כמה נקודות לגבי הקהל מחר שחייבים להציג כאן, ואני מקווה שיילקחו ברצינות:
1.כניסה מוקדמת למגרש- לדעתי הנושא החושב ביותר. הקהל של הפועל נהייה דומה לקהל האנגלי, ובאופן קבוע נכנס ממש סמוך לשריקת הפתיחה. קורה שהשחקנים עולים לחימום מול אצטדיון כמעט ריק, ובשריקת הפתיחה הכל מתמלא. אבל בחייאת, מחר משחק חשוב מאוד, תדאגו להיכנס מוקדם. משהו כמו 40-45 דקות לפתיחה. מאוד חשוב להעניק לשחקנים אווירה עוד בחימום, מה גם שאני בטוח שאוהדי חיפה ייכנסו מוקדם, ואנחנו ממש לא רוצים ששירי השחקנים שלהם יהדהדו בראש של השחקנים שלנו. חובתנו היא להעניק אווירה לשחקנים, ולהתחמם מול איצטדיון ריק זאת הפרה של חובתנו כקהל. אוהדים מכל היציעים, כנסו מוקדם, תצטרפו לשירי השחקנים ותכניסו את השחקנים שלנו למצב שהם צריכים להיות בו.
2.לחץ על השופט והיריבה- אמנם השתפרנו בנושא הזה במשחקים האחרונים, אבל אנחנו ממש לא במקום שאנחנו צריכים להיות. חייבים חייבים חייבים ללחוץ את השופט והיריבה. אסור לתת לשופט להכריע את המשחק, כמו שהיה במשחק הקודם, וכששופט נלחץ, הוא לא שורק שריקות מפוקפקות נגד הקבוצה הביתית. גם את היריבה חובה ללחוץ. כמה פעמים שחקני יריבה מעיפים כדורים, מוסרים לא נכון, מרחיקים כדורים לקיבינימט והכול בגלל הלחץ? הם לא יילחצו אם לא נשרוק להם בוז. ברור לי שגרעין מסויים בשער 5 ימשיך עם השירים, ובצדק, אי אפשר להרוס את הקצב כל כמה דקות. אבל אני מבקש מהאוהדים בשאר היציעים, שאני יודע שקוראים כאן גם אם לא כותבים, תתנו מעצמכם מחר הרבה יותר מאשר אתם רגילים, ופשוט תשרקו בוז בכל הזדמנות. כששופט שורק נגדנו(גם אם מוצדק), כשהכדור ברגליים של היריבה, פשוט בכל מצב שאפשר.
3.עידוד- כמה שהנושא הזה דובר, אבל אף פעם לא יורד מהמפה. אם הייתי צריך לדרג את החלקים שבהם אנחנו עוזרים, העידוד היה במקום הראשון. כמה פעמים הערנו את השחקנים בעזרת העידוד שלנו? כמה פעמים הרגשתם שפתאום יש יותר ביטחון על המגרש, והכול בזכות הדחיפה שלנו? כמה פעמים דיברו השחקנים כל החשיבות של הקהל? התחננו, דרשו, ביקשו מאיתנו לתת תצוגה ולעזור להם על המגרש? אז זהו, שמחר הכי חשוב לעזור להם. לתת להם ביטחון, להעיר אותם, להכניס בהם טירוף. מיושבי שער 5 מצפים הכי הרבה, אתם השער המוביל. גם כששאר היציעים רדומים, כששער 5 פתאום שר בעוצמה, אי אפשר שלא להצטרף. באמת, משהו פשוט דוחף את כולם לשיר. שער 5 יהיה צריך להיות במיטבו כדי ששאר הקהל יהיה גם. ועכשיו נעבור לשערים 7 ו-8- אתם הופכים את הקהל לעוצמתי. שער 5 אמנם הוא הגרעין, אבל בלעדיכם זה עוד יציע של 2000 אנשים ששרים. בלעדיכם אי אפשר ליצור עידוד מאסיבי, והרבה תלוי בכם. תצאו מהקופסא, תגיעו לגוש המעודד, תעודדו 90 דקות, תרימו את כל מי שלידכם. בדרבי הראשון שער 8 התעלה על עצמו, עם גוש שעודד 90 דקות, ושאר היציע הצטרף כולו בחלק מהמקרים. הסתכלנו לכיוון שער 11 והם פשוט הסתכלו, שתקו, והיו בשוק. מכאן אני פונה גם למקבלי ההחלטות, שימו תוף בשער 8 מחר. היה בדרבי, הוכיח את עצמו, מחר חייבים לשחזר.
זה בערך הכול, הנקודות העיקריות, העזרה שלנו בתור יחידים שיוצרים המון, שמשפיע ישירות על הנעשה במגרש. תכנסו מוקדם, תפעילו לחץ על השופט והיריבה, תעודדו כמו שאף פעם לא עודדתם ובעיקר, תעזרו להפועל לנצח את המשחק.
_________________ "היו הרבה הרהורים כבר כשראיתי שגם ברגעים היפים, מקום חמישי וכדורגל טוב, ממשיכים לקלל, אוהדים לא באים - ניסינו לבנות שם קהל צעיר - ולא הלך. תחשבו מה קרה בזמנים הרעים. 200 איש. אז בשביל מה להחזיק קבוצה שעולה כל כך הרבה כסף?". אלי טביב.
|