סלקטר כתב:
el dudernio כתב:
סלקטר, הענין הוא פשוט.
גם אם השיטה מפגרת (למרות שניתן למצוא בה לא מעט הגיון) זאת השיטה שגאון הדון האדמור לבית לזוזון החליט
עליה. והיא קיבל את אישורם של שלושת הקבוצות הגדולות למהלך, הפועל ת"א, מכבי חיפה ואליצור עירוני בית שאן
איחוד. הקבוצה היחידה שהתנגדה לו היתה בית"ר ירושלים.
תהיו אתם לרגע כנים עם עצמכם ותגידו שבמקרה של המשך תקופת גאידמק לא הייתם תומכים בקיזוז?
תהיו אתם כנים עם עצמכם ותגידו שהאליפות הגיעה להפוע בזכות, כי היא היתה יותר טובה וכי היא צברה לא
פחות נקודות ממכן לפי אותה שיטה שאתם תמכתם בה.
תהיו כנים עם עצמכם ותפסיקו להזכיר כל שניה את המילה קיזוז כאילו היא הסיבה שאתם לא אלופים.
היתה לכם שנה שעברה עונה מדהימה, שכנראה היתה מביאה אותכם לחגיגות בכל זמן אחר (כולל השנה) רק שהיתה
קבוצה אחת יותר מדהימה ממכם, במקרה אני, גולפיטק ומרבית הכותבים בפורום הזה אוהדים אותה.
אתם רוצים שאני אגיד את זה שוב ושוב ושוב.
לא הפסדנו את האליפות בגלל הקיזוז
אוקיי?
ואחרי שנגמרה העונה השחורה ההיא אני רק רוצה שתיהיו הוגנים עם עצמכם ותגידו שלקיזוז הזה אין מקום, זה כל מה שביקשתי. וברור שבימי גאיידמק כל הקבוצות תמכו בזה, זה מצב אחר לגמריי. זה היה או זה או שתיהיה איזושהי תקרת תקציב, כי הרי לא הגיוני שלקבוצה יהיה תקציב גדול פי 6 מכל קבוצה אחרת בליגה. ברגע שארקדי יצא מהמשוואה, אין שום טעם בשיטה הארורה הזו.
ועכשיו בקשר לשופטים/אליופויות עבר/התבכינויות.
סיפור גיא גת מתוך אותו מוזיאון של אוהדי הפועל פ"ת:
"האם צדק עובדיה בן-יצחק בהרחקה ? לפי החוקה, כן. גיא גת "נכנס" בגסות באייל (כן, אייל גם "הוציא" שחקן). אבל יש גם היבט אחר: ההגיון. אף אחד לא היה כועס עליו לו הסתפק בכרטיס-צהוב, עם אזהרה חמורה בעל פה. "
גם אוהדי הפועל פתח תקווה טוענים שגיא גת נכנס בפראות בברקוביץ', אז על מה המהומה???
ובקשר ללנדאו. ליאני היה בנבדל ברור לכל הדעות, ממה שידוע לי באותם שנים כאשר שחקן נמצא בנבדל בעת מסירה, לא משנה אם הוא קיבל את הכדור או לא אזי זהו נבדל. יכול להיות שאני טועה.
בעונה שעברה בזמן הפלייאוף הורחק ג'ון טשיירה ל6 משחקים (!!!) על זה שהוא קילל את מאיר לוי במשחק הגביע מול הפועל ר"ג. המשחק השישי היה נגדכם.
אני לא יודע מה היה קורה אם למשל דאגלס דה סילבה היה באותו מצב. מעניין אותי איך הייתם מגיבים אז.
אני לא כותב את הדברים כדי לתרץ, ממש לא. אני פשוט מנסה להאיר את עינייכם... לא, ה"דון" לא שולט בהתאחדות, מכבי חיפה לא שולטת בשופטים ואבי לוזון לא עושה את מה שאנחנו אומרים לו לעשות למרות שנורא נוח לכם להגיד את הדברים.
תיזכרו שניה באותו שער של ליאור רפאלוב שנפסל בטענת נבדל במשחק נגדכם העונה. אני מניח שאותו אתם דווקא לא זוכרים. שמעתם מישהו בוכה על זה אחרי המשחק? לא! כי הקהל של מכבי חיפה הוא קהל הוגן, שיודע שכשלקבוצה שלו לא מגיע, אי אפשר לבוא בטענות.
כולם מקופחות מידי פעם, כולם מסכנים פה ושם, לא רק אתם. אפילו מכבי חיפה!
שוב, נמשיך אחד אחד
קודם כל, לא היה אופסייד. יאני היה בעמדת נבדל, גילי לנדאו לא. חוק הנבדל הפסיבי נכנס בעונת 78-79, הבאתי לך סימוכין לזה. סיימנו? סגרנו שהיה חוקי? בוא תהייה גבר ותודה בזה.
"שוד הדאבל" - נכון, אמרתי כבר לפני כמה הודעות שיש האומרים שלגיא גת הגיע אדום. נכון. אבל למה אתה בוחר להתעלם מ2 שערים חוקיים שנפסלו להפועל פ"ת במשחק העונה? ושוב, יותר מאשר מפריעות לי כאן הטעויות, מפריעה לי הצביעות, של התקשורת שמדברת על גילי לנדאו ו86 כ"כ הרבה, אבל על יוסי שושני ו91 בכלל לא מדברת.
טישיירה (אגב, בלם ענק. לא נופל מדאגלס לדעתי) - שאני אזכיר לך לכמה משחקים הורחק אניימה על פגיעה בשחקן? 4 משחקים בחוץ. באדיר קיבל 2 משחקים בחוץ על משהו שבכלל לא מעמידים לדין בדר"כ. ואפרופו העמדות לדין, איך אתה מסביר את זה שאתם היחידים שלא מעמידים אותם לדין כשהם זורקים חפצים, פירות, מקלות ושאר ירקות? על ההנהלה שלנו שנה שעברה, על שחקני הפועל חיפה. כולם מקבלים ללא קהל על ימין ועל שמאל, רק מכבי חיפה לא.
קיזוז היה בסדר כשהיה גאידמק? למה, עכשיו אין גאידמק חדש? זה שהקבוצה שלו זה קבוצת סמרטוטים שעכשיו בונה על הקיזוז, כשבפועל הוא נועד למנוע שליטה מקבוצות עם תקציבים כמוה, זה משהו אחר. אבל המקרים זהים. גאידמק, גולדהאר. אם לדעתך אז היה לזה מקום, אז גם היום זה צריך להיות. לדעתי, אגב, אין לזה מקום לא אז ולא היום. אבל ברגע שאלו חוקי המשחק, אני משחק על פיהם