לירון האדום כתב:
אדום מטלי כתב:
לירון האדום כתב:
אדום מטלי כתב:
לירון, אני עדיין מחבב אותך.
אבל באמת, אתה מציין כל כך הרבה עובדות לא נכונות, וכותב כאן כאילו בלי להשקיע רגע מחשבה לפני שאתה מקליד.
אז ישראל עשתה מעשה הומניטרי בהחלט, טיפול בפצועים ומשאיות ציוד. הנה, אמרתי את זה.
אבל המעשה הזה הוא טיפה בים, יוצא מין הכלל שאינו מעיד על הכלל.
בפרט, הטיפול של ישראל במבקשי המקלט שבורחים על חייהם מאפריקה הוא לא פחות מאכזרי, והוא מכוון להיות כזה, ושרי הממשלה לא מתביישים להצהיר על כך(אף אחד לא יכול להיגיד לי אחרת, אני מטפל בזה בעצמי כל שבוע, אתה מוזמן לבוא להיווכח בעצמך פעם אחת). וישראל לא קלטה אפילו 100 פליטים.
בפרט 2, ההתייחסות של ישראל לפלסטינים היא אכזרית, יומיומית, כבר 51 שנה. ואני לא מדבר דווקא על ההרג המיותר (פעם אחת תעשה מאמץ ותחפש מידע על התנהלות ישראל כלפי הפלסטינים באופן אובייקטיבי. תן לזה כמה שעות בלי לשפוט, אחרי זה תוריד 75%, כי העדים והכותבים מגזימים והם קצת שקרניהו-משוקרנים, ועדיין מה שישאר לך במראה ממול יהיה מספיק רע כדי שלא תוכל לומר שישראל היא ״הומניטרית״).
מטלי תפריד בין הנושא של הפליטים מאפריקה (נושא שבוער בך) לבין הסיוע לתושבי סוריה ולשאלה האם צריך לאפשר קליטת פליטים סורים.
לא אמרתי מילה (לחיוב או שלילה) על הטיפול של ישראל בפליטים מאפריקה.
אין קשר בין המקרים.
לעניין האכזריות לפלסטינים, אנחנו חלוקים בדעתנו.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
לירון, אתה תפריד, וזה לא מפתיע, כי אתה מתייחס רק למה שמתאים לך. אתה טענת שישראל הומניטרית, הראיתי לך שהיא אכזרית באופן מכוון, בסקאלה הרבה יותר רחבה ומשמעותית משליחת כמה משאיות ציוד. בכלל לא התייחסתי לשאלה אם צריך לקלוט פליטים מסוריה. היחס למבקשי המקלט מאפריקה הוא הוכחה מצויינת לחוסר ההומניות שלנו, ואין לזה קשר למעורבות שלי. גם בנושא הזה, כמו גם עם הפלסטינים אתה כנראה תמשיך לראות מה שנוח לך, תפחד להביט במראה ולראות את האמת.
אתה לא לבד, אתה עם הרוב המכריע.
לא הומניטרי זה לירות במסתננים, לא הומניטרי זה לשים את הפליטים באוהלים ללא סיוע של מזון שתיה ושירותי בריאות.
תקן אותי אם אני טועה, אבל ישראל לא ביצעה ירי דאז כלפי המסתננים שנכנסו בדרכים לא חוקיות לארץ.
היחס למבקשי המקלט באופן כזה שבסופו של יום, הם כאן, עובדים מתפרנסים ומקבלים שירותי בריאות דווקא מצביעה על כך שישראל כן הומניטרית.
המעשה שישראל עשתה ועושה ותעשה עם הפליטים בסוריה על גבולה הם מעשים שרואים לציון ומעידים על הכלל.
לא לירון, אתה שוב מתעלם מהמציאות. לא הומניטרי זה לא מה שאתה מחליט. אתה יכול גם להחליט שמי שלא מכניס פליטים למשרפות גזים הוא הומינטרי, אבל זה לא עובד ככה.
יש שתי אפשרויות: או שאתה לא יודע מה המציאות עם מבקשי המקלט, ואז זו סתם בורות, וחבל שאתה סתם כותב שטויות, או שאתה יודע ובוחר לשקר, וזו כבר רשעות. אני מניח שזו האפשרות הראשונה, אבל עצימת העיניים הזו היא מספיק חמורה.
רבאק, שר הפנים שלך הכריז על המדיניות בלי להתבייש: הוא אמר שננקוט במדיניות של "כופין אותם עד שיאמר רוצה אני" כלומר, נמרר להם את החיים עד שיהיה להם כל כך רע, שהם יעדיפו לחזור למקום שממנו הם ברחו על חייהם.
(סתם כדוגמא, מתוך מה שכתבת: מדינת ישראל לא נותנת שום שירותי בריאות למבקשי המקלט כפי שהיא מחויבת לתת, כפי שכל מדינות המערב עושות).
אני לא טוען שהכל ורוד והיחס אליהם כמו יחס הוגן אבל אנחנו גם לא רוצחים אותם ולא רוצחים ילדים בעזה