תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 15 יוני 2025, 18:24

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 61 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הפלה
הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2018, 07:43 
שלום,
(ישמע כמו התחלה של שאלות מעריב לנוער).
יתכן ואשתי נכנסה להריון וכרגע לא מתאים לנו (תינוק בבית, היא באמצע תואר שני, עבודה חדשה). אני לתומי חשבתי שכל אחת בארץ שאינה מעוניינת בהריון, יכולה להפיל. מקריאה באינטרנט לא הבנתי האם זה חוקי/אפשרי. נכתב שם שצריך לעמוד בפני ועדה עם קריטריונים ברורים (שאנחנו לא עומדים באף אחד מהם).
האם מישהו מבין בזה? יש לו ניסיון? יכול לתת עצה?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: הפלה
הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2018, 08:10 
yeho11 כתב:
שלום,
(ישמע כמו התחלה של שאלות מעריב לנוער).
יתכן ואשתי נכנסה להריון וכרגע לא מתאים לנו (תינוק בבית, היא באמצע תואר שני, עבודה חדשה). אני לתומי חשבתי שכל אחת בארץ שאינה מעוניינת בהריון, יכולה להפיל. מקריאה באינטרנט לא הבנתי האם זה חוקי/אפשרי. נכתב שם שצריך לעמוד בפני ועדה עם קריטריונים ברורים (שאנחנו לא עומדים באף אחד מהם).
האם מישהו מבין בזה? יש לו ניסיון? יכול לתת עצה?

קבל פרטית

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2018, 08:27 
סמל אישי של המשתמש
אם אשתך תשאל את רופא הנשים שלה הוא יוכל להפנות אותה לרופא שיבצע גרידה במרפאה פרטית במחיר של כ 3000 שקל.
זה לא עניינה של המדינה בשום צורה.
אתה צריך אישור וועדה רק אם אתה רוצה לחסוך את הכסף ולעשות את זה בחינם בבית חולים.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2018, 09:19 
סמל אישי של המשתמש
ישנה ועדה בביה"ח שמורכבת מרופא, עו"ס, פסיכולוג. הקריטריונים להפלה צריכים להיות על בסיס רפואי או נפשי, כלומר מסכן את האם רפואית או נפשית.
בפועל, כל אישה שאומרת שלהביא ילד לעולם עכשיו מלווה בקושי נפשי גדול מקבלת אישור. היה סיפור שרצו להכניס איש דת לועדה.
זה לא אישור אוטומטי לגמרי, אלא חצי אוטומטי.
מעבר לזה, בפועל, אם זה שבוע מוקדם אפשר לקנות ( כמובן בייעוץ רופא הנשים) כדורים להפלה, ואז להגיע לביה"ח כעובדה מוגמרת.
ואפשר פרטי, באמת לא סיפור, אבל למיטב ידיעתי יותר מ3000 ש"ח.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2018, 11:02 
נקודה נוספת למחשבה, פלוס סיפור מהחיים

לפני 14 שנה הכרתי את חברתי לחיים.
שנינו היינו בעשור הרביעי לחיינו, אחרי לימודים, עם עבודות חדשות ובאמצע המירוץ להשיג הכל.

שאלת הילדים תמיד הייתה ברקע, במיוחד מהכיוון שלי, ופחות מהכיוון של החברה, בעיקר מסיבות אישיות/משפחתיות (לא אכנס לפרטים, אבל האירועים היו די טראומטיים והשפיעו על מהלך חייה).

איפשהו כששנינו עוברים או נוגעים בארבעים, החלטנו שאנחנו מוכנים לנושא, והחלטנו לטבע לעשות את שלו.
מתברר שלטבע חוקים משלו, וכשנושקים לארבעים, הרכבת מתל אביב, כבר בדרך לביירות.

מאז אנחנו בטיפולים.

מאחר ואנחנו לא מתגוררים בארץ, אז נחשפנו למערכות בריאות ממשלתיות ופרטיות, בכל רחבי אירופה.
הטיפולים נעשו במסגרת פרטית על חשבונינו, מאחר וגם בנושא הזה היינו כבר מבוגרים מידי.
אני לא ארחיב על כל טיפול, הזריקות, ההורמונים, הציפייה ובעיקר האכזבה.

לפני שנה מינוס התבשרנו שהחברה בהריון.
אושר שנמשך 11 שבועות, בסופם קיבלנו הודעה שלעובר אין דופק, והחברה צריכה לעשות הפלה.
שבוע וקצת והסיפור נגמר. נשארו הצלקות הנפשיות, וההתאוששות של הגוף והנפש של החברה.

אנחנו היום בעשור החמישי של חיינו. שנינו מעבר לגיל 45.

בשבועות האחרונים, ולאחר שהתבשרנו שהחברה שוב בהריון (שבוע 13 + 1), אנחנו מאושרים, אבל עם המון חששות.

בכל התהליך, שעדיין לא הסתיים, אבל כרגע זה נראה בסדר, למדנו הרבה מאוד עובדות, שאולי אם היינו יודעים אותם אז, ההחלטות שלנו היו אחרות.

לא כל דבר שהטבע לא מצליח לפתור, הרפואה המתקדמת, והיא מאוד מתקדמת בתחום הילודה, יכולה לפתור
ישנו גיל שמגיעים אליו, ואז זה פשוט לא עובד יותר. גם לא במעבדה.
המירוץ בחיים אחרי תואר, עבודה, קריירה, עוד עבודה, חופש, טיולים ועוד ועוד ועוד, אין לו סוף.
אם באיזשהו מקום בראש אתם מתכננים בעתיד ילדים, אל תתעלמו מהנושא.
היום כבר אפשר להקפיא ביציות וזרע, וזאת אפשרות שהייתי ממליץ להרבה מאוד צעירים לחשוב עליה.
זה לא מבטיח ילדים, אבל זאת דרך להתמודד עם העתיד, והמירוץ אחרי חיים טובים יותר.

שיהיה לכם בהצלחה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2018, 11:05 
אם היא רק נכנסה, לא צריך גרידה. יכול להיות שזריקה אפשרית. או תרופות. אם זוכר נכון זה עד סוף החודש השני. אל תחכה. בהצלחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2018, 12:36 
סמל אישי של המשתמש
בלומי האדום כתב:
בשבועות האחרונים, ולאחר שהתבשרנו שהחברה שוב בהריון (שבוע 13 + 1), אנחנו מאושרים, אבל עם המון חששות.
מזל טוב ובהצלחה, משנינו. :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2018, 16:38 
זה חדש לי שאפשר לבצע הפלה פרטית בישראל בלי אישור של ועדה להפסקת הריון. לא ברור לי איך זה מתיישב עם הוראות די ברורות בחוק העונשין שקובעות עונש מאסר לא קצר למי שמפסיק הריונה של אישה בלי אישור הועדה. מצד שני, למיטב ידיעתי (לא מידיעה אישית אבל שמעתי אנשים שמניחים את זה) הוועדה לא באמת מסרבת אם אשה, לאחר ייעוץ והכל, מתעקשת להפיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2018, 20:51 
עוד שני סנט בנושא.
הייתי בודק טוב טוב מה ההשלכות העתידיות שיש לפרוצדורה.
אם למשל זה יעלה את הסיכוי להפלות טבעיות בעתיד (סיכוי שגם ככה הוא לא נמוך במיוחד) הייתי מוותר על זה, קיבלתם פה תיאור למעלה למקרה אחד אבל יש רבים כאלה , אם כשתרצה ילד זה יסתבך, ואם לתהליך הנוכחי יהיה חלק (מזערי ככל שיהיה) בהסתבכות הזאת, זה עשוי להיות כאב גדול מהכאב הכרוך בלגדל ילד לא ״בתקופה האידיאלית״ של החיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2018, 21:31 
סמל אישי של המשתמש
מה שמילפורד ובלומי אמרו. לחשוב טוב טוב לפני.
ואם כן הולכים על זה שיעבור בקלות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2018, 22:59 
סמל אישי של המשתמש
אין רופא שמבצע הפסקת הריון ושלא מסביר קודם את כל הסיכונים. הם ישמעו כל מה שצריך לדעת.
בשלבים המוקדמים מאד של ההריון הסיכון מהפסקתו לבעיות בהמשך נמוך מאד, אבל ברור שצריך לשמוע את זה מרופא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2018, 23:41 
שימו לב שהוא כתב שיש כבר תינוק בבית, כלומר זה לא ילדים או לא אלא ילד נוסף או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2018, 23:44 
מפתיע אותי שגם בפורום של הפועל, כשחבר קהילה מבקש עצה ועזרה, הוא מקבל תגובות שמדגישות את חשיבות הילודה התיאורטית בעתיד במקום תשובות קונקרטיות לשאלה שלו.

If you can meet with Triumph and Disaster
And treat those two impostors just the same
Yours is the Earth and everything that's in it

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2018, 02:21 
סמל אישי של המשתמש
האדום הצורר כתב:
מפתיע אותי שגם בפורום של הפועל, כשחבר קהילה מבקש עצה ועזרה, הוא מקבל תגובות שמדגישות את חשיבות הילודה התיאורטית בעתיד במקום תשובות קונקרטיות לשאלה שלו.

זה לא מפתיע,
זה מרתיח ופושע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2018, 13:52 
KingAlpaca כתב:
האדום הצורר כתב:

זה לא מפתיע,
זה מרתיח ופושע.

ובכן, כן, זה גם מרתיח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2018, 19:34 
סמל אישי של המשתמש
למה מרתיח? בנאדם כותב בפורום כדורגל עצות בקשר להפלה. לא נראה לי שהוא, או מישהו, מופתע שזה הופך לדיון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2018, 19:42 
סמל אישי של המשתמש
כדורגל זה לא בוולטון סילבה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2018, 21:19 
וזה לא שהוא לא קבל את האינפורמציה שהוא בקש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2018, 22:56 
הפועל כתב:
למה מרתיח? בנאדם כותב בפורום כדורגל עצות בקשר להפלה. לא נראה לי שהוא, או מישהו, מופתע שזה הופך לדיון

כי הוא צריך עזרה. כי הוא חבר קהילה שלך. כי הוא לא ביקש את דעתך על הנושא, אלא את עזרתך. על אחת כמה וכמה כשמדובר בנושא שהוא קונצנזוס בישראל ומי שמעז להשמיע פיפס בכיוון אחר אוטומטית מקבל ביקורת. מבאס שזה קורה גם כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2018, 03:21 
האדום הצורר כתב:
הפועל כתב:

כי הוא צריך עזרה. כי הוא חבר קהילה שלך. כי הוא לא ביקש את דעתך על הנושא, אלא את עזרתך. על אחת כמה וכמה כשמדובר בנושא שהוא קונצנזוס בישראל ומי שמעז להשמיע פיפס בכיוון אחר אוטומטית מקבל ביקורת. מבאס שזה קורה גם כאן.

הוא לא קבל את העזרה שהוא בקש?
מישהו העביר עליו בקורת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2018, 06:59 
חברים, קיבלתי את המידע שהייתי צריך. תודה רבה לכולם על הטיפים. מבחינתי אפשר להמשיך פה כל דיון שהוא. אני אתאיסט ורוב הפעמים חושב על תועלת עצמי והמשפחה שלי ולא על צו אלוהי, מצוות וחוקי הדת והפסד דמוגרפי בילודה מול הערבים כרגע לא ממש מתאים לנו הריון ותינוק ולכן לא מעוניינים במשהו שלדעתנו האישית נוצר על ידינו וכרגע הוא בשליטה שלנו. חבל לי שהמדינה לא מכבדת את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2018, 09:54 
סמל אישי של המשתמש
אף אחד לא דיבר על צו אלוהי או דמוגרפיה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2018, 17:58 
yeho11 כתב:
חברים, קיבלתי את המידע שהייתי צריך. תודה רבה לכולם על הטיפים. מבחינתי אפשר להמשיך פה כל דיון שהוא. אני אתאיסט ורוב הפעמים חושב על תועלת עצמי והמשפחה שלי ולא על צו אלוהי, מצוות וחוקי הדת והפסד דמוגרפי בילודה מול הערבים כרגע לא ממש מתאים לנו הריון ותינוק ולכן לא מעוניינים במשהו שלדעתנו האישית נוצר על ידינו וכרגע הוא בשליטה שלנו. חבל לי שהמדינה לא מכבדת את זה.

אתה מבין שהוועדה הזאת היא בעיקרה פיקציה, נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2018, 18:11 
לא הבנתי איפה פה מישהו דבר על דת או משהו בסגנון.
אני למשל את מה שכתבתי לא כתבתי מתוך דאגה לעתיד העם היהודי בארץ ישראל, רק נתתי לפותח האשכול נקודה למחשבה במידה ולו ולאשתו יש כוונות להביא ילדים בעתיד.
גם זה רק אחרי שלא היה לי מה להוסיף על השאלה המקורית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2018, 20:58 
מצטער, ערבבתי עם כל מני תגובות שכתבו לי בפורום אחר. תודה לכולכם!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2018, 22:29 
סמל אישי של המשתמש
א. בלומי. המון בהצלחה ושמרו על עצמכם :HEART2:

ב. מסיון אני יכול להגיד שאין באמת זמן שהוא טוב לילד. תמיד יש סיבות למה לא עכשיו. בדיוק עבודה חדשה, לקראת העלה במשכורת, אולי רילוקישן. וכו. השאלה היא אם אתם רוצים עוד ילד (לא עכשיו אלא בכלל) אם כן. אני בטוח שתסתדר, ולוותר על זה נשמע לי סתם כמו סיכון מיותר (בעיקר לבריאות האישה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2018, 00:39 
סמל אישי של המשתמש
זה ממשיך...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2018, 09:58 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
זה ממשיך...

כאשר אתה ילד שלא מבין על מה אתה כותב נחמד לקשקש שטויות. יש כאן אנשים שכבר עברו דבר או 2 שאתה לא מתקרב להבין. יהיה נחמד עם במקום תגובות מפגרות של חוסר מושג תסתום את הפה.

כמו שכבר אמרו לו לא מעט, ניתן לבצע הפלה אבל היא נדרשת באישור ועדה פורמלית. גם את התשובה על האם ניתן לעשות משהו באופן פרטי כבר נתנו לו. ניתן לסכם בזה את הדיון. וניתן גם לפתח אותו מעבר לתובנות או להבנה שלך, כמיזטנרופ מוצהר.
מאחר ואת הרצון שלו רק הוא יודע, ומשתמע מהדברים שהוא כן רוצה עוד ילדים, אני לא מוצא פסול בהבעת דעה בנוגע לנחיצות ביצוע פעולה חודרנית באשתו אשר עלולה לסכן אותה בשביל למנוע משהו שהוא ירצה בעתיד, וזה מבלי להתייחס לאפשרות הבגיעה באפשרות להשיג את אשר ישנו כעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2018, 11:11 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
KingAlpaca כתב:
זה ממשיך...

כאשר אתה ילד שלא מבין על מה אתה כותב נחמד לקשקש שטויות. יש כאן אנשים שכבר עברו דבר או 2 שאתה לא מתקרב להבין. יהיה נחמד עם במקום תגובות מפגרות של חוסר מושג תסתום את הפה.

כמו שכבר אמרו לו לא מעט, ניתן לבצע הפלה אבל היא נדרשת באישור ועדה פורמלית. גם את התשובה על האם ניתן לעשות משהו באופן פרטי כבר נתנו לו. ניתן לסכם בזה את הדיון. וניתן גם לפתח אותו מעבר לתובנות או להבנה שלך, כמיזטנרופ מוצהר.
מאחר ואת הרצון שלו רק הוא יודע, ומשתמע מהדברים שהוא כן רוצה עוד ילדים, אני לא מוצא פסול בהבעת דעה בנוגע לנחיצות ביצוע פעולה חודרנית באשתו אשר עלולה לסכן אותה בשביל למנוע משהו שהוא ירצה בעתיד, וזה מבלי להתייחס לאפשרות הבגיעה באפשרות להשיג את אשר ישנו כעת.
אם זה בשלב מוקדם זאת לא פעולה חודרנית ועם סיכונים נמוכים.
חוץ מזה, סבבה שאתם הסתדרתם למררות ש"אין זמן טוב", זה לא אומר שזה המצב אצל מישהו אחר. את ההשלכות שיהיו על הקריירה שלהם, על המשפחה, על הילד הבכור, על מגורים, על קריירות, ובכלל על מה שהם מסוגלים לתת כרגע אם יוולד להם עוד ילד- רק הם יכולים להגיד, ולא אף אחד אחר ששמע שיש היריון ורצון להפלה בפורום אינטרנטי אנונימי

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2018, 11:34 
סמל אישי של המשתמש
בכל מקרה הפלה לא יותר מסוכנת מלידה.
אבל אין משהו שהוא כתב שקשור למציאות ואין טעם להתייחס אליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 61 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: