redrony כתב:
אליפויות כמו של לסטר קורות פעם ב-50 שנה (ורק מזכיר לך איך הם נראו שנה אחרי), אתלטיקו כמו שכתבת קבוצה שיודעת להניע כדור מצוין וכן, שאתה משחק נגד קבוצות חזקות ממך אתה עושה התאמות.
להפועל כמועדון אמורה להיות פילוסופיית משחק יוזמת והתקפית, בטח בבית בטח נגד רב הליגה בארץ.
ברור שהשיטה היא גם נגזרת של השחקנים ואמורה להיות מותאמת אליהם, אבל אני מאמין שקבוצה שלוחצת משפרת את הסיכוי שלה נגד כל קבוצה, גם חזקות ממנה (ברור שברב המשחקים תפסיד נגד קבוצה שחזקה ממך, אבל אם אתה לוחץ, אתה מכריח את הקבוצה החזקה להיות טובה ויכול לנצל ימים חלשים שלה).
אני יודע שאנשים פה לא אוהבים את רב"ש גם לי יש בעיות איתו וזו עדיין היתה הקבוצה הכי טובה של הפועל מאז 2011. הוא קיבל עונה אחת ולא יכל להמשיך (ברור שגם היו עניינים כספיים).
הנעת כדור היא באמת לא העניין, העניין הוא אופציות מסירה שהכדור אצלך ולחץ שהכדור אצל היריב. זה כדורגל שהוא לטווח ארוך מנצח. לבנות על מתפרצות זה כדורגל שלא מתאים למועדון כמו הפועל, מצטער.
אליפויות של לסטר קורות פעם בחמישים שנה לא בגלל שיטת המשחק, אלא בגלל פערי התקציב העצומים. הדרך היחידה שלהם לגשר על פערים כאלה הייתה באמצעות שיטת המשחק הלא קונבנציונלית. זה בדיוק העניין. ועונה אחר כך כבר לא היה להם את קאנטה מה שבמידה רבה הוציא את העוקץ מכל העניין (ועדיין הגיעו לרבע גמר ליגת האלופות).
ואתלטיקו יודעת להניע כדור מצוין, אבל בניגוד לאיך שאתה מציג את זה הם ממש לא לוחצים את מרבית הקבוצות ועושים התאמות רק מול הגדולות. כל היופי אצל אתלטיקו זה שהם כל כך בטוחים ביכולת שלהם להתגונן שאין להם בעיה להזמין קבוצות לתקוף אותם וככה לקבל שטחים כשהם יוצאים מהר קדימה. זה קורה גם מול הקבוצות הכי קטנות בספרד. כשהם נאלצים לפרוץ הגנה של יריבה מסתגרת הם לרוב די מתקשים (אשכרה פעמיים לא הצליחו לנצח את קרבאח) כי אין שם מספיק כישרון אינדיבידואלי.
בעיני כל התפיסה שלך היא מאוד מיושנת. כדורגל היום הוא הרבה יותר רבגוני מ"קבוצות גדולות שולטות וקבוצות קטנות מסתגרות". כמו שאמרתי, אני לא מציע לוותר על הנעת כדור ולבנות רק על מתפרצות, אלא להבין שמתפרצות היום זה כלי מאוד חשוב באופן כללי, בפרט בכל הקשור להעלמת פערי איכות גדולים.