תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 08:05

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 22 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: השיטה ה״חדשה״ (על בזבוזי זמן)
הודעהפורסם: 18 ינואר 2019, 10:27 
סמל אישי של המשתמש
אז אני לא יודע אם זה דבר ״חדש״ באמת, אבל שמתי לב שהתופעה הזו מתעצמת בשנים האחרונות ולא זוכה לטיפול ו/או התייחסות מאף מועדון גדול.

בקצרה על התופעה:
שחקן נופל לבזבז זמן (תחת טיעון של פציעה), השופט ניגש לשחקן, השחקו אומר לו: ״אני בסדר, אני קם״, הוא לא מקבל טיפול (והקבוצה שלו בכלל לא מקימה רופא מטפל לטפל בו) ונשאר על הדשא.
התוצאה של התופעה הזו, היא ששופטים מרגישים שלא היה פה ״בזבוז זמן״ ולא מתייחסים לזה בתוספת זמן, והשחקן יכול להמשיך לשחק כרגיל.

לא שאני חושב שהשופטים מטומטמים, הם מבינים את התופעה, אבל הם לגמרי כבולים, כי החוק אומר שבלי טיפול רפואי, אי אפשר להוציא את השחקן.
הבעיה היא שהם לא מוסיפים את הזמן הזה, כי באמת קשה להם להעריך את קטע הזמן, כל הדבר הזה בד״כ לוקח 20-30 שניות, שזה בדיוק הזמן שהשופט רץ לאיזור האירוע, השחקן אומר שהוא בסדר, והמשחק יכול להמשיך.

אתמול חדרה עשו את זה בלי סוף, וזה היה פשוט בלתי נסבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ינואר 2019, 11:34 
אולי כזה קורה שוב ושוב כמו אתמול, השופט צריך לקרוא למטפל עוד בדרך לאירוע. השחקן יקום כשהמטפל יגיע, אבל זה יהיה כבר מאוחר מדי וייאלץ לצאת. אז יפסיקו לעשות את זה אולי

"תדע לך עמית, בלילה - הכדור עף מהר יותר"
- דני נוימן, ערוץ 1, 09.11.2009

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: השיטה ה״חדשה״ (על בזבוזי זמן)
הודעהפורסם: 18 ינואר 2019, 11:40 
סמל אישי של המשתמש
אם השחקן פצוע או "פצוע", והמשחק נעצר, השופט לא יכול לקרוא לרופא\פיזיו\האנשים עם האלונקה שיוציאו אותו גם אם הספסל "לא שם לב" ולא רצו לטפל בו?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ינואר 2019, 12:07 
חדש? זו שיאה שנהוגה עוד משנות ה70.
אין מה לבוא בטענות לחדרה והאמת שגם לא ליפת, בקטעים האלה הכדורגל הוא משחק פרימיטיבי. הלוואי שאופ"א יום אחד תעשה משהו בנידון..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ינואר 2019, 13:26 
מה אופ״א קשורה לזה?
תראה משחקים של קבוצות קטנות מול גדולות באירופה ותבין שכאן זה קיצוני מאוד ובלתי נסבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ינואר 2019, 13:39 
סמל אישי של המשתמש
האדס כתב:
לא שאני חושב שהשופטים מטומטמים, הם מבינים את התופעה, אבל הם לגמרי כבולים, כי החוק אומר שבלי טיפול רפואי, אי אפשר להוציא את השחקן.

זה לא נכון להגיד שהשופטים כבולים כי אף אחד לא היה בטענות לאלון יפת אם היה מוסיף אתמול 8 דקות תוספת זמן. להפך, די בטוח שהתקשורת היו מציינים אותו לשבח. ועוד ה5 דקות שהוסיף אתמול+דקה וחצי מעבר לתוספת הזמן היה חריג, רוב השופטים רחמנים יותר ממנו.
מחצית ראשונה יכול ליפול טיל באיצטדיון ועדיין תהיה דקה אחת תוספת זמן בקבוע.

גם אם השופטים יוסיפו מספיק תוספת זמן זה לא יהיה פתרון מספק כי העצירות האלה רוצחות את השטף והמומנטום של הקבוצה שמנסה להבקיע ומכניסות את השחקנים לעצבים מה שפוגע עוד יותר ביכולת שלהם, אבל גם את המינימום הזה השופטים לא עושים. גם איגוד השופטים אשם כי הם יכולים להוציא הוראות שקשורות לנושא.

וכמו שכתבו מעליי, בליגות הבכירות באירופה בחיים לא רואים דברים קיצוניים כמו בארץ מבחינת בזבוזי זמן. למישהו פה יש דוגמא של תוספת זמן באירופה ש3 שחקנים שונים נופלים ותופסים שריר כמו אתמול רק כדי לקום אחרי שניה? כי בארץ זה לגמרי סטנדרט.
גם שחקן ישראלי שיעבור לאירופה לא יעז להתנהג ככה, כי זה פשוט לא מקובל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ינואר 2019, 19:41 
היה יכול להיות מועיל להוסיף חוק דומה לכדורסל, שבו כל עצירת זמן ע"י קבוצה שלא נמצאת בפיגור החל מהדקה ה-60 לדוגמא, תוביל לעצירת השעון.
אבל כאמור זאת בעיה שהיא יותר פנימית בכדורגל הישראלי, אז קשה לראות את זה מקודם ע"י פיפ"א ואופ"א.
אגב, גם זוכר שפעם אירחנו באירופה משחק נגד קבוצה רומנית (נדמה לי דינמו בוקרשט), שבדקות האחרונות עשתה בית ספר לבזבוזי זמן ולהצגות לכל הכדורגל הישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ינואר 2019, 22:42 
סמל אישי של המשתמש
במשך שנתיים שלוש הייתי באופן קבוע מגיע למשחקים על תקן "האלה עם האלונקה". זה מגן דוד אדום אגב, חובשים ואמבולנס לכל דבר.

מי שהיה נותן הוראה להיכנס, בין אם זה עבורינו או הפיזיו, זה השופט הרביעי (שיש לו תפקיד הרבה יותר משמעותי משנהוג לחשוב. הרבה פעמים שופט בכיר היה משמש השופט רביעי במשחקים עם שופט ראשי חדש).

בקיצור, קרה לנו לא מעט, שנכנסנו, וכשהגענו לשחקן, פתאום הכל בסדר. לפעמים היינו חוזרים ולפעמים השופט היה מתעקש שנוציא את השחקן בכל מקרה, כנראה כדי למנוע את הבזבוזי זמן האלה.

לא עשה הצגה: עלי חטיב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ינואר 2019, 14:45 
שחר כתב:
חדש? זו שיאה שנהוגה עוד משנות ה70.
אין מה לבוא בטענות לחדרה והאמת שגם לא ליפת, בקטעים האלה הכדורגל הוא משחק פרימיטיבי. הלוואי שאופ"א יום אחד תעשה משהו בנידון..

לא קשור לאופ"א, קשור לתרבות כדורגל אצלנו בארץ. באירופה במקומות המורמלים זה כמעט לא קורה. פה זה נראה כאילו שחקנים עושים השתלמויות בבזבוזי זמן עם הדרכים הכי מתוחכמות לבזבוז.
שום דבר כנראה לא ישנה את תרבות הכדורגל בארץ, כמו ששום דבר לא ישנה את התרבות בארץ בכלל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ינואר 2019, 18:43 
ביום ששופטים יוסיפו 5 דקות כמשהו טבעי 10-15 דקות במקרים של בזבוזי זמן קיצונים אולי אז יפסיקו לבזבז זמן

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2019, 10:12 
סמל אישי של המשתמש
כשהייתי שופט, הייתי ממעט לעצור משחק כששחקן היה "נפצע". ואם הוא נפל ליד קו הרוחב, על אחת כמה וכמה.
רק במקרים של פגיעות ראש או פאולים קשים הייתי עוצר. מתיחות שריר וכולי מעולם לא הטרידו אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2019, 10:33 
אדום נחמד כתב:
כשהייתי שופט, הייתי ממעט לעצור משחק כששחקן היה "נפצע". ואם הוא נפל ליד קו הרוחב, על אחת כמה וכמה.
רק במקרים של פגיעות ראש או פאולים קשים הייתי עוצר. מתיחות שריר וכולי מעולם לא הטרידו אותי.

השחקניםבישראל כל כך "חכמים" שהם יודעים להראות שנפגעו בראש. אני לא אשכח משחק נגד עכו בבית בעונה בעונת 2016 ששחקנים שלהם נפגעו בראש 15 פעם במשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2019, 10:35 
לירון האדום כתב:
ביום ששופטים יוסיפו 5 דקות כמשהו טבעי 10-15 דקות במקרים של בזבוזי זמן קיצונים אולי אז יפסיקו לבזבז זמן

ממש לא. יפסיקו לבזבז זמן ביום שהשופטים יפסיקו לעצור את המשחק על כל נפילה וקבוצות יפסיקו להוציא את הכדור. אז יבינו ששחקן שנופל פשוט משאיר את הקבוצה שלו בשחקן פחות. בקטע הזה אני ממש עם מה שמכבי החליטו כמדיניות בעידן קרויף, לא מוציאים את הכדור החוצה (לא מדבר על לא להחזיר כדור ליריבה כמו שהיה נגד סכנין, למרות שבמקרים מוגזמים אני גם בעד זה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2019, 11:30 
סמל אישי של המשתמש
הדרכים שרשמתם נכונות :
או תוספת זמן ארוכה
או לא להפסיק על כל דבר, וכל "פגיעת ראש" תגרור הוצאה מהמגרש ושהשחקן יהיה לפחות דקה בחוץ (בכוונה )

או שעו"ד יאספו נתונים שקיימים ופשוט יתבעו על כך שאנחנו לא מקבלים תמורה מלאה לכספנו הרי שכדורגל משחקים 90 דקות ובפועל בקושי 60 ..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2019, 12:47 
הכל נכון ובסוף בא שופט ומחליט ש2 דקות קשירת נעליים+ 6 חילופים+ מכות בין השחקנים שווה ל4 דק תוספת זמן.

לא רוצים רמון בהפועל !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2019, 12:53 
shaharot כתב:
הכל נכון ובסוף בא שופט ומחליט ש2 דקות קשירת נעליים+ 6 חילופים+ מכות בין השחקנים שווה ל4 דק תוספת זמן.

זה משהו, פשוט שופט אדיוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2019, 19:12 
redrony כתב:
לירון האדום כתב:

ממש לא. יפסיקו לבזבז זמן ביום שהשופטים יפסיקו לעצור את המשחק על כל נפילה וקבוצות יפסיקו להוציא את הכדור. אז יבינו ששחקן שנופל פשוט משאיר את הקבוצה שלו בשחקן פחות. בקטע הזה אני ממש עם מה שמכבי החליטו כמדיניות בעידן קרויף, לא מוציאים את הכדור החוצה (לא מדבר על לא להחזיר כדור ליריבה כמו שהיה נגד סכנין, למרות שבמקרים מוגזמים אני גם בעד זה)

גם זה, וגם ששחקן שעצרו את המשחק בגלל פציעה שלו יחכה 5 דקות בחוץ לפני שהוא יכול לחזור. פתאום כבר לא יהיה כל כך אטרקטיבי לשכב על הדשא כל רגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2019, 00:28 
פעם מאוד הייתי שמרן לגבי משחק הכדורגל, אבל היום אני כבר מבין שכדי להבריא את המשחק האהוב, חייבים לעבור לשיטה דומה יותר לזו הנהוגה בכדורסל.

70 דקות משחק, 35 כל מחצית. כשהכדור בחוץ- הזמן עוצר. כדורגל צריך לשחק.
אפשר גם לתת טיים אאוט אחד לכל קבוצה במחצית שניה, עד הדקה ה60.

מעבר לכך שזה מעצבן וששחקנים עושים את זה המון, זה הורג את המקצוע ובושה בתור אוהדים לראות את זה. כדורגל לפני הכל זה הצגה ואנחנו משלמים להם כדי לראות אותם משחקים.

בנוסף, אולי לתת רק חצי נקודה על תיקו 0-0.(עם חוק כזה העונה היינו יורדים ליגה כבר)
ואולי תוספת של נקודה על כל מספר שערים שקבוצה מבקיעה.

נערך לאחרונה על ידי אינפקציה בתאריך 21 ינואר 2019, 00:37, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2019, 00:34 
סמל אישי של המשתמש
רק כדורסל?
ברוב המשחקים זה ככה (שיטה שלא מבוססת על זמן חופשי כזה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2019, 01:07 
חצי נקודה על תיקו אפס זה ממש גרוע כי ברור שקבוצות יתאמו ביניהן שערים פיקטיביים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2019, 17:42 
א.ב כתב:

ונראה לך שהיום אין תיאומים כאלה ואחרים?

פשוט לא נסבל ששחקנים מרשים לעצמם ליפול,לבזבז זמן, להפסיק לתקוף רק כי הם מרוצים מ-0-0.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2019, 23:26 
אינפקציה כתב:
א.ב כתב:

ונראה לך שהיום אין תיאומים כאלה ואחרים?

פשוט לא נסבל ששחקנים מרשים לעצמם ליפול,לבזבז זמן, להפסיק לתקוף רק כי הם מרוצים מ-0-0.

הא? ברור שאם תיקו 1 עדיף לשתי הקבוצות אז לא יהעה תיקו אפס. כיום צריך מצב ממש חריג בשביל תוצאה שעדיפה לשתי הקבוצות (כמו התיקו 2 ביורו בין דנמרק לשוודיה לפני איזה 15 שנה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 22 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: