עברתי על הצהובים,
על הכל אפשר לומר שטותי, כי בסופו של דבר הוא לא עוצר גולים במהלכים שלו,
אלא מהלכים שהם פוטנציאל להפוך למצב בסופו של דבר.
ידוע שדגני הוא לא בלם עם שיקול דעת מושלם (היי זהבי)
אבל וזה אבל גדול, בולט גם כמה הקישור שלנו רך וחלש, וחלק גדול מהמתפרצות האלו מגיעות בעיקר בגלל עבודת קישור גרועה, גם הגנתית וגם התקפית.
בבאר שבע הצהוב היה ״חכם״ אבל מיותר בהתחשב בדקה
בסכנין צהוב מטומטם
ומול רעננה בכלל לא צהוב לדעתי (אבל גם שם היה במתפרצת אחרי איבוד כדור שלנו)
בחיפה:
התקפה יחסית מסודרת של הפועל, הכדור מגיע לקשר האחורי ניר לקס שמחליט לוותר על 4 אופציות מסירה וללכת לדריבל כשהוא מוקף ב3 שחקנים.
מהאיבוד הזה חיפה יוצאת למתפרצת, והשיקול של דגני היה חכם ונכון. זה לא משנה מה המרחק מהשער, זה משנה איך המתפרצת מתפתחת מאותו מקום. מה גם שיש שופטים שלא מוציאים על זה צהוב.
הנקודה היא שפעולה רעה של הקישור משאירה את ההגנה עם קבלת החלטות של צהוב או לא, ולדעתי גם בפעם הזאת דגני בחר בפעולה הנכונה הגנתית. (כמובן שהיה נהדר אם היה לוקח את הכדור, אני מניח שהוא ניסה).
https://imgur.com/a/myF6qjE - תמונות להסבר
נתניה:
הפועל בהתקפה שרוב החשקנים עולים קדימה - מגיעים למצב הבקעה של עגייב.
לאחר סיום המהלך נתניה יוצאת קדימה יחסית מהר, ומצליחה ב-2 מסירות להגיע למצב של 2 על 2 (ברשצקי ומלמד מול דגני וכהן).
מה בולט לעין:
1. ניר לקס מדדה באיטיות בלתי נסבלת (מסומן בעיגול)
2. שי אליאס בעוד ספרינט בשביל להציל את המולדת, אבל זה לא מספיק כדי לכסות את המסירה/את ברשצקי
3. דגני מפיל את מלמד, שאם זה משתלט על הכדור הוא כנראה משאיר את ברשצקי שבא במהירות עם הפנים ל1 על 1 עם לבקוביץ׳.
https://imgur.com/a/hk1ryxJ - תמונות להסבר