תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 15:06

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 118 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מחזור 3 הפועל ת״א-גלבוע/גליל, יום א׳  21/10, 19:30
הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2018, 19:17 
השאלה המרכזית - איך יכול להיות ש[כמעט] שנה אחרי שנה אנחנו "מצליחים" לבנות את אחת הקבוצות הכי חלשות והכי משעממות בליגה. מה לא עובד במערכת הזו שנקראת "הפועל תל-אביב"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2018, 19:47 
אבא של קידר כתב:
השאלה המרכזית - איך יכול להיות ש[כמעט] שנה אחרי שנה אנחנו "מצליחים" לבנות את אחת הקבוצות הכי חלשות והכי משעממות בליגה. מה לא עובד במערכת הזו שנקראת "הפועל תל-אביב"?

בעונה שעברה הפועל לא הייתה אחת הקבוצות החלשות בליגה. היא הייתה קבוצה טובה ובסיום העונה שיחקה כדורסל טוב מאוד. מה שהעיב על העונה זה כל ההתנהלות עם בנקס, סיפור ג'ף אלן (בעיקר הדרך. שוב, לוותר על אלן זו החלטה לגיטימית) והתחושה שהיה אפשר לסיים את העונה לכל הפחות, עם רכז זר הרבה יותר טוב ממקי שהיה משאיר יותר סיכוי בפיינל פור (קצת מזכיר את התחושות בסיום עונת קרלון בראון עם קאונסיל).
אבל הקבוצה בעונה שעברה לא הייתה חלשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2018, 19:47 
סמל אישי של המשתמש
קודם כל, אני חושב שזאת הגזמה,
אבל מה לא עובד? מן הסתם הראש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2018, 20:39 
סמל אישי של המשתמש
purvis short כתב:
אבא של קידר כתב:

בעונה שעברה הפועל לא הייתה אחת הקבוצות החלשות בליגה. היא הייתה קבוצה טובה ובסיום העונה שיחקה כדורסל טוב מאוד. מה שהעיב על העונה זה כל ההתנהלות עם בנקס, סיפור ג'ף אלן (בעיקר הדרך. שוב, לוותר על אלן זו החלטה לגיטימית) והתחושה שהיה אפשר לסיים את העונה לכל הפחות, עם רכז זר הרבה יותר טוב ממקי שהיה משאיר יותר סיכוי בפיינל פור (קצת מזכיר את התחושות בסיום עונת קרלון בראון עם קאונסיל).

נכון אבל גם בשנה שעברה כאשר היה לך את רביב בנקס ומקניל בקו האחורי אם היה לך עוד 3-4 זר במקום מקי היה טוב יותר. בסופו של דבר זה שבנקס ומקניל תפקדו כ 3 בהרכבים נמוכים זה נחמד אבל זה גם מה שהפסיד לך את העונה כי לא היה לך את השחקן שיעמוד ממול נוריס קול...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2018, 22:21 
סמל אישי של המשתמש
רדנקו כתב:
הפועל כתב:
הדינמיקה הזאת שרק מאמן עם שם יכול להיות בהפועל (ע"ע מה שעשו לאברהמי) היא באמת לא בריאה. קודם כל כי היא מתחזקת את הפער בלתי ניתן לגישור בין מה שהמאמן, הקהל, וההנהלה מצפים ורוצים (פיינל פור) יחד עם הערך המוסף הכמעט לא קיים של מאמנים, לבין המציאות התקציבית (מרכז טבלה)

ומעבר לכך, וספציפית למאמנים בהפועל, הפער הזה יוצר מצב של מאמנים שעושים לנו טובה שהם באים להפועל, במקום להפך. זה גורם לכל מיני סיטואציות שלא יעלו על הדעת במקומות אחרים. להלן, מאמן שמבקר שחקנים שלו בצורה חריפה בגלוי כמו פרנקו. וזה מגיע לדעתי פשוט מהתחושה (המוצדקת) שהיד שלו על העליונה במערכת היחסים עם המועדון. קונקרטית זה אומר שאם יתווכחו איתו ויבקרו אותו, התוצאה הכי גרועה שתקרה מבחינתו זה שהוא יפוטר/יתפטר, וימצא בקלות עבודה במקום אחר תוך כדי שהוא מלכלך לכל העולם על הפועל (ע"ע אדלשטיין).
מאמן כמו בית הלחמי למשל (או אברהמי לצורך הענין) באותה סיטואציה לא יתנהל כך, כי הוא לא חלק ממועדון הנסיכים שמקבלים מועדון גדול לא משנה מה הרקורד שלהם. כי מאמן כזה יודע שלא יקבל עוד צ'אנס במועדון גדול בעתיד הנראה לעין.

עם חלק מהדברים אני מסכים ועם חלק לא.
קודם כל - המציאות התקציבית של מרכז טבלה? זה כבר מזמן לא נכון.
אחת הסיבות שהולכים למאמן בעל שם היא הציפיה שהוא יוציא יותא מהתקציב שיש לקבוצה. פעם זה היה תקציב יחסית נמוך אבל היום זה ממש לא המצב.
לכל השאר אני מסכים, וזה בדיוק מה שכתבתי מוקדם יותר היום בקשר למה שחשבתי על ההחתמה של פרנקו.
ולגבי אברהמי - לא יעזור כמה שתכתבו על המאזן שלו בעונה השניה. הקבוצה נראתה זוועה למרות שהיינו במאזן 50-50 וזה היה הדבר הנכון להעיף אותו. הוא לא היה צריך להשאר לעונה נוספת אחרי חצי העונה הראשונה, וחבל שהיה צריך להחליף אותו באמצע העונה.
זה היה נכון גם לגבי קטש. רמי החליט ש"הוא מאמין" במאמן מסויים, למרות שהקבוצה נראתה זוועה תחתיו בעונה הראשונה, והשאיר אותו לעוד עונה. בסופו של דבר זה עלה לנו בעוד כסף שנזרק לפח.

הפועל מסיימת מאז שחזרנו לליגה באיזור מקומות 5-6. היה נחמד לסיים 4-5, אבל לא נראה לי שמישהו באמת חושב שההבדל הקטן הזה זה איזה כישלון נוראי עבור קבוצה בסדר גודל התקציב שלנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2018, 22:44 
סמל אישי של המשתמש
purvis short כתב:
אבא של קידר כתב:

הפועל הייתה קבוצה טובה בעיקר בזכות הסגל הישראלי שפרנקו קיבל בירושה. תומר (על חוזה נמוך), רביב שהיה בריא לאורך כל העונה, וכמובן בנקס בתור ישראלי, שפרנקו בכלל לא רצה. היינו ראשונים בליגה מבחינת תפוקה מהישראלים (שאותם פרנקו קיבל בירושה) ואחרונים בליגה מבחינת תפוקה מהזרים (שאותם פרנקו בחר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: מחזור 3 הפועל ת״א-גלבוע/גליל, יום א׳  21/10, 19:30
הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2018, 23:39 
בדיוק חשבתי היום על זה שתמיד מגיעים להפועל מאמנים שבעים. קטש, פרנקו, אדלשטיין קצת פחות אבל אולי גם. שמרגישים שהם באו ללמד את כל העולם הכדורסל. ועד שכבר מגיע מאמן שזו בשבילו הבמה הכי גדולה, כמו אברהמי למשל, הוא לא מתאים מהקצה השני, כי פשוט בוסר מדי ברמות האלה. כבר לפני שנה וחצי אמרתי שבית הלחמי זה אחלה מאמן. כנראה הכי אנדרייטד בליגה. והוא רעב, ולא בא להפועל כברירת מחדל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2018, 06:39 
סמל אישי של המשתמש
אין בבית הלחמי שום דבר מיוחד לדעתי. כמו שכבר אמרו פה יש לו ככל הנראה סקאוט שעושה לו עבודה מצוינת. כל הכבוד לו, זה לא מובן מאליו שהוא פשוט מקשיב לו. ויש ם כנראה איזו סיטואציה שהוא משתלב בטוב. אבל אבל בסה"כ לאורך הקריירה הוא לא הצלחה מיוחדת, והוא כבר הרבה מאד זמן בליגה אז אפשר לשפוט. אני לא חושב שהוא מאמן רע, או פחות טוב בהכרח מכל מיני פרנקו וכאלה, המאזנים שלהם לא מאד שונים לאורך זמן. הוא פשוט בילה את רוב הזמן בקבוצות תחתית/מרכז טבלה עם תקציב נמוך לרוב ולא הצליח להתבלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2018, 07:18 
זה העניין. לנצח עם שחקנים כמו קרפלס ונתנאל ארצי אתה צריך לעבוד יותר קשה (ולהיות מאמן יותר טוב לדעתי), מאשר לאמן את דאנטה סמית, אליהו והלפרין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2018, 08:16 
סמל אישי של המשתמש
אבל בית הלחמי כל הקריירה שלו אימן שחקנים כאלו, וכל הקריירה שלו לא עשה איתם משהו יוצא דופן. איך אנחנו יודעים שמה שהוא עשה בשנתיים האחרונות זה מה שנקבל, ולא מה שהיה ב20 שנה שקדמו להם?
בקיצור, זה לא רציני לשפוט מאמן שכבר 20 שנה במקצוע על פי שנתיים-שלוש אחרונות. זה בעיניי יותר מקרי מאשר מצביע על שיטה. הוא בהחלט ראוי להזדמנות, אני כאמור לא מחזיק במיוחד מכל חבורת הפרנקואים.
אבל הנקודה הכי חשובה היא שצריך לצאת ממקסם השווא הזה שאם רק נמנה את המאמן הנכון אז פתאום נרוץ למעלה וכל שנה נהיה בצמרת, וכל מה שמונע מאיתנו לעשות את זה זה שלא בחרנו את המאמן הנכון, או לא החלפנו זר בזמן או ווטאבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2018, 09:15 
לא רוצים פרנקו? רוצים שינוי? (כמו בכל עונה כמעט...) אז למה לדבר מסביב?
כמות המאמנים בעלי הניסיון בישראל היא מאד מוגבלת. יש אולי 20-30 איש גג שיכולים להיות מועמדים.
אפשר להכין רשימה ולראות מה החלופות.

חלופה א' - קאמבק למאמן מבין רשימת המאמנים שכבר אימנו את הפועל בעשור האחרון - אדלשטיין, קטש, אברהמי, רמי הדר, לא זוכר מי עוד
חלופה ב' - מאמן זר סטייל חתול בשק
חלופה ג' - שחקן עבר עם ניסיון באימון - טפירו, ברק פלג, גיא גודס רחמנא ליצלן
חלופה ד' - מאמן מנוסה שעדיין לא עבר בהפועל - גרינברג, שמיר, בית הלחמי, דרוקר, גורקה, עופר ברקוביץ, אלפסי, לא זוכר מי עוד
חלופה ה' - מאמן מהדור הישן - צביקה שרף, פיני, שיבק, להחזיר את אפי מהפנסיה, להחזיר את קצורין מהפנסיה
חלופה ו' - מאמן צעיר ומבטיח מליגת המשנה / ליגת הנשים / עוזר מאמן בליגת העל - לא מכיר שמות

מעבר לרצון להעביר את הדיון לפסים יותר פרקטיים מאמירה כללית לגבי זה שצריך (שוב) להחליף מאמן, הנקודה שאני חותר אליה היא שבשוק כזה מוגבל של מאמנים,
אין לנו באמת חלופות של ממש (גם אם חושבים ריאלית על שיקול תקציב). ככה שהכי סביר לתת לפרנקו את הגיבוי עד סוף העונה - עד כמה שזה מעצבן לפרקים - ובסוף העונה לראות לפי ההישגים אם ממשיכים או נפרדים. סה טו.
בינינו, כל מאמן שיהיה בהפועל, יהיה רחוק ממושלם ויקבל פה בפורום ביקורת כל שבוע. אפילו אם נגיד ימצאו תקציב ויגיע מישהו סולידי ומקצועי כמו דן שמיר. גם לו יש קטעים וקפריזות ושטיקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2018, 10:15 
הפועל כתב:
אבל בית הלחמי כל הקריירה שלו אימן שחקנים כאלו, וכל הקריירה שלו לא עשה איתם משהו יוצא דופן. איך אנחנו יודעים שמה שהוא עשה בשנתיים האחרונות זה מה שנקבל, ולא מה שהיה ב20 שנה שקדמו להם?
בקיצור, זה לא רציני לשפוט מאמן שכבר 20 שנה במקצוע על פי שנתיים-שלוש אחרונות. זה בעיניי יותר מקרי מאשר מצביע על שיטה. הוא בהחלט ראוי להזדמנות, אני כאמור לא מחזיק במיוחד מכל חבורת הפרנקואים.
אבל הנקודה הכי חשובה היא שצריך לצאת ממקסם השווא הזה שאם רק נמנה את המאמן הנכון אז פתאום נרוץ למעלה וכל שנה נהיה בצמרת, וכל מה שמונע מאיתנו לעשות את זה זה שלא בחרנו את המאמן הנכון, או לא החלפנו זר בזמן או ווטאבר.

לסיים עם גלבוע/גליל מקום 4-5, קבוצה עם קהל של 80 איש, בעיניי זה יותר מרשים מאשר לקחת אליפות עם ירושלים במשחק אחד עם תקציב של 7-8 מיליון דולר .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2018, 10:19 
סמל אישי של המשתמש
ו10 שנים לפני זה של דשדוש באמצע הטבלה, פיטורים כמעט כל עונה וירידת ליגה? כמה זה מרשים אותך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2018, 10:46 
סמל אישי של המשתמש
באמת לא החלפנו מאמן כבר הרבה זמן, חבל לא לנצל את המהלך שובר השוויון הזה שעובד לנו כל פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2018, 11:09 
למקרא התגובות, נראה לי שרק אני חושב שהבעיה היא לא מאמן זה או אחר, שהרי שום מאמן (גם לא ארז, למעט בעונה אחת) לא הצליח אצלנו. הבעיה אצלנו הרבה יותר עמוקה. משהו במסגרת המקצועית-ניהולית לא עובד, מה בדיוק? לא יודע, חשבתי שאתם יודעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2018, 11:09 
אני לא חושב שצריך להחליף מאמן עכשיו, אבל יש כאן לא מעט בעיות, שספק אם החלפת זר (שזה מה שיקרה במקרה הטוב) - תפתור אותן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2018, 11:25 
הפועל כתב:
רדנקו כתב:
הפועל כתב:
הדינמיקה הזאת שרק מאמן עם שם יכול להיות בהפועל (ע"ע מה שעשו לאברהמי) היא באמת לא בריאה. קודם כל כי היא מתחזקת את הפער בלתי ניתן לגישור בין מה שהמאמן, הקהל, וההנהלה מצפים ורוצים (פיינל פור) יחד עם הערך המוסף הכמעט לא קיים של מאמנים, לבין המציאות התקציבית (מרכז טבלה)

ומעבר לכך, וספציפית למאמנים בהפועל, הפער הזה יוצר מצב של מאמנים שעושים לנו טובה שהם באים להפועל, במקום להפך. זה גורם לכל מיני סיטואציות שלא יעלו על הדעת במקומות אחרים. להלן, מאמן שמבקר שחקנים שלו בצורה חריפה בגלוי כמו פרנקו. וזה מגיע לדעתי פשוט מהתחושה (המוצדקת) שהיד שלו על העליונה במערכת היחסים עם המועדון. קונקרטית זה אומר שאם יתווכחו איתו ויבקרו אותו, התוצאה הכי גרועה שתקרה מבחינתו זה שהוא יפוטר/יתפטר, וימצא בקלות עבודה במקום אחר תוך כדי שהוא מלכלך לכל העולם על הפועל (ע"ע אדלשטיין).
מאמן כמו בית הלחמי למשל (או אברהמי לצורך הענין) באותה סיטואציה לא יתנהל כך, כי הוא לא חלק ממועדון הנסיכים שמקבלים מועדון גדול לא משנה מה הרקורד שלהם. כי מאמן כזה יודע שלא יקבל עוד צ'אנס במועדון גדול בעתיד הנראה לעין.

עם חלק מהדברים אני מסכים ועם חלק לא.
קודם כל - המציאות התקציבית של מרכז טבלה? זה כבר מזמן לא נכון.
אחת הסיבות שהולכים למאמן בעל שם היא הציפיה שהוא יוציא יותא מהתקציב שיש לקבוצה. פעם זה היה תקציב יחסית נמוך אבל היום זה ממש לא המצב.
לכל השאר אני מסכים, וזה בדיוק מה שכתבתי מוקדם יותר היום בקשר למה שחשבתי על ההחתמה של פרנקו.
ולגבי אברהמי - לא יעזור כמה שתכתבו על המאזן שלו בעונה השניה. הקבוצה נראתה זוועה למרות שהיינו במאזן 50-50 וזה היה הדבר הנכון להעיף אותו. הוא לא היה צריך להשאר לעונה נוספת אחרי חצי העונה הראשונה, וחבל שהיה צריך להחליף אותו באמצע העונה.
זה היה נכון גם לגבי קטש. רמי החליט ש"הוא מאמין" במאמן מסויים, למרות שהקבוצה נראתה זוועה תחתיו בעונה הראשונה, והשאיר אותו לעוד עונה. בסופו של דבר זה עלה לנו בעוד כסף שנזרק לפח.

הפועל מסיימת מאז שחזרנו לליגה באיזור מקומות 5-6. היה נחמד לסיים 4-5, אבל לא נראה לי שמישהו באמת חושב שההבדל הקטן הזה זה איזה כישלון נוראי עבור קבוצה בסדר גודל התקציב שלנו

חלק מהעניין זה גם להראות כמו קבוצת כדורסל. ולא רק זה - לסיים במקום 5-6 כשכל הקבוצות בליגה בערך באותה רמה ובשנים הקודמות היו גם באותה סביבת תקציב פחות או יותר והצליחו לקחת תארים, זה בהחלט כשלון.
בעיקר כשעונה אחרי עונה אתה מדשדש באותה צורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2018, 11:45 
סמל אישי של המשתמש
זה קצת cherry picking. מעבר לכך שרק ארבע קבוצות מה"לבל" שלנו לקחו תארים, שתיים מתוכן עשו את זה בעונה עם תקציב מוגדל. ושתיים מתוכן גם ירדו ליגה באותן שנים, אחת מהן כמה פעמים. וכמעט כולן הגיעו למרחק משחק מירידה. גם את ההצלחה הזאת אתה קונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2018, 12:22 
סמל אישי של המשתמש
גם אני מתוסכל מאיך שאנחנו נראים
גם אני מצפה ליותר
גם אני מאוכזב מההתנהלות של ההנהלה ומההתנהלות התקשורתית של פרנקו
אבל אני גם זוכר שבסוף העונה שעברה היו לנו הרבה דקות ומשחקים של כדורסל קבוצתי טוב ושנראינו כמו קבוצה מאומנת ומגובשת.
זה לא חכמה להראות טוב במחזורים הראשונים ולאבד גובה ומומנטום לאורך העונה, כשקבוצות 'לומדות' אותנו ולמאמן אין פתרונות.
פרנקו הוכיח בעונה שעברה שהוא יודע למצוא פתרונות, לייצר תלכיד ולהביא את הקבוצה, מוגבלת ככל שתהיה (באשמתו וזה) לשיא לסיבוב השלישי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2018, 12:30 
סמל אישי של המשתמש
אגב זה לא שאני חושב שהביצועים שלנו טובים. הם לא. אנחנו קצת אנדר-אביצ'רים. אבל לא יותר מזה. בטח לא ברמת הכישלון המוחץ שלא מעט אנשים מנסים להציג.
וזה מהותי לטעמי להבין את זה, כי רק כך מבינים שהבעיה היא לא איזו החלפת מאמן, או זר. זה חשוב, אבל בגדול אנחנו מתפקדים לגמרי באיזור רמת התקציב שלנו. לדעתי כל עוד התקציב לא יגדל ברמה שתיתן לנו פער יותר גדול מאחרות (סטייל חולון השנה לפחות) רק רע יוצא מכל הלחץ על המועדון להוציא מים מן הסלע ולהסתכל על כל טעות בזכוכית מגדלת וכל החלטה נכונה כפוקס מקרי. רע שמתבטא בין השאר בקטילת כמעט כל מאמן ושחקן שעובר במועדון והפך אותנו ממועדון שהתגאה בשקט תעשייתי ותחושת משפחה לאחד המקומות הלחוצים והאכזריים בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2018, 14:36 
ranjef כתב:
הפועל כתב:

לסיים עם גלבוע/גליל מקום 4-5, קבוצה עם קהל של 80 איש, בעיניי זה יותר מרשים מאשר לקחת אליפות עם ירושלים במשחק אחד עם תקציב של 7-8 מיליון דולר .

מתי בדיוק הוא סיים איתה 4/5 ?
שנה שעברה, שהיתה עונת השיא מבחינתו היא סיימה 6 והפסידה בהצלבה.
שנה לפני זה סיימה 9 (אם לא הקריסה של הפועל היתה אפילו מסיימת 10) ולפני זה ירדה ליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2018, 15:08 
סמל אישי של המשתמש
חייב לציין שגם אני לא מתחבר להאדרה של בית הלחמי ומה שהוא עושה בגלבוע.
כן, הם משחקים טוב, ועושים תוצאות לא רעות, והוא עושה שם עבודה טובה בסך הכל. אבל הם לא משחקים כדורסל מרהיב ויוצא דופן וגם לא מגיעים להישגים מדהימים.

והוא נהנה שם מזרים מצוינים עונה אחר עונה (שאני לא יודע כמה קרדיט הוא ספציפית צריך לקבל על זה, ואני עוד יותר לא יודע אם היינו רואים זרים כאלה אצלנו אם הוא היה המאמן של הפועל), וישראלים שהם לא אובר-פייד בניגוד לרוב הליגה. בעיקר שוכמן שהוא אחד הישראלים הטובים בליגה (ב-5 רמות מעל מנקו) ויושב שם על חוזה מגוחך, וכל מיני שחקנים אפורים כמו קרפלס ובן אלטיט שגם כן מרוויחים גרושים, יכולים להתמודד הגנתית מול זרים וישראלים בכירים יותר, והתקפית לא צריך מהם יותר מדי ליד זרים סקוררים. ושוב, גם פה, לא יודע כמה קרדיט אפשר לתת לבית הלחמי, וכמה זו סיטואציה מוצלחת שאפשר בהכרח להעתיק אותה להפועל.

לקחת קבוצה עם תקציב קטן, בלי אוהדים ובלי לחץ, לגרום לה לשחק כדורסל טוב ולהביא אותה לפלייאוף, זו משימה שונה לחלוטין מאשר לקחת קבוצה עם תקציב 4-5 בליגה, להביא אותה לעליונות על החלק התחתון של הליגה, להביא אותה לפיינל-פור ולגרום לה להיות מסוגלת להתמודד עם מכבי וירושלים, זו משימה שונה לגמרי. לא בהכרח יותר קשה או פחות קשה, אבל שונה לגמרי.

האדרה עכשיו של בית הלחמי היא לא שונה בשום דבר מההאדרה של פרנקו, של רמי הדר ושל קטש לפני שהם הגיעו להפועל. כולם הגיעו להישגים יותר טובים והעמידו קבוצות יותר מרשימות ממנו.
אני לא אומר שלמאמן כמו בית הלחמי אין מקום לקבל הזדמנות בהפועל אחרי שהוא עשה עבודה בגלבוע. העניין המרכזי הוא שמאמן לא צריך להגיע להפועל בתור משיח. הוא צריך להגיע בתור אחד שצריך להוכיח את עצמו. וההאדרה הזאת של מאמנים וכמיהה שאם הם רק יביאו הם יגאלו אותנו, גורמת בדיוק להפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2018, 16:24 
זו בדיוק הנקודה. לא להביא את המאמן כמשיח וגם לא להעמיס עליו ציפיות. אבל כשאתה מביא פרנקו/ארז/קטש זו מראש הצהרת כוונות (במיוחד כשמצהירים על זה בראש חוצות) וככה מאד קשה להצליח.
וזה נכון אפילו יותר כשנותנים לאגו מניאקים (חלק מהם) קארד בלאנש לעשות כל דבר שהם רוצים.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2018, 17:52 
סמל אישי של המשתמש
יש פה אלמנט נוסף שדי נשכח פה בויכוח. נראה שאדון פרנקו מתעקש לבנות קבוצות שלא משחקות כדורסל מהנה. מעבר לזה, נראה שהוא פשוט מתעב שחקנים שכיף לראות אותם משחקים (ע״ע ג׳ף אלן, בנקס). לא נעים לראות את הפועל של פרנקו משחקת, ואם נהיה כנים עם עצמנו, העונה שעברה היתה פשוט סיוט מתמשך עד לחצי השני של הסיבוב האחרון והסדרה מול אשדוד.
פרנקו כבר הצהיר כמה פעמים שמבחינתו העונה מתחילה במאי. גם אם נתעלם לשניה מההצהרה האיומה הזו (איזה מסר זה לאוהדים שקונים כרטיסים? לשחקנים? למה הוא בכלל מקבל משכורת לפי מאי?), זה שהוא מתעקש לבנות קבוצות לא אתלטיות הופך את שתי הסיבובים הראשונים בעונה לסיוט. פה נצחון מעפן, שם הפסד משפיל. אין שואו-טיים ואין כדורסל ששווה לקנות עבורו כרטיס. המאמן הזה מתעקש לבנות סגל אפור שאין בו אף שחקן שאתה יכול להגיד: ״וואלה, כיף לראות אותו משחק״.
אז נכון שנייט רובינסון יש רק אחד, וקרלון בראון זו גניבת המאה, אבל רבאק, איך אפשר שנה אחר שנה לבנות קבוצה כל-כך לא אתלטית וכל-כך מגושמת? איך אפשר לדבר על די.אנ.איי של מועדון ומלחמה ואוהדים, ולהביא שחקנים שכל הקריירה שלהם לא עשו הגנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2018, 20:10 
צריך שילוב של כמה דברים:

א. הבנה של ההנהלה שהיא חייבת להציב גבולות למאמן. בלי ענייני קרלון בראון (איך לא מימשנו את האופציה איךךךךך), דוראנד סקוט, דארל וויליאמס ואדריאן באנקס. להציב גבולות במקרי קיצון.

ב. לעבוד עם סקאוט שהוא עכבר כדורסל ומכיר את כל ליגות הפיתוח למיניהן. לא לגמרי הבנתי אם יש או אין (Fez עבד? עובד?)

ג. אם דני פרנקו מסכים לעבוד בתנאים האלה, וולקאם. אם לא, מוזמן להתקדם הלאה. הלוואי שנביא את ננו גינזבורג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2018, 20:49 
א.ב כתב:
צריך שילוב של כמה דברים:

א. הבנה של ההנהלה שהיא חייבת להציב גבולות למאמן. בלי ענייני קרלון בראון (איך לא מימשנו את האופציה איךךךךך), דוראנד סקוט, דארל וויליאמס ואדריאן באנקס. להציב גבולות במקרי קיצון.

ב. לעבוד עם סקאוט שהוא עכבר כדורסל ומכיר את כל ליגות הפיתוח למיניהן. לא לגמרי הבנתי אם יש או אין (Fez עבד? עובד?)

ג. אם דני פרנקו מסכים לעבוד בתנאים האלה, וולקאם. אם לא, מוזמן להתקדם הלאה. הלוואי שנביא את ננו גינזבורג.
לא היתה שום אופציה על קרלון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2018, 23:17 
אני כמעט משוכנע שאני זוכר את רמי כהן אומר שהם רצו לממש אופציה על קרלון בינואר ושאדלשטיין אמר שזה מוקדם מדי ושאם לוקחים לו החלטה כזאת הוא מתפטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2018, 14:22 
למיטב זכרוני אמר שרצו להחתים לעוד עונה כבר לפני תחילת העונה אבל ארז לא היה בטוח שרוצה אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 118 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: