גיא האדום כתב:
Officer Barbrady כתב:
מה המוטיבציה לשחרר את זה כל כך קרוב לבחירות אמצע? רק תקשיב למנטרה שהסנטורים הדמוקרטים חזרו עליה. בעיקר דרשו זמן זמן זמן. כמעט כל סנאטור דמוקרטי דרש חקירת FBI ללא הגבלת זמן.
אם פיינשטיין הייתה מדליפה (סלח לי, אבל אני מאמין שהיא הדליפה ולא בגלל שהיא יהודייה) את המכתב כבר ביולי, ה-FBI היה יכול לקיים חקירה יסודית של לפחות חודשיים-שלושה. אבל האספסוף הדמוקרטי לא באמת רצה את חקר האמת, הוא רצה שקוואנו יפסול את עצמו וטראמפ יסונדל ע"י רוב אפשרי (אם כי הסיכוי נמוך) של דמוקרטים בסנאט עם המועמד הבא שלו. אני חושב שהדמוקרטים לא האמינו שהרפובליקנים יעמדו כל כך איתנים מול שופט שמואשם בהטרדה מינית, במיוחד לאר העובדה שהטרדות מיניות מחסלות מועמדים לתפקידים ציבוריים (וגם סלבס, ראה ערך קווין ספייסי) עוד לפני חקירה אמיתית. הם האמינו שהסנאטורים הרפובליקנים, בינהם לינדזי גרהאם הנהדר (שבהרבה מקרים יוצא נגד טראמפ), יתנגדו למועמד לתפקיד כל כך רגיש עם האשמות כאלה חמורות. אבל ב"ה הסנאטורים הרפובליקנים (חוץ מאחת) עמדו בפני האספסוף ואישרו מועמד ראוי שישנה את פני ארה"ב בעשורים הבאים.
זאת תיאוריה יפה אבל הנתונים לא מתאימים לה, אלא אם אתה חושב שהדמוקרטים לוקים בפיגור קשה.
פיינשטיין קיבלה את המכתב (ועל זה אין מחלוקת) ב30 ליולי. ועכשיו, יש לה לדבריך ברירה: להדליף עכשיו או לחכות חודש. נניח והיא הייתה מצפצפת על הבקשה המפורשת של ד"ר פורד ומעבירה את המכתב לFBI מיידית.
ציטוט:
ה-FBI היה יכול לקיים חקירה יסודית של לפחות חודשיים-שלושה
כלומר, החקירה הייתה מסתיימת לכל המוקדם, לפי דבריך... בסוף ספטמבר. תזכיר לי איפה אנחנו עכשיו? בזמן הזה הדברים היו כמובן דולפים (ולו רק כי הFBI כפוף לטרמפ והוא חייב לדווח לבית הלבן), מה שאומר שהיה צריך להקפיא את ההליכים בסנאט עד לסיום החקירה. במילים אחרות, לפי התיאוריה שלך, הדלפת המכתב בתחילת יולי הייתה גורמת לאחת משניים: או שהיו מוצאים ראיות, ואז טרמפ היה צריך למנות מישהו אחר, או שלא, ואז קבנו היה מאושר ... לכל המוקדם ממש עכשיו.
(אגב, אני הולך כאן אם התיאוריה שלך אבל זה פשוט שטויות במיץ. אם אתה אומר לFBI לחקור את ההאשמות ואתה אומר לו שהוא חייב להשקיע את כל המאמצים בחקירה, הFBI יכול לסיים בדיקה שכזאת בקלות תוך שבוע, ואם יש בעיות, שבועיים. כולם יודעים את זה. החקירה במקרה של השופט תומס לקחה שלושה ימים למרות שכמה עשרות עדים רואיינו. הFBI יכול לחקור 50 עדים בפחות משבוע. לחשוב שזה ייקח חודשים זה פשוט הבל הבלים. לכן כל התיאוריה הזאת על פיינשטיין פשוט לא הגיונית).
במקום זאת, היהודיה הזאת החליטה להמתין חודש מתוך מחשבה שמה? לפי מה שאתה אומר, ההדלפה בתחילת ספטמבר תפקידה הייתה שקבנו יפסול את עצמו. ניחא. נלך עם זה לשנייה. בשביל מה לפיינשטיין לעשות את זה לפי התיאוריה הזאת? הרי קבנו, עוד לפני שנודע שהוא ניסה לאנוס ילדה בת 15, היה מועמד מאוד לא פופולרי. הכי לא פופולרי מאז שנות ה80. אם טרמפ היה מחליף אותו באמי באראט למשל, שהיא אשה ומאוד רהוטה, פרופסורית שאושרה ע"י הסנאט רק לפני שנה (ועוד עם כמה דמוקרטים שהצביעו בעדה), אשת מידווסט אמיתית, ושמעולם לא דבק בה רבב (ושהיא שמרנית לפחות כמו קבנו, וכנראה יותר), זה היה מועיל לדמוקרטים או לרפובליקנים? ברור שלרפובליקנים. האסון הכי גדול מבחינה אלקטורלית לדמוקרטים זה שהמועמדות שלה הייתה תלויה באוויר בזמן הבחירות בנובמבר. זה היה דוחף את הימנים לקלפיות, זה היה דוחף המון נשים מהפרוורים במידווסט, שהם הציבור אולי הכי קריטי בבחירות האלו, בחזרה לרפובליקנים, וכל זה לא היה משנה את העובדה שהיא הייתה מאושרת אחרי הבחירות (הסנאט פעיל בהרכב הנוכחי שלו עד לינואר). לדמוקרטים לא היה שום סיכוי למנוע מהרפובליקנים למנות מישהו לסנאט. שום סיכוי שבעולם. הם היו יכולים אולי לסכל מועמד מסויים, אבל אז הם היו מקבלים אחר. פיינשטיין יודעת את זה.
לכן תיאורית הקונספרציה הזאת, שלא נתמכת בכלום, שכאילו פיינשטיין חשבה שחודש של דחיה בפרסום יציל את בית המשפט העליון מניחה שהיא מפגרת. היא אמנם מאוד זקנה (ויהודיה) אבל לא מפגרת.[.quote]1/התרחיש עם המועמדת השמרנית בהחלט יכול היה להתקיים ולהיטיב עם הרפובליקנים. לא חשבתי על זה, מודה.
2. אם אני מניח שהמטרה הראשית והעיקרית של הדמוקרטים הייתה לסכל או לפחות לדחות את מינויו של קוואנו עד אחרי הבחירות, אני חושב שפיינשטיין עשתה כאן בדיוק את מה שכל חבריה בשמאל ציפו ממנה. היא קיבלה מכתב מפורד בסוף יולי, 3 חודשים לפני הבחירות. מהרגע שהמכתב הגיע ללשכתה, לכולם (כולל, אני חושב, ד"ר פורד) היה ברור שהוא יודלף לתקשורת- השאלה היא מתי. מה הזמן הכי טוב ואסטרטגי כדי להדליף את המכתב כדי שישיג את המטרה הנכספת- סיכול או דחייה של האישור.
אם פיינשטיין, או מישהו אחר שהדליף את המכתב, הייתה מתנהלת בצורה תקינה- היא הייתה מדליפה את המכתב כבר ב-30 ליולי. אבל אסטרטגית זה לא הזמן הנכון, כי השימועים והחקירות (כפי שאתה בעצמך אמרת) היו יכולים להסתיים תוך חודש חודשיים במקרה הכי מעמיק. ז"א שחודש לפני הבחירות, קוואנו היה או יוצא נקי אחרי הליך הוגן וארוך, או פורש מהמועמדות. פיינשטיין לא רצתה לקחת סיכון ולהגיע לאוקטובר כשקוואנו מנוקה מכל חשד אחרי חקירה יסודית ומעמיקה ומגייס את דעת הקהל לטובתו אז היא פשוט פרסמה את המכתב חודש לפני הבחירות, מתוך אמונה שסנאטורים מתנדנדים כמו פלייק, קולינס ומרקאוסקי יבקשו דחייה בהצבעה או חקירה יסודית ומעמיקה של ה-FBI לפני שהם ממנים אותו לתפקיד כזה רגיש.