תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 11:16

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 108  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: תהיה מלחמה? (האשכול הרשמי ע"ש הסלע האדום)
הודעהפורסם: 05 יוני 2018, 13:08 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
קצת על שוברים שתיקה:
ציטוט:
"פיקדתי על מחלקה בצפון הרצועה במבצע צוק איתן , *שיטחנו כפרים שלמים* עם בולדוזרים והשחתנו עם זחלי הטנקים שדות נטושים של אלו שברחו. הפגזות ארטילריה ותקיפות אוויריות רעמו מעלינו לתוך אחד האזורים הצפופים ביותר בעולם, וגבו את חייהם של *אלפי פלשתינים*, בהם 547 ילדים".
מתוך דבריו של מר דין יששכרוף, דובר שוברים שתיקה, שפורסמו ב"הארץ" ב4.6.18.

וכך כותב בתגובה מפקד הפלוגה של דין, רס"ן עומרי סיינר:
דין דין דין...
בדיוק כמו בעזה, גם אתך לא ניתן להימנע מעוד סבב הסלמה.
את פעילי החמאס אני יכול להבין, הרי לא שורר שלום ביננו. אבל כשזה נוגע אלייך, אני תוהה ופשוט לא מצליח להבין, עדיין. וכמוני עוד רבים.
שוב שקרים, שוב עיוות המציאות, שוב הכפשות ושוב אתה פותח בעימות חזיתי אל מול מפקדיך ויותר גרוע אל מול חייליך.
שוב אתה משקר במצח נחושה.
בפעם הקודמת שהגבתי לך על מילות ההבל שיצאו מפיך, נמנעת מעימות מולי בטענה ש"לא אני פיקדתי עליך" באותו אירוע הזוי שאף אחד לא ראה, בו אתה "מפוצץ במכות" תושב ערבי חסר ישע עד שהוא מאבד את הכרתו, ללא התערבות של איש וללא טיפול ותחקיר לאחר האירוע.
לצערך, הפעם אין לך לאן לברוח. אני הייתי מפקדך הישיר במבצע "צוק איתן". ואני מבטיח לך, כל עוד אתה תמשיך בנסיונות העלובים שלך לשפוך שקרים על התנהלותו של צה"ל ועל התנהלותם של חייליך ומפקדיך - אעמוד על המשמר ואגן על שמם של חייליי.

קראתי בעיון את המאמר שפרסמת היום ולרגע חשבתי שאתה מתאר אירועים שקרו לפני 70 שנה באירופה, במהרה חזרתי למציאות שפקדה את ישראל בקיץ 2014.
נזכרתי בשלושה ילדים חטופים, לאחר מכן נזכרתי בירי בלתי פוסק לעבר יישובי הדרום, בנוסף נזכרתי באותן מנהרות התקפיות של ארגון הטרור חמאס, שמטרתן הייתה לבצע מסע רצח באותם יישובים.
ביולי 2014 נכנסנו למבצע קרקעי על מנת לשמור על אותם יישובים.
מטרתנו הייתה ברורה, ובניגוד לטענותיך אני זוכר ויודע שגם אתה זוכר מטרות אחרות.
אני זוכר שמטרתנו הייתה סיכול הירי לעבר המדינה, פגיעה בארגון חמאס והשמדת מנהרות התקפיות.
יודע שבפנים אתה זוכר היטב אבל תן לי בכל זאת לתאר את מה שעברנו באותו מבצע:
נכנסנו במטרה להשמיד מנהרת טרור התקפית, טרם כניסה זו דובר רבות על ערכים בלחימה, על טוהר הנשק ועל טיפול באזרחים חפים מפשע.

כאשר נתקלנו ב"אזרח תמים" שנפצע - פעלנו על מנת לתת לו טיפול רפואי הולם וראוי אך כשהבנו שמדובר במחבל מתחזה שרצה לפוצץ עצמו עלינו - לא נשארה לנו ברירה.
במהלך הלחימה, נתקלנו במחבלים בבתים, על גגות, וגם בכאלו שיצאו מתוך האדמה.
אז אמור לי מר חושף האמת, שוב ראית דברים שאני לא?! שפלוגה שלמה לא?! איפה היו אותם ילדים שרצחנו?! איפה היו אותם אזרחים?!
דיברת על השחתת שדות, האם דיברת על אותם שדות שמתחתיהם נחפרו מנהרות הטרור? כי אינני זוכר שדות אחרים בהם רגלינו דרכה.
כתבת ש "שיטחנו כפרים שלמים". שלמים, לא סתם! תגיד לי על איזה כפרים אתה מדבר? מתי עשינו את זה? פגענו במבנים בודדים אשר שימשו את מחבלי חמאס לירי על ישראל.

פעלנו בסיטואציות כמעט בלתי אפשריות ובכל זאת אני יכול לומר בלב שלם שהיינו נאמנים לערכינו. השאלה היא האם אתה איבדת את הערכים האלו בדרך?
דין, היית מפקד מחלקה במבצע "צוק איתן". חייליך, משפחותיהם, ומדינה שלמה - כולם סמכו עליך שתוביל אותם בצורה מקצועית ותחזירם הביתה בשלום.
חייליך סמכו עליך שתשמור על שמם ועל כבודם גם עם תום שרותם. שלא תמכור נשמתך ותבגוד בערכים שלך.

אבל האמת? אני לא כועס ואפילו לא מאוכזב כי כבר לא מצפה ממך לכלום. אני רק מרחם עליך. על זה שבסופו של יום אתה נשאר לבד עם ערימת השקרים שלך ואתה יודע שתיכף תצטרך להאכיל את מפלצת השנאה בשקרים חדשים.

בתמונה:
אני וחיילי מפנים פצוע במהלך הלחימה בעזה.

Omri Seiner

אני בהלם. קצין בצבא מכחיש טענות שמיוחסות ליחידה שלו. שוד ושבר. אני השתכנעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2018, 13:36 
סמל אישי של המשתמש
כאשר אנחנו מנסים לנהל דיון על זכות השיבה כדאי שנדע כמה דברים משמעותיים.
כמעט כל החוקרים מראים עליה משמעותית באוכלוסיה הערבית בארץ כתולדה של פיתוח הארץ על ידי הציונים ימח שמם.

להלן ריכוז מחקרים בנוגע לדמוגרפיה של הארץ בשלהי השילטון העותמאני.
עפ"י מפקד האוכלוסין העות´מני שנערך בין השנים 1525 – 1573 , הנמצא בארכיון בקושטא, מתברר שבכל הארץ היו בין 45,000 ל- 50,000 בתי אב חייבים במס, כלומר בערך 300,000 נפש.

ההיסטוריונים חלוקים בדעותיהם לגבי מספר התושבים בארץ בתקופת השלטון העות´מאני:

גירסה א´ – ג´ואן פיטרס, בספרה "מאז ומקדם" קבעה שמתוך 141,000 מוסלמים תושבי קבע ב- 1882, 25% , כלומר, 30,000 הגיעו בין 1830 ו- 1882 . רובם הגיעו בזמן הכיבוש המצרי בין 1830 – 1840 , ביוזמה מצרית, והמצרים הושיבו אותם באזור החוף בין עזה ליפו, בעמק בית שאן, בשכם, ובעכו .

גירסה ב´- ברבע הראשון של המאה ה- 19 היו בא"י המערבית 250,000 תושבים ורבע מהם, כלומר, כ- 63,000 היו יהודים ונוצרים, ו-כ- 187,000 היו מוסלמים. בין הרבע הראשון לרבע האחרון של המאה ה- 19 גדל מספר הערבים ב- 30% . גידול האוכלוסייה הערבית היה ברובו כתוצאה מהגירה מכיוון שלא ניתן להסבירו ע"י ריבוי טבעי .

גירסה ג´- בין 1872 – 1882 היו בארץ בין 300,000 ל- 400,000 תושבים: 34,000 יהודים, 55,000 נוצרים, 65,000 בדווים נוודים ורק כ- 200,000 מוסלמים תושבי קבע.

גירסה ד´ - החוקר הסקוטי ג´סטין מקארתי קבע שב- 1860 היו בארץ 411,000 ערבים וב- 1890 הגיע מספרם ל- 553,000 .

גירסה ה´- הגיאוגרף הצרפתי ויטאל קינה, הנחשב לחוקר מהימן ביותר, העריך שהיו בארץ ב- 1895 כ- 450,000 תושבים ומתוכם 252,000 מוסלמים. ב- 1882 היו 141,000 תושבי קבע מוסלמים ומספרם עלה ב- 1895 ל- 252,000 . מספרם הוכפל כמעט ב- 13 שנים. לדעת קינה הריבוי הטבעי הגיע מכסימום ל- 17 0,000(עפ"י חישוב של ריבוי טבעי של 1.5% )והשאר, כלומר, כ- 82,000 היו מהגרים.

גירסה ו´ - משה מעוז, המזרחן, קבע שמספר הערבים לא עלה על 100,000 בשלהי המאה ה- 19 . במאה ה- 19 עברו על הארץ שינויים דמוגרפיים. מספר היהודים גדל פי 4 והחלה הגירה בלתי חוקית של ערבים מארצות ערב לארץ בחיפוש אחר תעסוקה, לאור ההתפתחות הכלכלית.

מפקד מסודר יותר נערך בשנת 1922 ע"י המנדט בריטי וזה תוצאותיו:
במפקד זה האוכלוסייה המדווחת הייתה 757,182 נפש, כולל הצבא ואזרחים זרים. החלוקה לקבוצות דתיות הייתה, 590,390 מוסלמים, 83,694 יהודים, 73,024 נוצרים, 7,028 דרוזים, 408 סיקים, 265 בהאים, 156 מתואלים, ו-163 שומרונים. המפקד הבא שנערך על ידי שלטונות המנדט הבריטי היה מפקד 1931 של ארץ ישראל.

ככה שבסופו של דבר גם הערבים הדורשים זכות שיבה וגם היהודים הם בסהכ מהגרים חדשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2018, 14:50 
הכי אהבתי את גרסה 6: מספר היהודים גדל פי 4 (קסם! אבל חוקי) ומצד שני החלה הגירה בלתי חוקית של ערבים מארצות ערב (איזה ארצות ערב בדיוק במאה ה-19? ואיזה הגירה בלתי חוקית? הערבים שהיגרו נעו במרחב הערבי הגדול הזה, שלא היו בו מדינות, הכל תחת האימפריה העותומנית).

ומה אנחנו לומדים על זכות השיבה מכאן, לא הבנתי.

* הערבים שהיו כאן רוב מכריע ב-48 וברחו/סולקו, רוצים לחזור ולא יכולים. הרבה יהודים שאבותיהם לא היו כאן אלפי שנים, הגיעו בנתיים והם יושבים כאן לבטח. לא שמעתי על יהודים שדורשים זכות שיבה, הם פשוט שבים.
בוא לא נעשה מזה איזושהי דרישה מאוזנת של שני צדדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2018, 17:28 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום מטלי כתב:
לא נותר בי כוח להתווכח עוד עם מי שלא מנסה בכל כוחו להבין את המציאות, ומתעקש להמשיך לספר לעצמו את הסיפור שמספרים לנו אלה מלמעלה.
עד שלא תבינו את הכמיהה לשיבה של הפלסטינים ותהיו אמפתיים לבעיית הפליטים במקום לזלזל ולבטל אותה, לא יתקדם כאן כלום (אני מדבר אל אלה שבכלל רוצים להתקדם...). קריאה מהנה.
[b]

חלקנו מבינים את הכמיהה לשיבה, מבינים גם את המצב הקשה ששורר ברצועה.
אבל וזה האבל הגדול, אנחנו גם מבינים את המציאות, המציאות היא שלא תהיה שיבה לאדמות בתל אביב, יפו, חיפה וכו', לא תהיה כי זה פשוט לא ריאלי!!!
חלקנו טוענים שבאמצעות מלחמה והפעלת כח, המצב רק ידרדר עוד יותר ולא ישתפר, לראיה בגדה המצב טוב בהרבה מונים מהמצב בעזה ולא בכדי.
אולי אם נסתכל על המציאות ולא נחיה בחלומות באספמיה, אולי אז נוכל להתקדם.

חייב לציין ולהוסיף שהמצב בגדה טוב בהרבה מונים מהמצב בעזה מבחינת בטחון כיוון ש:
ישראל חזרה להיות עם מודיעין איכותי בכל ערי הגדה וכבשה אותם מחדש אחרי שהופקרו למחבלים בהסכמי אוסלו שהתפוצצו אצלנו באוטובוסים יום אחר יום.
הסכמים שתמכתי בהם בצורה נלהבת , והוכיחו בדיוק עם מי יש לנו עסק.
לצערי נוכחנו לדעת שחברון, שכם, בית לחם, גנין ורמאללה מעניינת אותם ,אלא השיבה לכל אדמות ארץ ישראל.
לא סתם מכונות הצעדות האלימות , רוויות המחבלים והדם "צעדות השיבה".
אני מציע לכל המתנשאים : בואו לא נזלזל בפלשתינים ונאמין להם.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2018, 17:32 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
קצת על שוברים שתיקה:
ציטוט:
"פיקדתי על מחלקה בצפון הרצועה במבצע צוק איתן , *שיטחנו כפרים שלמים* עם בולדוזרים והשחתנו עם זחלי הטנקים שדות נטושים של אלו שברחו. הפגזות ארטילריה ותקיפות אוויריות רעמו מעלינו לתוך אחד האזורים הצפופים ביותר בעולם, וגבו את חייהם של *אלפי פלשתינים*, בהם 547 ילדים".

דין דין דין...
את פעילי החמאס אני יכול להבין, הרי לא שורר שלום ביננו. אבל כשזה נוגע אלייך, אני תוהה ופשוט לא מצליח להבין, עדיין. וכמוני עוד רבים.
שוב שקרים, שוב עיוות המציאות, שוב הכפשות ושוב אתה פותח בעימות חזיתי אל מול מפקדיך ויותר גרוע אל מול חייליך.
שוב אתה משקר במצח נחושה.
בפעם הקודמת שהגבתי לך על מילות ההבל שיצאו מפיך, נמנעת מעימות מולי בטענה ש"לא אני פיקדתי עליך" באותו אירוע הזוי שאף אחד לא ראה, בו אתה "מפוצץ במכות" תושב ערבי חסר ישע עד שהוא מאבד את הכרתו, ללא התערבות של איש וללא טיפול ותחקיר לאחר האירוע.
לצערך, הפעם אין לך לאן לברוח. אני הייתי מפקדך הישיר במבצע "צוק איתן". ואני מבטיח לך, כל עוד אתה תמשיך בנסיונות העלובים שלך לשפוך שקרים על התנהלותו של צה"ל ועל התנהלותם של חייליך ומפקדיך - אעמוד על המשמר ואגן על שמם של חייליי.

קראתי בעיון את המאמר שפרסמת היום ולרגע חשבתי שאתה מתאר אירועים שקרו לפני 70 שנה באירופה, במהרה חזרתי למציאות שפקדה את ישראל בקיץ 2014.
נזכרתי בשלושה ילדים חטופים, לאחר מכן נזכרתי בירי בלתי פוסק לעבר יישובי הדרום, בנוסף נזכרתי באותן מנהרות התקפיות של ארגון הטרור חמאס, שמטרתן הייתה לבצע מסע רצח באותם יישובים.
אני זוכר שמטרתנו הייתה סיכול הירי לעבר המדינה, פגיעה בארגון חמאס והשמדת מנהרות התקפיות.
נכנסנו במטרה להשמיד מנהרת טרור התקפית, טרם כניסה זו דובר רבות על ערכים בלחימה, על טוהר הנשק ועל טיפול באזרחים חפים מפשע.

כאשר נתקלנו ב"אזרח תמים" שנפצע - פעלנו על מנת לתת לו טיפול רפואי הולם וראוי אך כשהבנו שמדובר במחבל מתחזה שרצה לפוצץ עצמו עלינו - לא נשארה לנו ברירה.
אז אמור לי מר חושף האמת, שוב ראית דברים שאני לא?! שפלוגה שלמה לא?! איפה היו אותם ילדים שרצחנו?! איפה היו אותם אזרחים?!
דיברת על השחתת שדות, האם דיברת על אותם שדות שמתחתיהם נחפרו מנהרות הטרור? כי אינני זוכר שדות אחרים בהם רגלינו דרכה.
כתבת ש "שיטחנו כפרים שלמים". שלמים, לא סתם! תגיד לי על איזה כפרים אתה מדבר? מתי עשינו את זה? פגענו במבנים בודדים אשר שימשו את מחבלי חמאס לירי על ישראל.

פעלנו בסיטואציות כמעט בלתי אפשריות ובכל זאת אני יכול לומר בלב שלם שהיינו נאמנים לערכינו. השאלה היא האם אתה איבדת את הערכים האלו בדרך?
דין, היית מפקד מחלקה במבצע "צוק איתן". חייליך, משפחותיהם, ומדינה שלמה - כולם סמכו עליך שתוביל אותם בצורה מקצועית ותחזירם הביתה בשלום.
חייליך סמכו עליך שתשמור על שמם ועל כבודם גם עם תום שרותם. שלא תמכור נשמתך ותבגוד בערכים שלך.

אבל האמת? אני לא כועס ואפילו לא מאוכזב כי כבר לא מצפה ממך לכלום. אני רק מרחם עליך. על זה שבסופו של יום אתה נשאר לבד עם ערימת השקרים שלך ואתה יודע שתיכף תצטרך להאכיל את מפלצת השנאה בשקרים חדשים.

בתמונה:

Omri Seiner

תמיד הארגון הזה נראה לי חשוב ואמין.
הם נהיו חלאות שם כמו בצלם ?
חבל

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2018, 18:24 
פאביו כתב:
לירון האדום כתב:
קצת על שוברים שתיקה:
ציטוט:

דין דין דין...
שוב אתה משקר במצח נחושה.

בתמונה:

Omri Seiner

תמיד הארגון הזה נראה לי חשוב ואמין.
הם נהיו חלאות שם כמו בצלם ?
חבל
מזכיר קצת את מה שקרה עם האולטראס

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2018, 23:15 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
הכי אהבתי את גרסה 6: מספר היהודים גדל פי 4 (קסם! אבל חוקי) ומצד שני החלה הגירה בלתי חוקית של ערבים מארצות ערב (איזה ארצות ערב בדיוק במאה ה-19? ואיזה הגירה בלתי חוקית? הערבים שהיגרו נעו במרחב הערבי הגדול הזה, שלא היו בו מדינות, הכל תחת האימפריה העותומנית).

ומה אנחנו לומדים על זכות השיבה מכאן, לא הבנתי.

* הערבים שהיו כאן רוב מכריע ב-48 וברחו/סולקו, רוצים לחזור ולא יכולים. הרבה יהודים שאבותיהם לא היו כאן אלפי שנים, הגיעו בנתיים והם יושבים כאן לבטח. לא שמעתי על יהודים שדורשים זכות שיבה, הם פשוט שבים.
בוא לא נעשה מזה איזושהי דרישה מאוזנת של שני צדדים.

גרסה 6 מפגרת. אבל היא חלק מהגרסאות והבאתי את הדברים ככתובם. אפשר להתמקד בה או להתמקד בנושא המרכזי שמעולה בכל הגרסאות.
מה אנחנו למדים? לא יודע שכל אחת ילמד דברים לבד.
אני יכול להגיד לך מה אני לומד מזה.
שבאמצע המאה ה 18 היו כאן 100 אלף מוסלמים כך שלהגיד ש 5 מליון פלשתינאים בעלי זכות שיבה למולדתם זה בולשיט בדיוק כמו שאני לא בעל זכות שיבה לגרמניה. ושלא מדובר על מולדת אהובה ונחשקת אלא על אקט פוליטי שאתה משחק בו תפקיד כמו כל אחד אחר.
מה אני עוד לומד מזה עוד? שיש קשר ישיר בין ההגירה היהודית לישראל שהביא לפיתוח הארץ ובין ההגירה הפלשתינאית, שהיום צאציאה דורשים לשוב למולדתם על חשבון הציונים שרק בשל המצאותם גם הם כן.

מה אני עוד לומד מזה? שכל צד גם בעימות המדובר וגם בחברה הישראלית עסוק בלהתבצר בעמדתו ולא מסןגל לעשות את הדבר הפשוט להקשיב ללצד השני ולחשוב שאולי יש אמת בחלק מטענותיו. אולי התפיסה שאני מאמין בה שגוייה בלא מעט דברים.

ועכשיו בניצה קצת יותר פרקטית. זכות השיבה לכל יהודי היא דבר פסול בעיני. המדינה צריכה לקלוט את מי שיעשה למדינה טוב. אולם קשה לי להאמים שזה יקרה ולכן יש פשרה שנצטרך לקבל. מאחר וברגע שתקום מדינה פלשתינאית לצאצאי יהודי חברון לא תהיה זכות שיבה לעיר כך גם לא תהיה זכות שיבה לצאצאי הפלשתינאים שבגבולות ישראל. המצב רחוק מלהיות אופטימלי אבל אם קומוניסים וחבריו יתאכזבו מביטול חזון ארץ ישראל השלמה וישובה היהודי על כל אזוריה כך גם יתאכזבו הפלשתינאים אשר ששים לחזור לביתם בצפון הישן. כל עוד לא יגרמו לשני הקיצוניים האלו להכי במציאות גלגל האלימות לא יפסק. ולכן הצורך להראות מי צודק חמי חזק לא רלוונטי. מה שרלוונטי הוא להגיע בזמן קיים לפתרון האופטימלי שיש. עוד שנתיים אולי המצב ישתנה ויהיה פיתרון אחר אבל מאחר והסכסוך יגבה בשנתיים אלו עוד קורבנות זה מראש פתרון פחות טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2018, 23:36 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
כך שלהגיד ש 5 מליון פלשתינאים בעלי זכות שיבה למולדתם זה בולשיט בדיוק כמו שאני לא בעל זכות שיבה לגרמניה.

אבל אם דור או שניים אחורה הייתם גרמנים אז יש לך זכות לאזרחות גרמנית (כולל שיבה), שלא לדבר על מה שהיה קורה אם האזרחות הזאת היתה נשללת מהמשפחה שלך בקטע לא לגיטימי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2018, 23:41 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
el dudernio כתב:
כך שלהגיד ש 5 מליון פלשתינאים בעלי זכות שיבה למולדתם זה בולשיט בדיוק כמו שאני לא בעל זכות שיבה לגרמניה.

אבל אם דור או שניים אחורה הייתם גרמנים אז יש לך זכות לאזרחות גרמנית (כולל שיבה), שלא לדבר על מה שהיה קורה אם האזרחות הזאת היתה נשללת מהמשפחה שלך בקטע לא לגיטימי.

לי אין זכות שיבה אמא שלי נולדה לפני שהחוק חוקק. לבן דוד שלי יש. והאזרחות שלי נשללה בשל משהו פעוט שמכונה בימנו השואה. זה אומנם לא מלחמה שהפסדנו בה אחרי שניסנו להרוג את הגרמנים אבל עדין לא הדבר הכי לגיטימי בעולם.

הענין הוא פשוט יש מציאות וצריכים לדעת להסתדר ולמקסם את המציאות ולא לחיות בעבר. צריכים לעשות את זה תוך כדי התחשבות בכל הפרטים שיש במרחב ולא לוובת צד אחד. המציאות הזאת כאמור משתנה כל הזמן ולכן צריכים להתייחס למצב קיים ונתון ולהפסיק להווכח על עוולות עבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2018, 23:46 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
teknoboy כתב:
el dudernio כתב:

לי אין זכות שיבה אמא שלי נולדה לפני שהחוק חוקק. לבן דוד שלי יש. והאזרחות שלי נשללה בשל משהו פעוט שמכונה בימנו השואה. זה אומנם לא מלחמה שהפסדנו בה אחרי שניסנו להרוג את הגרמנים אבל עדין לא הדבר הכי לגיטימי בעולם.

הענין הוא פשוט יש מציאות וצריכים לדעת להסתדר ולמקסם את המציאות ולא לחיות בעבר. צריכים לעשות את זה תוך כדי התחשבות בכל הפרטים שיש במרחב ולא לוובת צד אחד. המציאות הזאת כאמור משתנה כל הזמן ולכן צריכים להתייחס למצב קיים ונתון ולהפסיק להווכח על עוולות עבר.

על השואה יש מנגנון שילומים. אם אתה מציע דבר דומה לפלסטינים אני חושב שהם יסכימו.

אבל בזאת סיימתי, אני לא הולך ליפול בפח ולהיכנס לוויכוח קטנוני על נקודות שכל הזמן זזות ומשתנות.
בהצלחה עם סקירת מפקדי האוכלוסין העתיקים וכו'.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2018, 23:48 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
el dudernio כתב:
teknoboy כתב:
el dudernio כתב:

על השואה יש מנגנון שילומים. אם אתה מציע דבר דומה לפלסטינים אני חושב שהם יסכימו, ונפטרת בזול מכל השיבה שלהם.

א. אני מציע ואמי חושב שגם אולמרט וברק הציעו. הפלשתינאחם סירבו.
ב. אני לא חושב שניתן להשוות בין המקרים, ואמי מאוד מקווה שגם אתה לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2018, 00:00 
סמל אישי של המשתמש
ברור ששני המקרים לא אותו דבר, אבל זה לא אומר שאי אפשר ללמוד מאנלוגיות ביניהם (גם אם הן דימיוניות כמו זו שאני שרטטתי).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2018, 00:04 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
ברור ששני המקרים לא אותו דבר, אבל זה לא אומר שאי אפשר ללמוד מאנלוגיות ביניהם (גם אם הן דימיוניות כמו זו שאני שרטטתי).

ולכן הפלא ופלא הפתרון המציאותי כרגע הוא בהחלט פשוט. 2 מדינות לשתי עמים בגבולות 67 מתוקנים עם פיצוי לרשות על ביטול זכות השיבה.

כל בר דעת מבין את זה ולכן המשך ההתעקשות על נרטיבים שלא יקדמו את הפתרון בכלום החא המשך תמיכה בהרג חפגייה בחפים מפשע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2018, 01:08 
סמל אישי של המשתמש
אז אפשר להוסיף את "מפקד האוכלוסין העותמני שנערך בין השנים 1525 – 1573" לרישמת הדברים שציונים מעדיפים לדבר עליהם במקום על זה שיש לך מיליוני אנשים שחיים בלי זכויות אדם בסיסיות על שום המוצא האתני שלהם?
מסעיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2018, 01:32 
סמל אישי של המשתמש
אמיר אני מנסה לכתוב משהו שיכבד גם אותך וגם אותי ולא מצליח.
ראשית מהסיבה הפשוטה שפשוט לא קראת את הדיון.

שנית מהסיבה הפשוטה שלא רק שלא קראת את הדיון אתה מקובע מראש אשם מישהו כותב על משהו x הוא בטוח חושב גם y וz. מדובר ברדידות מחשבתית שמפתיעה שמגיעה ממלך.

שלישית מאחר ואתה מתייחס לאדם שכתב כאן שהוא בעד ביטול חוק השוות ציוני ומשליך מחקרים שהבאתי בנוגע לדמוגרפיה בארץ בהתייחסות לזכויות השיבה הכללית באזור על היחס לבני אדם במרחב על אף שנכתב מפורשות אחרת. דבר שמחזק את טענה הראשית.

מאחר וכך לא נראה לי שניתן יהיה לקיים עמך דיום עניני בנושא כי הודעתך מהווה סילוף ומכילה הכללות והנחות מוצא בנוגע אלי אשר הקשר שלהן למציאות אינו קיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2018, 01:44 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
אז אפשר להוסיף את "מפקד האוכלוסין העותמני שנערך בין השנים 1525 – 1573" לרישמת הדברים שציונים מעדיפים לדבר עליהם במקום על זה שיש לך מיליוני אנשים שחיים בלי זכויות אדם בסיסיות על שום המוצא האתני שלהם?
מסעיר.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2018, 02:02 
סמל אישי של המשתמש
כמה רדידות.

עזבו תמשיכו לזרוק סיסמאות ריקות מתוכן כלפי קומניסים פאביו ושות...

כנראה באמת לא יהיה כאן טוב יותר. כל כך מתסכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2018, 06:35 
אלדוד, אתה זה שכתב שזה ״שיש 5מליון פלסטינאים שטוענים לזכות השיבה זה בולשיט״. זה לא רדוד? זה לא התעלמות מהמציאות?

אני מטייל לפעמים בסביבות המושב, מאד יפה פה על הגבעות. ברדיוס של 2 ק״מ סביבי אני רואה חורבות של לפחות 4 כפרים ערבים שהיו כאן עד 48. לחלקם אפילו אין שם על המפה. אני מנסה לדמיין את זה. אנשים, זקנים וילדים חיו שם את חייהם. הם לא הכירו מקום אחר. עכשיו מי שעוד חי והצאצאים שלהם גרים בבורג׳ אל ברג׳נה, בשאטי, או בעמאן. הם חולמים לחזור לכאן. היו 500 כפרים כאלה.
עכשיו לך תגיד להם שסבא רבא של סבא רבא שלהם בכלל היגר באופן לא חוקי מסעודיה. זה נראה לך הגיוני? זה נראה לך סיפור טוב יותר מאשר להגיד ליהודי ברוסיה שסבא רבא שלו בכלל קוזאק?
ומה עוזרים המספרים שאתה מניח כאן? ואם זה היה 800,000 אנשים היו מתייחסים לזה אחרת?

אולי לא אתה, אבל כל האנשים שמשתמשים בביטויים המבטלים והמזלזלים הללו עושים את זה כי הם לא רוצים להכיר במציאות, ולא מעוניינים לפתור את הבעיה.
גם הפלסטינים יודעים שלא יבואו לכאן כל צאצאי הפליטים, שזה לא מעשי. הם הרבה יותר פרקטיים וריאליים מישראל בעניין הפתרון. אפילו החמאס, דרך אגב, מבין ויודע שלא כל החלומות שלו יתגשמו, הן לגבי הגבולות פלסטין והן לגבי השיבה (אפילו פאביו, אם יתעניין קצת, במקום למחזר כל היום את ״מחבלים״, ״רוצים לזרוק את כולנו לים״ ילמד את זה די מהר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2018, 07:07 
הפלסטינאים הם אנחנו - היהודים הישראלים.
פלסטינה היא הארץ שלנו. ולעד תישאר שלנו כולה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2018, 07:35 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
לי אין זכות שיבה אמא שלי נולדה לפני שהחוק חוקק.
שינו בגרמניה את החוק לפני כ 12 שנה (ממש בערך, מזכרון הדרכונים המשפחתי שלי, לא בדקתי מתי בדיוק) כך שזה תופס רטרואקטיבית גם לאמהות (גם שני דורות אחורה).
אם תתקשר טלפונית לשגרירות גרמניה בתל אביב ותסביר את מצבך המשפחתי יתנו לך תשובת זכאות מדוייקת.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2018, 08:18 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
אלדוד, אתה זה שכתב שזה ״שיש 5מליון פלסטינאים שטוענים לזכות השיבה זה בולשיט״. זה לא רדוד? זה לא התעלמות מהמציאות?

אני מטייל לפעמים בסביבות המושב, מאד יפה פה על הגבעות. ברדיוס של 2 ק״מ סביבי אני רואה חורבות של לפחות 4 כפרים ערבים שהיו כאן עד 48. לחלקם אפילו אין שם על המפה. אני מנסה לדמיין את זה. אנשים, זקנים וילדים חיו שם את חייהם. הם לא הכירו מקום אחר. עכשיו מי שעוד חי והצאצאים שלהם גרים בבורג׳ אל ברג׳נה, בשאטי, או בעמאן. הם חולמים לחזור לכאן. היו 500 כפרים כאלה.
עכשיו לך תגיד להם שסבא רבא של סבא רבא שלהם בכלל היגר באופן לא חוקי מסעודיה. זה נראה לך הגיוני? זה נראה לך סיפור טוב יותר מאשר להגיד ליהודי ברוסיה שסבא רבא שלו בכלל קוזאק?
ומה עוזרים המספרים שאתה מניח כאן? ואם זה היה 800,000 אנשים היו מתייחסים לזה אחרת?

אולי לא אתה, אבל כל האנשים שמשתמשים בביטויים המבטלים והמזלזלים הללו עושים את זה כי הם לא רוצים להכיר במציאות, ולא מעוניינים לפתור את הבעיה.
גם הפלסטינים יודעים שלא יבואו לכאן כל צאצאי הפליטים, שזה לא מעשי. הם הרבה יותר פרקטיים וריאליים מישראל בעניין הפתרון. אפילו החמאס, דרך אגב, מבין ויודע שלא כל החלומות שלו יתגשמו, הן לגבי הגבולות פלסטין והן לגבי השיבה (אפילו פאביו, אם יתעניין קצת, במקום למחזר כל היום את ״מחבלים״, ״רוצים לזרוק את כולנו לים״ ילמד את זה די מהר).

אתה אדם מתנשא במקרה הטוב , הזוי במקרה הרע.
ניסית לעלוב בי מספר פעמים,וניסיתי להימנע מלענות לך בצורה פרסונלית.
אני משתדל לא להיגרר לפרובוקציות שלך,אבל אם תתמיד בהן זה רק יעיד על חולשתך.
לבחירתך.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2018, 08:59 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:

מאחר ואני מתייחס גם לחוק השבות כבולשיט ודבר שראוי לביטול אז לא.
אני טוען שזה לא משנה 800 או 8 מליון וכל ענין השיבה הוא לא רציני כי כמו שאתה כותב ברור שזה לא יתממש. לכן ההתעסקות בזה ובעבר הוא דבר שמתחזק את המצב הקיים במקום לפעול לעתיד טוב יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2018, 14:17 
פאביו כתב:
:LOL2:
המטאלי הזה עצום :LOL2:

פאביו כתב:

למה אתה שם את זה בשתי קצוות של אפשרויות? לא יכול להיות שאני גם הזוי וגם מתנשא?
בכל מקרה, אני חושב שמתנשא זה מקרה רע יותר מהזוי, אבל זה לבחירתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2018, 14:24 
el dudernio כתב:
אדום מטלי כתב:

מאחר ואני מתייחס גם לחוק השבות כבולשיט ודבר שראוי לביטול אז לא.
אני טוען שזה לא משנה 800 או 8 מליון וכל ענין השיבה הוא לא רציני כי כמו שאתה כותב ברור שזה לא יתממש. לכן ההתעסקות בזה ובעבר הוא דבר שמתחזק את המצב הקיים במקום לפעול לעתיד טוב יותר.

חוק השבות אינו אקוויולנטי לעניין השיבה, לא מבין איך אתה אומר אותם באותו משפט.
אין לדעתי בשום מקום בעולם יהודים שהם פליטים, שהם חסרי מעמד, שהם לא אזרחי המדינה בה הם נמצאים. יש בעולם הרבה מאד פלסטינים, שמשפחותיהם ברחו/סולקו מכאן ב-48, שאין להם מעמד ושייכות לשום מדינה, הם רואים עצמם בני המקום הזה וחולמים לחזור לכאן, לא פחות מהחלומות של היהודים שחלמו לבוא לכאן והיום הם כבר 8 מיליון. אתה יכול להמשיך לומר שזה בולשיט, אני שוב מציע לך לקרוא את המאמר ולהבין שהתייחסות כזו לפלסטינים תגרור את המלחמה הזו עוד הרבה שנים קדימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2018, 14:43 
ציטוט:
יש בעולם הרבה מאד פלסטינים, שמשפחותיהם ברחו/סולקו מכאן ב-48, שאין להם מעמד ושייכות לשום מדינה, הם רואים עצמם בני המקום הזה וחולמים לחזור לכאן, לא פחות מהחלומות של היהודים שחלמו לבוא לכאן והיום הם כבר 8 מיליון.

מטלי, נאמר והכל נכון, האם אתה חושב שניתן באופן מעשי, ליתן אישור לכל המסולקים ואלו שברחו לחזור ולקבל מעמד של תושב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2018, 15:02 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
פאביו כתב:
:LOL2:
המטאלי הזה עצום :LOL2:

פאביו כתב:

למה אתה שם את זה בשתי קצוות של אפשרויות? לא יכול להיות שאני גם הזוי וגם מתנשא ?
בכל מקרה, אני חושב שמתנשא זה מקרה רע יותר מהזוי, אבל זה לבחירתך.

אתה אמרת.

בכל מקרה אשמח אם תפסיק לרדת לפסים אישיים.
האם סיפורי ההתנשאות/הזייה שלך תמו שהחלטת להתעסק בגופו של המשתמש ולא בגופו של עניין ?
תעשה טובה : תעלה על הגבעה של המושב שלך שוב ושוב .
ואז תמשיך לחפש לנו סיפורים ממוחזרים של כמה השיבה של פלשתינים לכל כפר בארץ חשובה , כמה הארץ שייכת להם, כמה מגיע להם וכמה גזלו מהם. זה יותר מעניין את החברים פה.
בברכה , שלך בהמון אהבה.פאביו. : :ROSE:

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2018, 15:10 
סמל אישי של המשתמש
פאביו, אין אדם שמתעסק יותר באישי ממך, ואין אדם שמתבכיין על עיסוק באישי יותר ממך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2018, 15:15 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
פאביו, אין אדם שמתעסק יותר באישי ממך, ואין אדם שמתבכיין על עיסוק באישי יותר ממך.

1. אני חושב שאתה טועה.תביא לנו סימוכין .
2. מר מטלי עלב בי בצורה אישית מאד בלי בכלל שדיברתי אליו איתו או על הודעותיו
3 . לא מתבכיין.לא נפגעתי ,רק שאני חושש שזה משעמם אץ החברים פה.
4. שלך ביותר אהבה :ROSE:

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2018, 15:30 
אותי זה לא משעמם, תמשיכו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2018, 15:37 
לירון האדום כתב:
ציטוט:
יש בעולם הרבה מאד פלסטינים, שמשפחותיהם ברחו/סולקו מכאן ב-48, שאין להם מעמד ושייכות לשום מדינה, הם רואים עצמם בני המקום הזה וחולמים לחזור לכאן, לא פחות מהחלומות של היהודים שחלמו לבוא לכאן והיום הם כבר 8 מיליון.

מטלי, נאמר והכל נכון, האם אתה חושב שניתן באופן מעשי , ליתן אישור לכל המסולקים ואלו שברחו לחזור ולקבל מעמד של תושב?

התשובה היא כנראה שלא, וגם הראשות הפלסטינית כבר קיבלה את זה, ואפילו על החמאס זה כנראה מקובל, ברמת הפרקטיקה.
בוא נתחיל מזה שנכיר בנכבה כאסון שלהם, ובאחריות שיש לנו בעניין. אני חושב שה יהיה צעד ענק קדימה, וההכרה תייצר באורח פלא פתרונות מוסכמים.
(ובוא נלמד מאחרים: גם האמרקאים לא החזירו את אמריקה לילידים המקומיים, וגם אוסטרלים לא החזירו את אוסטרליה לאבוריגינים. אבל יום אחד הם הפסיקו להשתמש בביטויים כמו ״בולשיט״ ״הזוי״ או ״מופרך״ על העמים שאיתם יש את הקונפליקט, והפסיקו לשים סמיילי מתגלגל על אסונות של אחרים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 108  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: