ציטוט:
בפסק הדין הקצר (שני עמודים בלבד) של בית הדין הארצי לעבודה אתמול נקבע שהמצב ב"ניצני שלום" שונה מהותית מזה של גבעת זאב .
השופטים, בראשות נשיא בית הדין, יגאל פליטמן, מציינים שאזור התעשייה אינו חלק מהתנחלות בה גרים ישראלים , ושהוא הוקם במטרה לקדם "שיתוף פעולה כלכלי בין ישראלים ופלשתינאים, והעסקת פלשתינאים", לשון פסק הדין. עוד מציינים השופטים כי בחוזי העבודה של העובדים צוין מפורשות כי החוק החל עליהם הוא החוק הירדני, וכן כי העובדים הישראלים במפעל זה הם עובדי אחזקה ומאבטח – תפקידים "שאינם ברי השוואה לעבודת המערערים".
ציטוט:
"בתמצית, פסק הדין קבע שאזור התעשיה ניצני שלום אינו 'מובלעת ישראלית', ושמדובר במקרה דומה לאזור התעשייה ארז ליד רצועת עזה, לגביו כבר קבע בית הדין הארצי לעבודה כי הדין שחל בו הוא הדין המצרי. פסק הדין דחה את טענת ההפליה של העובדים מול עובדים ישראלים. שניים־שלושה ישראלים שמועסקים במפעל עובדים בתפקידים שבהם לא ניתן או לא הצלחנו להעסיק פלסטינים, למשל - המאבטח במפעל. העובדה שרק שלושה עובדים בחרו להגיש תביעה כזו, מדברת בעד עצמה".
עכשיו אני מבין שאתה לא מקבל את פסיקת בית הדין הארצי שהבדיל בין המקרים.
בהרבה פעמים הצד שהפסיד תיק אינו מסכים עם הפסיקה, זה הגיוני.
כל הדיון הנ"ל החל מהדיון על העובדים הפלסטנים באזור התעשיה ברקן, אמרת שהם מופלים לרעה מול העובדים היהודים באותו מפעל.
הראתי לך שאתה טועה, זה הכל.
עכשיו אתה הלכת והתחלת לסלף דברים ומראה כאן פסיקה על אזור תעשיה שכולו בתוך השטח הפלסטיני ללא עובדים ישראלים (למעט 2-3 שעוסקים באחזקה ואבטחה), מפעלים שהמנהלים שם הם פלסטינים.
קיבלו מעל שכר מינימום ולפי החוק הירדני ובמקרה אחר לפי החוק המצרי.
אני רואה שאתה ממשיך בקו של חברך הטוב, אדום רשע ומקניט הקנטות מתחת לחגורה?
ככה זה עובד?
אז אני פורש, לא ארד לרמה ילדותית.