תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 18:52

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 19 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מעבר בין הגנה להתקפה
הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2018, 21:58 
אני פותח אשכול נפרד כי זה לא רק הדרבי, ברור לכולם (ממש לכולם) שאין קישור והמעבר בין הגנה להתקפה פשוט לא קיים, עכשיו השאלה למה מגן ימני ולא קשר לאמצע?!
וזה חבל כי עושה רושם שיש פוטנציאל בחלק ההתקפי אבל אין מה שייחבר, שיעביר לשם כדורים. :bang:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מעבר בין הגנה להתקפה
הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2018, 22:15 
אני חושב שאנשים לא באמת מבינים את גודל המחדל אם לא יביאו קשר אמצע.

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2018, 22:19 
באמת? איך יכול להיות שפורום שלם של אנשים לא מקצועיים מבינים אבל צוות שלם של אנשי מקצוע לא מבין? יותר ברור מזה אין ואולי הניצחונות בטוטו על קבוצות לא טובות בהרכבים לא טובים גרמו לזה... מקווה שההפסד הזה בדרבי לפחות יעיר מישהו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2018, 22:20 
סמל אישי של המשתמש
א. אם משחקים עם כדורים ארוכים למה מוליץ לא על המגרש.
ב. רז כהן דווקא ניסה להוציא התקפות מסודרות.
ג. אנחנו קבוצה מאוד מאוד לחיצה כרגע. ינקו עם משחק רגל בעייתי ואין לנו שחקן שיכול לבוא ולקבל כדור לרגל ולשבור לחץ. במיוחד כאשר משחקים על כדורים ארוכים וכולם רצים קדימה ללא הכרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2018, 22:23 
el dudernio כתב:
א. אם משחקים עם כדורים ארוכים למה מוליץ לא על המגרש.
ב. רז כהן דווקא ניסה להוציא התקפות מסודרות.
ג. אנחנו קבוצה מאוד מאוד לחיצה כרגע. ינקו עם משחק רגל בעייתי ואין לנו שחקן שיכול לבוא ולקבל כדור לרגל ולשבור לחץ. במיוחד כאשר משחקים על כדורים ארוכים וכולם רצים קדימה ללא הכרה.

אני בספק אם זו תכנית המשחק שרפואה רוצה לראות... פשוט כשאין מה לעשות מעיפים כדורים למעלה, זה לא אומר שזו תכנית המשחק (אני מקווה מאוד שלא)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2018, 22:26 
סמל אישי של המשתמש
אני לא בטוח שלא. כל המשחקים עד עכשיו שיחקנו עם כדורים ארוכים קדימה (רק שמוליץ היה בדרך כלל מקדימה) ולחץ על היריב עם יציאה מהירה קדימה.

אני לא אוהב את הכדורגל הזה אבל הוא יכול להצליח עם הסגל הקיים ולכן אין לי בעיה איתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2018, 22:32 
דינמו1 כתב:
באמת? איך יכול להיות שפורום שלם של אנשים לא מקצועיים מבינים אבל צוות שלם של אנשי מקצוע לא מבין? יותר ברור מזה אין ואולי הניצחונות בטוטו על קבוצות לא טובות בהרכבים לא טובים גרמו לזה... מקווה שההפסד הזה בדרבי לפחות יעיר מישהו

זה לא יעיר אף אחד כי הם לא מכוונים להתמודד מול קבוצות בסדר גודל של מכבי.
אנחנו לא שם תבינו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2018, 22:35 
bruno conti כתב:
דינמו1 כתב:

אנחנו לא שם תבינו

העניין שזה יהיה ככה לא רק נגד מכבי, כעמט כל קבוצה בליגה שתראה קצת רצון ומוטיבציה תתקע אותנו ככה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2018, 22:39 
דינמו1 כתב:
bruno conti כתב:
דינמו1 כתב:

אנחנו לא שם תבינו

העניין שזה יהיה ככה לא רק נגד מכבי, כעמט כל קבוצה בליגה שתראה קצת רצון ומוטיבציה תתקע אותנו ככה

יש פער גדול מאד בין מכבי ב״ש וכל השאר.
מניח שמצפים להזדנב איכשהו לפלייאוף העליון למרות שלדעתי זה סתם לשקר את עצמך באיזשהו מקום
בטח במועדון כמו הפועל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2018, 22:52 
בדיוק זאת הנקודה.
לא צריך להיות גאון כדורגל כדי להבין את זה
אם לא נשתפר בנקודה הזאת גם משחק ההתקפה יתחרבן כל העונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2018, 22:55 
סמל אישי של המשתמש
מעבר לזה שאין אמצע, שאר שחקני ההתקפה לא באו לקבל כדור ונשארו תקועים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2018, 23:30 
ההפסד הזה הוריד אותנו למקומנו.
אנשים חשבו שאפשר להתחרות פה בצמרת ולתת פייט למכבי וב"ש.
אנחנו רחוק מאוד מזה וכדאי שיתעוררו בהנהלה אחרי "התצוגות בגביע הטוטו"
כרגע אנחנו שווים מקום 9-12

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2018, 00:02 
איזה דרמות קווין והגזמות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2018, 02:10 
סמל אישי של המשתמש
לדעתי הבעיה היא לא בשחקן ספציפי שמהווה נקודת תורפה. אני לא חושב שלקס או ספורי, הגם שהייתי שמח להשתדרג בעמדות שלהם, משמעותית פחות טובים משאר השחקנים שלנו, או שהם לא מסוגלים להתמודד מול השחקנים בעמדות המקבילות ברוב קבוצות הליגה.

הבעיה שלנו היא רוחבית - אין לנו אף שחקן בהרכב שמסוגל לעבור או אפילו להשתחרר משחקן בכדרור. יש לנו קבוצה די אתלטית אבל מבחינה טכנית היא מאוד מוגבלת.

לקס מעולם לא עבר שחקן וגם ברנרדו לא מסוגל. כנ"ל המגנים שלנו. ספורי לא דריבליסט גדול בכלל, מדי פעם הוא יכול לעבור שחקן בהתקפה מתפרצת כשהוא בא בתנופה. זיקרי ועאבד שניהם חיים על מהירות בלבד, וזה בעייתי מאוד כששני שחקני הכנף לא מסוגלים לעבור שחקן בכדרור.

מול החצי התחתון של הליגה, כמו שזה נראה במשחקים הקודמים, יש לנו מספיק כלים כדי לחפות על כך. הליקויים הטכניים פחות באים לידי ביטוי מול קבוצות שלא באות ללחוץ אותנו אלא רק להתגונן, ועד עכשיו המהירות של החלק הקדמי סידרה לנו המון שערים ממתפרצות או ממסירות עומק. לעומת זאת, ראינו היום שמול קבוצה שלוחצת אותנו, אין לנו כמעט שום דרך להשתחרר מהלחץ ולפתח משחק התקפה (אני אפילו לא מדבר על הזדמנויות אמיתיות לכיבוש). פשוט אין לנו אף שחקן שמסוגל לטפל בכדור מספיק טוב תחת לחץ.

אולי הפיתרון נמצא על הספסל. אולי עגייב, למרות שגם הוא לא דריבליסט גדול, במקום עאבד (שמצד אחד יעיל מאוד עד עכשיו מבחינת כיבושים, אבל מצד שני התרומה שלו למשחק השוטף דלה מאוד), או ספורי. אולי רז כהן, שהראה בכמה דריבלים שליטה מאוד יפה בכדור, אבל לא בטוח שמעבר לכך הוא שחקן מספיק שלם ולא בטוח שלשים אותו במקום לקס לא יחליש אותנו הגנתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2018, 07:36 
סמל אישי של המשתמש
בעיניי, הנושא הוא פחות נקודתי מהמעבר מההגנה להתקפה, אלא הפערים הגדולים מאוד באיכויות של שחקני החלק האחורי לעומת החלק הקדמי וההתאמות שלא נעשו כדי לחפות על כך.

הרי זיקרי, עאבד, דמארי ואפילו ספורי ועגייב, אלה שחקנים ששווים לפחות כמה הזדמנויות לשער בכל משחק גם אם המשחק הקבוצתי לא תיפקד כמו אתמול.
מה שחורה היה לראות הם המצבים בהם מכבי תקפה ואת הפאניקה ששררה בקרב שחקני הקישור האחורי וההגנה שלנו, השיא היה לראות את גוטליב, שאמור להיות בעל הבית בהגנה והאיש עם הניסיון, מלווה את החלוצים של מכבי בתנועה בלי כדור עד רחבת החמש כמעט ובעצם שובר את כל קו ההגנה מספר פעמים. אין ספק שעם שחקנים איכותיים יותר בחלק הזה של המגרש דברים היו נראים טוב יותר, אבל היה בולט שגם תמיכה גדולה יותר מהחלק ההתקפי בהגנה הייתה תורמת מאוד.

די היה לצפות בכ-5 דקות במחצית הראשונה כדי להבין שמכבי משחקת בעצם 3-5-2, שיצר מצב שדמארי לבד מול שלושה בלמים, והלחץ שזיקרי ועאבד היו אמורים לעשות על המגנים היה על אוויר. בכל שלב נתון שמכבי תקפה לא היה אף שחקן שלנו ששמר את שחקני האגף שלהם מהסיבה שלא עשו התאמות.

הפיתרון בטווח הקצר נמצא אצל רפואה במשחקים מול קבוצות שנחשבות איכותיות יותר מאיתנו, והוא להעמיד מערך בהתאם למערך היריבה, מרגיש כמו רולטה רוסית בכל פעם לראות קבוצה יריבה דוהרת לכיוון השער שלך עם מספר שחקנים עם הפנים לשער, ואת ארבעת שחקני החלק הקדמי שלך מדדים להגנה אי שם באיזור החצי.

בטווח הארוך - אם המטרה היא לשחק לחץ על כל המגרש בכל משחק, אז להחתים היום קשר אמצע, מגן ימני ושוער להרכב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2018, 08:24 
המעבר מהגנה להתקפה הוא הסימפטום. ממה שאני ראיתי עד היום, הפועל דווקא היו בסדר. אני גם חושב שכמו שכולם כותבים ומבינים להפועל חסרים שני שחקני אמצע טובים שיודעים ללכת עם הכדור קדימה. אבל אני באמת חושב שאתמול הפועל פחדו. זה ששיקחו אתמול נגד השם "מכבי" זה לא אומר שהיו חייבים לוותר על הכדור בכלל. מדברים בהפועל על חצי ראשון טוב והתפרקות בחצי השני - זה בולשיט. הפועל לא עשו התקפה אחת נורמלית בחצי הראשון. שני פסים מאחורה והעיפו כדורים למעלה.
אני לא מאמין בלשחק נגד 10 קבוצות בצורה אחת ונגד 3 אחרות בצורה אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2018, 09:02 
סמל אישי של המשתמש
צורת המשחק לא השתנתה בגלל שם היריבה. צורת המשחק השתנתה כי זו הייתה הדינמיקה של המשחק אתמול.
הפועל ניסו לשחק כמו ששיחקו עד עכשיו עאבל היריבה הייתה איכותית ומנעה את זה. מעבר לזה, שגם מכבי לא עשו שום דבר במחצית הראשונה.
התוצאה של אתמול משקרת, אלה ממש לא היו הפרשי הרמות בין קבוצות במשחק. זה נגמר כמו שנגמר כי באמת בשלב מסויים רמת האינטנסיביות של הפועל ירדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2018, 09:19 
kruvi1 כתב:
צורת המשחק לא השתנתה בגלל שם היריבה. צורת המשחק השתנתה כי זו הייתה הדינמיקה של המשחק אתמול.
הפועל ניסו לשחק כמו ששיחקו עד עכשיו עאבל היריבה הייתה איכותית ומנעה את זה. מעבר לזה, שגם מכבי לא עשו שום דבר במחצית הראשונה.
התוצאה של אתמול משקרת, אלה ממש לא היו הפרשי הרמות בין קבוצות במשחק. זה נגמר כמו שנגמר כי באמת בשלב מסויים רמת האינטנסיביות של הפועל ירדה.

התוצאה לא משקרת בכלום, בחצי השני אלה היו הפרשי הרמות בדיוק. בחצי הראשון הפועל שיחקו רע ומכבי ישנו בעמידה במגרש. בשניה שמכבי העלו טיפה את הרמה, הפועל בצורת משחק כפי שבאו לשחק אתמול לא יכלו לעמוד מולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2018, 09:25 
סמל אישי של המשתמש
אחלה. אני לא מסכים איתך.
עריכה - אני רק לא מבין למה להגיד שרמת האינטנסיביות של הפועל ירדה זה "בולשיט", אבל להגיד שמכבי העלו את הרמה זה ניתוח מציאותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 19 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: