תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 13:28

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 108  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: תהיה מלחמה? (האשכול הרשמי ע"ש הסלע האדום)
הודעהפורסם: 16 יוני 2018, 14:15 
סמל אישי של המשתמש
מה זה משנה.
נראה לי אנחנו בשלב שטיעון כמו 'אם נסיים את הכיבוש ניו זילנד תפסיק לספק לנו כבשים' יכול לעבור פה בלי שנשים לב

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: תהיה מלחמה? (האשכול הרשמי ע
הודעהפורסם: 16 יוני 2018, 18:30 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
el dudernio כתב:
teknoboy כתב:
el dudernio כתב:
[ quote="teknoboy
א. כמו שכתבתי, ברור שיש כאלה מקרים, אבל מדובר באנקדוטות יוצאות דופן ולא בדוגמאות שממחישות את הסיפור הסטנדרטי (ואני חושב שאם תמשיך להתעלם מזה, זה יעלה חשש שאתה מנסה בכוח להוציא דברים מהקרשם כדי להוכיח נקודה).
ג. אני יודע מה הדעות שאתה מצהיר עליהן (ואני מניח שאתה באמת מאמין לעצמך כשאתה אומר שאלה הדעת שלך) אבל אני גם יודע על מי אתה מגן ואת מי אתה תוקף כשיש חילוקי דעות, ולמרבה הצער בפועל אתה בד"כ מתייצב לצד האנשים שתוקפים את אלה שאתה מאמין שאתה חושב כמוהם. משהו פה לא הכי מסתדר. נקודה למחשבה, לכל הפחות.
אגב, אתה לא היחיד בו ש"מתנגד לכיבוש" אבל בפועל תומך בכל דבר שקשור אליו (יש פה אפילו כאלה שמגדילים לעשות, ולמרות שהם מצהירים בלב שלם שהם נגד הכיבוש, הם מצדיקים אפילו את הזוועות הכי גרועות שלו כמו הוצאות להורג בשטח בלי שום ביסוס או תירוץ מלבד מוצא אתני). נדמה לי שזה אפילו המצע הרשמי של מפלגת העבודה :SMOKE:

א. אני לא חושב שאלו אנוקדטות יוצאות דופן. זה פשוט לא תקשורתי ולכן אין לזה ביטוי ציבורי. אבל במציאות חלק גדול מהמפגשים הינם מפגשים יומיומיים. המוסך נמצא בכפר. נפגשים בסופר הגדול וכו'. אני חושב שיש להפריד בין חיי היום יום ובין המאבק לדעתי הדהרים האלו מתנהלים לרב בשני מישורים מקבילים.
ג. אתה שוב מכניס לי מילים לפה, תן לי דבר אחד של הכיבוש שאני תומך בו או קשור אליו? לגבי הדיונים בפורום.
ד. הרבה יותר מענין ומאתגר לדון בסתירות שיש אצלך למשל מאשר מול דעות חשוכות של קומוניסים.
ה. אני לר מרגיש צורך לחזק את הדעות שלכם כי אתם גם ככה הצד החזק בדיון שלא באמת מתקיים. לכן אני מאתגר אותכם מהצד השני.

א. כן, ברור, רוב המתנחלים חושבים ששכניהם הפלסטינים הם בני אדם בדיוק כמותם ושצריכות להיות להם זכויות כמו שלהם יש, ורוב הפלסטינים רואים במתנחלים אורחים חביבים ורצויים ולא גנבי אדמות. ודאי.
ג. אם הבנתי לא נכון ואתה בעד סיום הכיבוש מחר ולו באופן חד צדדי, אז קבל את סליחתי. למיטב הבנתי אין לך התנגדות עקרונית לדברים כמו מחסומים, משטר אישורי העבודה ושאר מגבלות שכרוכות בכיבוש (או שאתה בעד להפסיק את כל אלה מחר?).
ד. מחוללי ססמאות זה אחד הדברים הכי משעממים שיש, ממש 2009.
ה. מה?

תכלס, מכל אלה הדבר היחיד שחשוב ומעניין זה סעיף ג'.

א. זה לא כאלה מקרים. יש בינהם חילוקי דעות על הריבון בשטח אבל ביומיום הם מתקנים את הרכב באותו מוסך.
ג. מקבל את סליחתך.
ה. זאת הסיבה שאני מגן על קומוניסים ודעותיו. לפתח דיון מענין. אני באמת חושב שהם לא באות ממקום גזעני טהוא ורייקני אלא מתבססו על איזו שהיא מציאות. את המציאות הזאת אני חושב שניתן להציג בצורה הרבה יותר נכונה ממה שהוא עושה ולכן אני מציג אותה.

א. פפשששש הם מתקנים להם את הרכב? הם גם אוכלים אצלם חומוס? יש עוד כמה אינטראקציות לגמרי לא סימטריות שהם שותפים בהן וככה נוצרת "אינטימיות" של שליט ונשלט? מרגש. אגב, כיוונת לדעת חכמים, גם הגל חשב שהעבד אוהב את אדוניו (ואפילו הציג טיעון משכנע למדי).
ג. כל דעה קשורה קשר כזה או אחר למציאות, זאת לא סיבה להגן על היודונאצים ועוזריהם. אני בטוח שלא היית מגן עם היטלר כדי "לעורר דיון". בעצם אני יכול לכל היותר לקוות שהתירוץ הקלוש הזה לא היה מתקיים שם.
לטעמי, אם ההתייחסות לדברי הבלע של קומוניסים ושאר הגזענים מעניקה להם לגיטימציה שלא מגיעה להם (הם צריכים לשבת בכלא על החרא שהם משלשלים מהפה, במיוחד במדינה שהוקמה בין השאר בגלל מודעות למה שקורה כשהשלשולים האלה מצטברים למסה קריטית).
אגב, זה לא אומר שאי אפשר להציג טיעונים של הימין (גם לשם הדיון וגם כעמדות שלגיטימי לאחוז בהן), אבל אם העמדות הזאלה כוללות גזענות, שלא לומר מבוססות עליה (כמו במקרה של קומוניסים), לטעמי יותר ראוי להצביע עליהן ולהוקיע אותן מאשר לקיים "דיון" שבו צריך להסביר למה לא **כל** הXXX הם גם YYY ושאר עמדות שאמורות להיות ברורות לכל אדם בר דעת, שפוי והוגן, אפילו אם "בני עמו" וקרובי משפחתו לא נשרפו בתנורים בגלל אמירות כאלה בדיוק).[/quote]
א. אתה רחוק מהמציאות.
ג. לא מגן עליהם מגן על חלק מהעמדות כאשר אני מוצא לנכון להגן עליהן. יש מצב שגם על היטלר הייתי מגן :SHOCK:

נ. ב תן לאחרין להמדיך לדון אנחנו רחוקים שנות אור משאר הדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: תהיה מלחמה? (האשכול הרשמי ע"ש הסלע האדום)
הודעהפורסם: 16 יוני 2018, 18:53 
כמה שאתה פחדן טקנו
כל פעם מחדש אתה נזקק לשקרים ולהכפשה אישית כדי להתמודד עם תפיסתי. אתה יודע היטב שאני לא גזען ולא קרוב לכך. אני סולד מגזענות. מתעב אותה. שולל אותה על הסף. אני אמשיך לכבד כל אדם באשר הוא אדם ואתה תמשיך לטנף לשקר ולרמות כדי לשלול את טענותיי. זה לא מעיד על דבר מלבד פחדנותך וחוסר יכולתך להתמודד עם הטענות והתפיסה שאני מציג. עולב. פשוט עולב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2018, 19:12 
סמל אישי של המשתמש
אוי, תנוחי. איזה דרמה קווין, באמא.
אתה לא גזעני באותו עולם שאתה פלסטיני. צא מזה.

el dudernio כתב:
א. אתה רחוק מהמציאות.
ג. לא מגן עליהם מגן על חלק מהעמדות כאשר אני מוצא לנכון להגן עליהן. יש מצב שגם על היטלר הייתי מגן :SHOCK:

א. איזה חלק יש לאינטראקציות הידידותיות בעולמם של הפלסטינים ובסך המגע שלהם עם ישראלים (שכשזכור, שולטים בחיי הפלסטינים שליטה מלאה באמצעות מנגנוני הכיבוש השונים)?
אני מאמין שלבחור שגר באריאל והולך לתקן את האוטו במוסך בכפר הסמוך באמת אין שום דבר נגד ערבים, ויש לו אפילו חברים משם.
אז מה?
הכיבוש הוא לא חלק מהתודעה של אותו בחור מאריאל, בשבילו הוא שקוף.
לפלסטינים הוא הכול חוץ משקוף, ולנסות להציג את המצב כסימטרי זה או ניסיון הטעייה (לא מאמין) או כשל בראיית העולם מזווית הראיה של האחר (במקרה הזה של הפלסטיני), דבר שרק אתמול הסכמנו שהוא חיוני והכרחי אם רוצים שהסוף של הסיפור יהיה טוב.
ג. לא התכוונתי לומר שאסור להגן על עמדות של מישהו בגלל ששמו XXX, אלא כי הן בלתי ניתנות להגנה על ידי אדם הגון. אם היטלר אמר שעדיף לאכול לאט ולא לדבר תוך כדי אז הוא צדק, אבל לא לזה הכוונה.

נ"ב למי אכפת מהאשכול :SMOKE:
אני בעד שנמשיך, אנחנו בסך הכול מדברים על אותו דבר מעוד זווית, ועד שיש דיון עם שמץ של תקווה לתקשורת הדדית חבל להפסיק :ROSE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2018, 20:41 
אתה בול באותה הרמה של הימנים האלה שיקראו לכל שמאלן "עוכר ישראל" וכל מה שתסביר להם יהיה לשווא. אותו דבר בדיוק. אותה תת רמה- רק מהצד השני. תסתכל במראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2018, 20:45 
סמל אישי של המשתמש
מי שיקרא לי עוכר ישראל יצטרך להסביר את עצמו ולהראות איפה אני רוצה ברעת ישראל, והוא גם לא יצליח.
מי שרוצה לקורא לך גזען צריך רק להראות לאנשים מה אתה כותב, ונגמרה לו העבודה.
ולא משנה כמה פעמים תכתוב שאתה לא גזען, שאתה אוהב אדם או שאתה פלסטיני, זה לא ישנה שום דבר במציאות שמחוץ לראש שלך.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2018, 21:02 
teknoboy כתב:
מי שיקרא לי עוכר ישראל יצטרך להסביר את עצמו ולהראות איפה אני רוצה ברעת ישראל, והוא גם לא יצליח.
מי שרוצה לקורא לך גזען צריך רק להראות לאנשים מה אתה כותב, ונגמרה לו העבודה.
ולא משנה כמה פעמים תכתוב שאתה לא גזען, שאתה אוהב אדם או שאתה פלסטיני, זה לא ישנה שום דבר במציאות שמחוץ לראש שלך.

אולי אתה לא שונא ישראל. אתה בטוח תומך חמאס. הסברת כמה פעמים למה הפעולות האתרצחניות שלהם לגיטימיות. אתה לטובת ישראל הערך כמו שעברייני האולטראס לטובת :hapoel:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2018, 21:12 
סמל אישי של המשתמש
למה זכור לי שכתבו פעם שהמטאל הזה אוהד מכבי?
בכל מקרה, תנוחי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2018, 21:40 
סמל אישי של המשתמש
גם מה כל כך נורא בלהיות עוכר ישראל?
מצווה לעכור אותה.

