יובל כתב:
לגבי היהודית ודמוקרטית - המפלגות הערביות בטח שוללות את זה, ועדיין נותנים להם לרוץ לכנסת. אמנם בקושי, אמנם עושים להם טובה, אמנם יש מצב שגם זה עניין של זמן עד שזה לא יתאפשר, אבל בינתיים זה אפשרי. אז זה לא נכון שמפלגה כזאת לא יכולה לרוץ לכנסת.
חוץ מזה, הסתכלתי עכשיו במצע של מרצ, וזה מה שהם כותבים: "ישראל היא מדינה דמוקרטית, מדינת העם היהודי ומדינת כל אזרחיה. מעמד כל אזרח ואזרחית ללא הבחנה על רקע לאום חייב להיות שווה. מלבד הבטחת שוויון מלא לכל אזרחי המדינה, ישראל תכיר במיעוט הערבי כמיעוט לאומי שלו זכויות קולקטיביות, ותאפשר לו לממש ולבטא את תרבותו הייחודית ולפעול בשפתו. התשובה היחידה לגל הגזענות הגואה היא שוויון זכויות מלא – אישיות וקולקטיביות". בקיצור, חוק השבות ומתן אפשרות ליהודים מכל העולם לעלות לישראל (מדינת העם היהודי), ושיוויון זכויות אישי ולאומי לכל אזרחי המדינה (מדינה דמוקרטית ומדינת כל אזרחיה, ולא מדינה יהודית ודמוקרטית, שזה לא יכול להיות ובזה אני כמובן מסכים איתך). בעיני זו לגמרי הגדרה לא גזענית ואני חותם על כל מילה פה.
לא רק שלפי חוק יסוד: הכנסת מפלגה שלא מקבלת את זה לא יכולה לרוץ לכנסת, אלא שגם אפשר גם להדיח חברי כנסת שושוללים את הדבר הזה שאנחנו לא מוכנים להגיד לכם בדיוק מה זה. אבל תדאגו, זה טוב ליהודים.
עכשיו זה נכון, קצת קשה לראות איך המפלגות הערביות עומדות בזה, והסיבה שנותנים להן לרוץ היא שבישראל ובמיוחד בעלה התענה המשפטי שלה יודעים שזה יראה ממש ממש רע אם יפסלו את כל המפלגות הערביות בוילה היחידה בג'ונגל, אבל דור העתיד של הימין הוא כל כך מטומטם ככה שאני מנחש שזה רק עניין של זמן.
יובל כתב:
את הטענה לפיה גזענות מתביישת ומתנצלת לא יכולה לנצח גזענות גאה וזאת הבעיה של השמאל, עדיין לא הבנתי. העבודה (ופעם אחת קדימה) ניצחו מ-1948 עד 1973 ואז שוב ב-1992, 1999 וב-2006. הם לא רצו על אנטי-גזענות, אלא פחות או יותר על הגזענות המתביישת שקיים אצל אותן מפלגות וממשיכות דרכן גם היום. וגם היום, הגזענות המתביישת הרבה יותר פופולרית בציבור היהודי מאנטי-גזענות, אז אני לא מבין איך הגזענות המתביישת היא בעיה אלקטורלית של השמאל. הבעיה היחידה של השמאל היא שבישראל 2019, גזענות גאה מנצחת הכל, לא משנה מה תעמיד מולה.
דיברתי יותר על העתיד, אבל נזרום איתך, לא יודע מה יהיה בעתיד, אבל אני מקבל שזה לא בלתי אפשרי שגזענות מתנצלת תנצח גזענות גאה, גם אם זה נראה לי פחות סביר.
נ.ב.
לקרוא למפא"י ההיסטורית גזענות מתביישת זה טיפה שכתוב היסטוריה, אפילו רק בפריזמה של ערביי ישראל, אני מזכיר, בגין היה בעד ביטול המשטר הצבאי ומפא"י מאד מאד בעד.