שיקאגו כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
שיקאגו כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
מה שבטוח הוא שהמהפכה הזאת היא טבעית, ועניין של זמן עד שמהפכה(בין אם ברמות כאלו ובין אם ברמות פחותים יותר ואפילו בלתי אלימים) תקרה גם בישראל. שוב עניין של זמן.
מאיפה הבאת את זה?
אין שום דמיון בין המצב הכלכלי\פוליטי בין ישראל למצרים.
מובארק כרגע נואם.
וואלה? יש לך היום ממשל שיש בו 3 מפלגות מובילות שלא כל כך ברור מה ההבדל ביניהם. יש לך גורמי אופוזיציה קיצוניים, במיוחד מהימין שצצים עם יוזמות, שוב ושוב ושוב, מה שמגדיל את הרצון לשינוי קיצוני.
יש לך כמה משפחות בודדות שמחזיקות ברוב ההון של המדינה. מהפכה, בין אם באותה עוצמה כמו של מצריים ובין אם מהפכה שקטה היא עניין של זמן. ולצערי, הכיוון היום הולך לימין הקיצוני, אלא אם יקרה משהוא קיצוני אחר. יש לך היום ראש ממשלה שהוא כישלון טוטלי, שלא יכול לעשות כלום משום דבר.
המהפכות במדינות ערב, אם וכאשר הם יעלו פונדמנטליסטים אסלאמיים, רק יחזקו את האווירה הלאומית, וידרש מנהיג לאומן. קשה לי לראות משהוא כמו ביבי מנהיג כזו מטרה.
אתה עושה סלט.
להבדיל ממצרים עדיין יש פה דמוקרטיה והשלטון מתחלף עד ארבע שנים.
המצב הכלכלי פה (למרות הפערים החברתיים) נמצא במצב טוב מאוד, בטח יחסית לעולם, והמשק נמצא בצמיחה. ריכוזיות היא לא טיעון בפני עצמו כי למשל בשבדיה יותר ריכוזית מישראל.
סביר שישראל תעבור שינויים בעקבות הדמוגרפייה, אבל אין דמיון בין המקרים.
מובארק נאם.
הוא אמר שלאנשים יש הזכות להפגין ולהגיד את אשר על ליבם ברחובות אך ללא שימוש באלימות.
שהגבול בין המצב הנוכחי לכאוס הוא דק מאוד, ושטובת מצרים היא מעל לכל
ליבו עם העניים ושצריך להוריד את האבטלה ולשפר את שירותי הבריאות
הוא כרגע לא זז לשום מקום אך מפרק את הממשלה.
אם המשמעות של הפיכה/מהפכה מבחינתך היא רק שמאות אלפי איש יוצאים לרחובות ושורפים חצי מדינה אז אתה צודק(וגם זה אולי).
זה הקטע, שאין פה באמת שלטון מתחלף. היה לך קדנציה שעבר 3 מפלגות שהם בעצם אותו דבר.
גם בחירות הבאות יהיה לך שוב סוג של ביבי, סוג של ציפי, סוג של ברק/משהוא אחר מהאבודה.
הציבור לא מטומטם.
הפערים החברתיים לידיעתך, הם בין הגדולים מכלל המדינות המערביות ורק הולכים ומתעצמים.
והמדינה נהיית יותר לאומנית ודתית.
לכן, סביר שתראה שינוי קיצוני שיכול אפילו לאיים את משמעות של הדמוקרטיה, ומשמעותו, הפיכה פוליטית קיצונית.
טבעי שבכל אוכלוסייה אנושית תתקיים מהפכה, וראינו את זה לאורך ההיסטוריה.
בין אם זה יהיה ברחובות ובין אם זה יהיה בקלפיות, התוצאה שמה שיקרה כנראה במצריים תהיה אותה תוצאה.