אחד, אין לך מה לעשות איתו.
ניתן לפעמים להשיג ברשת אקפלות של שירים, אבל אלא אם כן השיר מפורסם זה די נדיר למצוא. אם זה שיר של יהורם גאון באמת כדאי לך לפנות אליו. אבל זה באמת תלוי במה אתה מתכוון לעשות עם הרמיקס.
מיקס זה השלב שבו עורכים את הערוצים שהוקלטו וזה לא אותו דבר כמו רמיקס (עד כאן טרחנות להיום :D )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2011, 04:49 
סמל אישי של המשתמש
אם אתה רק רוצה לשחק עם זה, אתה לא ממש צריך ערוצים מבודדים.
זה כמובן תלוי בשיר ובתוכנה שיש לך, אבל בגדול אפשר להגיע לתוצאות מספיק טובות בשביל ללמוד.

אם זה מוצא חן בעניך ואתה רוצה להכנס לתחום טיפה יותר ברצינות, אז שווה לדבר על מקורות וחומרים.

its-sick כתב:
דווקא יהורם גאון הקליט בתקופות עתיקות, כשהיה נהוג לשים בסטריאו באחד הצדדים את הסכום של השירה והמוזיקה ובצד השני את ההפרש.
יש סיכוי לא רע שאם תדגום תקליט ויניל ישן ותעשה את זה (תחבר ותחסר בין הצדדים) תקבל הפרדה.
בדגימה יכול להיווצר הבדל עוצמה, אז צריך לבדוק איזה מקדמי כפל לפני החיבור והחיסור יעשו את זה הכי טוב.

גילוי נאות: שמעתי חברים שמבינים מדברים על זה, אני אישית לא מבין בזה בכלל.

נראה לי שלא הבנת אותם (או שאני לא הבנתי אותך).
מה שאתה מתאר נראה מאד דומה ל stereo summing, אבל הטכניקה הזו עובדת פחות או יותר הפוך -
היא מתבססת על העובדה שברוב המיקסים, הקול הוא ב"מרכז", קרי שווה בשני ערוצי הסטיראו.
מה שאתה עושה זה להוריד את כל הקטעים שזהים בין שני הערוצים (יש תוכנות שעושות את זה, אבל בתכלס זה די פשוט לעשות ידני).
הבעיה עם הטכניקה הזו שהיא לא עובדת בכלל עם ערוצי הקול לא ממקוססים במרכז (מה שדופק לך המון הרמוניות ווקליות וחצי מהתקליטים של פינק פלויד) ושהיא מורידה לך כל ערוץ אחר שממוקסס באותה צורה (שבהרבה מקרים זה הרית'ם סקשיין).
ולפחות מהנסיון הדי מוגבל שלי, שני הבעיות הנ"ל לא היו פחות נפוצות בעבר.
להפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2011, 09:36 
סמל אישי של המשתמש
תודה לכולם על ההסברים המלומדים.
כמו שהזכרתי, אני מחפש משהו חובבני - אין לי שום רצון להכנס לביזנס.
אם למישהו יש ניסיון עם תוכנה כלשהי (עדיף חינמית), אשמח לשמוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2011, 11:18 
יש 2 סוגים של רמיקסים.
כאלה שמגיעים בהזמנה מחברת התקליטים ואז הדי ג'י או המעבד מקבל באמת את כל הערוצים בנפרד ועושה בהם מה שבא לו ויש את הרמיקסים העמצאים (שזה רוב השוק) שלוקחים את הטרק ומשחקים איתו.
לשם כך צריך לבחור שיר שלא יהיה עמוס מידי כי במקרה כזה לא משנה מה תעשה זה יישמע כמו בלאגן אחד גדול.
האגדה על הפרדת השירה מתוך מיקס לא קיימת, אפשר לעזור ולחדד את התדרים של השירה, אבל זה לעולם לא יינטרל את המוזיקה ואפשר גם לעביר את הערוץ בפאזה הפוכה וגם פה זה לא ממש יעלים את מה שמסביב לשירה אלא יהפוך את כל הקטע למוזר עם הדהודים משונים מסביב.
יש לא מעט תוכנות שמתאמות BPM וזה עושה את העבודה לבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2011, 15:56 
סמל אישי של המשתמש
נאווי, רמיקס זה קשה מדי בלי שיתוף פעולה מצד היוצרים.
לך על מאש-אפ.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2011, 16:01 
סמל אישי של המשתמש
שחר כתב:
האגדה על הפרדת השירה מתוך מיקס לא קיימת, אפשר לעזור ולחדד את התדרים של השירה, אבל זה לעולם לא יינטרל את המוזיקה ואפשר גם לעביר את הערוץ בפאזה הפוכה וגם פה זה לא ממש יעלים את מה שמסביב לשירה אלא יהפוך את כל הקטע למוזר עם הדהודים משונים מסביב.
יש לא מעט תוכנות שמתאמות BPM וזה עושה את העבודה לבד.

מדוייק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 11 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: