אדום מטלי כתב:
KingAlpaca כתב:
מאוד פשוט. גיא כתב את זה. בשבילו הוא קיצוני.
אם נשווה לארץ, גיא הוא תומך של גנץ וסנדרס זה אילן גילאון, אז בשבילו הוא קיצוני.
אבל במה הוא קיצוני? הוא רוצה להחזיר את נברסקה לאידיאנים? הוא תומך בזכות השיבה שלהם לניו יורק? למה אנשים דמוקרטים לא אוהבים אותו?
זה יותר שאני תומך בעבודה וסנדרס הוא אי שם בערך ברשימה המאוחדת.
חוסר החיבה לסנדרס (וזה לא יותר מסתם חוסר חיבה, אני לא חושב שממש שונאים אותו) מגיע בעיקר משני מקומות שונים.
הראשון הוא אידיאולוגי. העמדה הכי שנויה במחלוקת כנראה במצע של סנדרס וורן היא מדיניות ביטוח בריאות מאוד אגרסיבית שכוללת הוצאה של מחוץ לחוק של סוג ביטוח הבריאות שבערך 50% מהאמריקאים כיום זכאים לו (דרך המעסיקים שלהם). וכאן יש שתי אפשרויות: א. או שהם יודעים שזה לא ריאלי ולא רציני ולא ייקרה ואז הם לא ישרים. או שב. הם די משוגעים. שניהם חכמים מאוד אגב אז תסיק בעצמך. בנוסף זה גם אסון אלקטורלי נוראי.
עוד עמדה די קיצונית של סנדרס-וורן היא ביטול מוחלט של החוב שסטודנטים חבים לממשלה הפדרלית וביטול שכר הלימוד. אני לא זוכר בדיוק את הפרטים של התוכנית, אבל למיטב זכרוני אצל שניהם קולג' יהיה חינם לחלוטין.
שניהם גם מדברים על הטלת מס על ההון, מה שלא נעשה בכמעט אף מדינה בעולם (למרות שאישית קצת אקוויולנטי לגבי זה).
זה ממשיך וממשיך אבל אתה מבין את לב העניין. חלק מהמדיניות שלו היא בסדר. אלו בעיקר הדברים שבהם הוא מסכים עם החלק השפוי במפלגה (וחלק מזה כולל אלמנטים שהוא היה המוביל לגביהם). וחלק לא.
אבל אידיאולוגיה זאת רק סיבה אחת, וכאן צריך להבדיל בין סנדרס לוורן. חלקים עצומים במפלגה הדמוקרטית לא שכחו ולא סלחו על ההתנהגות של סנדרס ב2016. על ההתקפות של האוהדים שלו על הילארי, על העובדה שהוא סירב לתמוך בה לאורך הרבה הרבה זמן ודי עודד בשתיקה התקפות של אוהדיו על הילארי גם כשהיה ברור שהיא תהיה המועמדת, על הברוגז-שולם-ברוגז-שולם שהוא עשה בועידת המפלגה, וכו' וכו' וכו'. כאשר רואים את סוזן סרנדון בכנסי בחירות איתו ב2019 קשה שלא להיזכר איך היא אמרה שהיא מעדיפה את טרמפ על הילארי. אלו בני טיפוחיו ובזה הוא שונה מוורן.
כאשר מפסידים בחירות בהפרש קטנטן אז יש הרבה דברים שאפשר להגיד לגביהם "בלי זה לא היינו מפסידים". זה נכון לדמוקרטים ב2016. אחד מאותם דברים זה ש"אם סנדרס היה מתנהג כמו בן אדם הילארי כנראה הייתה מנצחת." לא ניתן להוכיח את זה אבל זה להערכתי כנראה נכון. זאת אחת הסיבות העיקריות שלוורן יש סיכוי גדול פי כמה וכמה מסנדרס להיות מועמדת המפלגה (הגיל המופלג שלו היא סיבה אחרת).