pokara כתב:
הפועל כתב:
אני בכלל לא מבין מה הדעות של עומאר וטלייב רלבנטיות.
אנחנו מדברים פה על שתי חברות קונגרס שוליות ממפלגת האופוזיציה לעומת נשיא ארה"ב, האיש החזק ביותר בעולם, שהוא וראש ממשלת ישראל מציגים אותו השכם וערב כידיד הגדול ביותר לישראל מאז ומעולם והתגלמות אהבת ישראל והיהודים במלא הדרה, קוראים על שמו יישובים, שמים אותו בשלטי בחירות.
אפילו אם יש איזשהו מקום להשוואה בכלל (ואין), אני לא מבין למה אי אפשר לאמר דבר פשוט - שמנהיג מדינה כלשהי, בוודאי האדם החזק ביותר בעולם שמקבל את תמיכתם והלגיטימציה של כמאה מיליון איש ברחבי המדינה החשובה ביותר בעולם, הוא אדם מסוכן ואנטישמי שמעמיד מיליוני יהודים בסכנה כשהוא מתייג אותם כמי שאינם נאמנים למדינתם.
על דברים דומים במדינות אחרות משרד החוץ כבר היה מעורר סערה דיפלומטית לכל הפחות, שלא לדבר על כל מיני חרמות וכדומה
לאיזה מדינה בדיוק הם לא נאמנים? לארה"ב או לישראל?
אולי אני לא ממש מבין, אבל אני מבין מדבריו שהצבעה עבור המפלגה הדמקרוטית היא בגידה בישראל (וממש לא בארה"ב) שהיא מדינת היהודים.
ועם על הכבוד, את מרבית האמריקאים זה לא ממש מעניין (שהיהודים לא נאמנים לישראל) ולכן אני לא מצליח להבין למה נשקפת להם גם סכנה.
אני לא יודע על סמך מה החלטת שזה לא מעניין את מרבית האמריקאים ש2% מהאוכלוסיה שלהם לא נאמנה למדינה שלהם. מעבר לזה שאני לא יודע למה "מרבית האמריקאים" זה הקריטריון. ונניח שרק 30 מליון אמריקאים חושבים עכשיו שהיהודים בארה"ב לא נאמנים באופן מוחלט לארה"ב, זה כלום? זה לא מעמיד אותם בסכנה? זה לא פוגע במעמד שלהם?
האמירה שלו (כמו אמירת הבינג'מינס של עומאר) אינה נטולת קונטקס. אלו אמירות שבנויות על עשרות ומאות שנים של עלילות אנטישמיות מבוססות. אחת היא שהיהודים משתלטים על העולם עם הכסף שלהם והשנייה זה שאי אפשר לסמוך על אזרחים יהודים כי לעולם הם לא יהיו לחלוטין נאמנים לארצם.
רק שהאחת גונתה ע"י בערך כל הפוליטיאים בארה"ב ובישראל, גונתה רשמית ע"י המפלגה שלה וע"י מנהיגי בית הנבחרים, התנצלה ועכשיו אסורת כניסה לישראל, ועל שם האחר קוראים ישובים בארץ.