תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 15:21

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 429 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  הבא

בבחירות הבאות אצביע למפלגת...
הסקר נגמר בתאריך 05 אפריל 2019, 02:35
הליכוד 0%  0%  [ 0 ]
כחול לבן 17%  17%  [ 4 ]
העבודה 26%  26%  [ 6 ]
מרצ 52%  52%  [ 12 ]
איחוד מפלגות הימין 4%  4%  [ 1 ]
הימין החדש - בנט ושקד 0%  0%  [ 0 ]
אחמד טיבי 0%  0%  [ 0 ]
בל"ד 0%  0%  [ 0 ]
זהות - פייגלין 0%  0%  [ 0 ]
אורלי לוי - גשר 0%  0%  [ 0 ]
כחלון 0%  0%  [ 0 ]
יהדות התורה 0%  0%  [ 0 ]
ש"ס 0%  0%  [ 0 ]
ליברמן 0%  0%  [ 0 ]
לאף אחד 0%  0%  [ 0 ]
לא החלטתי/לא יודע/לא אכפת 0%  0%  [ 0 ]
אחר 0%  0%  [ 0 ]
סך הכל הצבעות : 23
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בחירות 2019 - הסקר הרשמי של פורום שדים
הודעהפורסם: 09 ינואר 2019, 19:01 
15 של העבודה?? :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ינואר 2019, 19:15 
שאלת תם ברשותכם.......בהנחה שביבי מצליח להקים שוב קואליציה לאחר הבחירות שתמנה בין 62-65 חברי כנסת, אז בשביל מה כל זה?בשביל מה כל ההוצאה הכלכלית? . אני גם חושב שגם אם יוחלט להעמידו לדין בשלושת התיקים,והדבר יפורסם עוד לפני הבחירות,גם אז ל 90 אחוז מהגרעין הקשה של תומכיו זה לא יזיז ,אולי אפילו להיפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ינואר 2019, 19:28 
זה די ברור שהוא יקים את הקואליציה הבאה.
אז מה אתה מציע? לוותר על הבחירות הארציות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ינואר 2019, 20:20 
כמובן שלא באופן עקרוני , אבל במצב היום, נראה לי בזבוז מכל הבחינות.מצד אחד חבורת פאנטים שלא מסוגלת באמת לשפוט את המנהיג שלהם ומהצד השני חבורת אגואיסטים שלא מסוגלים להתחבר על מנת להגיע לסיכוי הפרקטי היחידי שקייים לשם שינוי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 ינואר 2019, 00:23 
מה יעזור לכל האגואיסטים להתחבר? אתה יכול לחבר את כל המנדטים שלהם כבר עכשיו. מה יוצא מזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 ינואר 2019, 06:55 
נראה לי שגנץ+לפיד+מחנה ציוני+מרץ+אורלי לוי+כחלון(אם הם באמת רוצים שני האחרונים שינוי במדינה)+תמיכה חיצונית של המשותפת, לא יאפשרו לביבי להקים קואליציה,אבל שוב,נראה לי שמאבקי האגו שלהם לגבי מי יוביל רשימה כזו יובילו שוב לבחירתו של ביבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 ינואר 2019, 07:07 
סמל אישי של המשתמש
שער 7 נוסטלגיה כתב:
נראה לי שגנץ+לפיד+מחנה ציוני+מרץ+אורלי לוי+כחלון(אם הם באמת רוצים שני האחרונים שינוי במדינה)+תמיכה חיצונית של המשותפת, לא יאפשרו לביבי להקים קואליציה,אבל שוב,נראה לי שמאבקי האגו שלהם לגבי מי יוביל רשימה כזו יובילו שוב לבחירתו של ביבי.

היחידים שאולי היו מוכנים לשבת במששלה שמתבססת על תמיכה של המשתופת, אפילו מבחוץ, זה מרץ, ככה שבאמת חבל לבנות פנטזיות על דברים כאלו.
זה לא קשור לאגו, זה קשור לעובדה שרוב האזרחים בישראל לא חושבים שקולות של ערבים הם לגיטימיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 ינואר 2019, 07:39 
אמיר כתב:
שער 7 נוסטלגיה כתב:

היחידים שאולי היו מוכנים לשבת במששלה שמתבססת על תמיכה של המשתופת, אפילו מבחוץ, זה מרץ, ככה שבאמת חבל לבנות פנטזיות על דברים כאלו.
זה לא קשור לאגו, זה קשור לעובדה שרוב האזרחים בישראל לא חושבים שקולות של ערבים הם לגיטימיים.

אבל שוב,זאת צביעות פאטתית מרכז-שמאל כי לאורך שנים ערבים היו חלק מהרשימות האלו, אז בכדי להחליף שילטון הם כבר "ערבים רעים"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 ינואר 2019, 08:24 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
שער 7 נוסטלגיה כתב:

הם לא צריכים לשבת בממשלה.

אם הם מוכנים להיות חלק מגוש חוסם (ולא שלא ניתן לקחת אותם כמובן מאליו במקרה הזה) יש ללפיד / גנץ / כחלון את הכוח לכפות ממשלה אחרת. ובזה בעצם הכל מסתכם.

הרי בבחירות האחרונות למחנצ היו 24 מנדטים. ללפיד 11 ולכחלון 10. תוסיף להם את מרץ והמשותפת ויש גוש חוסם.
במקרה הזה שלושת הראשונות יכולות לכפות ממשלת אחדות חילונית, גם אם ברשות ביבי. ממשלה חזקה יציבה של 4 סיעות ( 2 פחות מזאת שהייתה) ו75 חברי כנסת (10 יותר) רק שמטעמי אגו קיבלנו את הממשלה הימינית והגרועה במדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 ינואר 2019, 11:33 
סמל אישי של המשתמש
לא ברור מה פחות סביר: שלפיד\גבאי\גנץ\שקרכלשהו מהמרכז הרדיקלי יקים ממשלה שהמשותפת תרצה לתמוך בה, או שהשקר מהמרכז הרדיקלי יסכים להסתמך על "קולות הערבים".

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 ינואר 2019, 12:33 
בשביל מה בכלל טרחתי לפתוח אשכול רשמי יא חלאות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 ינואר 2019, 18:21 
סמל אישי של המשתמש
שער 7 נוסטלגיה כתב:

אבל שוב,זאת צביעות פאטתית מרכז-שמאל כי לאורך שנים ערבים היו חלק מהרשימות האלו, אז בכדי להחליף שילטון הם כבר "ערבים רעים"?

זו לא צביעות, זו גזענות ופטרנליסטיות.
el dudernio כתב:

אם הם מוכנים להיות חלק מגוש חוסם (ולא שלא ניתן לקחת אותם כמובן מאליו במקרה הזה) יש ללפיד / גנץ / כחלון את הכוח לכפות ממשלה אחרת. ובזה בעצם הכל מסתכם.

הרי בבחירות האחרונות למחנצ היו 24 מנדטים. ללפיד 11 ולכחלון 10. תוסיף להם את מרץ והמשותפת ויש גוש חוסם.
במקרה הזה שלושת הראשונות יכולות לכפות ממשלת אחדות חילונית, גם אם ברשות ביבי. ממשלה חזקה יציבה של 4 סיעות ( 2 פחות מזאת שהייתה) ו75 חברי כנסת (10 יותר) רק שמטעמי אגו קיבלנו את הממשלה הימינית והגרועה במדינה.

בהתחשב שאפילו בתסריטים הדי אופטימיים שלך אתה לא מצליח לדמיין ממשלה בלי הליכוד, אני לא ממש מסכים שהגוש האולי חוסם הזה יהיה בעמדת כח לכפות מה שהם רוצים במו"מ קואליציוני.
אני מבין שאתה ממש רוצה ממשלת אחדות חליונית, אני ממש לא חושב שזו העדיפות הראשונה של המפלגות בגוש הנ"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 ינואר 2019, 22:10 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:

el dudernio כתב:

בהתחשב שאפילו בתסריטים הדי אופטימיים שלך אתה לא מצליח לדמיין ממשלה בלי הליכוד, אני לא ממש מסכים שהגוש האולי חוסם הזה יהיה בעמדת כח לכפות מה שהם רוצים במו"מ קואליציוני.
אני מבין שאתה ממש רוצה ממשלת אחדות חליונית, אני ממש לא חושב שזו העדיפות הראשונה של המפלגות בגוש הנ"ל.

אם מבחינת חלק מהגוש הזה אין מטרה לשנות את המשטר ממשטר ימני דתי למשטר חילוני ליברלי אז הם באמת לא חלק מהגוש. אבל השמאל במקום לרוץ על זה.. במקום לציין שמי שמבציע כחלון מצביע לביבי ובנט, כי כחלון אוהב להצטייר כאביר הדמוקרטיה אבל כשהו יכל לעשות משהו שבאמת ישמור עליה הוא העדיף את האגו שלו ואת השלטון של האח הגדול...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ינואר 2019, 08:45 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
אם מבחינת חלק מהגוש הזה אין מטרה לשנות את המשטר ממשטר ימני דתי למשטר חילוני ליברלי אז הם באמת לא חלק מהגוש. אבל השמאל במקום לרוץ על זה.. במקום לציין שמי שמבציע כחלון מצביע לביבי ובנט, כי כחלון אוהב להצטייר כאביר הדמוקרטיה אבל כשהו יכל לעשות משהו שבאמת ישמור עליה הוא העדיף את האגו שלו ואת השלטון של האח הגדול...

אני לא חושב שרוב הגוש הזה או מצביעיו רוצה מדינה חילונית וליברלית.
אני לא סגור שכולו אפילו בעד "חרדיום זה פויה", שזו פחות או יותר הגרסא המקומית לחילונית וליברלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2019, 01:02 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
el dudernio כתב:

אני לא חושב שרוב הגוש הזה או מצביעיו רוצה מדינה חילונית וליברלית.
אני לא סגור שכולו אפילו בעד "חרדיום זה פויה", שזו פחות או יותר הגרסא המקומית לחילונית וליברלית.

אני חושב שכאן אתה טועה...

ועזוב חרדים זה פויה, זה עלוב, נמוך וזה לא הכיוון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2019, 01:22 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:

אני חושב שאנחנו מגדירים חילונית וליברלית בצורה טיפה שונה, לדוגמא, אני מנחש שאתה חושב שההפך ממדינה חילונית זו מדינת הלכה, ואני חושה שזו מדינה יהודית.
אבל בוא לא נכנס לדיון יותר מדי סמנטי, אדרבא, מה לדעתך החזון הליברלי חילוני שמאחד את הגוש הזה ומצביעיו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2019, 03:21 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
el dudernio כתב:

אני חושב שאנחנו מגדירים חילונית וליברלית בצורה טיפה שונה, לדוגמא, אני מנחש שאתה חושב שההפך ממדינה חילונית זו מדינת הלכה, ואני חושה שזו מדינה יהודית.
אבל בוא לא נכנס לדיון יותר מדי סמנטי, אדרבא, מה לדעתך החזון הליברלי חילוני שמאחד את הגוש הזה ומצביעיו?

להלן החזון:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2019, 04:57 
מת על הדיון הזה.
תמשיכו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ינואר 2019, 15:02 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
מת על הדיון הזה.
תמשיכו.

אני אגיד לך
הבעיה היא שכל בן זונה למד להחזיק איזה אג׳נדה נישתית כזו שיגן עליה בכל מחיר
שזה אבסורד בהגדרה כשאתה נמצא כמה שבועות לפני בחירות כשקיימת תמימות דעים כל כך גדולה אצל אוכלוסיית המצביעים היריבה לגבי זהות המנהיג שלהם.
דבר נוסף לגבי התגובה שלך, אותי אישית משמח שגם במחנה היריב ניתן לזהות התנשאות וזחיחות שאפיינה את השמאל עד לא מזמן.

אמיר חצרוני מדגים מעולה את ההתנשאות הזו בהתבטאויות סרקסטיות, אבל בטור שבו נראה שהוא כותב מדם ליבו הוא מבין שדרך הפעולה היא לא בהתבדלות וסקטוריאליות אלא בחבירה למפלגות גדולות.

מה מחפש אנטי־ציוני במחנה הציוני?

לפני כמה שבועות התפקדתי למפלגת העבודה. זה לא סוד שאני לא ציוני ולא סוציאליסט — אז מה יש לי לחפש במפלגה, שמכנה את עצמה "המחנה הציוני" וחרטה על דגלה השקפת עולם סוציאליסטית? בעולם אידיאלי, שבו ישראל היא מדינה דמוקרטית ולא יצור כלאיים שמעניק זכויות יתר ליהודים ומדיר ערבים — מדינה המתעקשת לכבוש שטחים חסרי ערך כלכלי, להפוך את תושביהם לנתינים נטולי דרכון ולריב עם חצי עולם בשביל לשמר את הכיבוש המיותר — לא הייתי מתקרב למפלגת העבודה. בעולם כזה, הדילמות המרכזיות שעל סדר היום היו איכות הסביבה, צפיפות האוכלוסין, הגנת הצרכן, מצב קרנות הפנסיה, פקקי תנועה, ועוד "זוטות", שמכריעות מערכות בחירות במדינות מערביות נורמליות. ואולם, ישראל היא מדינת הלאום של עם לבדד ישכון, שמתעקש בכל זאת לכבוש גם עם אחר. ההתעקשות מציבה אותנו כבר 50 שנה בסיטואציה לא נורמלית, ומחייבת להצביע על נושא אחד בלבד.

מאז 1977 הפסיד השמאל ברוב מערכות הבחירות, ומצא להפסד בכל פעם תירוץ אחר שנשמע סביר. ב–1977 היה זה חשבון הדולרים הלא חוקי של אשתו של רבין. ב–1981 הפצצת הכור העיראקי. ב–1996 אוטובוסים שהתפוצצו. ב–2001 האנטיפתיות של ברק. ב–2015 היה זה SMS ששלח מטה נתניהו ביום הבחירות. כל אלו הם תירוצים. האמת היא שהשמאל מפסיד שוב ושוב, כי עמדותיו בנושא הפלסטיני, שמכריע את הבחירות, זוכות לתמיכה של פחות מ–40% מהציבור היהודי, ופחות מ–50% כשמכניסים לתמונה גם את הערבים. גם הניצחונות המעטים של השמאל היו עתירי טריקים מלוכלכים והושגו בחירוק שיניים (ב–1992 ניצחון על חודו של מנדט, בזכות מפלגות ימין שלא עברו את אחוז החסימה; ב–2006 ניצחה מפלגת קדימה, שהיתה למעשה שמאל אבל התחפשה לימין מתון).

הדרך לשלוח את נתניהו הביתה עוברת דרך מפלגה ציונית למראה, שציבור ימני יצביע בשבילה — בזכות כך שתיראה "פטריוטית" דיה. אחרי הבחירות צריך יהיה להקים ממשלה, שתחתום על הסכם בזק עם הפלסטינים — ותיסוג מהשטחים. יום למחרת הנסיגה, יכולה הממשלה להתפרק בידיעה שאפילו הממשלה הימנית ביותר שתחליף אותה לא תצא למלחמה כדי לכבוש מחדש את בית אל ומגרון — כמו שלא כבשנו מחדש את גוש קטיף. בניגוד לטענות של גדעון לוי ודומיו — המצב בשטחים הפיך. אם מיליון פְּיֵה־נוּאָר צרפתים עזבו את אלג'יריה כשזו קיבלה את עצמאותה, ואם מדינות מזרח אירופה העלו על משאיות כ–12 מיליון גרמנים אחרי מלחמת העולם השנייה — אפשר לפנות כ–400 אלף מתנחלים (או להשאירם תחת שלטון פלסטיני, ולאחל לשני הצדדים בהצלחה).

צריך לגנוב את הבחירות ולוודא שהגניבה תוביל לממשלה שמאלית ולא לתואם ליכוד. את זה אי אפשר לעשות לא עם יש עתיד ולא עם הרשימה המשותפת. בשביל לשכנע ציבור ימני להצביע בכל זאת ל"שמאל" במירכאות כפולות — על השמאל להיראות פטריוטי, חברתי, ולהתנחמד לסקטורים שבתנאים אחרים היינו שמחים לתת להם סטירה. מפלגת העבודה אינה כוס התה שלי. אני לא אוהב את העמדת הפנים הציונית. אני מקבל בחילה מהחנופה שלהם לעדות המזרח. אני חוטף חלחלה מהחוקים הסוציאליסטיים שהם שואפים להעביר, כמו פיקוח על שכר דירה או מס על רווחי הון — אבל אני גם יודע, שאת הבחירות מנצחים מהמרכז ולא מהשוליים.

בשביל להעיף את נתניהו צריך מחנה ציוני חזק, ובשביל שהמחנה הציוני לא יבצע את המדיניות של נתניהו, צריך לוודא שברשימה לכנסת יהיו פחות אנשים כמו איתן כבל — שגאים לעשות מילואים ביחידה קרבית ומציעים לפלסטינים אוטונומיה פלוס — ויותר מנהיגים כמו זוהיר בהלול, שלא שירתו בצבא הכיבוש ורוצים לסיים אותו באמת ובתמים. לכן התפקדתי למפלגת העבודה.

פרופ' חצרוני הוא מרצה לתקשורת באוניברסיטת קוץ' (Koç Üniversitesi) באיסטנבול

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ינואר 2019, 18:51 
מצידי אין שום זחיחות.

התנשאות מסויימת יש לי בלב אבל אני משתדל לא לתת לה ביטוי אישי כלפי אנשים. זו התנשאות מהסוג שיש לך כשאתה פוגש אדם ממש ממש מטומטם, כמו שנקרא "אהבל". אתה לא אומר לו את זה בפנים כי זה לא פוליטיקלי קורקט, אז אתה מתווכח איתו לגוף העניין אבל אתה לא יכול שלא לחוש בכך שניצב מולך טמבל גמור ובאופן די טבעי אתה חש עליונות אינטלקטואלית מעליו. השמאל הישראלי (בזירה המדינית-בטחונית) הוא פשוט מטומטם. אני כמובן לא מדבר על אדם מסויים אלא על עצם ההתעקשות לומר שנסיגה ישראלית ומסירת חבלי ארץ נוספים לידי האויב שיקים מדינה במרכז ישראל עד כביש 6, היא דבר שיוביל אותנו למקום טוב יותר. שזה *הפתרון*. למרות כל המציאות שעומדת לנו מול העיניים, למרות כל ההיסטוריה. בניגוד לכל היגיון. קשה שלא לחוש התנשאות מחשבתית מול טמטום שכזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ינואר 2019, 19:04 
לא כי להגיד בוא נספח את השטחים ונשאיר את הפלסטינים שחיים שם בלי אזרחות ישראלית זה ממש נשמע גאוני. כאילו אתה לא מבין שריבונות בלי מתן אזרחות לאנשים שחיים בשטח זה משהו שלא יכול לעבור ב-2019?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ינואר 2019, 19:27 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
מצידי אין שום זחיחות.

התנשאות מסויימת יש לי בלב אבל אני משתדל לא לתת לה ביטוי אישי כלפי אנשים. זו התנשאות מהסוג שיש לך כשאתה פוגש אדם ממש ממש מטומטם, כמו שנקרא "אהבל". אתה לא אומר לו את זה בפנים כי זה לא פוליטיקלי קורקט, אז אתה מתווכח איתו לגוף העניין אבל אתה לא יכול שלא לחוש בכך שניצב מולך טמבל גמור ובאופן די טבעי אתה חש עליונות אינטלקטואלית מעליו. השמאל הישראלי (בזירה המדינית-בטחונית) הוא פשוט מטומטם. אני כמובן לא מדבר על אדם מסויים אלא על עצם ההתעקשות לומר שנסיגה ישראלית ומסירת חבלי ארץ נוספים לידי האויב שיקים מדינה במרכז ישראל עד כביש 6, היא דבר שיוביל אותנו למקום טוב יותר. שזה *הפתרון*. למרות כל המציאות שעומדת לנו מול העיניים, למרות כל ההיסטוריה. בניגוד לכל היגיון. קשה שלא לחוש התנשאות מחשבתית מול טמטום שכזה.

אשכרההההההההההההההההההההההההההה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ינואר 2019, 19:36 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים, אני חושב שאתה מקובע. בוא נדבר לגופו של עניין כי לדעתי, לעומתך, אני דיי אופן מיינדד.
בוא תפרוס בפני את הדוקטרינה שלך בכל הנוגע להתנהלות מול הפלסטינים. נראה לי שלא הבנתי אותך נכון כל השנים. תמיד אנשים זחוחים ומתנשאים סיקרנו אותי מהסיבה שאו שמדובר במטומטמים או שמדובר באנשים שיש להם סיבה טובה להתנשא.
אני מוכן לתת לזה צ'אנס

אז מה היא משנתך????????????????????????????

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ינואר 2019, 20:45 
אתה בטח יודע שאני לא מקבל את הכינוי פלסטינים לתיאור ערביי האיסלם המקומיים.
באשר להתנהלות מול ערביי עזה ואיו"ש -
עוד לפני שאני ניגש לשאלה זו אני סבור שנכון לנו לשאול את עצמנו מי אנחנו ולמה כאן בארץ הזאת.
רק לאחר למידה של העבר היהודי בארץ ישראל ובכלל, והשתלשלות קורות העם שלנו מאז חורבן בית המקדש עד להקמת מדינת ישראל, רק לאחר הפנמת הזכות המוסרית שלנו, הזכות החוקית, הטבעית, של העם היהודי על ארץ ישראל כולה ניתן לבחון באמת את שאלת ההתייחסות אל הסובבים אותנו ואל העולם כולו.

באופן כללי, הגישה שלי היא:
חיה! ותן לחיות.

א.
יש לנו את הזכות לחיות בבטחה.
יש לנו את המחויבות לבטחונם של נכדינו ונכדיהם.
יש לנו מחויבות כלפי המיליונים שנרצחו במהלך כל הדורות עד להקמת המדינה ומאז.
מוטלת עלינו *החובה* לעשות הכל כדי להבטיח את הישרדותו של העם היהודי בארצו.

ב.
ובאשר לחלק השני - תן לחיות.
אני חושב שהמוסר היהודי מחייב אותנו בחמלה כלפי כל חי. כל אדם. אני לא נזקק לערכים אוניברסליים של זכויות אדם כדי להבין שחובתי המוסרית היא לאפשר לכל אדם לחיות את חייו בנועם, לא להתעמר בו ולא לפגוע בחירותו, בחייו ובזכויותיו כאדם באשר הוא אדם.
עם זאת, לא על חשבון הצו: "חיה!"
כך, כל מי שמאיים על קיומנו כאן, כל ארגוני הטרור, מחבליהם ועוזריהם- צריכים למות.
אנחנו מוכרחים לפעול לחיסול הטרור. לא בסיסמאות. לא בדיבורים אלא במעשה בפועל.

ג.
פתרון

הפתרון לדעתי צריך להיות כזה שמשלב את שני הערכים לעיל.
הקמת מדינת טרור בלב הארץ תוך גירוש רבבות יהודים מביתם- לא נותן מענה ל"חיה!".
גם מתן אזרחות למליוני זרים צפוי להביא לחיסול זהותה של ישראל כמדינה יהודית וכפועל יוצא לערער את יסודותיה ואת קיומה.
מנגד, גירוש בכפייה של מיליוני ערבים חפים מפשע לא נותן מענה ל"תן לחיות".
גם לאפשר לארגוני טרור להמשיך ולשלוט באוכלוסייה אזרחית, על אף שביכולתנו למנוע זאת- לא נותן מענה ל"תן לחיות".
בשורה התחתונה אני תומך במתן מעמד תושב המעניק זכויות אדם מלאות לכל אדם שאינו מעורב בטרור, תוך גיבוש אלטרנטיבה בשיתוף הקהילה הבינלאומית כך ש*יתאפשר* למי שיחליט להגר לקבל אזרחות במדינה ערבית או מערבית, ומנגד גיבוש קואליציה בינלאומית (שתכלול גם נציגות ערבית ירדנית, מצרית וסעודית) ותנהל את החיים האזרחיים בעזה ובשומרון לאחר הפלת ארגוני הטרור וביטול הרש"פ, ללא מעורבות ישראל יומיומית אך בהתאם לצרכיה הביטחוניים ובתיאום עימה. כל זה צריך לבוא לאחר (או: ובמקביל) להוצאה לפועל של תכנית לחיסול הטרור על כל נגזרותיו. עלינו לגדוע את התקווה של האויב לחסל אותנו ולהעניק תקווה לחיים נורמליים (ומעבר לכך, גם שגשוג כלכלי, תרבותי וחברתי) לכל מי שרק ירצה בכך. לא על חשבון בטחון ילדיי. לא במקומם. לצידם.

נערך לאחרונה על ידי קומוניסים בתאריך 15 ינואר 2019, 20:54, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ינואר 2019, 20:51 
קומוניסים כתב:
מצידי אין שום זחיחות.

:SHOCK3: :SHOCK3: :SHOCK3:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ינואר 2019, 21:13 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אתה בטח יודע שאני לא מקבל את הכינוי פלסטינים לתיאור ערביי האיסלם המקומיים.
באשר להתנהלות מול ערביי עזה ואיו"ש -
עוד לפני שאני ניגש לשאלה זו אני סבור שנכון לנו לשאול את עצמנו מי אנחנו ולמה כאן בארץ הזאת.
רק לאחר למידה של העבר היהודי בארץ ישראל ובכלל, והשתלשלות קורות העם שלנו מאז חורבן בית המקדש עד להקמת מדינת ישראל, רק לאחר הפנמת הזכות המוסרית שלנו, הזכות החוקית, הטבעית, של העם היהודי על ארץ ישראל כולה ניתן לבחון באמת את שאלת ההתייחסות אל הסובבים אותנו ואל העולם כולו.

באופן כללי, הגישה שלי היא:
חיה! ותן לחיות.

א.
יש לנו את הזכות לחיות בבטחה.
יש לנו את המחויבות לבטחונם של נכדינו ונכדיהם.
יש לנו מחויבות כלפי המיליונים שנרצחו במהלך כל הדורות עד להקמת המדינה ומאז.
מוטלת עלינו *החובה* לעשות הכל כדי להבטיח את הישרדותו של העם היהודי בארצו.

ב.
ובאשר לחלק השני - תן לחיות.
אני חושב שהמוסר היהודי מחייב אותנו בחמלה כלפי כל חי. כל אדם. אני לא נזקק לערכים אוניברסליים של זכויות אדם כדי להבין שחובתי המוסרית היא לאפשר לכל אדם לחיות את חייו בנועם, לא להתעמר בו ולא לפגוע בחירותו, בחייו ובזכויותיו כאדם באשר הוא אדם.
עם זאת, לא על חשבון הצו: "חיה!"
כך, כל מי שמאיים על קיומנו כאן, כל ארגוני הטרור, מחבליהם ועוזריהם- צריכים למות.
אנחנו מוכרחים לפעול לחיסול הטרור. לא בסיסמאות. לא בדיבורים אלא במעשה בפועל.

ג.
פתרון

הפתרון לדעתי צריך להיות כזה שמשלב את שני הערכים לעיל.
הקמת מדינת טרור בלב הארץ תוך גירוש רבבות יהודים מביתם- לא נותן מענה ל"חיה!".
גם מתן אזרחות למליוני זרים צפוי להביא לחיסול זהותה של ישראל כמדינה יהודית וכפועל יוצא לערער את יסודותיה ואת קיומה.
מנגד, גירוש בכפייה של מיליוני ערבים חפים מפשע לא נותן מענה ל"תן לחיות".
גם לאפשר לארגוני טרור להמשיך ולשלוט באוכלוסייה אזרחית, על אף שביכולתנו למנוע זאת- לא נותן מענה ל"תן לחיות".
בשורה התחתונה אני תומך במתן מעמד תושב המעניק זכויות אדם מלאות לכל אדם שאינו מעורב בטרור, תוך גיבוש אלטרנטיבה בשיתוף הקהילה הבינלאומית כך ש*יתאפשר* למי שיחליט להגר לקבל אזרחות במדינה ערבית או מערבית, ומנגד גיבוש קואליציה בינלאומית (שתכלול גם נציגות ערבית ירדנית, מצרית וסעודית) ותנהל את החיים האזרחיים בעזה ובשומרון לאחר הפלת ארגוני הטרור וביטול הרש"פ, ללא מעורבות ישראל יומיומית אך בהתאם לצרכיה הביטחוניים ובתיאום עימה. כל זה צריך לבוא לאחר (או: ובמקביל) להוצאה לפועל של תכנית לחיסול הטרור על כל נגזרותיו. עלינו לגדוע את התקווה של האויב לחסל אותנו ולהעניק תקווה לחיים נורמליים (ומעבר לכך, גם שגשוג כלכלי, תרבותי וחברתי) לכל מי שרק ירצה בכך. לא על חשבון בטחון ילדיי. לא במקומם. לצידם.

במדד האכזבה שלי אחרי היכרות עם מתנשאים קיבלת 10/10. פשוט התרסקות קומוניסים, באמת. הכרתי בחיי המון מתנשאים. חלקם מסקרנים יותר, חלקם מסקרנים פחות. אבל תמיד הייתה בי את התשוקה לפצח כל אגוז כזה ולא משנה כמה הקליפה שלו עבה.
לא מכובד להשאיר אותך בלי התייחסות עניינית למניפסט שלך. מצד שני אתה חושב שזה מכובד להשאיר בן אדם בלי אזרחות וזכויות מלאות במדינתו, אז לך תפליץ במים רותחים.

אתה לא שווה כלום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ינואר 2019, 21:15 
סמל אישי של המשתמש
ותמצא מודעות עצמית או חברים שיכניסו אותך למקומות לא נוחים על מנת שתוכל להתעמת עם ההשקפה והגישה ההזוייה שלך.
זה מביך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: בחירות 2019 - הסקר הרשמי של פורום שדים
הודעהפורסם: 15 ינואר 2019, 21:22 
סמל אישי של המשתמש
חחח

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ינואר 2019, 21:24 
וואלה?

אני חושב שאם טרחתי דקות ארוכות לבקשתך וכתבתי, אני ראוי להתייחסות יותר רצינית ובוגרת מ"לך תפליץ".
אבל סבבה, אתה לא חייב.
פשוט אזכור את השם שלך כאן להבא ואתייחס גם אליך בהתאם. אחלה ערב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ינואר 2019, 21:26 
סמל אישי של המשתמש
לאפה בחינם כתב:
לא כי להגיד בוא נספח את השטחים ונשאיר את הפלסטינים שחיים שם בלי אזרחות ישראלית זה ממש נשמע גאוני. כאילו אתה לא מבין שריבונות בלי מתן אזרחות לאנשים שחיים בשטח זה משהו שלא יכול לעבור ב-2019?

זה עובד לך מ 67', הדבר היחיד שסיפוח יעשה זה יקשה על ישראל להמשיך לשקר לעולם על מה שהולך בשטחים, וזו הסיבה שאפילו גבר גבר שמקבל זיקפה מילדים ערבים מתים כמו נפטלי בנט לא מציע את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 429 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: