dekellevy כתב:
שנאוצר כתב:
אם יש לך שאלות לגבי חיל האיסוף הקרבי אני ישמח לענות לך אני כרגע משרת בחיל
כל מה שאתה יודע ואתה יכול להגיד זה יהיה מצוין.
טירונות, יציאות, שכר, התרשמות כללית מהחיל וכו'.
תודה רבה

תשמע זה מאוד בגדול.
הטירונות מתחלקת ל2: יש לך טירונות 003 וטירונות 004, שני מסלולים שונים שממש ביום הראשון אתה בוחר לאיזה אחד אתה רוצה ללכת וגם באיזה גדוד אתה מעדיף להיות. (כמובן שבשני התחומים לא בטוח שתקבל את מה שאתה רוצה). בשביל 004 חייבים פרופיל 82 ומעלה ובשביל 003 72 ומעלה, ולפעמים לא מתחשבים באיזה גדוד אתה רוצה.
המסלול של ה03 הוא עם הכשרה קלה יותר זהה לכזאת שיש בתותחנים ושריון בטירונות, כמובן שבאימון מתקדם אתה מתמחה בתחום של מוד"ש בעניין. הכשרה של 03 יכולה להוביל אותך לכמה תפקידים: לוחם רקון, כלומר אתה תצפיתן רכוב שמגיע לשטח עם רכב ומתצפת כאשר כל הציוד עליו, או תצפיתן בעמדה קבועה על הגבול שנקראת "עתף" או מפעיל של משהו שנקרא בלון תקשורת שלא ממש ראיתי את זה אבל הכי עצלנים הולכים לזה ויש לזה את היציאות הכי טובות

.
המסלול השני הוא ה04 מסלול של לוחם תצפיתן רגלי. אתה עובר טירונות זהה לזה שבחיל רגלים כמו צנחנים או גולני רק פחות שבוע אחד. האימון מתקדם לא מבייש אף חיל חובה בצה"ל מתעסקים שם בסחיבת משקל כבד והליכה למרחקים ארוכים כי טיב התפקיד הוא הליכה עם ציוד רב למקומות אסטרטגים בשטח, הסוואה גבוהה והקמת עמדת תצפית ואפילו כל זה בעומק האויב בזמן מלחמה.
אני עשיתי את המסלול הרגלי והיה לי מאוד קשה אבל אני גם בחור רזה שהתקשה עם המשקל. חשבתי שמוד"ש זה חייל קרבי לייט שבאתי ואם אתה בראש הזה אז צא מהסרט. לפחות בתחום של המסלול של ה004 שלא מבייש מסלולים בחי"ר ולדעתי קשה מהם.
מה שכן ב004 יש הרבה יותר כבוד ופאסון מלעשות מסלול ב003. השאלה היא רק מה אתה מחפש.. בכל מקרה היתרון של החייל שיש תנאי שירות מאוד גבוהים. אתה כל הזמן בפעילויות בסדיר אתה לא עושה שמירות ומטבחים כמו בחילות אחרים ואם אתה לא בפילות אז אתה נח. דבר שדומה לסיירות. היצאות ברגלי הם 11-3 כלומר 11 יום בצבא ו3 יום בבית. ברכוב ובעטף זה 10-4 וזה בערך היציאות הכי טובות ללוחמים בצבא אין דברים כאלה בכלל. ובבלון יש שמועות שזה 9-5 אבל אני לא באמת יודע וזה ממש מטורף אבל זה תפקיד דיי רקוב לפי מה שהבנתי.
השכר שלך הוא כמו של כל לוחם בצהל.
יש לך בחייל 3 גדודים גדוד בצפון, גדון בדרום וגדוד במרכז שכל אחד נשאר קבוע ואתה מצוות לפלוגה מסויימת שהגזרה שלה גבוהה ולא משתנה.