הוקיץ' כתב:
אני חושב שאתה צודק ולא צודק.
קודם כל גם בכתבה המאוד מחמיאה שהועלתה פה, בסופו של דבר נכתב שהם עובדים עם סוכנים. אין שם סקאוטינג בלתי תלוי אלא סקאוטינג מרגע שסוכן מגיע עם שחקן מסוים.
דבר שני, גם עם הסקאוטינג הכי טוב בעולם יש אלמנט לא מבוטל של מזל. גם ברצלונה וריאל מדריד, עם מחלקות סקאוטינג לא נגמרות, עדיין נופלות לא מעט עם רכש. במקרה של חדרה אלמנט המזל מוכפל פי מיליון בערך כי: א. אין להם באמת מחלקת סקאוטינג. מדובר בשני עוזרי מאמן שרואים קלטות שסוכנים הביאו להם. ב. כשמדובר על שחקנים בסדר גודל כזה, קשה מאוד להשיג בכלל מידע עליהם. ג. גם אם עשית את הסקאוטינג הכי טוב בעולם, כשמדובר על סכומי כסף כאלה ההימור הוא בילט אין. כלומר אתה מהמר ששחקן שאתה מצליח להחתים ב-7000 יורו לחודש בעצם שווה 15 אלף יורו לחודש. אז כן, בסופו של דבר לחדרה, איך שלא מסובבים את זה, היה המון המון מזל בסיפור הזה.
מצד שני, אני בסך הכל נוטה להאמין לכתבה הזאת. כלומר אני בהחלט חושב שהם עשו עבודה מעמיקה ככל הניתן לפני שהם החתימו שחקנים וכך צמצמו עד כמה שהם יכולים את אלמנט המזל פה.
לגבי טאפוקו, אני חושב שהוא בסופו של דבר הוא ימדד לפי האימפקט ההגנתי שלו. גם אוגו הוא לא פליימייקר גדול, אבל הוא מספיק טכני כדי לקבל כדור ולהעביר אותו הלאה או להחזיק את הכדור תחת לחץ, וכך גם טאפוקו. מה שהופך את אוגו לשחקן גדול זו הנוכחות הפיזית שלו במרכז השדה ושם גם טאפוקו ימדד.
מסכים בגדול. אני רק חושב שהעבודה היסודית של חדרה הסתכמה בבדיקות רפואיות ובדיקות מאמץ + מבחנים, וזה לא שונה מהרבה מקומות אחרים בארץ. מבחינתי סקאוטינג טוב זה לראות המון משחקים שלמים ועדכניים, לעקוב במשך תקופה אחרי שחקן וכו'. זה לא משהו נפוץ פה בארץ ולא יכול לקרות עם שחקנים שבקושי שיחקו בשנים האחרונות, שם לדעתי זה 90% אחוז מזל ו-10% טביעת עין של מאמן (כי מה לעשות, שבוע אימונים זה לא מדד מאוד משקף)