תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 12 יולי 2025, 22:43

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 6 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: בכירי הפוסקים החרדים: אל תתנדבו במד"א
הודעהפורסם: 21 פברואר 2011, 08:13 
סמל אישי של המשתמש
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4030392,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: בכירי הפוסקים החרדים: אל תתנדבו במד"א
הודעהפורסם: 21 פברואר 2011, 08:50 
ניתן לומר שהמגזר החרדי מוביל בפער עצום בנושא ההתנדבות יותר מכל מגזר קבוצה או חברה בישראל.
אלפי אלפים של חרדים מתנדבים בארגונים שונים, עמותות ומוסדות מידיי יום, בהחלט גם בנושא הרפואה וההצלה וזק"א. אבל לא רק, אלפי ארגוני חסד חרדים הפרוסים ברחבי הארץ מציעים לנזקקים גמ"חים משרוך נעל, מטרנה ומוצץ לתינוק, מוצרי מזון וירקות לנזקקים, תרופות ומוצרי עזר לחולה כמו כיסאות גלגלים וקביים וכו' ועוד ועוד..

הלכה, כשמה כן היא היא- הלכה למעשה. אין בה פשרות ואין מקום לפוליטיקלי קורקט ולהנחות.
חשוב שתבין: אין כאן קריאה לא להתנדב. יש כאן קריאה לא להתנדב במסגרת ארגון שלדעת אותם פוסקים לא עומד בכללי הצניעות.
בכל אופן, לא נראה לי שלרב שלי תהיה בעיה אם אתנדב במד"א "כל המציל נפש אחת מישראל.." וזה ממש לא מפליא שההנהגה החרדית-ליטאית מעדיפה להיצמד להלכה היבשה גם כשמדובר בפיקוח נפש. אבל אם זו דעתם של פוסקי הלכה אין לי ולך דרך לומר על זה משהו, במיוחד שכאמור הם מציעים חלופה התנדבותית בארגוני עזרה ראשונה אחרים המנוהלים לדבריהם כדת וכדין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2011, 09:45 
סמל אישי של המשתמש
אין בעיה בכלל, הם הקימו ארגונים שיטפלו רק בהם ע"פ הרבנים שהוציאו את פסק ההלכה, ארגונים ששומרים על מדיניות הלכה.
אז אם חו"ח מישהו מקבל שבץ, התקף לב, או כל אירוע חירום אחר שזמן הוא קריטי, שיקרא לאירגונים האלה בלבד, כי אם צריך למשל להציל חיים ובחורה צריכה לדחוף צינור לקנה נשימה של גבר, אם היא רואה את הפיטמה שלו חו"ח אז עדיף שהוא ימות, זה בדיוק מה שכתוב בפסק ההלכה - גם על חשבון פיקוח נפש.
עזוב את זה שזה עוד איסור שמוריד מהם את האפשרות להתנדב לשירות לאומי כי צבא הם לא עושים, עזוב את זה שהם לא תורמים איברים אבל כן מקבלים איברים, הבעיה פה זה לא הציבור באמת, הבעיה זה הרבנים האלה, שבמבחינת הציבור החרדי מדובר בקול אלוקי שפוקע מגרונותיהם ולא בן אנוש, הנה גם מהצד הספרדי היותר מתון:
"הרב עמאר: הרהור על הרב יוסף כהרהור על השם" http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4030881,00.html.

הבעיה זה שעכשיו חרדי ליטאי שכן יתנדב במד"א, יחשב כבוגד. זו בדיוק הבעיה, חרדי שמתגייס לצה"ל או מתנדב במד"א אוכל המון המון חרא שהוא חוזר הביתה.
הנה, תראה מכתב תודה ממישהי, שבוגד כזה עזר לה ברגע של משבר. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4031191,00.html אם אתה שואל אותי מה זה יהדות מבחינתי, זו היהדות האמיתית, ואלף ומליון מתחזים שמדברים בשם אלוהים מעניינים לי את ה...

קיצוניות לא עושה אותך יותר דתי,מאמין, או נאמן לאלוהים, היא עושה אותך מנותק מהמציאות, ועיוור, תשאל את המוסלמים בחמאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2011, 09:57 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים, אולי השאלה לא קשורה, אבל למה החרדים לא עושים צבא? דחייה של 3 שנים להמשך לימוד התורה זה משהו שיפגע להם בכושר הלימוד בהמשך?

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2011, 11:40 
גביזון כתב:
אין בעיה בכלל, הם הקימו ארגונים שיטפלו רק בהם ע"פ הרבנים שהוציאו את פסק ההלכה, ארגונים ששומרים על מדיניות הלכה.
אז אם חו"ח מישהו מקבל שבץ, התקף לב, או כל אירוע חירום אחר שזמן הוא קריטי, שיקרא לאירגונים האלה בלבד, כי אם צריך למשל להציל חיים ובחורה צריכה לדחוף צינור לקנה נשימה של גבר, אם היא רואה את הפיטמה שלו חו"ח אז עדיף שהוא ימות, זה בדיוק מה שכתוב בפסק ההלכה - גם על חשבון פיקוח נפש.
עזוב את זה שזה עוד איסור שמוריד מהם את האפשרות להתנדב לשירות לאומי כי צבא הם לא עושים, עזוב את זה שהם לא תורמים איברים אבל כן מקבלים איברים, הבעיה פה זה לא הציבור באמת, הבעיה זה הרבנים האלה, שבמבחינת הציבור החרדי מדובר בקול אלוקי שפוקע מגרונותיהם ולא בן אנוש, הנה גם מהצד הספרדי היותר מתון:
"הרב עמאר: הרהור על הרב יוסף כהרהור על השם" http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4030881,00.html.

הבעיה זה שעכשיו חרדי ליטאי שכן יתנדב במד"א, יחשב כבוגד. זו בדיוק הבעיה, חרדי שמתגייס לצה"ל או מתנדב במד"א אוכל המון המון חרא שהוא חוזר הביתה.
הנה, תראה מכתב תודה ממישהי, שבוגד כזה עזר לה ברגע של משבר. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4031191,00.html אם אתה שואל אותי מה זה יהדות מבחינתי, זו היהדות האמיתית, ואלף ומליון מתחזים שמדברים בשם אלוהים מעניינים לי את ה...

קיצוניות לא עושה אותך יותר דתי,מאמין, או נאמן לאלוהים, היא עושה אותך מנותק מהמציאות, ועיוור, תשאל את המוסלמים בחמאס.

קודם כל הייתי בטוח שמדובר על בעיית צניעות בין המתנדבים ולא קשור בכלל לחולים... הרי פעולות רפואה על חולים מצריכות מגע ולא נראה שזו כוונת המשורר.. תקן אותי אם אני טועה.
הרי יש את איסור "לא תעמוד על דם רעיך" שמחייב אותך להציל חיים בכל מקרה שאין סכנה לך (כמו במקרה דנן) ויש כאלה שסוברים שגם במקרה ויש ספק סכנה אתה מחוייב לנסות ולהציל מצד האיסור הזה. הרמב"ם אגב רואה את האיסור הזה כאיסור חמור במיוחד.
אני רוצה לראות רב אחד שיגיד שאם אתה נקלע למצב בו יש לך אפשרות להציל למשל בחורה ערומה שעומדת לטבוע והוא יאמר לך שלא תעשה את זה מצד צניעות. זה לא הגיוני ולא יקרה.

אתה משתמש במילה קיצוניות ואני מסכים איתך שיש כאלה שמחמירים שלא לצורך וקובעים לעצמם איסורים וסייגים שאינם לפי ההלכה ודבר הזה הוא אסור -"בל תוסיף" שכתוב "את כל הדבר אשר אנכי מצוה אתכם אתו תשמרו לעשות לא תוסף עליו ולא תגרע ממנו"
האם הפעם מדובר במקרה כזה, קטנתי מלומר.

השאלה הנשאלת היא האם באמת הבעיה שלהם המגע עם החולה?
מחיפוש קליל ברשת ראיתי שהרב אריאל (רב העיר ר"ג) עונה בחור ששואל על מה מותר ומה אסור לו לעשות כמתנדב במד"א בשבת והוא פותח את תשובתו ב"יישר כוחך על התנדבותך."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2011, 11:45 
bloodbrother כתב:
קומוניסים, אולי השאלה לא קשורה, אבל למה החרדים לא עושים צבא? דחייה של 3 שנים להמשך לימוד התורה זה משהו שיפגע להם בכושר הלימוד בהמשך?

אני לא חושב שאפשר לשאול שאלה על ציבור שלם המונה מאות אלפים כאילו מדובר באדם אחד.
לשאלתך, נראה לי כי כל חומר לימוד שתעסוק בו לאחר הפוגה של 3 שנים, לא תהיה ב"כושר" כבהתחלה..
ברור לך שהבעייתיות שיש גם הצבא מבחינת ההלכה זה לא רק ביטול תורה ובוודאי שלא איבוד הכושר ללמידה..
בכל מקרה, המדינה לא מספקת לאדם חרדי את הצרכים הרוחניים שלו כדי שיוכל לשרת וזה כנראה מטעמים כלכליים.. אז כנראה שזו הסיבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 6 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: