תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 13:46

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 108  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: תהיה מלחמה? (האשכול הרשמי ע"ש הסלע האדום)
הודעהפורסם: 09 יוני 2018, 02:01 
סמל אישי של המשתמש
ItaiH6 כתב:

זה שאין לפלסטינים שמחכים במדינות ערב ובשטחים הכבושים מדינת פלסטין להגיע אליה זה באמת חבל.
אז שיתחילו לדבר שני הצדדים כמו בן אדם ויגיעו להסדר שיביא (באיחור של 70 שנה ובהפסד של הרבה מאוד שטח מבחינתם כי על בחירות לא טובות לפעמים צריך לשלם) להקמת מדינת פלסטין שתחיה בשלום לצד מדינת ישראל ואז תהיה להם מדינת פלסטין לחזור אליה.
בשביל שזה יקרה הם צריכים לוותר על תנאי סף לשיחות של זכות שיבה כלשהי לתוך שטחי מדינת ישראל, כי אין שום סיבה חוקית, מוסרית או אינטרסנטית שמדינת ישראל תסכים ששיבה כזאת תקרה אי פעם.

לא נראה לי סביר בכלל להתנות זכויות אדם בסיסיות של מיליוני אנשים בהצהרות של פולטיקאים. וזה אפילו אם הייתי מקבל שישראל באמת באמת רוצה לתת להם זכויות אדם אבל רק המהיגים שלהם עקשניים, שבוא נגיד בעדינות, זו קריאה די מעניינת של ההיסטוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2018, 02:32 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
ItaiH6 כתב:

זה שאין לפלסטינים שמחכים במדינות ערב ובשטחים הכבושים מדינת פלסטין להגיע אליה זה באמת חבל.
אז שיתחילו לדבר שני הצדדים כמו בן אדם ויגיעו להסדר שיביא (באיחור של 70 שנה ובהפסד של הרבה מאוד שטח מבחינתם כי על בחירות לא טובות לפעמים צריך לשלם) להקמת מדינת פלסטין שתחיה בשלום לצד מדינת ישראל ואז תהיה להם מדינת פלסטין לחזור אליה.
בשביל שזה יקרה הם צריכים לוותר על תנאי סף לשיחות של זכות שיבה כלשהי לתוך שטחי מדינת ישראל, כי אין שום סיבה חוקית, מוסרית או אינטרסנטית שמדינת ישראל תסכים ששיבה כזאת תקרה אי פעם.

לא נראה לי סביר בכלל להתנות זכויות אדם בסיסיות של מיליוני אנשים בהצהרות של פולטיקאים. וזה אפילו אם הייתי מקבל שישראל באמת באמת רוצה לתת להם זכויות אדם אבל רק המהיגים שלהם עקשניים, שבוא נגיד בעדינות, זו קריאה די מעניינת של ההיסטוריה.

כל זה רע ולא יפה, אבל ככה גם המצב פה בסביבה באופן כללי (ובניגוד למה שנהוג לחשוב בחוגים מסוימים הכיבוש הוא אמנם בעיה גדולה מוסרית ומעשית, והוא כמובן גם גורם במצב באיזור, אבל הוא ממש לא הסיבה העיקרית למצב באיזור פה) ובגלל זה חשוב לפתור אותו כמה שיותר מהר, ועד אז להקל ככל האפשר על חיי האוכלוסיה הכבושה, אבל הפתרון חייב להיות בהסכם ולא חד צדדי.
להזכירך, עד שממשלות ישראל הפסיכופתיות האחרונות התחילו לפעול באופן חד צדדי על מנת לסכל פתרון עתידי של שתי מדינות (תוך כדי הצהרה שלעולם לא תהיה פה מדינה אחת שכל מי שיושב בה יהיה אזרח), גם מדינות העולם הנאור הסכימו עם הקביעה הזאת וגם הפלסטינים לא התמרדו נגדה יותר מדי.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2018, 09:50 
סמל אישי של המשתמש
ItaiH6 כתב:
teknoboy כתב:
ItaiH6 כתב:
teknoboy כתב:
el dudernio כתב:
הרי אין חולק על כך שהיו כאן ערבים שנושלו במהלך מלחמת העצמאות מביתם. רק שאין חולק על כך גם שעצם ההגדרתם העצמית כפליטים אחרי 70 שנה היא ממניעים פוליטים דמוגרפים, ולא מטעמי "פליטות".

לא הבנתי, אתה בא אליהם בטענות על איך שהם מרגישים ואיך שהם מגדירים את עצמם?
אני מניח שגם להם יש הסתייגויות מההגדרה העצמית של הציוני הממוצע (למשל מהתחושה שלו שיש לו קשר היסטורי ארוך עם ארץ ישראל).
למה אתה חושב שזה יעניין אותם יותר ממה שדעתו של אדם אקראי על ההגדרה העצמית שלך מעניינת אותך?
אנחנו מדברים פה על הכרה, הכלה, הבנה של הצד השני, אבל אתה מתקשה אפילו לקבל את זה שיש להם רגשות שלא מוצאים חן בעיניך.

אין שום סתירה בין להכיר, להכיל ולהבין לבין להגיד "ואללק, אני מבין אתכם. החיים קשים, תתקדמו הלאה, לשטחים הריבוניים שלי לא תחזרו לעולם כתושבי קבע בתנאים שאתם רוצים לכפות."

קודם כל יש סתירה. עוד כמה דוגמאות להבהרה: "ואללה, מבין אותך, עברת אונס קבוצתי אכזרי. תתקדמי הלאה". "ואללה, מבין אותך, ההורים שלך מתו וכל זה, תתקדם הלאה". "ואללה באמת לא נעים הקטע של המחנה ריכוז, אבל תתקדם הלאה".
זה נכון שטראומה כזאת או אחרת לא מצדיקה יותר מדי (בטח שלא את הזכות לכפות פיתרון שמוצא חן בעיניי מי שחווה את הטראומה), אבל התעלמות ממנה ומחיקה שלה זה בדיוק ההיפך המוחלט מקבלה, הכלה והבנה, וממש לא הדרך לפיוס והשלמה.
דבר שני, כל נושא הכלת הרגשות היה רק "עיקוף" קטן, כי נרמז פה שפליטות אינה מצב אובייקטיבי אלא סובייקטי ("הגדרה עצמית"). אז גם מי שמחליט שהוא פוסט מודרניסט והכל רק תחושות והגדרות סובייקטיביות לא יכול להתעלם מהעובדה שיש פליטים (או במילים אל אדם כזה, שיש אנשים שמוגדרים כפליטים).

לא מתאים לך (או אולי כן? תלוי את מי שואלים) להוציא דברים מהקשרם בשביל לחזק נקודה, אז נוסיף לדוגמאות שהבאת המשכים שיהפכו אותן לאנלוגיות מתאימות יותר למשפט שאני כתבתי:
"ואללה, מבין אותך, עברת אונס קבוצתי אכזרי. תתקדמי הלאה, לא ניתן לך שעה עם האנסים כשהם קשורים בשביל לבצע בהם מעשה רמזי בולטון בת'יאון גרייג'וי."
"ואללה, מבין אותך, ההורים שלך מתו וכל זה. תתקדם הלאה, לא נחליק לך לשחוט את ההורים של הרוצח כנקמה."
"ואללה באמת לא נעים הקטע של המחנה ריכוז. תתקדם הלאה, אתה לא הולך לקבל אזרחות אירופית כפיצוי בנוסף לשילומים."

אין פה התעלמות, יש פה הכרה בעוול מצד אחד ודרישה שהצד שעבר את העוול יקבל את המציאות ואת זה שהדרישות האוטופיות שלו לא הולכות להתקבל מצד שני.

מה קרה לך שלא רק הוצאת את הדברים שלי מהקשרם, גם הכנסת לי מילים לפה?
איפה ראית אצלי מילה אחת שרומזת שלנאנסת יש זכות ללכת לאנס ולעשות בו שפטים (או שלפלסטינאים מגיע לקבל מה שבא להם)?

אגב, הכרה לשונית\פרגמטיסטית: התרעמתי על הזלזול והביטול שמקופלים בביטוי "תתקדמו הלאה". אתה עכשיו מציג משפט אחר לגמרי, שבו ה"תתקדמו הלאה" הוא רק מעין הקדמה לדרישה הגיונית כביכול.
אבל, וזה אבל ענקי, אני די בטוח שלא תבוא לבחור שאבא שלו מת יום קודם ותגיד לו "תתקדם הלאה, משהו לא הגיוני כלשהו לא יקרה", פשוט כי זה מגעיל ובהמי, ולא מתייחסים ככה לבני אדם. זאת הסיבה שהתרעמתי, אתה לא יכול לדבר על הסדרי שלום, פיוס בין עמים וכו' וכו', ואז להתייחס אל הצד השני בצורה כל כך מגעילה שלא מתאים להתייחס ככה לבני אדם. הם ישימו לב שאתה לא חושב שהם בני אדם במלוא מובן המילה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2018, 11:01 
סמל אישי של המשתמש
ItaiH6 כתב:

כל זה רע ולא יפה, אבל ככה גם המצב פה בסביבה באופן כללי (ובניגוד למה שנהוג לחשוב בחוגים מסוימים הכיבוש הוא אמנם בעיה גדולה מוסרית ומעשית, והוא כמובן גם גורם במצב באיזור, אבל הוא ממש לא הסיבה העיקרית למצב באיזור פה) ובגלל זה חשוב לפתור אותו כמה שיותר מהר, ועד אז להקל ככל האפשר על חיי האוכלוסיה הכבושה, אבל הפתרון חייב להיות בהסכם ולא חד צדדי.
להזכירך, עד שממשלות ישראל הפסיכופתיות האחרונות התחילו לפעול באופן חד צדדי על מנת לסכל פתרון עתידי של שתי מדינות (תוך כדי הצהרה שלעולם לא תהיה פה מדינה אחת שכל מי שיושב בה יהיה אזרח), גם מדינות העולם הנאור הסכימו עם הקביעה הזאת וגם הפלסטינים לא התמרדו נגדה יותר מדי.

לא הבנתי, כמה עוד שנים לדעתך סביר להחזיק מיליוני בני אדם בלי זכויות אדם בסיסיות?
כי אולי חשוב ואולי מהר, אבל בינתיים,אנשים נולדים, חיים ומתים בלי זכויות אדם.

ואני לא יודע מה זה העולם הנאור בדיוק, אבל אני די סגור שהפלשתינאים לא ממש מתים על הקטע הזה של למנוע מהם זכויות אדם בסיסיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2018, 12:45 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
el dudernio כתב:

לדעתי להגיד כן הייתה שואה. אבל השימוש הציני שהיהודים עושים עכשיו בשואה מעוות את היסטוריה ונועד לצורכי תעמולה שיקרית. זה לא להכחיש את השואה. זה להעביר ביקורת על הציונות.

לגבי ראשית הדברים. רובינו טוענים שצריך לאפשר להם שיבה לפלשתין ושצריכה לקום כזאת. בנוסף אותם פליטים בהחלט יחלו לקבל אזרחות במדינות ערב מסביב כמו שרבים מהם עשו בירדן. יחד עם זאת הם עדיפו לשמר את מעמד הפליט ( בחסות מדינות ערב) ככלי תעמולה אשר ממשיך את מלחמת 48 ועיקרו הוא מחיקת מדינת ישראל כפי שהוכרה והוגדרה כל ידי האומות המאוחדות ובגינה הם פתחו במלחה שהביאה עליהם את הפליטות.

זה מאוד נחמד לבוא להגיד תכירו בנכבה חבזכות שסיה של הפליטים ולהתעלם מסיבה שדבאים אלו קרו. ושוב אין כאן שום הצדקה או הבאת דעה אלא אמת היסטורית פשוטה והיא הסיבות למלחמת העצמאות.

אם נשתמש באנלוגיה מעולם אחר אזי תתארו לכם קומונה בת 30 אנשים, 10 גברים ו 20 נשים. הגברים חושקים בקיום יחסי יישות עם חלק מבנות הקומונה ונערכת ישיבה בנושא בה מוחלט על ידי רב החברים כי מותרת הזכות לקיום יחסים מסוג זה רק בהסכמת 2 הצצדים. למחר 2 גברים אשר חושקים באחת הנשים אונסים אותה, כתגובה לכך יתר חברי הקומונה מגרשים את אותם 2 גברים. האם הגיוני שלאחר מספר שנים אותם 2 גברים יפעילו אלימות כנגד חברי הקומונה מאחר והם גורשו באלימות ולהתעלם מסיבת הגירוש? לדעתי לא. דבר גורר דבר ולא ניתן להתחיל את ההיסטוריה בנקודה שלך נוח. זאת גם הסיבה שהבאת את המחקרים בעבר. כי זה מצחיק אותי שמדברים על 8 מליון פליטים כשלפי כל המחקרים היו כאן רק כ 250 אלף לפשתינאים לפני 100 שנה. יש כאן כשל לוגי ותעמולה שיקרית שמשום מה אתה שמח לקנות ושמח להאמין לה, לדעתי רק משום שהיא מחזקת את הנרטיב של הצד שלקחת.

האנשים שמכחישים את הנכבה טוענים שלישראל אין אחריות ואין אשמה במה שקרה לפליטים הפלשתינאים. ובאמת שניה, הרי זה לא משהו שאתה בעצמך מאמין בו, אתה מנסה לכבס דעות של גזענים או משהו?
זו אפילו לא נקודה סופר חשובה לדיון, בכל מדינה בעולם יש גזענים.

לגבי אנלוגיית האונס שלך, אני לא בטוח שאני מבין, מי שם הם מאות אלפי האזרחים שלא היו מעורבים בלחימה (ואני מזכיר, זה הרוב הכמעט מוחלט של הפלשתינאים) שגורשו\ברחו ולא יכלו לחזור לבתים שלהם בגלל שצה"ל ירה בהם כשהם ניסו?
האנסים?

נ.ב.
לפי כל המחקרים, היו לך 700,000 פליטים שגורשו או ברחו מהבתים שלהם בנכבה, אפשר להתווכח על איזה אחוז מהם גורש ואיזה ברח, אני לא חושב שאפשר יותר מדי להתווכח על מי מנע מהם לחזור לבתים שלהם והפך אותם לפליטים. אני לא בטוח שאני מבין את החשיבות של המספרים האחרים שאתה רץ להביא פה.

האנשים אשר טוענים שאין ישראל אשמה בנכבה לוקחים את ההחה שאם הפלשתינאים ומדינות ערב היו מקבלים ב 48 את תוכנית החלוקה ולא פותחיםבמערכה כוללת נגד קיומה של מדינת ישראל, לא הייתה נכבה. להבנתי האמת לא רחוקה מההנחה הזאת.

לגבי עמדתי, אני ממש לא מגן על גזענים. אני מגנה אותם ולא מקבל נרטיב גזעני יהודי כפלשתינאי כאחד. אבל לא מתכחש לזה שהנרטיבים האלו מתבססים על אמת כזאת או אחרת ומנסה להתייחס לאמיתות האלו בצורה אוביקטיבית ככל הניתן. ובכלל כבר זכיתי כאן לא פעם לכינוי פרקליט השטן.

לגבי אנלוגית האונס. תוסיף לזה שכאשר האנסים ניסו לחזור למחר האונס הם גורשו באלימות על ידי חברי הקומונה. מאמין שעכשיו ברור מי זה מי.

ולגבי המספרים.
מבדיקה מהירה בהתאם לריבוי הטבעיה הנוכחי בהחלט ניתן שצןעהרן8כמות הפלשתינאים יכלה לקפוץ מ 60 אלף ב 1880 ל 8 מליון ב 2018. זה אומנם ריבוי טבעי מהגדולים בעולם אם לא הגדול ביותר אבל אנו יודעים שאת המציאות בקרב הפלשתינאים. שוב אפשר לשאול למה ומה הקשר למאבק הדמוגרפי על הארץ אבל זה לא באמת משנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2018, 12:49 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
ItaiH6 כתב:

לא הבנתי, כמה עוד שנים לדעתך סביר להחזיק מיליוני בני אדם בלי זכויות אדם בסיסיות?
כי אולי חשוב ואולי מהר, אבל בינתיים,אנשים נולדים, חיים ומתים בלי זכויות אדם.

ואני לא יודע מה זה העולם הנאור בדיוק, אבל אני די סגור שהפלשתינאים לא ממש מתים על הקטע הזה של למנוע מהם זכויות אדם בסיסיות.

שוב זה תלוי למה אתה קורא זכויות אדם בסיסיות, ואם הדיון הוא פילוסופי תאורטי או מעשי.

מעשית ברור שלממשלה המכהנת אין בעיה שהמצב הזה יימשך לנצח, בגלל זה היא בוחרת לעשות מעשים חד צדדיים שינציחו אותו.
ברור גם שלרוב העם אין בעיה עם זה כי לפחות לפי הסקרים אחוזי הבחירה במפלגות הקואליציה לא יורדים ואחוזי ההצבעה במפלגות האופוזיציה כן.

תאורטית ברור שבעיניי עניינים כמו מחסומים, הפרדת פלאחים מהאדמות החקלאיות שלהם, פיזור הפגנות באמצעים שמזכירים פיזור הפגנות בדרום אמריקה בשנות ה70 של המאה הקודמת והמצור על עזה צריכים להיפתר מיד (לזה קראתי הקלה ככל האפשר על חיי האוכלוסיה הכבושה).
מבחינת זכות להכרה מדינית כבר יש להם הכרה מדינית. מתי זה יהפוך בפועל למדינה קיימת תלוי בהסכם. עם כל הכבוד לזכות שלהם למדינה היא לא קודמת לזכות שלנו לחיים, ולתת להם להקים מדינה בצורה חד צדדית רק בשביל לכבוש אותה ברגע שהיא תתקוף אותנו יביא אותנו לאותה נקודה שממנה חלקנו רוצה לצאת עכשיו.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2018, 13:02 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
איפה ראית אצלי מילה אחת שרומזת שלנאנסת יש זכות ללכת לאנס ולעשות בו שפטים (או שלפלסטינאים מגיע לקבל מה שבא להם)?

אגב, הכרה לשונית\פרגמטיסטית: התרעמתי על הזלזול והביטול שמקופלים בביטוי "תתקדמו הלאה". אתה עכשיו מציג משפט אחר לגמרי, שבו ה"תתקדמו הלאה" הוא רק מעין הקדמה לדרישה הגיונית כביכול.
אבל, וזה אבל ענקי, אני די בטוח שלא תבוא לבחור שאבא שלו מת יום קודם ותגיד לו "תתקדם הלאה, משהו לא הגיוני כלשהו לא יקרה", פשוט כי זה מגעיל ובהמי, ולא מתייחסים ככה לבני אדם. זאת הסיבה שהתרעמתי, אתה לא יכול לדבר על הסדרי שלום, פיוס בין עמים וכו' וכו', ואז להתייחס אל הצד השני בצורה כל כך מגעילה שלא מתאים להתייחס ככה לבני אדם. הם ישימו לב שאתה לא חושב שהם בני אדם במלוא מובן המילה.

את ההוצאה של דברים מהקשר עשית אתה כשמחקת את הדבר שממנו הם צריכים להתקדם מהציטוט שלי.
אם כל כך מפריעים לך פתאום ענייני ניסוח למרות שאנחנו כולה בפורום אוהדי הפועל תל אביב ולא במו"מ מדיני על הסדר הקבע אז נסה ככה:
"אנחנו מבינים את כאבכם ואת הטראומה שספגתם ב1948 אבל עם כל הכבוד לשאיפות האוטופיות שלכם קיימת מציאות, ובמציאות הזאת שיבה שלכם לתחומי מדינת ישראל הריבונית לא עומדת (ובתנאים הנוכחיים לעולם לא תעמוד) על הפרק. עכשיו אם אתם רוצים באיחור של 70 שנה לסיים את המלחמה הזאת ולקבל מעמד מדיני תקף אתם מוזמנים לחזור אל שולחן המו"מ, רק דעו לכם שכל סוג של שיבה שלכם לתחומי מדינת ישראל לא יכול להיות חלק מהתנאים המקדימים שלכם לשיבה למו"מ."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2018, 13:11 
סמל אישי של המשתמש
ItaiH6 כתב:
teknoboy כתב:

את ההוצאה של דברים מהקשר עשית אתה כשמחקת את הדבר שממנו הם צריכים להתקדם מהציטוט שלי.
אם כל כך מפריעים לך פתאום ענייני ניסוח למרות שאנחנו כולה בפורום אוהדי הפועל תל אביב ולא במו"מ מדיני על הסדר הקבע אז נסה ככה:
"אנחנו מבינים את כאבכם ואת הטראומה שספגתם ב1948 אבל עם כל הכבוד לשאיפות האוטופיות שלכם קיימת מציאות, ובמציאות הזאת שיבה שלכם לתחומי מדינת ישראל הריבונית לא עומדת (ובתנאים הנוכחיים לעולם לא תעמוד) על הפרק. עכשיו אם אתם רוצים באיחור של 70 שנה לסיים את המלחמה הזאת ולקבל מעמד מדיני תקף אתם מוזמנים לחזור אל שולחן המו"מ, רק דעו לכם שכל סוג של שיבה שלכם לתחומי מדינת ישראל לא יכול להיות חלק מהתנאים המקדימים שלכם לשיבה למו"מ."

אם אנחנו כבר נתקעים על הנושא הצדדי הזה של הניסוח הלא רגיש, אז כן, הניסוח החדש שלך טוב עשרות מונים מהגרסה של "תתקדמו הלאה" (הייתי אומר שזה אפילו הבדל איכותי ולא כמותי).
ואני באמת מצפה ממי שבאמת מנהל מו"מ רגיש כל כך (בניגוד אלינו, שרק מזיינים את המוח באיזה אתר אינטרנט זניח) להיות מספיק חכם וקשוב ורגיש כדי לשים לב לדברים כאלה, ואני מקווה מאוד שהוא גם יפנים את התפיסה שמולו יושבים בני אדם (כאמור, אני מצפה שהוא יתנהג ככה גם אם הוא חושב אחרת, אבל אני חושב שהסיכוי להצלחה יגדל ככל ששני הצדדים ישכילו להבין שמולם יושבים בסך הכול בני אדם).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2018, 17:53 
סמל אישי של המשתמש
ItaiH6 כתב:

שוב זה תלוי למה אתה קורא זכויות אדם בסיסיות, ואם הדיון הוא פילוסופי תאורטי או מעשי.

שיוויון זכויות, זכות הצבעה, חופש תנועה, אתה יודע, זכויות אדם בסיסיות, כמו שלך יש. ובטח שמעשי.
ItaiH6 כתב:

תאורטית ברור שבעיניי עניינים כמו מחסומים, הפרדת פלאחים מהאדמות החקלאיות שלהם, פיזור הפגנות באמצעים שמזכירים פיזור הפגנות בדרום אמריקה בשנות ה70 של המאה הקודמת והמצור על עזה צריכים להיפתר מיד (לזה קראתי הקלה ככל האפשר על חיי האוכלוסיה הכבושה).
מבחינת זכות להכרה מדינית כבר יש להם הכרה מדינית. מתי זה יהפוך בפועל למדינה קיימת תלוי בהסכם. עם כל הכבוד לזכות שלהם למדינה היא לא קודמת לזכות שלנו לחיים , ולתת להם להקים מדינה בצורה חד צדדית רק בשביל לכבוש אותה ברגע שהיא תתקוף אותנו יביא אותנו לאותה נקודה שממנה חלקנו רוצה לצאת עכשיו.

"הזכות שלהם למדינה לא קודמת לזכות שלנו לחיים" זו חתיכת מכבסת מילים (די נפוצה, אבל עדיין בולשיט).
מה שאתה בעצם אומר זה שבגלל שיכול להיות בעתיד שתהיה אלימות של אנשים מקבוצה אתנית אחת, אתה יכול למנוע זכויות אדם בסיסיות מכל האנשים בקבוצה הזו, וזה לא זכות לחיים, זה אפרטהייד, ואלו בדיוק הטיעונים שלהבנים בדרא"פ השתמשו כדי להצדיק את המשך הדיכוי של השחורים שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2018, 18:37 
אמיר - רק תיקון קטן.
כבר עכשיו יש אלימות מצידם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2018, 19:02 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אמיר - רק תיקון קטן.
כבר עכשיו יש אלימות מצידם.

צודק, צ"ל - תהיה יותר אלימות.

ואוסיף, רק כדי להיות ברור, אני לא חושב שאלימות של אנשים מקבוצה אתנית אחת, מצדיקה מניעה של זכויות אדם בסיסיות מכל האנשים בקבוצה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: תהיה מלחמה? (האשכול הרשמי ע"ש הסלע האדום)
הודעהפורסם: 09 יוני 2018, 20:09 
אני חושב שאין בעיה לתת להם מדינה משלהם.
אבל לאור האלימות והשנאה שלהם ואי ההכרה במדינת ישראל, המדינה שלהם צריכה להיות תחת פיקוח ומתוך הבנה שגם בעתיד הם לא יזכו לשוב לתוך גבולות ישראל דוגמאת תל אביב וחיפה

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2018, 20:40 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אבל לאור האלימות והשנאה שלהם ואי ההכרה במדינת ישראל, המדינה שלהם צריכה להיות תחת פיקוח ומתוך הבנה שגם בעתיד הם לא יזכו לשוב לתוך גבולות ישראל דוגמאת תל אביב וחיפה

אני גם חושב שאין בעיה לתת ליהודים מדינה משלהם, אבל לאור האלימות והשנאה ואי ההכרה במדינה פלסטינית היא צריכה להיות תחת פיקוח.

אה לא?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: תהיה מלחמה? (האשכול הרשמי ע
הודעהפורסם: 09 יוני 2018, 21:17 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:

זה שאתה אומר "אין בעיה", לא הופך את העובדה שאתה מחזיק מיליוני בני אדם בלי זכויות אדם בסיסיות ליותר מתקבלת על הדעת. אם זה היה שנה-שנתיים ככה עד שסוגרים את הסיפור, אפשר היה לקבל את זה, אבל אתה מחזיק דורות של אנשים ככה. ובוא נהיה הוגנים שניה, קשה מאד מאד לראות מצב שבוא ישראל מעניקה להם זכויות אדם בסיסיות בעתיד הנראה לעין.

נ.ב.
זה שיש אנשים מקבוצה אתנית מסויימת שונאים את הממשלה ששולטת בהם לא מקנה למדינה זכות לשלול זכויות אדם בסיסיות מחברי הקבוצה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2018, 21:38 
אמיר כתב:
לירון האדום כתב:

זה שאתה אומר "אין בעיה", לא הופך את העובדה שאתה מחזיק מיליוני בני אדם בלי זכויות אדם בסיסיות ליותר מתקבלת על הדעת. אם זה היה שנה-שנתיים ככה עד שסוגרים את הסיפור, אפשר היה לקבל את זה, אבל אתה מחזיק דורות של אנשים ככה. ובוא נהיה הוגנים שניה, קשה מאד מאד לראות מצב שבוא ישראל מעניקה להם זכויות אדם בסיסיות בעתיד הנראה לעין.

נ.ב.
זה שיש אנשים מקבוצה אתנית מסויימת שונאים את הממשלה ששולטת בהם לא מקנה למדינה זכות לשלול זכויות אדם בסיסיות מחברי הקבוצה הזו.
זה יכל להיות שנה שנתיים אחרי הסכמי אוסלו...
הבעיה היא להעניק מדינה למי שאינם מכירים בך ואינם מוכנים לוותר על זכות השיבה.
לכל מטבע יש שני צדדים, גם הם אשמים בכך שאין להם עדיין מדינה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2018, 21:41 
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:

אני גם חושב שאין בעיה לתת ליהודים מדינה משלהם, אבל לאור האלימות והשנאה ואי ההכרה במדינה פלסטינית היא צריכה להיות תחת פיקוח.

אה לא?

אני מסתכל על המציאות לא על העבר ועל חלומות.
המציאות היא שיש לנו כבר מדינה למרות התנגדותם של מדינות ערב שניסו למנוע זאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2018, 23:01 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:

אה לא?

אה, ובמקרה המציאות היא כזו בה החיים שלך נוחים ואף אחד לא מאיים על קיומך.
מילא זה, אבל לפחות אל תצפה מהפלסטינים לאיזו גדלות נפש מדומיינת שאמורה לגרום להם להשלים עם המציאות שאתה כופה עליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: תהיה מלחמה? (האשכול הרשמי ע"ש הסלע האדום)
הודעהפורסם: 09 יוני 2018, 23:30 
חבל, היו כמה רגעים היום שהיה כאן דיון מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יוני 2018, 02:59 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:

הרבה דברים היו יכולים להיות, אבל בנתיים עברו לך 25 שנה מהסכמי אוסלו ואתה עדיין מחזיק מיליוני אנשים בלי זכויות אדם בסיסיות.
ואני לא מקבל בשום צורה שאתה יכול להתנות מתן של זכויות אדם בסיסיות בהצהרות פוליטיות כאלו או אחרות, ובטח ובטח שלא להתנות את זה במה שאתה חושב שהדעה הקולקטיבית של קבוצה אתנית שלמה היא. הרי אם יבוא לך בן אדם אחד מרמאללה ויגיד שהוא מוותר על זכות השיבה, אתה לא הולך לתת לו את זכויות האדם שלו, נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יוני 2018, 04:18 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
ItaiH6 כתב:

שיוויון זכויות, זכות הצבעה, חופש תנועה, אתה יודע, זכויות אדם בסיסיות, כמו שלך יש. ובטח שמעשי.
ItaiH6 כתב:

מבחינת זכות להכרה מדינית כבר יש להם הכרה מדינית. מתי זה יהפוך בפועל למדינה קיימת תלוי בהסכם. עם כל הכבוד לזכות שלהם למדינה היא לא קודמת לזכות שלנו לחיים , ולתת להם להקים מדינה בצורה חד צדדית רק בשביל לכבוש אותה ברגע שהיא תתקוף אותנו יביא אותנו לאותה נקודה שממנה חלקנו רוצה לצאת עכשיו.

"הזכות שלהם למדינה לא קודמת לזכות שלנו לחיים" זו חתיכת מכבסת מילים (די נפוצה, אבל עדיין בולשיט).
מה שאתה בעצם אומר זה שבגלל שיכול להיות בעתיד שתהיה אלימות של אנשים מקבוצה אתנית אחת, אתה יכול למנוע זכויות אדם בסיסיות מכל האנשים בקבוצה הזו, וזה לא זכות לחיים, זה אפרטהייד, ואלו בדיוק הטיעונים שלהבנים בדרא"פ השתמשו כדי להצדיק את המשך הדיכוי של השחורים שם.

יודע מה? בוא ניתן להם מדינה משלהם חד צדדית, בלי תנאים, לפי קווי ה4.6.1967, ובירתה ירושלים המזרחית בזמן שבירת ישראל ירושלים המערבית.
בתכלס זה לא באמת משנה מבחינה אסטרטגית, אולי אפילו מקל על מדינת ישראל לפעול נגד הפלסטינים ברגע שתהיה תוקפנות מצדם כי הפעם זה מדינה נגד מדינה ולא מדינה נגד עם נטול זכויות תחת כיבוש, ועדיין היתרון הצבאי שלנו הוא בסדרי גודל לא מעטים.

מכיוון שכל זה פילוסופי, כי כרגע גם הממשלה וגם רוב העם שממשיך לתת אמון בדרכה פונים בדיוק לכיוון ההפוך, בוא נפתח פילוסופיה בשלבים.
נראה לך שהפלסטינים יקבלו פתרון כזה שנכפה עליהם בצורה חד צדדית, נותן להם את כל זכויות האדם הבסיסיות אבל קובר להם את השאיפות האוטופיות לזכות השיבה?
במקרה שכן, האם המדינה הפלסטינית הטרייה תחיה לצד מדינת ישראל בשקט או ש"תמשיך לפעול למען מימוש זכות השיבה"?
במקרה ש"תמשיך לפעול למען זכות השיבה", האם תראה את מדינת ישראל זכאית לפעול בכוח גדול נגד המדינה הפלסטינית הטרייה ש"המשיכה לפעול למען זכות השיבה"?
במקרה שכן, האם כוח גדול יכול לכלול גם כניסה לשטחים מסוימים מן המדינה הפלסטינית והשלטת משטר צבאי עליהם עד למיגור "המשך הפעולות למען זכות השיבה"?
במקרה שכן, אז מה המצב יהיה שונה ממה שהוא עכשיו חוץ מזה שעל הנייר שלא שווה יותר מדי יש להם את זכויות האדם הבסיסיות, שהם בחרו להשתמש בהן בשביל לפעול בדיוק כמו שהם בחרו לפעול לפני שהיו להם אותן זכויות?

במקרה שנראה לך שהתשובה על אחת השאלות היא לא, נסה לפתח מה כן יכול להתפתח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יוני 2018, 05:45 
סמל אישי של המשתמש
מה?!
1. למה חד צדדית? הם יקחו את זה בכיף.
2. מה עם עזה?
3. "אבל קובר להם את השאיפות האוטופיות לזכות השיבה?" - ההסכם גם כולל שכל המדינות בעולם יתחילו לשגר את פצצות האטום שלהם ולחסל את המין האנושי?
אחרת איך לעזאזל זה סופי?!
4. במקרה שכן, האם כוח גדול יכול לכלול גם כניסה לשטחים מסוימים מן המדינה הפלסטינית והשלטת משטר צבאי עליהם עד למיגור "המשך הפעולות למען זכות השיבה"?
לא. תמיד לא.
למדינה אין זכות לכבוש מדינה אחרת לתקופה ארוכה ולקחת לאנשים את הזכויות.
5. אז רק שאני אבין, אתה מתנגד לעשות את הדבר הנכון, וחשוב מזה, ההכרחי (שכמו שאמרת, גם יועיל לך טקטית), כי בעתיד אתה עלול לחזור לעשות את הדבר הלא נכון?
הגיון!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יוני 2018, 06:20 
סמל אישי של המשתמש
ItaiH6 כתב:

יודע מה? בוא ניתן להם מדינה משלהם חד צדדית, בלי תנאים, לפי קווי ה4.6.1967, ובירתה ירושלים המזרחית בזמן שבירת ישראל ירושלים המערבית.
בתכלס זה לא באמת משנה מבחינה אסטרטגית, אולי אפילו מקל על מדינת ישראל לפעול נגד הפלסטינים ברגע שתהיה תוקפנות מצדם כי הפעם זה מדינה נגד מדינה ולא מדינה נגד עם נטול זכויות תחת כיבוש, ועדיין היתרון הצבאי שלנו הוא בסדרי גודל לא מעטים.

מכיוון שכל זה פילוסופי, כי כרגע גם הממשלה וגם רוב העם שממשיך לתת אמון בדרכה פונים בדיוק לכיוון ההפוך, בוא נפתח פילוסופיה בשלבים.
נראה לך שהפלסטינים יקבלו פתרון כזה שנכפה עליהם בצורה חד צדדית, נותן להם את כל זכויות האדם הבסיסיות אבל קובר להם את השאיפות האוטופיות לזכות השיבה?
במקרה שכן, האם המדינה הפלסטינית הטרייה תחיה לצד מדינת ישראל בשקט או ש"תמשיך לפעול למען מימוש זכות השיבה"?
במקרה ש"תמשיך לפעול למען זכות השיבה", האם תראה את מדינת ישראל זכאית לפעול בכוח גדול נגד המדינה הפלסטינית הטרייה ש"המשיכה לפעול למען זכות השיבה"?
במקרה שכן, האם כוח גדול יכול לכלול גם כניסה לשטחים מסוימים מן המדינה הפלסטינית והשלטת משטר צבאי עליהם עד למיגור "המשך הפעולות למען זכות השיבה"?
במקרה שכן, אז מה המצב יהיה שונה ממה שהוא עכשיו חוץ מזה שעל הנייר שלא שווה יותר מדי יש להם את זכויות האדם הבסיסיות, שהם בחרו להשתמש בהן בשביל לפעול בדיוק כמו שהם בחרו לפעול לפני שהיו להם אותן זכויות?

במקרה שנראה לך שהתשובה על אחת השאלות היא לא, נסה לפתח מה כן יכול להתפתח.

עוד פעם, אני לא מקבל בשום צורה את הגישה של להתנות זכויות אדם בסיסיות לקבוצה של אנשים במה שאולי יהיו השאיפות הפוליטיות של חברים בקבוצה הנ"ל בעתיד.
ברצינות שניה, זה נראה לך סביר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יוני 2018, 12:57 
אמיר כתב:
לירון האדום כתב:

הרבה דברים היו יכולים להיות, אבל בנתיים עברו לך 25 שנה מהסכמי אוסלו ואתה עדיין מחזיק מיליוני אנשים בלי זכויות אדם בסיסיות.
ואני לא מקבל בשום צורה שאתה יכול להתנות מתן של זכויות אדם בסיסיות בהצהרות פוליטיות כאלו או אחרות, ובטח ובטח שלא להתנות את זה במה שאתה חושב שהדעה הקולקטיבית של קבוצה אתנית שלמה היא. הרי אם יבוא לך בן אדם אחד מרמאללה ויגיד שהוא מוותר על זכות השיבה, אתה לא הולך לתת לו את זכויות האדם שלו, נכון?

הפגיעה בזכויות האדם נובעות ממקרי האלימות של אותו צד שזכויותיו נפגעות.
זה אוטופיה לומר תן להם זכויות ואחרי זה תתמודד.
בעייתי שלא לפגוע בזכויות של אלו שלא מכירים בך מלכתחילה, הם לא מכירים במדינת ישראל ולכן גם לא רוצים במדינה לצד מדינה.
ההנהגה הפלסטינית לאורך השנים אינה מוכנה לשבת לשולחן המו"מ מבלי לוותר על זכות השיבה ואף מבלי להכיר במדינת ישראל.
אי אפשר גם שלא להשוות את המצב בגדה ובעזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יוני 2018, 12:58 
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:

אה לא?

מילא זה, אבל לפחות אל תצפה מהפלסטינים לאיזו גדלות נפש מדומיינת שאמורה לגרום להם להשלים עם המציאות שאתה כופה עליהם.

מצפה מהפלסטינים להבין את המציאות, המציאות היא שמדינת ישראל תמשיך להתקיים כאן באותו מקום.
השאלה היחידה היא באילו גבולות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יוני 2018, 13:26 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:

אה לא?

מצפה מהפלסטינים להבין את המציאות, המציאות היא שמדינת ישראל תמשיך להתקיים כאן באותו מקום.

השאלה איך מדינת ישראל מנסה לכפות עליהם את הגבולות האופטימאלים מבחינתה? ומהם הגבולות האלו.

אם מחינת המדינה הגבולות האופטימאלים סה ארץ ישקאל השלמה ועל מנת להגיע לתוצאה המיטבית צריך לדכא את השאיפות של הפלשתינאים האשמה עלינו לא פחותה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יוני 2018, 13:32 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:

אה לא?

הפלסטינים מבינים יפה מאוד את המציאות. הם רק לא מוכנים לשכב על הגב בזמן שהיא דורסת אותם.
וכן, השאלה היחידה היא באילו גבולות. חבל שישראל מתעלמת מהשאלה הזו לחלוטין ובונה איפה שמתחשק לה. אבל זה שולי. לא משמעותי. והפלסטינים בכלל לא מכירים במדינה כמדינה יהודית (היי, גם אני לא, האזרחות שלי בסכנה?)

לירון האדום כתב:
הפגיעה בזכויות האדם נובעות ממקרי האלימות של אותו צד שזכויותיו נפגעות.
זה אוטופיה לומר תן להם זכויות ואחרי זה תתמודד.
בעייתי שלא לפגוע בזכויות של אלו שלא מכירים בך מלכתחילה, הם לא מכירים במדינת ישראל ולכן גם לא רוצים במדינה לצד מדינה.
ההנהגה הפלסטינית לאורך השנים אינה מוכנה לשבת לשולחן המו"מ מבלי לוותר על זכות השיבה ואף מבלי להכיר במדינת ישראל.
אי אפשר גם שלא להשוות את המצב בגדה ובעזה.

אבל גם ישראל משתמשת באלימות כלפי הפלסטינים. למה אותה לא צריך להעניש? כי זו המציאות? היום ישראל לא מוכנה לדבר בכלל על מדינה פלסטינית, האם אין בעיה מבחינתך לפגוע בזכויות ישראלים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יוני 2018, 13:46 
ItaiH6 כתב:
אדום מטלי כתב:
עכשיו אתה לא רק מעוות את המוסר, אלא גם את העובדות.
חבל שאתה לא קורא את המאמר שהזכרתי ולא מתייחס אליו.
עד 48 לא היה כאן אף אזרח, לא יהודי ולא ערבי, כי לא היית כאן מדינה. המלחמה פרצה ב-48. מאות האלפים שגורשו ברחו היו בדיוק באותו סטטוס כצו מי שהיום תושב סכנין או כפר קאסם, אזרחי מדינת ישראל. אף אחד לא בא לשאול אותם את הזקנות והילדים שגורשו או ברחו מהכפרים אם הם רוצים להיות אזרחי המדינה (רמז: היה עניין לסלק אותם מכאן, כי הם היו רוב גם בתוך השטח של ישראל לפי תוכנית החלוקה).
לכן מה שאמרת לגבי אריתריאים וסורים לא נכון. אזרח סורי או אריתראי אקוויוולנטי ב-48 לתושב הארץ הזאת, לא לאזרח, שמשפחתו חיה בה כבר דורות, ואין לו שום ארץ אחרת בעולם שהיא מדינת לאום של העם שלו.
לגרמנים בפולין או בסודטים יש את גרמניה, והם תמיד ראו עצמם גרמנים ולא צ'כים. הם גם לא טוענים שצ׳כיה שייכת לעם הגרמני.
לפלסטינים בלבנון או בסוריה אין מדינת פלסטין להגיע אליה. פלסטין זה כאן, כאן הם נולדו וגדלו ואין להם ארץ אחרת. הם מעולם לא הפסיקו לרצות לחזור למקום שממנו באו.
את הדוגמא של סרביה אני לא מכיר טוב אז לא אתווכח, רק אומר שלסרבים שהיו בקרואטיה יש את סרביה, מדינה של העם שלהם.

למה שאני אתייחס למאמר שהבאת?
אם תביא את כתבי אפלטון או אריסטו או מי שזה היה (בכל מקרה פילוסוף ומתמטיקאי ראוי לכל הדעות) שהראו שבאמצעות כמה בניות מופרכות אפשר לתאר את תנועת גרמי השמיים בצורה שתאשר את הנחת המוצא שלו שכל גרמי השמיים מקיפים את כדור הארץ, היית מצפה ממני להתייחס אליהם כשאני מדבר על תנועת כוכבי לכת (לא כולל סקירה היסטורית על התפתחות היידע בנושא)?
אם תביא מאמר מהירחון הנחשב medicine de mi culo, שאומר ששתייה מרובה של מים מסרטנת, באשכול על שתייה אני אמור להתייחס אליו?
אז מישהו שיוצא מנקודת מוצא שלדעתי היא מופרכת כתב מאמר שמנסה לחזק את ההנחה שממנה הוא יוצא. זכותו. במדעי הטבע קוראים לזה כשל לוגי, אבל מדעי המדינה/חברה/וואטעבער הם לא מדעי הטבע אז אולי שם זה מותר.

אם אתה לא רוצה אתה לא חייב להתייחס לכלום, בעיקר אם זה לא נוח לך. המאמר מסביר בצורה פשוטה למה ההשוואה שהבאת למקרים אחרים של אוכלוסיות שגורשו בעת מלחמה לא רלוונטית ושגויה. ההסבר פשוט והגיוני, וכל הסלטות שעשית כדי להגחיך את המאמר, או כפי שהגדלת לתאר את יצירתו כ- "כשל לוגי" מיותרות, בעיקר אם בסופו של דבר אתה כן מנסה להתמודד עם הטענות ולענות עליהן.
ולא ענית בתגובה שלך על הטענה שאנשים שגורשו מארץ בה הם היו רוב מוחלט וראו בה את ארץ הלאום שלהם, אינם דומים לאנשים שגורשו מארץ שהיו בה מיעוט, אל תוך מדינות הלאום שלהם. אתה ממשיך לזלזל בתודעה של מליוני אנשים. אני לא יודע עדיין מה יהיה הפתרון הטכני בעניין זכות השיבה, ואני יודע שלא יחזרו לתוך מדינת ישראל 5 מליון איש (אגלה סוד- גם הפלסטינים יודעים את זה ויודעים שאנחנו יודעים את זה...). זה עדיין לא סותר את ההכרה בזכות הזו שלהם, וההכרה בעוול שנגרם להם ושאנחנו משמרים בכח כל כך הרבה שנים.
עכשיו, אני לא יודע מאיזה נקודת השקפה רובוטית-טכנוקרטית אתה מגיע, אבל כמו ביחסים עם בת זוג, או עם ילדים שלך (לא יודע מה מאלה יש לך), או בכל מערכת יחסים מורכבת, אם רוצים להצליח ולהתקדם, השלב הראשון הוא לנסות להבין את הצד השני, ולגלות אמפתיה לכאב שלו, אחרת שום דבר לא יזוז. זה נראה לך אולי מגוחך, אבל זה עובד אותו דבר. תשאל מנהיגים שהתנצלו בפני אוכלוסיות שהם גרמו להם עוול, כמה הדבר הכביכול סמלי הזה קידם את היחסים ואיזה שינוי הוא עשה.
עם גישה כמו שלך ('זיבי' ,'תתקדמו') ימשיכו להלחם כאן עוד מאה שנה.

אגב, במשך היומיים שלא כתבתי כאן התקדמת לא מעט (מ"אנחנו יכולים להגיד להם זיבי" לרצון שתהיה להם מדינה לחזור אליה). יש עוד לאן להתקדם ("לוותר על תנאי סף לשיחות של זכות שיבה כלשהי לתוך שטחי מדינת ישראל" – רבאק, אפילו אולמרט התקדם ועבר כבר את השלב הזה), אבל כבר על הדרך שעשית אני מברך.

נערך לאחרונה על ידי אדום מטלי בתאריך 10 יוני 2018, 14:29, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יוני 2018, 14:08 
אל דוד -אין ספק בכך.
ארץ ישראל השלמה משמעותה סיפוח של כל הערבים לתוך מדינת ישראל תוך מתן ת.ז כחולה לכולם...
ספק אם בימין רוצים בכך.

אדום נחמד - אתה לא צריך לשכנע אותי שבנייה בהתנחלויות היא אצבע בעין של הפלסטינים ורק מקצינה את המצב הנוכחי.
לצערי, ואמרתי זה מספר פעמים, שני הצדדים כל כך עיקשים בדעתם ובהקצנותם שהמצב רק מחמיר.
"הבעיה" שלי היא שאתה למשל מאשים יותר ויותר את מדינת ישראל מבלי להעביר ביקורת או להאשים בריש עלי גם את הרשות.
מבחינתך יש רק צד אחד אשם ורק צד אחד למטבע.

ישראל, עם כל הכבוד, לא יורה סתם ככה פצמרים לעבר יישובים, לא מבעירה שטחים חקלאים ולא יוזמת תקיפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יוני 2018, 14:14 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
ישראל, עם כל הכבוד, לא יורה סתם ככה פצמרים לעבר יישובים, לא מבעירה שטחים חקלאים ולא יוזמת תקיפות.

אבל ישראל בהחלט מפגיזה יישובים בפצמ"רים (יום שישי השחור ברפיח, כדוגמה מוכרת), משמידה שטחים חקלאיים (דרך קבע, בהרבה מקומות ובהרבה דרכים שונות, לא חסר מידע באתרי השמאל השונים) ויוזמת תקיפות (שאתה מצדיק כל פעם מחדש בטענות כמו הגנה עצמית מפני איום עתידי וכו').

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יוני 2018, 14:51 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד - אתה לא צריך לשכנע אותי שבנייה בהתנחלויות היא אצבע בעין של הפלסטינים ורק מקצינה את המצב הנוכחי.
לצערי, ואמרתי זה מספר פעמים, שני הצדדים כל כך עיקשים בדעתם ובהקצנותם שהמצב רק מחמיר.
"הבעיה" שלי היא שאתה למשל מאשים יותר ויותר את מדינת ישראל מבלי להעביר ביקורת או להאשים בריש עלי גם את הרשות.
מבחינתך יש רק צד אחד אשם ורק צד אחד למטבע.

אז אתה מסכים ששני הצדדים יוצרים אלימות שלא לצורך, אבל רק זכויות הפלסטינים ישללו. אין שום סנקציה ולו הקלה ביותר שתהיה מקובלת עליך. להפך, זה "מרחיק אותנו מהפתרון" למרבה הגיחוך.
אבל שלילת זכויות פלסטינים בא לך בקלות. זו המציאות. ואללה.

וישראל, עם כל הכבוד, מבצעת מספיק פשעים כדי שלא יהיה צורך להשוות אותה לאף אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 108  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: