תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 03 אוגוסט 2025, 01:42

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 82 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בלומפילד: רשימת תקלות-ליקויים-שיפורים נדרשים
הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 07:36 
ראשית כל מי שכותב שבלומפילד מזכיר לו אצטדיון אחר צריך לגשת לאופטומטריסט הקרוב...בארץ בוודאי, לא דומה ולא מזכיר אפילו.
סביבתית בלומפילד עוד לא מוכן, אם מבחינת חניות, דרך שלבים שבשיפוץ, ריצוף, חיפוי וכו' אבל אלה דברים שגם ייפתרו וגם פחות משפיעים, אנשים ימצאו את החניות שלהם לאט לאט, ובמשחקים עם קהל גדול- ועם הבעלים והמאמן הזה לא יהיו הרבה כאלה- יתרגלו ללכת רחוק יותר כמו שקורה בחו"ל ( לא להקשיב לפרופוגנדה המטומטמת של התשקורת הטיפשה, גם באירופה הרוב מגיע ברכב אפילו אם יש תחבורה ציבורית מדהימה ). מבחינת הכניסות היה קצת בלאגן ב7 אבל זה נגרם בעיקר כי לא הלכו ל8 - נראה לי שהיה פתוח וריק- ובעיקר כי היו המון קוני כרטיסים וכל הקטע של הנירות המודפסים עיכב מאוד, אם הרוב היו מנויים לא היה תור בכלל וזאת אל אף הטמטום של הברזלים בכניסה שחובה לכרות אותם, טמטום טהור. העליות ל7/8 מרווחות וכשהדרגנועים יעבדו בכלל יקל, השירותים בקומה נפרדת קצת משעשע, אבל הם עצמם בסדר חוץ מהדלתות שהן דבר מיותר מאוד. המזנונים בסדר לא כולל המחיר כמובן, רק הקרטיב ( ק-ר-ט-י-ב, אין דבר כזה ארטיק קרח, מה יהיה???? :facepalm: ) מתומחר סבבה, שום דבר חריג לישראל. הכניסות ליציע העליון ב7 יותר טובות מלתחתון אבל עדיין לא נורא כל כך והפינוי בסוף היה בסדר. המבואה גדולה ונרחבת ומרשימה, חוץ מהענין הפעוט הזה של היותה גם קומת עישון, כנראה שצריך איזו תביעה שתכריח את העירייה והפועל להיזכר בחוק.
תכנונית אין ספק שהיה עדיף מפלס אחד והגדלה מינורית של שאר שלושת החלקים ( שלא הייתה מפריעה לרחובות מאחורי 5/11 ) אבל לא צריך להגזים, עליתי לעליון ולא מרגיש שם מנותק בכלל והוא ממילא לא מיועד לאיזה קהל של עידוד, הזווית מאוד חדה והמראה בסדר גמור. הענין הוא שהנוכלים חסרי המושג אכן היו חייבים למכור קודם מנויים ל7/8 תחתון, לקהל הבסיס ולייעד את העליון למשפחות ושאר ירקות במחיר זול מאוד כדי למלא אותו כמה שיותר. נו, אבל הם נוכלים חסרי מושג ורוצים לשמור אותו למשחקי חוץ ( רבאק, אפילו את הבלוק המרכזי למטה/למעלה לא מכרו בשביל שישמש הפרדה למשחקים האלה אחרת למה לא למכור ). אותו כנ"ל לא פתחו את הבלוק ב13 הסמוך לכבוד, למה להם באמת אם אפשר למכור אותו למחלה בדרבי.
כל ענין המסומן לא מסומן לא יעבוד בטווח הארוך, אני מאמין ומקווה, וההפרדה המחיצתית בתוך היציע היא משהו שלא ראיתי או שמעתי עליו באף אצטדיון בעולם. ההרגלים של אנשים חזקים יותר והעובדה שניתן לנוע חופשי למעלה/למטה/הצידה כבר תעשה את שלה וטפו טפו האופי של 7 תחתון יחזור.

האקוסטיקה נשארה אותו דבר, פשוט מה שקורה על הדשא ואותו טמטום ב-7 עם הסימון שהכריח אנשים כמונו לשבת הרג את העידוד לגמרי והשאיר אותו רק ב5, אבל כשיהיו סיבות אם וכאשר ל 5 7 ו2 לעודד ביחד זה יישמע כמו פעם ויותר טוב ויש עדויות מהיציע של נתניה ששמעו את 5 יפה מאוד. הרמקולים... נו עוד דבר שלא שמעתי אי פעם , והייתי בקרוב ל-100 אצטדיונים. מה זה זה? תחרות סאונדמנים? אז סבבה, הסאונד מאוד מרשים ואחד הטובים ששמעתי, עכשיו תורידו את הווליום יא פסיכים. לא יודע איך נשמע ב5 כי הוא לא מעליהם, ב7 זה היה בלתי נסבל ברמות על.
שלט אצטדיון הפועל גאוני והראשון - מבחינתי היחיד- שחייב להיות תלוי תמיד ביציע. המשחק אתמול הזכיר למי ששכח שהפועל היא פוטנציאל גדול ומפוספס, ולא רק שהאצטדיון הזה היה ויהיה תמיד שלנו והמחלה גם אם ימלאו אותו בשבוע הבא ובכלל תהיה תמיד אורחת, עוד יכולים להגיע ימים טובים ברגע שנדאג שסוף סוף ירכוש אותנו בעלים נורמלי, עם גישה מקצועית ניהולית ושיווקית וידאג למלא אותו ב15-20 אלף ברוב המשחקים, גם הקטנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 07:45 
הפועל כתב:
אגב לדעתי חלק מבעיות הקליטה זה בגלל החומה ההזויה ששמו מאחורי השערים. עלק כ"כ מודאגים מזה שיהיה חם בפנים שלא שמים גג. יש לכם אצטדיון מטר מהים עם בריזה נהדרת אז תוקעים את חומת סין מעל כל היציעים כדי למנוע מהרוח להיכנס, מה שפעם עם גדר הרשת היה קורה בלי בעיה. מה הקטע?

זה קיר אקוסטי, לא חומה. ככה החולדה יכול להמשיך לדבוק בתירוץ הדבילי של 'כמה ימי גשם בשנה' ולא לעשות גג. הנה, סידר אקוסטיקה במחי חיפוי זול. ואתה יודע שאנחנו בסוף אוגוסט ואוטוטו אחוזי הלחות יורדים... יטריד אותך מקסימום בעוד משחק שניים ותשכח מזה, לפחות עד שיחלו אותם 'כמה ימי גשם'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 07:48 
סמל אישי של המשתמש
אני מאוד נהנתי והתרגשתי לראות ככה את בלומפילד.
אמנם העדפתי אותו בוורסיה הקודמת מבחינת גודל, כי הוא יותר התאים להפועל,
אבל המתקן החדש באמת מייצר תנאים טובים יותר לצפייה ובהמשך גם להצלחה מקצועית.

שוחחתי עם 3-4 אנשים שונים שקנו כרטיס שאמרו שרוצים לעשות מנוי רק בגלל האצטדיון וזה אומר הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 07:51 
באמת שעם עונה סבירה היינו יכולים להביא מעל עשרת אלפים למשחקים באופן קבוע. פשוט מתסכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 07:52 
אבל זה ברור וידוע, אצטדיון חדש ( מחודש ) מביא קהל. כבר עכשיו, גם בלי גג, אנשים ירצו לבוא וכשיסגרו בכלל, משפחות יראו בהגעה למשחק בילוי ולא סיוט כמו פעם. אבל יחד עם זה צריך גם שיווק נורמלי וניהול מקצועי, ומזה אין לנו כלום. אפס. נאדה. זירו. טפי על הניסנובים, חלאות שונאות הפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 08:56 
סמל אישי של המשתמש
שחר כתב:
לבן שלי היה מנוי מסומן על מושב 120, שפשוט לא היה קיים, היה 119 ומייד אחריו 121, הוא נאלץ לעבור לחת השורות בסוף.

הוא לא היחיד. גם אני ויש עוד לא מעט אנשים שהמקום שכתוב להם במנוי לא קיים.

פשוט מתסכל. לאן כמובן לא מגיבים לא עונים ולא כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 09:00 
סמל אישי של המשתמש
נתניה הביאו 3500? ביציע יש 4800

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 09:07 
dino כתב:
נתניה הביאו 3500? ביציע יש 4800

נראה יותר כמו 3000

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: בלומפילד: רשימת תקלות-ליקויים-שיפורים נדרשים
הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 09:12 
נצחון אתמול היה מוסיף עוד כמה מנויים..
אני מקווה שמשחק הבית הבא מול נס ציונה יהיה בשבת ב 18:00 מה שיאפשר תאורטית שוב להביא אותה כמות אוהדים

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 09:15 
סמל אישי של המשתמש
תכלס, הפתיע הכמות שלנו. הוציא מהחורים אפילו את אנשי גמר הגביע בר"ג.
מראה כמה פוטנציאל יש שהניסנובס לא מצליחים לגעת בו. אם לפחות היו מצליחים בנקודה אחת מקצועית שהיתה משדרגת קצת, כמו למשל להשאיר את רפואה ואולי המשחק אתמול היה נראה אטרקטיבי יותר לעיני האוהדים ו1000 מהם היו עושים מנוי ועוד 1000-2000 היו באים גם למשחק הבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 09:21 
סמל אישי של המשתמש
ישבתי ב2 בחלק שקרוב ל13. שמתי לב שיש חלק בין 11 ל 13 שהוא פתוח משום מה והיו הרבה אוהדי נתניה שנכנסו כנראה בטעות ל13 במקום ל11. אחרי שסוף סוף מישהו שם לב החליטו לסגור את הקטע הפתוח עם גדר מאולתרת שהרימו אותה מהמגרש וסדרן שיעמוד שם :LOMASHOO:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 09:22 
לירון האדום כתב:
אני מקווה שמשחק הבית הבא מול נס ציונה יהיה בשבת ב 18:00 מה שיאפשר תאורטית שוב להביא אותה כמות אוהדים

לא תהיה אותה כמות הזמן הקרוב.
מה שכן אם יגיע חיזוק רציני - 2-3 שחקנים בכירים ויהיה ניצחון משכנע באשדוד אז תהיה כמות מכובדת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 09:27 
סמל אישי של המשתמש
אנחנו צריכים לצאת מהסרט של בלומפילד הישן ולהכניס גם להנהלה לתודעה שאין יותר דבר כזה שער 7 ושער 8.
זה יציע אחד, והדבר העיקרי שאנחנו צריכים לשאוף אליו (אם לא עכשיו אז לקראת העונה הבאה) זה למלא את כל החלק התחתון שלו.
היציע העליון מנותק ואין סיבה שאנשים ישבו שם כשכל החלק של 8 למטה ריק.
במקום למכור מנויים יקרים יותר לכל התחתון צריך לעשות את הגושים שקרובים למרכז המגרש (גם ב-7 וגם ב-8) יקרים יותר ומסומנים, ואת הגושים שקרובים ל-5 זולים יותר ולא מסומנים.
אין שום סיבה למכור מנויים לחלק העליון, צריך למכור לשם כרטיסים רק למשחקים גדולים אחרי שכל החלק התחתון של 7-8 מתמלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 09:29 
סמל אישי של המשתמש
לפחות מהטלוויזיה, הקיר האקוסטי מאוד מכוער. כל האצטדיון נראה כמו חיבור של יציעים ישנים שהורכבו ללא תכנון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 09:31 
יש למישהו / איפשהו תמונה יפה שאפשר לקבל ממנה פרספקטיבה על איך נראה האצטדיון כשהוא בתפוסה כזו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 09:32 
סמל אישי של המשתמש
אגב, אפשר לראות שגם ההנהלה עדיין לא הבינה שזה לא אותו אצטדיון לפי התמחור לשער 2.
היו 2 סיבות לכך שתמיד שער 2 היה יקר יותר מ-7 - היה שם גג והיו שם מקומות מסומנים.
היום בגושים שקרובים למרכז המגרש בשער 7 יש זווית צפייה של שער 1, ומשום מה בשער 2 משלמים 500 שקל יותר, למרות שאין שם גג ולמרות שגם 7 מסומן.
הסיבה היחידה שאנשים עשו מנוי ל-2 זה כי ככה הם רגילים, מתישהו הם יבינו שבשער 7 הם יכולים לקבל את אותה חוויה בכמעט חצי מחיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 09:39 
והדבר הכי נוראי ושלא הוזכר זה התאורה.

אין אור על האוהדים ביציעים 7-8-2-13 הכל ממוקד על המגרש (כמו בנתניה ופ"ת)
וזה פשוט מרדים (לפחות אותי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 10:07 
סמל אישי של המשתמש
KID A כתב:
אגב, אפשר לראות שגם ההנהלה עדיין לא הבינה שזה לא אותו אצטדיון לפי התמחור לשער 2.
היו 2 סיבות לכך שתמיד שער 2 היה יקר יותר מ-7 - היה שם גג והיו שם מקומות מסומנים.
היום בגושים שקרובים למרכז המגרש בשער 7 יש זווית צפייה של שער 1, ומשום מה בשער 2 משלמים 500 שקל יותר, למרות שאין שם גג ולמרות שגם 7 מסומן.
הסיבה היחידה שאנשים עשו מנוי ל-2 זה כי ככה הם רגילים, מתישהו הם יבינו שבשער 7 הם יכולים לקבל את אותה חוויה בכמעט חצי מחיר.

מישהו מהעבודה שלי הזמין היום מנוי לשער 2. ניסיתי להסביר לו בדיוק את זה ללא הצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 10:08 
ממש מקווה שיעשו משהו עם הווליום המזעזע של מערכת השמע, כי אני עד עכשיו מרגיש מצוקה פיזית מהדבר הזה.

ונושא העישון ברחבה החיצונית ממש בעייתי. אשכרה הרגשתי כאילו נקלעתי לשריפה במפעל של "דובק". רציתי לברוח קצת מהרעש של מערכת הכריזה ומצאתי את עצמי כמעט נחנק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 10:13 
סמל אישי של המשתמש
Royi כתב:
לירון האדום כתב:

מה שכן אם יגיע חיזוק רציני - 2-3 שחקנים בכירים ויהיה ניצחון משכנע באשדוד אז תהיה כמות מכובדת.

מקווה שגם בהנעלה מבינים שהכמות היום נבעה מהתרגשות מהאצטדיון נטו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 10:32 
אבירמוס כתב:
Royi כתב:
לירון האדום כתב:

מקווה שגם בהנעלה מבינים שהכמות היום נבעה מהתרגשות מהאצטדיון נטו

they don't know shit

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 10:38 
הרגשה ממש מוזרה
מצד אחד יש נגיעות של בלומפילד הישן מצד שני משהו גדול, מפלצתי וממש לא ביתי

ההחלטה לשים כיסאות פלסטיק בשער 5 היא ממש מטומטמת, כבר אתמול ראיתי לפחות 5 שנשברו
האקוסטיקה הייתה נוראית, זה הרגיש כמו האיצטדיון של ריבר, כאילו יש 2 קהלים וזה ממש מוזר
אני ישבתי למעלה יחסית ב5 ובקושי שמעתי את הגוש, אני רואה אנשים קופצים ולא שומע, כאילו זה על מיוט

אולי אני עוד צריך להתרגל אבל מרגיש לי כאילו זה לא הבית, האווירה הבייתית והטובה מבלומפילד הישן נעלמה לי
יכול להיות שגם רמת המשחק של הפועל תרמה לזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 11:00 
נועם שחם כתב:

ונושא העישון ברחבה החיצונית ממש בעייתי. אשכרה הרגשתי כאילו נקלעתי לשריפה במפעל של "דובק". רציתי לברוח קצת מהרעש של מערכת הכריזה ומצאתי את עצמי כמעט נחנק.

מכיר איזה עורך דין טוב שיכול ל'איים' על העיריה בתביעה, כדי להזיז אותם לקיים את החוק?
אפילו פאקינג שלטים שאסור לעשן אין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 11:08 
פחות הקטע שלי, אבל יש מספיק עורכי דין שזה התחביב שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 11:10 
מקווה שאני לא "משבית" שמחות, אבל תכלס מעבר לליקויים הטכניים שמקווה שיתקנו בהקדם, מבחינתי זה אחלה איצטדיון, הרגשתי בבית, המגרש קרוב, מכל נקודה רואים, אני נהניתי מהאווירה מהמגרש, היה מרגש.

ושהבן זונה רק ישים גג או לפחות מי שיחליף אותו במהרה בימנו

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

favourite tootbal team

Eric Cantona

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 11:26 
משהו באקוסטיקה לא זרם לי..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 14:12 
סמל אישי של המשתמש
יהלום אדום כתב:
הפועל כתב:
אגב לדעתי חלק מבעיות הקליטה זה בגלל החומה ההזויה ששמו מאחורי השערים. עלק כ"כ מודאגים מזה שיהיה חם בפנים שלא שמים גג. יש לכם אצטדיון מטר מהים עם בריזה נהדרת אז תוקעים את חומת סין מעל כל היציעים כדי למנוע מהרוח להיכנס, מה שפעם עם גדר הרשת היה קורה בלי בעיה. מה הקטע?

לדעתי זה נטו בשביל להסתיר את הברזלים התומכים מתחת ליציעים, כדי שייראה יפה יותר. בפועל כל מה שהחולדה רצה שיהיה בלי הגג נחסם עם הציפוי הזה

קראתי איפשהו שזה בשיל אפקט אקוסטי. חד משמעית לא מצדיק את זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 14:29 
סמל אישי של המשתמש
היו מעט מדי פעמים שהקהל התעורר.
גם בגלל היכולת במגרש, וגם בגלל שהרמקולים פעלו בדיוק כשהתחלנו לשיר.

אבל בסוף, כשהקהל התעורר לכמה שניות,
דווקא הרגיש לי שהאקוסטיקה טובה והיה ווליום מרשים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 15:34 
סמל אישי של המשתמש
joshsoos כתב:
נועם שחם כתב:

מכיר איזה עורך דין טוב שיכול ל'איים' על העיריה בתביעה, כדי להזיז אותם לקיים את החוק?
אפילו פאקינג שלטים שאסור לעשן אין.

אפשר לשאול ברצינות לגבי היציע עצמו ** לא לגבי המבואה הסגורה, למה זה מובן מאליו שאסור לעשן באיצטדיון בעוד אין שום אזור עישון חלופי?
מה שונה סיגריה במקום פתוח מרכב שנוסע במקום פתוח?
רבאק יש אנשים שכבר 20 שנה באים לבלומפילד עם שקית של גת וחצי פאקט זה נראה לכם כל כך פשוט לגמול אותם בלי לתת להם חלופה?
גם בן אדם לא מעשן צריך סיגריה עם כזאת קבוצה שחורה.

תיקון מס' 4
עריכה
ב-2014 הורחב החוק אף לאצטדיוני ספורט, ובהם נקבע כי העישון באצטדיון ספורט אסור למעט במקומות שהוקצו לעישון בידי הנהלת האצטדיון (אם הוקצו).

הקצאת המקומות המותרים לעישון באצטדיון ספורט צריכה לעמוד בשני תנאים מצטברים:

לא יהיו יותר משני אזורים נפרדים של מושבים המותרים לעישון.
מספר המושבים המותרים לעישון לא יעלה על רבע ממספר המושבים באצטדיון כולו.
בנוסף ניתן להקצות חדר נפרד לחלוטין ששטחו אינו עולה על רבע מהשטח שהוקצה לציבור להמתנה בהפסקות, ובלבד שיש בו סידורי אוורור תקינים והעישון בו אינו גורם למטרד בחלקים אחרים של האצטדיון.

מובן לי שלא חייבים לספק אזור עישון למי שחפץ בכך אבל למחות נגד התופעה בעוד לא עושים שום דבר כדי להקל על הציבור הזה? גם אם אתם לא משתייכים אליו?
לדעתי חובה להקים איזור עישון שממנו גם יהיה אפשר לראות את המשחק, ולכל הפחות, לפתוח כמו במושבה איזור תחום מחוץ ליציע שאפשר יהיה לעשן בו - כל המשחק - ולא רק במחצית .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2019, 16:21 
סמל אישי של המשתמש
בר קולמוסא כתב:
יש למישהו / איפשהו תמונה יפה שאפשר לקבל ממנה פרספקטיבה על איך נראה האצטדיון כשהוא בתפוסה כזו?
.תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 82 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: