אדום אש כתב:
pelegs כתב:
אדום אש כתב:
אם ג'ו ביידן זה האלטרנטיבה אז אמריקה גמורה כך או כך. גנץ אמריקאי וסנילי.
עם כמה שביידן חרא, איתו בשלטון עוד אפשר איכשהו לדחוף שמאלה. מול הפאשיזם שטראמפ מקדם, בייחוד עם בית המשפט העליון שמתבשל וכל המינויים של הרפובליקנים, אין לזה שום סיכוי. שמאלנים ממש לא מוצלחים בהתנגדות לפאשיזם. עם דמוקרטיה ליברלית אפשר עוד לעבוד איכשהו.
למען האמת, עם כל הבלאגן הציבורי שמה וההפגנות ברחוב, זה מרגיש כאילו השמאל שלהם הולך לקיצון סוציאליסטי. מכאן נובע, אמריקה גמורה גם עם ביידן.
למרות שלדעתי בפועל, טראמפ עם הפה המלוכלך והטוויטר הסורר שלו, עד לפני הקורונה היה נשיא טוב במבחן התוצאה. הכלכלה שיגשגה, ההרתעה המדינית התחזקה (ולישראל הרבה יותר טוב מאובמה) והכי חשוב- העלה למודעות ולדיון הציבורי את הרוע והכוונות של המפלגה הקומוניסטית בסין.
יש לי כ"כ הרבה מה להגיב לזה, אז אני אסכם בנקודות כי אחרת אכתוב פה מגילה:
* אני מאד מקווה שהשמאל שלהם יהיה סוף סוף סוציאליסטי ולא ליברלי (במובן הכלכלי). ליברלים יוצרים מצג שווא של קידמה, בזמן שרוב מעמד העובדים מאבד עוד ועוד אמצעים. זה יוצר קרקע פוריה לימין פופוליסטי ואפילו לפאשיזם. דמוקרטיות ליברליות, עם כל הכבוד, לא יכולות באמת להתמודד עם הקצנה ימינה.
* הכלכלה שגשגה: בשביל מי? אין ספק שתחת טראמפ והנשיאים שלפניו העשירים נהיים עשירים יותר, אבל אפילו את המעט שהמרכז הליבראלי (אובאמה ושות') השיגו (זכויות להט"ב, ACA, ...) הימין תחת טראמפ ומקונל הרסו, או מתכננים להרוס. ובינתיים (וזה נכון גם לתקופת אובאמה) כאמור הכוח של מעמד העובדים רק הולך ונשחק: היכולת לקנות בית, להשיג לימודים גבוהים בלי להיכנס לחובות או לכלכל את עצמך דרך עבודה יחידה - כל אלו כמעט בלתי קיימים יותר. ואצל טראמפ זה המשיך ביתר שאת, כשהוא ירש את הצמיחה מאובאמה.
* למי בישראל יותר טוב - לעשירים, למתנחלים ולביבי? הם לא רוב העם, לא קרוב אפילו. מה בדיוק רוב האזרחים הישראלים מרוויחים מהעמקת הסכסוך עם הפלסטינים? העברת השגרירות לירושלים עוזרת במשהו? חיזוק שלטון נתניהו עושה לרוב העם בישראל טוב?.. וגם אם טראמפ היה עושה "טוב לישראל" - יש עוד כמה מליוני אנשים שנפגעים מכך ישירות (נתיני הדיקטטורה הצבאית בשטחים, למשל).
* מישהו חשב לפני טראמפ שהסינים הם איזושהי אוטופיה? אני באמת לא מבין את הנקודה הזו.
ואולי הכי חשוב - טראמפ לחלוטין מושך ימינה לכיוון פאשיזם. עכשיו, שלא אובן לא נכון: פאשיזם זה לא רק גרמניה הנאצית, וזה בוודאי לא איזה שלטון מסודר ויעיל - בדיוק להיפך. ככה *בדיוק* פאשיזם נראה: האשמת קבוצות מיעוטים בכל מה שלא עובד, הכחשת האמת, סימון עוד ועוד אוייבים פוליטיים כ"בוגדים", מודל הנהגה היררכי (ולרוב עם מנהיג מוערץ יחיד שלא יכול להתמודד עם ביקורת ועם אנשים שהם לא יס מנים), אובססיה לחזרה לגדולה של האומה, וכו'. וכל זה קורה תחת הכשלים של שלטון דמוקרטי ליברלי. מה שקורה עכשיו בארה"ב זה עליה של פאשיזם by the book.
תוספת: עם כמה ש-Vaush מעצבן (בייחוד בוידאו הזה), הוא מנתח כאן יפה את הפאשיזם שטראמפ מקדם:
https://www.youtube.com/watch?v=b4jJ7GKfl_k