אמנם זה פוסט מינואר 17 לפני שנכנסנו לישורת הסופית של עונה הירידה, אבל עוד כמה דברים שניתן להגיד על הרשימה:
נתחיל מזה שהשחקנים הבאים מעולם לא ערכו הופעת ליגה במדי הפועל, ומצחיק שכמה משתמשים פה הכניסו אותם על אוטומט לרשימה למרות שהם בכלל לא ראו אותם משחקים: גיא גומברג גל מאיו גל מלכה דור חמו וויליאם אוואסו ליאון דיאמנט עומרי אטיה ריף מסיקה תומר בן יוסף
ובנוסף רם שטראוס ערך הופעה אחת בשער שבה הורחק תוך מספר דקות (עשה פנדל), ואני בכלל לא בטוח שהספיק לגעת שם בכדור.
ומהצד שני שיחקו כמה שחקני נוער שקיבלו יותר דקות ליגה מכמה וכמה שחקנים אחרים ברשימה פה, ומשום מה עדיין לא רשומים כאן (חלקם אולי כי התווספו לאחר מכן).
וחוץ מזה כאמור עקב ההתיישנות מניח שהיו שם כמה שמות פוטנציאליים חזקים מסוף עונת הירידה + לאומית + פתיחת הנוכחית כגון גיא בדש, טקיאר, ישראל ראש, גלבאן, עמית מלכה, בנבנישתי, אויסטנד עבור ההייטרים, האדיש הוא עם הקוקו בהגנה ששיחק כמעט תמיד בהליכה (טל...?), רוג'רס, רז כהן ובטח פספסתי עוד כמה.
ולגופו של עניין: מבחינת שוערים דודי אלון (למרות שהוא היה מאוד צעיר כשיחק כך שזה קצת לא פייר), ומבחינת שחקני שדה רן יצחק, בן אלגרבלי, בלאדה, חיימוביץ', ויקטור מרעי, דודו ביטון, לזמי, בלדה, אורלנדיץ' הנגר וצ'קול למרות שנתן את הנשמה. אבל למרות הזמן שחלף אני עדיין בדעה שהמנצח הגדול מבחינתי הוא "המגן" טיאגו קוסטה (יורשו של פאביו רוזה ברשימה של העשור הקודם).
והיו סתם כמה שחקנים שבסיסם אולי היו בינוניים וסבירים ואולי חלקם בשיאם אפילו טובים, או סתם צעירים שעל הנייר אמור להיות בהם כישרון מסוים, או להבדיל שחקני 'האז בין' שהרבה מעבר לשיא, והאסוציאציה המשותפת כשאני נזכר בכל אלו היא של תסכול. בין היתר גורדנה, חנן ממן הצעיר, דני עמוס עם הבירטוזים שלו, זגורי, שיש לב לב, חוטבא, אדל הבטטה, אבוטבול, שון מלכה, שני הקשרים הזרים דג'מבה דג'מבה וגרזיצ'יץ' שהיו מיומנים בעיקר במשחק לרוחב, עדן שרם, פרנסמן, תמוז ופנטסיל בקדנציות השניות וההזויות שלהם שחירבו את הזכרונות מהם, אבו זייד, שלומי אזולאי, וכנראה שאחרי שיילכו אז ספורי וקאיו ואולי גם עאבד.
וכמובן שיש פה עוד כמה שמות שאני לא מצליח לזכור מהם כלום ורובם זרים, ועוד כמה שסתם היו למלמים (מחמוד עבאס, ניר נחום...).
|