מה שצריך להלחם נגדו היא הטענה שאנחנו רוצים ברעת *אזרחי ישראל* (בעצם, היהודים בישראל).
וצריך לספק קצת יותר מהשקרים סטייל 'אתה תומך/עורך דין של חמאס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2018, 21:57 
סמל אישי של המשתמש
לא ברור שלאף אחד מלבד קהל היעד של יאיר לפיד לא אכפת מדברים כמו "המדינה" או "ממלכתיות", וכשאני כותב "טובת ישראל" אני מתכוון לטובתם של האנשים שגרים בישראל (ונהנים או סובלים מהתוצאות ומההשלכות של מה שמנגנוני המדינה עושים, ואחראים על ההחלטות שעל פיהן אותם מנגנונים פועלים)?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2018, 22:04 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
לא ברור שלאף אחד מלבד קהל היעד של יאיר לפיד לא אכפת מדברים כמו "המדינה" או "ממלכתיות", וכשאני כותב "טובת ישראל" אני מתכוון לטובתם של האנשים שגרים בישראל (ונהנים או סובלים מהתוצאות ומההשלכות של מה שמנגנוני המדינה עושים, ואחראים על ההחלטות שעל פיהן אותם מנגנונים פועלים)?
לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2018, 22:43 
לזאת בדיוק הכוונה. לרעת אזרחי ישראל.
עם כל חילוקי הדעות והפערים המטורפים בינינו אני משוכנע שגם טקנובוי וגם אדום נחמד רוצים בטובת אזרחי ישראל. גם אם הדרך שלכם לטוב הזה בעיניי הזויה ומסוכנת. אני לא אקרא "בוגד" גם למי מכם שלא פעם ולא פעמיים כותבים דברים מהם משתמעת אפילו לגיטימציה לטרור נגד ישראל. אין ספק שאתם משובשים אבל אני לא מטיל ספק בכוונות הטובות שלכם, גם אם הדרך לגיהנום רצופה בהן. אבל במרחב הוירטואלי, רבים מהאנשים לא כמוני, הם ירוצו לכנות בוגד כל שמאלן או לחילופין משמאל יאשימו כל ימני בגזענות, פאשיזם, וגם בניאו נאציזם. זה מבחינתי האנשים הכי אומללים, הכי רדודים, פחדנים והכי לא מעניינים. לצערי טקנובוי הרוויח את מקומו ביושר להכנס למשבצת הזאת יחד עם אחרים בפורום הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2018, 22:45 
סמל אישי של המשתמש
זה שאתה משוכנע, בצדק, שגם טובת היהודים מעניינת אותנו, לא אומר שאתה לא גזען.
אתה לא מקבל הנחה בזכות ציון המובן מאליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2018, 23:00 
סמל אישי של המשתמש
אתה לא תקרא לנו בוגדים כי אנחנו לא בוגדים, ואנחנו כן נרא לך גזען כי אתה גזען.
זה די פשוט, בסך הכול.
רק בעולם ההזיות שלך אתה פלסטיני וכו' וכו'.

עריכה: מניסיון העבר אנחנו יודעים שנכון יותר לומר שתמיד יהיה האידיוט שיקרא לסמולנים בוגדים, ותמיד יימצא מי שיזכיר לאותו אידיוט מה ההגדרה של המילה בוגדים וכו' וכו'. זה כבר קרה פה בערך 1700 פעמים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2018, 23:28 
סמל אישי של המשתמש
אני לא אקרא לו גזען,
אני אקרא לו ניאו נאצי.
זה הרבה יותר מדוייק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2018, 06:20 
teknoboy כתב:
למה זכור לי שכתבו פעם שהמטאל הזה אוהד מכבי?
בכל מקרה, תנוחי.

קרא לי אנטישמי קרא לי גזען. רק אל תקרא לי אוהד מכבי. על ההיסטוריה שיש לי עם הפועל אתה יכול רק לחלום
אדום נחמד כתב:
גם מה כל כך נורא בלהיות עוכר ישראל?
מצווה לעכור אותה.

מה שצריך להלחם נגדו היא הטענה שאנחנו רוצים ברעת *אזרחי ישראל* (בעצם, היהודים בישראל).
וצריך לספק קצת יותר מהשקרים סטייל 'אתה תומך/עורך דין של חמאס

אם אתה תומך בהסרת הסגר אפילו במחיר של הרוגים ישראלים אז אתה לא ככ לטובת אזרחי ישראל. אתה לטובת המצפון שלך. את ההסברים למה הפעולות של אשף לדורותיו לגיטימיות ולא מקוריות (ארגוני מחתרות) אפשר למצוא כאן בשפע. אם זה לא עורך דין/דובר חמאס...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2018, 07:09 
כמה שכל צריך כדי להבין שרעיון של הסרת סגר הוא חלק מאידיאולוגיה של סיום סכסוך שיביא להרבה פחות הרוגים ממה שיש גם היום עם הסגר?
אם הרעיון שלך מוביל אצלי ליותר הרוגים, אז בעצם אתה הבוגד?

למה המוח הצר שלכם לא מסוגל להפנים דעה או נרטיב אחר גם אם אתם לא מסכימים? למה?
באמא שלי. למה. מה קשה בזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2018, 07:31 
טקנו, מרוויחים טוב בתור עורך הדין של חמאס?
בדיוק מחפש עבודה לקיץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2018, 08:29 
NARKOTIKA כתב:
כמה שכל צריך כדי להבין שרעיון של הסרת סגר הוא חלק מאידיאולוגיה של סיום סכסוך שיביא להרבה פחות הרוגים ממה שיש גם היום עם הסגר?
אם הרעיון שלך מוביל אצלי ליותר הרוגים, אז בעצם אתה הבוגד?

למה המוח הצר שלכם לא מסוגל להפנים דעה או נרטיב אחר גם אם אתם לא מסכימים? למה?
באמא שלי. למה. מה קשה בזה?

קיי. איזה שלב מהווה הסרת הסגר בדרך לסיום הסכסוך? מה יבוא לפני? מה אחרי? אם אתה חושב שאני הבוגד - וולקאם.
אין לי שום בעיה לשמוע את כל הדעות. החל מזאת היתה טעות לבוא לפלשתינה ועד לצבוע את כל הערבים בכחול. יש לי בעיה כשאידיאולוגים דה לה שמטע משחקים שחמט עם עצמם בלי להתייחס למהלכים של הצד השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2018, 09:02 
אין שום קשר. לא אכפת לי בכלל מה התשובות לשאלות שלך.
מה אתה לא קולט? זה לא ויכוח אידיאולוגי. זה ויכוח על עברית.
אתה פשוט לא יודע או לא מבין מה זה בוגד. לא מצליח לתפוס.
אתה רוצה לזרוק מילים לאוויר בלי קשר? אז אתה ואמא שלך בני בני בוגדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2018, 09:16 
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
והמשך הכיבוש באופן חד צדדי לא יכול לגרור את המדינות השכנות למלחמה?

הכל יכול להיות.
אבל הסיכוים לכך הם פחותים

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

על מה מבוססת הטענה הזו?
כאילו ברצינות..
אפילו אם ננסה לחפש לוגיקה, אז הרבה יותר סביר שמדינות שכנות יפתחו במלחמה בגלל התעללות בפלסטינים, מאשר לאחר הפסקת ההתעללות.
ובכל מקרה זה לא סביר כך או כך.

אסביר לך, הפסקת הכיבוש, הפסקת המצור יכולה בקלות לגרום לחמאס להשתלט על עזה.
להתחמש בטילים ופצצות מרגמה בכל הגדה המערבית, המשמעות של כך היא שתל אביב וערי השרון הופכות להיות עוטף עזה עם מציאות
יומית של טילים ופצצות מרגמה.
שלא לדבר על פיגועי תופת, מחבלים מתאבדים, פיגועי ירי וכו'.
לכל זה תוסיף שישראל תיראה פגיעה וחלשה מה שיתן לגיטימציה לחיזבאללה ולסוריה לנסות לכבוש מחדש את הגולן.
השקט היחסי שיש בישראל הוא בזכות הכיבוש והמצור.
סיום הכיבוש צריך להיות בהסכם ולא באופן חד צדדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2018, 09:28 
NARKOTIKA כתב:

אני לא מבין את הרטוריקה שלך. אתה מדבר על חלקים מהאידאולוגיה שיובילו לסיום הסכסוך. מה הסדר הכרונולוגי של הדברים? לא אכפת לך בכלל. אני לא כתבתי את המילה בוגד פעם אחת.. אתם לא בוגדים.. סתם עוכרי ישראל נרקיסיסטים.
אגב שים לב שאני עניתי לכל מה שכתבת בציטוט הקודם ואתה הוצאת דברי מהקשרם הכנסת לי מילים לפה והתנשאת עלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2018, 09:48 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אוי, תנוחי. איזה דרמה קווין, באמא.
אתה לא גזעני באותו עולם שאתה פלסטיני. צא מזה.

el dudernio כתב:
א. אתה רחוק מהמציאות.

א. איזה חלק יש לאינטראקציות הידידותיות בעולמם של הפלסטינים ובסך המגע שלהם עם ישראלים (שכשזכור, שולטים בחיי הפלסטינים שליטה מלאה באמצעות מנגנוני הכיבוש השונים)?
אני מאמין שלבחור שגר באריאל והולך לתקן את האוטו במוסך בכפר הסמוך באמת אין שום דבר נגד ערבים, ויש לו אפילו חברים משם.
אז מה?
הכיבוש הוא לא חלק מהתודעה של אותו בחור מאריאל, בשבילו הוא שקוף.
לפלסטינים הוא הכול חוץ משקוף, ולנסות להציג את המצב כסימטרי זה או ניסיון הטעייה (לא מאמין) או כשל בראיית העולם מזווית הראיה של האחר (במקרה הזה של הפלסטיני), דבר שרק אתמול הסכמנו שהוא חיוני והכרחי אם רוצים שהסוף של הסיפור יהיה טוב.
ג. לא התכוונתי לומר שאסור להגן על עמדות של מישהו בגלל ששמו XXX, אלא כי הן בלתי ניתנות להגנה על ידי אדם הגון. אם היטלר אמר שעדיף לאכול לאט ולא לדבר תוך כדי אז הוא צדק, אבל לא לזה הכוונה.

נ"ב למי אכפת מהאשכול
אני בעד שנמשיך, אנחנו בסך הכול מדברים על אותו דבר מעוד זווית, ועד שיש דיון עם שמץ של תקווה לתקשורת הדדית חבל להפסיק :ROSE:

א. טענתי שאין חלק. זה שני מישורי קיום שמתלכדים רק באירועי קיצון.
ג. אני לא חוב שהבעתי כאן ולא חצי טענה גזענית או מפחא על רקע אתני. ודי הגנתי על חלק מהדברים. מאחר ואני רואה בעצמי אדם הגון, נראה לי שיש טעות בידך. גם אם היטלר צדק :DEVIL4:

נ.ב אני לא חושב שיש בעיה של תקשורת הדדית ולא נראה לי שצורת הדיון תוכל להשתרש לעמיתנו בפורום. על אחת כמה וכמה באשכול זה. הרי ברור ששנינו בעד נסיגה ישראלית (אני בעד חד צדדית) והקמת מדינה פלשתינאית צמודה (אני רוצה שישראל תציע באומ להכיר במדינה פלשתיאנית שבירתה ירושלים בגבולות 67 עם תיקונים קוסמטים קלים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2018, 10:26 
metal כתב:
NARKOTIKA כתב:

אני לא מבין את הרטוריקה שלך. אתה מדבר על חלקים מהאידאולוגיה שיובילו לסיום הסכסוך. מה הסדר הכרונולוגי של הדברים? לא אכפת לך בכלל. אני לא כתבתי את המילה בוגד פעם אחת.. אתם לא בוגדים.. סתם עוכרי ישראל נרקיסיסטים.
אגב שים לב שאני עניתי לכל מה שכתבת בציטוט הקודם ואתה הוצאת דברי מהקשרם הכנסת לי מילים לפה והתנשאת עלי.

אז גם את הפירוש של עוכר ישראל אתה לא מבין.
מרשים.

אני לא דיברתי על חלקים ולא על אידיאולוגיה. אני כתבתי לוגיקה בסיסית, אין לי עניין בדיון הפוליטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2018, 10:37 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
להתחמש בטילים ופצצות מרגמה בכל הגדה המערבית, המשמעות של כך היא שתל אביב וערי השרון הופכות להיות עוטף עזה עם מציאות
לכל זה תוסיף שישראל תיראה פגיעה וחלשה מה שיתן לגיטימציה לחיזבאללה ולסוריה לנסות לכבוש מחדש את הגולן.

הפסקת הכיבוש תגרום לכל מיני שינויים במה שקורה בעזה ובגדה. את החזון האפוקליפטי תחסוך ממני, אנחנו לא נהיה בשום שלב בסכנה הקיומית שאתה מדבר עליה. ישראל חזקה בכל מובן, גם צבאי, וזה לא הולך להשתנות.
בשום שלב ישראל לא תראה חלשה.
ולמרות שלא דיברת על חיזבאללה אלא על מדינות שכנות, לא ברור למה אתה חושב שסיום הכיבוש יסחוף אותם לתקוף אותנו מאשר המצב הנוכחי.
אתה פשוט בונה עולם מופרך לחלוטין שאין דרך להתמודד איתו, והכי גרוע, אפשר ליצור עולם מופרך גם במצב של יציאה *עם* הסכם.
כאילו, גם אם יצאנו בהסכם, מה ימנע מחמאס להשתלט על הגדה? מה ימנע מגורמים קיצוניים להשתמש באלימות? אתה לא יכול לשלוט על מה שקורה מעבר לגבול שלך, בין אם יש הסכם ובין אם אין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2018, 10:42 
סמל אישי של המשתמש
אבל אם יש הסכם אתה יכול להכניס אליו סעיפים שייתנו לך סוג של יכולת בקרה על מה שקורה שם או לפחות "מנגנוני בטיחות" שישפרו את הצבך לעומת מצב שבו אין הסכם ובמקומו יש קרחנה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2018, 10:45 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
והמשך הכיבוש באופן חד צדדי לא יכול לגרור את המדינות השכנות למלחמה?

הכל יכול להיות.
אבל הסיכוים לכך הם פחותים

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

על מה מבוססת הטענה הזו?
כאילו ברצינות..
אפילו אם ננסה לחפש לוגיקה, אז הרבה יותר סביר שמדינות שכנות יפתחו במלחמה בגלל התעללות בפלסטינים, מאשר לאחר הפסקת ההתעללות.
ובכל מקרה זה לא סביר כך או כך.

"השקט היחסי שיש בישראל הוא בזכות הכיבוש והמצור" - בורות מוחלטת במקרה הטוב ושקר מרושע במקרה הרע.

לירון, בכל מהלך יש סיכון. הכוונה היא להגיע למצב שבו אין לצד השני אינטרס להפעיל אלימות נגד ישראל. כמו שקרה עם מצרים, ירדן ועוד. אני טוען שהנזק הבטחוני, הכלכלי, התדמיתי והמוסרי שנגרם בפועל לישראל בכל יום כתוצאה מהכיבוש הוא הרבה יותר משמעותי מהסיכון שאתה מתאר. וזה עוד בלי להזכיר את הנזק שנגרם לפלסטינים, לחלקנו באמת אכפת מהם!

אני חייב להתעכב על מה שרשמת על הגולן. אתה כנראה לא מכיר את מאזן הכוחות, הסד"כ, הטכנולוגיה והדיפלומטיה המדוברים.

עריכה: אם הדרך היחידה שמדינת ישראל יכולה להתקיים עוברת דרך מניעת זכויות אדם על בסיס אתני ממליוני אנשים במשך עשרות שנים, אז אין לה זכות קיום!

אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, וכל מה שאנחנו מבקשים הוא רק שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ואדירה וכבירה ונצחית, ואדומה ונפלאה ובלתי מושגת)-ע.מ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2018, 10:51 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אבל אם יש הסכם אתה יכול להכניס אליו סעיפים שייתנו לך סוג של יכולת בקרה על מה שקורה שם או לפחות "מנגנוני בטיחות" שישפרו את הצבך לעומת מצב שבו אין הסכם ובמקומו יש קרחנה.

אני חייב לומר שאני לא מבין את הטיעון הזה.
הם יכולים לחתום על מליון דברים, ולעשות את ההפך.
הבעיה היא שיתקפו את ישראל, וזה לא משנה כלל אם יש סעיף בהסכם או אין. זה בסך הכל דף נייר, ותו לא.
כמו שגורדנה כותב, המטרה היא להביא למינימום את *האינטרס* לתקוף. לא את היכולת.
לא צריך הסכם בשביל זה.

הסכמים הם טובים לכלכלה, לשיתופי פעולה, לבקרה על גבולות. לא בשביל למנוע ממישהו לתקוף אותך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2018, 10:54 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
teknoboy כתב:

אני חייב לומר שאני לא מבין את הטיעון הזה.
הם יכולים לחתום על מליון דברים, ולעשות את ההפך.
הבעיה היא שיתקפו את ישראל, וזה לא משנה כלל אם יש סעיף בהסכם או אין. זה בסך הכל דף נייר, ותו לא.
כמו שגורדנה כותב, המטרה היא להביא למינימום את *האינטרס* לתקוף. לא את היכולת.
לא צריך הסכם בשביל זה.

הסכמים הם טובים לכלכלה, לשיתופי פעולה, לבקרה על גבולות. לא בשביל למנוע ממישהו לתקוף אותך.

בהסכם אתה יכול לעגן גם דברים שהם לא הבטחות ("לא נעשה ככה וככה"), ואם אתה משכיל לעשות את זה כראוי אתה יכול גם ליצור אינטרסים משותפים ולבטל את האינטרס לתקוף, וגם לקבוע מנגנונים שונים ומשונים (שאני בטוח שהמומחים לדבר יכולים לחשוב עליהם) שיסייעו לצדדים להרגיש קצת יותר בטוחים.
נכון שאפשר גם בלי, אבל יותר טוב עם.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2018, 11:02 
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:

הפסקת הכיבוש תגרום לכל מיני שינויים במה שקורה בעזה ובגדה. את החזון האפוקליפטי תחסוך ממני, אנחנו לא נהיה בשום שלב בסכנה הקיומית שאתה מדבר עליה. ישראל חזקה בכל מובן, גם צבאי, וזה לא הולך להשתנות.
בשום שלב ישראל לא תראה חלשה.
ולמרות שלא דיברת על חיזבאללה אלא על מדינות שכנות, לא ברור למה אתה חושב שסיום הכיבוש יסחוף אותם לתקוף אותנו מאשר המצב הנוכחי.
אתה פשוט בונה עולם מופרך לחלוטין שאין דרך להתמודד איתו, והכי גרוע, אפשר ליצור עולם מופרך גם במצב של יציאה *עם* הסכם.
כאילו, גם אם יצאנו בהסכם, מה ימנע מחמאס להשתלט על הגדה? מה ימנע מגורמים קיצוניים להשתמש באלימות? אתה לא יכול לשלוט על מה שקורה מעבר לגבול שלך, בין אם יש הסכם ובין אם אין.

אתה מדבר כאילו לא היו הסכמי אוסלו ואוטובוסים מתפוצצים.
אתה מדבר כאילו טילים על עוטף עזה זה משהו נדיר.
החמאס לא מכיר במדינת ישראל לצידו, הוא רוצה להשמידה.
תצא באופן חד צדדי, יראה על חולשה, לא אמרתי שישראל תחדול מלהתקיים אבל מה שיקרה הוא שתצטרך לכבוש מחדש לכל הפחות את הגדה.
זה יקרה, רק עם לא מעט הרוגים...
חיזבאללה זה לבנון = מדינה שכנה.
כנ"ל סוריה.
ומדוע שהם יצאו למלחמה? כי הם יראו שישראל פגיעה, עובדה שעזה והגדה שוחררו באמצעות מאבק מזוין ולא באמצעות דיפלומטיה.
זאת תהיה ההזדמנות שלהם לכבוש את הגולן בחזרה.
במצב הנוכחי, הם מפחדים, במצב בו ישראל ויתרה ונכנעה הם לא יפחדו יותר.
שאתה רואה אריה פצוע, זאת הזדמנות טובה יותר לתקוף אותו מאשר שהוא בריא...
הסכם יכלול פיקוח מחמיר+פירוז+סנקציות חמורות במקרה של הפרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 108  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: