NARKOTIKA כתב:
Oleg Neduda כתב:
ההצלחה של ליברפול רשומה לחלוטין על קלופ שמראה כמה מאמן יכול להיות משפיע על מועדון. פשוט פגע בינגו כמעט עם כל שחקן רכש שהגיע. ורובם הגיעו במחירים מצחיקים יחסית לתרומה שלהם, במיוחד מאנה, סלאח ופירמינו, שמשלימים את החלק הקידמי הכי מרשים ואטרקטיבי שהיה באירופה מזה שנים, והגיעו בחצי ואפילו פחות מזה ביחס לסכומים שליברפול תקבל אם תמכור אותם. גם הרכישה של שאקירי פשוט אדירה ביחס למחיר שלו.
פשוט מאמן אדיר
אני מת עליו, עוד לפני שהגיע, אבל אל תיפול לאובר קרדיט הזה. הוא לא מצא את השחקנים לבד ולא סגר את העסקאות האלה. יש מחלקה שלמה שאחראית לזה והם עובדים מאז שהגיעו הבעלים החדשים.
לא מסכים. ליברפול תחת ההנהלה הזאת עשתה המון קניות איומות בתקופה שלפני קלופ. ניצול הכסף מהמכירות של סוארז וסטרלינג (שהכניסו סכומים אדירים) היה לא פחות משערורייה ואותה הנהלה שפכה סכומי עתק על שחקנים כמו אנדי קרול, בנטקה, פאביו בוריני, לאזר מרקוביץ, דני אינגס, אוריגי, לוברן (שאומנם פורח ליד ואן דייק, אבל היה מחריד לפני), מורנו, לאלאנה, מינולה, מאמדו סאקו ועוד.
ואז בא קלופ, וב-3 שנים רכש את מאנה, פירמינו, סאלח, ווינאלדום, ואן דייק, אליסון, שאקירי, מאטיפ, רוברטסון, נאבי קייטה (שאני בטוח שעוד יהפוך לסופרסטאר), פאביניו (שלמרות הביקורות, במשחקים האחרונים משחק מעולה), צ'מברליין (שלפני הפציעה גם היה תוספת טובה). תוסיף לזה את השדרוג האדיר שעשו הנדרסון, מילנר (שפשוט מציג יכולת אדירה מאז שקלופ הגיע), אלכסנדר ארנולד וג'ו גומז, ותקבל סגל שעבר את השדרוג הכי גדול שאני זוכר שסגל שחקנים עבר תחת מאמן חדש.
והכל מבלי לבזבז סכומי כסף עצומים (אם מקזזים את המכירות שחקנים, בעיקר של קוטיניו).
מה גם שבחירת השחקנים שלו מושלמת לשיטת המשחק שהוא הנחיל באנפילד - 11 שחקנים שרצים כאילו הם על אקסטות ולוחצים את היריב בצורה פסיכית.
חוץ מזה, שאם לפני עידן קלופ, שחקנים היו נמכרים מליברפול ורק מחפשים לצאת החוצה, רק בחצי שנה האחרונה פירמינו, סלאח ומאנה האריכו שם חוזים (גם הנדרסון) מה שמראה שליברפול של השנה לא תהיה דבר חולף.
לא זוכר מאמן כל כך משפיע בכדורגל האירופה כבר הרבה זמן. אולי חוץ מפוטוצ'ינו שגם הוא עושה עבודה מטורפת בטוטנהאם (ואולי אפילו מרשימה יותר אם מסתכלים על כמות שחקנים הרכש האפסית שהגיע לשם בשנים האחרונות)