redrony כתב:
הוקיץ' כתב:
redrony כתב:
הוקיץ' כתב:
בוא נגיד ככה, לקבוצה שמתבססת על חילוצי כדור ויציאה למתפרצות ופחות על הנעת כדור, זה לא כזה בעייתי לשחק עם שני קשרים אחוריים הגנתיים יחסית.
כל עוד יש לך קשר התקפי שיודע להוציא מתפרצות (וז'אורז'יניו עשה את זה הרבה בסכנין) זה יכול לעבוד.
זה לא מה שהפועל אמורים להיות לדעתי. אני לא חושב שזה הכדורגל של קובי רפואה (אוי ואבוי אם כן)
למה אוי ואבוי אם כן?
בסופו של דבר רוב הקבוצות שהצליחו בליגה הזאת בשנים האחרונות נטו יותר ליציאה מהירה קדימה מאשר הנעת כדור.
רק בעונה האחרונה נתניה, הפועל חיפה ובמידה רבה גם בית"ר ניצחו הרבה משחקים בדיוק ככה.
כשאין לך את התקציב להביא את השחקנים המתאימים, הנעת כדור יכולה להיות liability כפי שראינו תחת גוטמן.
כי אני חושב שההצלחה של הקבוצות האלה היא נקודתית. הם לא בונים שיטת משחק לטווח ארוך. וכן, אני יודע שטווח ארוך הוא מילה גסה, בגלל זה אולי אנחנו נראים ככה בשנים האחרונות.
אל תכניס לדיון גוטמן, אני לא מאלה שמחזיקים ממנו גם בכל מה שקשור להנעת כדור (לא מדבר על זה שלא ראית כלום כי הוא הלך אחרי 4 משחקים).
אני מניח שהסגל הסופי של הפועל יהיה טוב מ 3-4 קבוצות, ברמה של 5-6 קבוצות אחרות ונחות משל 4-5 הטובות. בשביל להשתפר לאורך זמן צריך לעשות לחץ. לחץ גורר איתו הנעת כדור (לא לרוחב כמו של גוטמן המאונן, אלא נכונה קדימה). אני מעדיף לשחק נגד 9 קבוצות כדורגל יוזם ולעשות התאמות נגד ה 5 האחרות (אני לארג' שאני אומר 5, כרגע זה 3 במקרה הטוב). רק ככה נתקדם
אנחנו לא נראים כמו שאנחנו נראים כי לא בונים שיטת משחק לטווח ארוך, אנחנו נראים ככה כי יש בעלים שחותמים על חוזים ללא כוונה או יכולת לעמוד בהם.
ואני לא רואה סיבה להניח שההצלחה של הקבוצות האלו היא נקודתית. יש לך הסבר טוב למה שזה יהיה נקודתי (שלא לדבר על זה שבית"ר כבר כמה שנים משחקת אותו דבר ומצליחה יפה מאוד)? לסטר לקחה אליפות כשכל פילוסופיית המשחק שלהם היא לחלץ כדורים ולטוס למעלה, כולל כשהיריבה יחסית מאורגנת מאחורה.
אפילו אתלטיקו מדריד, קבוצה שדווקא יודעת להניע כדור, מבלה חלקים גדולים מהמשחק בהסתגרות מאחורה, מפעילה לחץ רק במקומות מאוד מסוימים ואז טסה קדימה כשהרבה פעמים היא סתם שולחת כדורים ארוכים לכיוון דייגו קוסטה. הדבר האחרון שאתה יכול להגיד על אתלטיקו זה שההצלחה שלה נקודתית.
לגבי גוטמן, אתה לא צריך לשכנע אותי שהוא אוברייטד ואני גם חושב שהנעת הכדור שלו היא לא מבריקה. ועדיין, הקבוצות שלו יודעות להניע כדור הרבה יותר טוב מרוב הקבוצות בליגה הזאת. ועדיין, כשלא היו לו שחקנים מספיק מוכשרים כל הנעת הכדור הזו הייתה עקרה לחלוטין.
גם רב"ש בנה אצלנו שיטת משחק שבנויה על לחץ והנעת כדור. בסופו של דבר היינו מאוד מאוד תלויים ביכולת של ורמוט לייצר באחד על אחד וזה פשוט לא הספיק.
כשאתה מחפש בעיקר הנעת כדור ומשחק על חצי מגרש, אתה תלוי הרבה יותר בכישרון האינדיבידואלי של השחקנים שלך. אתה צריך שחקנים שיודעים לשחק בצפיפות ושחקנים שיודעים לייצר במהלכי אחד על אחד באופן עקבי. ברמות התקציב שלך זה מאוד מאוד קשה לבנות דבר כזה.
אני לא חושב שאנחנו צריכים לוותר על הנעת כדור all together, אבל במציאות הכלכלית שלנו היום ולמען האמת גם לפי המגמות של היום בכדורגל העולמי, זה יהיה רעיון טוב לבנות קבוצה שמשתמשת במתפרצות כנשק עיקרי.