תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 12 יולי 2025, 22:33

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 14 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: רעידת האדמה ב-CHRISTCHURCH
הודעהפורסם: 23 פברואר 2011, 01:49 
רחוק מהעין רחוק מהלב.

לא יודע אם שמעתם, אבל ב-CHRISTCHURCH, ניו זילנד, הייתה אתמול בצהריים רעידת אדמה קטלנית. עשרות הרוגים, מאות נעדרים בהריסות נכון לעכשיו. מכיוון שהייתי שם רק לפני חודש זה יותר קרוב ללבי, המבנים, הגנים, השדרות. זו עיר גדולה יחסית לניו זילנד, הגדולה ביותר באי הדרומי. עיר יפיפיה, נינוחה, עם קלאסה אירופית אבל עם צניעות ופתיחות של מדינה צעירה יחסית. מכיון שניו זילנד – והאי הדרומי בעיקר – הם יעד טיולים מדהים, יש ברחובות, בפאבים, בבתי קפה ערב-רב של אנשים מכל העולם, אולי יותר מכל מקום אחר שהייתי בו, וזו הרגשה 'אוניברסלית' נהדרת. עיר שכיף להיות בה.
אנחנו רגילים לראות מראות חורבן איומים אחרי רעידות אדמה, אבל תמיד זה במדינות עולם שלישי, שהתשתיות והמבנים שבהם ברמה נמוכה. מדהים לראות חורבן כזה בעיר כל כך מערבית, עצוב לראות בטלוויזיה קתדרלה יפיפייה, שהסתובבת בה וצילמת רק לפני חודש, ועכשיו היא ללא המגדל המפואר שלה. ועצוב כמובן יותר מהכל, לראות אנשים שאיבדו בשנייה את יקיריהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: רעידת האדמה ב-CHRISTCHURCH
הודעהפורסם: 23 פברואר 2011, 02:00 
סמל אישי של המשתמש
עצוב. :ROSE:

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 פברואר 2011, 10:17 
לי אישית יהיה עוד יותר עצוב לראות חצי מדינה נותרת ללא קורת גג אחרי רעידת אדמה אצלנו. רחמיי לניו זילנד, רעידת אדמה יכולה לגמור שכבה שלמה של אוכלוסייה. לדעתי בארץ, רעידת אדמה בעוצמה דומה תביא לאלפי הרוגים אם לא להתמוטטותה של המדינה בכלל. יש סיבה להכנס ללחץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 פברואר 2011, 10:37 
LeeorJuve כתב:
לי אישית יהיה עוד יותר עצוב לראות חצי מדינה נותרת ללא קורת גג אחרי רעידת אדמה אצלנו. רחמיי לניו זילנד, רעידת אדמה יכולה לגמור שכבה שלמה של אוכלוסייה. לדעתי בארץ, רעידת אדמה בעוצמה דומה תביא לאלפי הרוגים אם לא להתמוטטותה של המדינה בכלל. יש סיבה להכנס ללחץ.

לא נכון.
בראיון של אחראי הועדה בנושא אתמול הוא אמר שבעוצמה שהיתה בניו זילנד (אזור 6 בסולם ריכטר) מוקד הרעש חייב
להיות מתחת לעיר כדי לעשות נזק גדול ואצלנו המקומות היחידים הפוטנציאלים לכך (וגם זה בסבירות אפסית)
זה באזור בקעת הירדן (בית שאן ויריחו שהן ערים קטנות יחסית) כך שלא יהיה מספר הרוגים מאסיבי.
הוא אמר שהפחד הוא רעש בעוצמה של 9 בסולם ריכטר ואז יהיה באמת הרס גדול.

* היתה לו עוד הערה מקוממת שכמעט כל משפחה יכולה להרשות לעצמה להשקיע 50 אלף ש"ח ולחזק את הבנין
ושזה לא תפקיד המדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 פברואר 2011, 10:41 
סמל אישי של המשתמש
בני12 כתב:
LeeorJuve כתב:

לא נכון.
בראיון של אחראי הועדה בנושא אתמול הוא אמר שבעוצמה שהיתה בניו זילנד (אזור 6 בסולם ריכטר) מוקד הרעש חייב
להיות מתחת לעיר כדי לעשות נזק גדול ואצלנו המקומות היחידים הפוטנציאלים לכך (וגם זה בסבירות אפסית)
זה באזור בקעת הירדן (בית שאן ויריחו שהן ערים קטנות יחסית) כך שלא יהיה מספר הרוגים מאסיבי.

* היתה לו עוד הערה מקוממת שכמעט כל משפחה יכולה להרשות לעצמה להשקיע 50 אלף ש"ח ולחזק את הבנין
ושזה לא תפקיד המדינה.

:SHOCK:
אז התפקיד של מי לדאוג לבטחון התושבים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 פברואר 2011, 10:44 
שמעתי את הראיון איתן
לצערי הוא צודק
הפתרון הוא לאכוף ביצוע חיזוקים במבנים ישנים
ממש כשם שכל עיריה אוכפת שיקום מבנים מסוכנים
תמ"א 38 לא מתרוממת כיוון שכולנו כאן קנאים מושבעים שמסתכלים רק על הדשא של השכן והסיוט הכי נורא שלנו הוא לצאת פראייר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 פברואר 2011, 11:15 
בני12 כתב:
LeeorJuve כתב:

לא נכון.

ושזה לא תפקיד המדינה.

אתה תסכים שיעלו לך את המיסים שאתה משלם, כדי שיהיה למדינה כסף לחזק את כל הבניינים ב-50 אלף שקל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 פברואר 2011, 15:22 
סמל אישי של המשתמש
בוודאי שכן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 פברואר 2011, 15:30 
סמל אישי של המשתמש
בני12 כתב:
LeeorJuve כתב:

לא נכון.
בראיון של אחראי הועדה בנושא אתמול הוא אמר שב עוצמה שהיתה בניו זילנד (אזור 6 בסולם ריכטר) מוקד הרעש חייב
להיות מתחת לעיר
כדי לעשות נזק גדול ואצלנו המקומות היחידים הפוטנציאלים לכך (וגם זה בסבירות אפסית)

ושזה לא תפקיד המדינה.

אני מניח שגם "קרוב מאוד לעיר" זה לא משהו, וקו השבר המקומי לא ממש רחוק פה מאף עיר.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 פברואר 2011, 15:39 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
שמעתי את הראיון איתן
לצערי הוא צודק
הפתרון הוא לאכוף ביצוע חיזוקים במבנים ישנים
ממש כשם שכל עיריה אוכפת שיקום מבנים מסוכנים
תמ"א 38 לא מתרוממת כיוון שכולנו כאן קנאים מושבעים שמסתכלים רק על הדשא של השכן והסיוט הכי נורא שלנו הוא לצאת פראייר

לא מדויק:
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 0201_23432
ציטוט מתוך הלינק:
ציטוט:
...ואכן מתוך 99 בקשות לביצוע תמ"א 38 בתחומי העיר תל אביב מאז אושרה התמ"א לפני כחמש שנים, אושרו לביצוע רק 14.

נכון, 99 בקשות לאורך 5 שנים - בעיר צפופה ורוויית בניה ישנה כמו ת"א - זה לא ממש המון.
מצד שני, כשאלו אחוזי האישורים, אזרח תל אביבי חוכך בדעתו אם בכלל שווה לו להקדיש זמן ומאמץ למלחמה במנגנונים הבירוקרטיים של העירייה בשביל משהו שיש 14% וקצת שיאושר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 פברואר 2011, 22:26 
teknoboy כתב:
בני12 כתב:
LeeorJuve כתב:

לא נכון.
בראיון של אחראי הועדה בנושא אתמול הוא אמר שב עוצמה שהיתה בניו זילנד (אזור 6 בסולם ריכטר) מוקד הרעש חייב
להיות מתחת לעיר
כדי לעשות נזק גדול ואצלנו המקומות היחידים הפוטנציאלים לכך (וגם זה בסבירות אפסית)

ושזה לא תפקיד המדינה.

אני מניח שגם "קרוב מאוד לעיר" זה לא משהו, וקו השבר המקומי לא ממש רחוק פה מאף עיר.

אני לא מומחה לרעידות אדמה.
מי שאמור להיות מומחה טען את מה שכתבתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 פברואר 2011, 22:30 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
בני12 כתב:
LeeorJuve כתב:

לא נכון.

ושזה לא תפקיד המדינה.

אתה תסכים שיעלו לך את המיסים שאתה משלם, כדי שיהיה למדינה כסף לחזק את כל הבניינים ב-50 אלף שקל?

בעבודתי אני משלם די והותר מיסים.
השאלה היא איך משתמשים בהם.

מה שצריך לעשות זה סקר איפה נמצאים הבתים שזקוקים לשיפוץ ואז לתעדף את השיפוצים לפי המרחק ממקום רעש פוטנציאלי.
המדינה גם לא חייבת לממן את הכל אבל לסבסד מקומות שקרובים למוקד רעש ולכן צריך לטפל בהם באופן מיידי
(העלות למדינה בגלל הרוגים, פצועים ובנינים הרוסים תהיה הרבה יותר גדולה מעלות השיפוץ) ומצב סוציו אקונומי
של התושבים.

מאד יפתיע אותי אם עבודה כזאת אכן נעשית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2011, 00:52 
בעניין המוכנות של ישראל, עולים בי כמה הירהורים.

ניו זילנד כולה היא ארץ מועדת לרעידות אדמה. בשנה יש שם מאות כאלה שהן מעל 5 בסולם ריכטר.
עובדה: בספטמבר הייתה באותה עיר רעידת אדמה של יותר מ-7 בסולם ריכטר. הפעם זה היה 6.3, והנזק חמור בהרבה. המוקד הפעם היה קרוב הרבה יותר, והרבה פחות עמוק באדמה. לא שאני בדיוק מבין, אבל זו הסיבה לעוצמת ההרס עכשיו.
כלומר, ארץ שמועדת לרעידות אדמה מחד, ומאידך ארץ מערבית, שאפשר להניח שתרבות החפיף בה פחותה מזו של ישראל והיא אמורה להיות במוכנות גבוהה לרעידות כאלו. ועדיין, קרסו בניינים שלמים, ולאו דווקא כאלו מהמאה ה-18. אז יש סטטיסטיקה ויש הסתברות, יש ממוצעים אבל יש סטיות תקן. וזו הייתה סטיה רצינית.
אני מניח שאם תקרה סטיה כזו בישראל, התוצאות תהיינה חמורות מאד. ומה שלא יעשו עכשיו, לא ניתן לתת מענה אפילו באופן סביר לרעידת אדמה חמורה.
אני לא מדבר על בתים ישנים משנות ה-50. אני מדבר על מגדלים מודרניים, שיש רעידות אדמה מספיק חזקות - גם אם בסבירות נמוכה - שיפילו אותם כמו מגדל קלפים.
ובלי קשר, לא רואה איך 50,000 ש"ח יכולים לחזק בניין עם מספר קומות שמיסודו לא בנוי מספיק טוב לרעידת אדמה.

שלא נדע, כמו שאומרת אימי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2011, 06:27 
הסיבה לעוצמת ההרס כשהמוקד קרוב לעיר זה בגלל שכשרושמים עוצמה אז היא רק במוקד. ככל שמתרחקים מהמוקד העוצמה פוחתת.

אגב, סתם כי ראיתי פה דיבורים על רעידה בעוצמה 9 (דבר שלא נראה לי היה מעולם), ההפרשים בסולם ריכטר הם ממש לא זהים, אלא גדלים בפער של פי 10 ממספר למספר.

רעש בעוצמה 7 חזק פי 10 מרעש בעוצמה מ6, שחזק פי 10 מעוצמה 5 וכך הלאה.
כלומר, ההפרש בין 6 ל7 יותר גבוה מההפרש בין 1 ל6.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 14 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: